Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

41

07.07.2014, 15:12

Eu folosesc asa ceva. Tuburi termocontractante de diferite dimensiuni si culori se gasesc la magazinele de materiale electrice "mai profesioniste"
PRETUL NU ESTE MARE SIse folosesc foarte usor. In functie de diametrul plumbului (de preferinta format tigara sau asemanator).
Pe tub sunt inscrise diametrul lui si diametrul la care se strange dupa termocontractare. daca le sti alegerea este foarte usoara. Cautati tuburi termocontractante pentru joasa tensiune, fara adezivi, cu pereti subtiri, acestea sunt cele mai potrivite pentru imbracarea plumbilor. Incercati si va minunati.
Cu stima: mg
Asta am nai povestit-o prin toamna lui 2013, nu am prea fost bagat in seama.
Multumesc ca sunt bagat in seama in sfarsit.

silecs

Oblete

Răspunsuri: 7

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

42

07.07.2014, 15:19

Io zic ca mai important ar fi sa ne bage in seama niscai somni. :ochi:

larry

Știucă

• Autorul acestui subiect este »larry«

Răspunsuri: 1 334

Locație: Galați

• Scrie un mesaj privat

43

18.02.2015, 20:09

Azi am plastifiat jigurile pt. somn în cele mai prinzătoare culori și în joacă a ieșit următoarele combinații 001, 003, 055, 057....
:pescuit:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

Răspunsuri: 271

Locație: Galati

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

44

18.02.2015, 21:24

yamy yam, par delicioase
bombonele pentru somn! - continuous improving
oare asta sa fie unul din motivele pentru care prinzi somn cat tot forumul la un loc?
felicitari

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

45

18.02.2015, 21:56

Cele mai atenuate culori (lungimi de unda... bla, bla...) in apa sunt rosu, portocaliu si galben... avand in vedere ca discutam despre niste monturi grele, de adancime, cred ca au mai mult "rol artistic"... :rizi: .
Evident, este doar o "parere", fiecare pescar are dreptul sa se auto-sugestioneze asa cum crede de cuviinta... :ochi: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Scrie un mesaj privat

46

18.02.2015, 22:12

Lucrurile sunt mai complicate de atat!

rosu bate pana pe la 5 m in conditii de apa limpede dupa care este perceputa de pesti in diverse nuante pana la negru in functie de adancime!
galbenul pana pe la 25 m
verdele si albastrul: vizibile atata timp cat ai lumina
interesanta este si reflexia la adancime cand de ex pe la 13-15 m culoarea rosie se transforma practic in albastru!
ce te faci totusi cu albastru si de ce nu il folosesti? pentru ca dk folosesti albastru pe Dunarea noastra murdara culoarea va fi anulata de particulele aflate in suspensie asa ca folosesti rosu cu o lungime de unda mare si obtii albastru undeva pe la 15m si vizibilitate in apa maloasa!

asta e din ce imi mai aduc si eu aminte dar lucrurile sunt destul de complexe!

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

47

19.02.2015, 05:16

Lucrurile sunt mai complicate de atat!

rosu bate pana pe la 5 m in conditii de apa limpede dupa care este perceputa de pesti in diverse nuante pana la negru in functie de adancime!
galbenul pana pe la 25 m
verdele si albastrul: vizibile atata timp cat ai lumina
interesanta este si reflexia la adancime cand de ex pe la 13-15 m culoarea rosie se transforma practic in albastru!
ce te faci totusi cu albastru si de ce nu il folosesti? pentru ca dk folosesti albastru pe Dunarea noastra murdara culoarea va fi anulata de particulele aflate in suspensie asa ca folosesti rosu cu o lungime de unda mare si obtii albastru undeva pe la 15m si vizibilitate in apa maloasa!

asta e din ce imi mai aduc si eu aminte dar lucrurile sunt destul de complexe!

Aici un articol f fain: Vazul la pesti :: Autor: Dr. biologie Petru Burian

Si aici o paleta de culori la 3 m adincime, cu apa relativ limpede, unde se mai disting destul de bine doar culorile fluorescente (dreapta sus):

Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

48

19.02.2015, 07:27

Poti te rog sa-mi indici sursa acestei informatii?
Nu sunt la curent cu schimbarea lungimii de unda a unei radiatii prin reflexie....
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

49

19.02.2015, 07:50

oare asta sa fie unul din motivele pentru care prinzi somn cat tot forumul la un loc?

Cu toate ca sunt frumoase foc, felicitari Larry, nu sunt convis ca acesta este motivul de baza, sau unul important. Daca ar fi asa, toti am prinde... mai degraba insistenta, perseverenta, timpul indelungat si regulat pe apa, locul bun gasit unde misuna pestii, accesoriile adecvate unui pescuit heavy. Toate aceste aspecte la un loc duc mai aproape pe oricine la succesul dorit.

