Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

anem

Super Moderator

Registrierungsdatum: 19. Februar 2012

• Nachricht senden

281

Mittwoch, 14. Januar 2015, 15:38

Mersi Emile,am citit undeva intr-o postare de a ta de acel inconvenient de care zici.Sincer eu nu l-am simtit la rece dar nici nu pot sa zic ca poate nu-i asa.O sa vad eu la primavara care e treaba cu ea.Special am luat-o cum ziceam ptr.voblere si mai ales ptr.genul celor facute de mine in ultima vreme.Oricum speram la mai multe pareri,dar aici lumea e ca in parlament,pe partide.... :rizi:

Sunt sigur Ilie ca nu vei fi dezamagit de ea … se zice ca este ultimul model de Twin Power facut bine :ochi:

Ideea este ca in timp e oarecum normal sa apara anumite inconveniente. Si la Biomaster-ul pe care il folosesc de mai bine de 2 ani incep sa simt usor angrenajele din ea, adica nu mai are aceeasi fluiditate pe care inca o mai regasesc in Saragosa sau Seagate … mulinete care au mai putin de 6-7 luni de la achizitionare. E normal sa apara jocuri si nici nu poti emite pretentii de la o mulineta sa te tina nu stiu cati ani, mai ales daca ai peste 70 de iesiri pe an cu ea.

Partea nostima este ca simti toata treaba aia cu angrenajele (la TP mult mai pronuntat decat la BM) doar daca pescuiesti inainte cu o mulineta ce merge mult mai fin. Adica atunci cand pescuiam doar cu Biomaster-ul nu simteam inconvenientul … in schimb, atunci cand in aceeasi partida luam de exemplu Seagate-ul si doar dupa aia pescuiam cu BIomaster-ul imediat imi dadeam seama.

Mai trebuie pomenit si faptul ca eu am luat TP-ul la mana a doua, dupa ce un individ pescuise cu ea in apa sarata de doua ori si a uitat sa o spele … am dat 70 de euro pe ea :rizi:

Si ca tot se discuta de mulinete, a incercat cineva vreo Daiwa Blast?

Intreb doar din pura curiozitate pentru ca in urma cu cateva luni stateam in cumpana daca sa o cumpar sau nu. citisem pe nu stiu unde ca de fapt este o mulineta ce a fost facuta pe sasiul Saltiga-i dar ar fi un mare “fas” avand niste componente destul de “de rahat” in interior. De altfel, pe site-ul oficial al celor de la Daiwa Italy mulineta pomenita mai sus apare in categoria celor normale, nu in categoria “Big Fish” unde sunt bagate Seagate-ul, Capricorn-ul VJ, Catalina-ul sau Saltiga-ul.

Sau a incercat careva versiunile SW ale Spheros-ului sau Saragosa-ului?
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Registrierungsdatum: 14. Juli 2012

• Nachricht senden

282

Donnerstag, 15. Januar 2015, 06:03

Am eu spheros-ul , modelul anterior marimea 4000.
Nu are sistem aerowrap ca si versiunile mai mari, dar aduna firul bine.Am apucat sa o folosesc doar odata sau de doua ori.Despre acest model , Alan Hawk a scris ca ar fi oarece probleme la capacul de plastic din lateral care are facute filetul in el, deci suruburile care tin capacul se infiletetaza in laterala de plastic..Cica la modelul nou ar fi invers..Oricum, amanuntul nu ma deranjeaza deoarece nu umbli inauntru decat foarte rar.
Tocmai din motivul asta, am desfacut-o, am spalat-o, si i-am mai pus un rulment in locul acelei bucse care o claseaza intr-o categorie inferioara Saragosei.Am pus o vaselina noua, am sigilat suruburile cu solutie din aia speciala......si cand am dat pedale nu mi-a venit sa cred cum se invirte..Nu am mai apucat sa dau cu ea de atunci..dar abia astept..

Parerea mea pur personala este ca o mulineta te tine mai mult, daca din start, inainte sa isi faca rodajul, se spala si se unge corespunzator..Am citit in descrierile lui A.H., ca a gasit in unel mulinte(nu shimano)noi, bucatele de span..Cred ca se poate intimpla oricui..indiferent de firma.Si daca mulineta isi face rodajul cu mici corpuri straine ramase dupa asamblare, isi face uzuri mult mai mari.Daca ii faci o ''toaleta'' din asta inainte sa o bagi in pita, cum s-ar zice, macar sti ca ai facut tot ce trebuie ca sa nu existe probleme.Am procedat la fel cu un shimano ultegra 2500s..Mulineta jdm..facuta pentru o piata care se presupune ca are anumite exigente..Vreau sa va zic ca vaselina dinuntru era asa, la nivel mai mult simbolic..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

anem

Super Moderator

• Nachricht senden

283

Freitag, 16. Januar 2015, 10:09

Am eu spheros-ul , modelul anterior marimea 4000.
Nu are sistem aerowrap ca si versiunile mai mari, dar aduna firul bine.Am apucat sa o folosesc doar odata sau de doua ori.Despre acest model , Alan Hawk a scris ca ar fi oarece probleme la capacul de plastic din lateral care are facute filetul in el, deci suruburile care tin capacul se infiletetaza in laterala de plastic..Cica la modelul nou ar fi invers..Oricum, amanuntul nu ma deranjeaza deoarece nu umbli inauntru decat foarte rar.
Tocmai din motivul asta, am desfacut-o, am spalat-o, si i-am mai pus un rulment in locul acelei bucse care o claseaza intr-o categorie inferioara Saragosei.Am pus o vaselina noua, am sigilat suruburile cu solutie din aia speciala......si cand am dat pedale nu mi-a venit sa cred cum se invirte..Nu am mai apucat sa dau cu ea de atunci..dar abia astept..

Parerea mea pur personala este ca o mulineta te tine mai mult, daca din start, inainte sa isi faca rodajul, se spala si se unge corespunzator..Am citit in descrierile lui A.H., ca a gasit in unel mulinte(nu shimano)noi, bucatele de span..Cred ca se poate intimpla oricui..indiferent de firma.Si daca mulineta isi face rodajul cu mici corpuri straine ramase dupa asamblare, isi face uzuri mult mai mari.Daca ii faci o ''toaleta'' din asta inainte sa o bagi in pita, cum s-ar zice, macar sti ca ai facut tot ce trebuie ca sa nu existe probleme.Am procedat la fel cu un shimano ultegra 2500s..Mulineta jdm..facuta pentru o piata care se presupune ca are anumite exigente..Vreau sa va zic ca vaselina dinuntru era asa, la nivel mai mult simbolic..

Stiu Spheros-ul tau Gigi … s-a nimerit sa fiu la Zoran atunci cand l-ai luat si l-am invartit si eu putin prin casa. Imi placea mulineta si dadea senzatia aia de forta … sunt convins ca va face fata majoritatii situatilor de pe apa atata timp cat nu se discuta in mod regulat de somni sariti de 1,5m. Plus ca marimea 4000 de la Shimano mi se pare destul de universala, adica face fata cu brio unor situatii mai “deosebite” si nu iti rupe mana nici pescuind dupa avat de exemplu … chiar daca eu as prefera varianta de 5000 (la Spheros nu cred ca exista) doar pentru un tambur cu o capacitate mai mare a firului.

Imi vine greu sa cred ca cei de la Shimano au lasat suruburile alea sa se infileteze direct in plastic … nu stiu cum o fi la Saragosa dar atat la TP-FB cat si la Biomaster sunt niste mici insertii metalice in interior. Nu vreau sa imi fac acum de lucru cu Saragosa-ul, dar cand o voi deschide chiar voi fi atent la detaliul asta.

Sa inteleg ca nimeni nu a incercat nicicare dintre mulinete de mai sus?

AnEm

• Nachricht senden

284

Samstag, 17. Januar 2015, 05:28

Asta cu suruburile e citire de la Allan Hawke..

''''''
- Another important difference between this new Spheros SW and the older Spheros FB is that now the screws that keep it all together are threaded into the metal chassis. In the previous Spheros the screws were inserted from the opposite side and threaded into the plastic gearbox, which created a nightmare of stripped plastic threads when inexperienced people serviced the reels and over-tightened the screw
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:

• Nachricht senden

285

Samstag, 17. Januar 2015, 05:32

In privinta marimii, un 5000 ar fi mai potrivit,e drept..dar daca nu este , nu este..
Mulineta asta cred ca este o optiune foarte accesibila ca si pret pentru un pescuit decent pe Dunare, Mures, etc la wobler ori jig, folosind textile dure de 10pina la 30lb..Sa vezi cum merge acum, dupa ce i-am transplantat inca un rulment si am bagat vaselina..

Tavi1967

Schüler

Registrierungsdatum: 14. Oktober 2012

Beruf: Inginer

• Nachricht senden

286

Samstag, 17. Januar 2015, 12:47

Spheros 5000 SW exista, daca la el va referiti...(scuze daca n-am inteles eu bine)

Shimano Spheros SW 5000 Saltwater - ANGELSHOP ANGEL-DOMÄNE – Angelzubehör für Angler – hier!

anem

Super Moderator

• Nachricht senden

287

Samstag, 31. Januar 2015, 22:35

Cred ca sunt vreo 3-4 luni de cand ma invart dintr-o parte in alta si nu reusesc sa ma decid asupra unei mulinete.

[…..]

Mulinetele care imi fac cu ochiul sunt urmatoarele:
Shimano Biomaster 5000 SW
Shimano Biomaster 5000 FB
Shimano Stradic 5000 FJ
Daiwa Seagate 3500 QD

Pana la urma am reusit sa ma decid. Multumesc tuturor pentru recomandari. Solutia salvatoare a venit din parte lui Mane … a vazut ca s-a scos si un alt model de Seagate, adica nu QD ci Hyper. Asa ca, dupa ceva cautari fara nici un rezultat am zis ca merita incercata. Deci, mulineta e asta:

si aici sunt ceva detalii: Seagate Hyper | Daiwafishing

momentan are la activ doar un singur somnic … si ala mic. Asa ca nu pot sa spun prea multe despre ea in afara unei prime impresii mai mult decat pozitive. Si da, partea misto e ca mi se potrivesc ambi tamburi de la Advantage-ul de 3500 :bucuros2:

ps: e full metal ... adica inclusiv rotorul :buaaaah: ... deci adio holsuruburile care faceau figuri la Daiwe in zona rotorului ...

... si asta a si fost ULTIMA mulineta de la Daiwa pe care o voi mai cumpara. Azi am deschis mulineta lui Mane datorita unor mici probleme.

Deci, unele dintre motivele pentru care am vrut mulineta:
- Full Metal Body ... partial adevarat, capacul e din plastic ... deci partial minciuna
- Rotor Metalic ... BULLSHIT !!! e din ceva aliaj de plastic. Si de imputiti ce sunt, au acoperit rahatul de plastic cu ceva vopsea