Un mic exemplu... 3 zile fara trasatura in Spania, unde e plin de somn (cica). Dupa mai multe locuri mutate, am dat de un loc care aducea multe trasaturi. In proportie de 90% toti pestii au fost prinsi pe acel loc. Am avut timp sa cautam locul bun, am gasit locul bun, am gasit metoda buna, am avut scule bune, si asa au iesit la pozat in 6 zile de pescuiala 9 somni, dintre care 7 peste 2 m, cel mai mare avand 2,35 m (parca). Nu vreau sa ma gandesc cit si ce as prinde intr-un loc bun pe o perioada de 1 an de zile... :pescuit:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

50

19.02.2015, 10:19

Poti te rog sa-mi indici sursa acestei informatii?
Nu sunt la curent cu schimbarea lungimii de unda a unei radiatii prin reflexie....

nu isi schimba lungimea de unda ci doar actioneaza ca o oglinda pentru culoarea albastra!
sa iti dau sursa de informatii trebuie sa caut cursurile din facultate!
asta este din ce imi mai aduc si eu aminte..................si sper sa nu spun prostii!
caut si postez pe net!

• Scrie un mesaj privat

51

19.02.2015, 10:30

acum va mai zic si de ce sunt sigur:spectrul ce formeaza lumina alba variaza ca si componenta in functie de perioada zilei: de ex seara si dimineata este mai multa lumina rosie si portocalie ceea ce inseamna ca un shad portocaliu sau maro va fi mai vizibil!
lucrurile se schimba si in functie de cum intra lumina in apa si atunci se imparte ziua in 3 perioade distincte, etc
incerc ca sa iauu legatura cu cineva de la facultate sa vad dk pot face rost de cursul respectiv pentru cine e interesat!
De asemenea depinde f mult si de substrat dat stiind ca perceptia depinde f mult de contrast pentru ca inainte de a distinge culori important este sa "dam atentie" unui obiect iar atentia ne este atrasa de contrast!
salutari!

• Scrie un mesaj privat

52

19.02.2015, 10:38

uite aici un articol interesant pe care l-am mai citit si cu alte ocazii si cred ca amestec informatiile cu cele de prin facultate!
Vazul la pesti :: Autor: Dr. biologie Petru Burian

larry

Știucă

• Scrie un mesaj privat

53

19.02.2015, 11:21

Spectru de lungimi undă radiații ultraviolege :rizi: dacă ştiiam că sunt aşa de periculoase nu le mai turnam eu am zis că dacă le plastifiez protejez puțin mediul acvatic şi somnul va fi puțin mai îngăduitor cu mine :rizi:
P.S. Cred că am greșit forumul, am zis că e pescuit la somn :gandesc: nu fizica pentru avansați :rizi:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

larry

Știucă

• Scrie un mesaj privat

54

25.02.2015, 13:58

Am adunat, am amestecat și cu ultimile grame recuperate de la plastifierea jigurilor am izolat plumbii pt. clonc. :idee:

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

• Scrie un mesaj privat

55

25.02.2015, 14:04

Am adunat, am amestecat și cu ultimile grame recuperate de la plastifierea jigurilor am izolat plumbii pt. clonc. :idee:

Foarte frumos... :apl:
Este un praf sau ceva lichid?
Un link daca se poate
Multumesc
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

larry

Știucă

• Scrie un mesaj privat

56

25.02.2015, 14:23

Este un praf sau ceva lichid?
Un link daca se poate

Este un praf, simplu de folosit rapid și practic, cu 30 g. am plastifiat 100 jiguri de 60-80 gr. :noroc:

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

57

25.02.2015, 14:29

Si eu tot prafuri din astea folosesc. Incalzite se comporta ca un plastic. Le mai amestec cand sunt cutiile pe sfarsite si ies culori ciudate dar pentru mine culoarea nu conteaza.

larry

Știucă

• Scrie un mesaj privat

58

25.02.2015, 14:41

Le mai amestec cand sunt cutiile pe sfarsite si ies culori ciudate dar pentru mine culoarea nu conteaza.

La fel am făcut. :)

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

• Scrie un mesaj privat

59

25.02.2015, 14:52

Bun praful. Tot asa folosesc si eu... Cu lampa de gaz incing jigul si inmoi in praf...
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

60

25.02.2015, 15:10

Vopsea plumbi

aceasta se pulverizeaza sau se presara pe plumbul incalzit la 180 grade, topindu-se pe acesta. :pescuit: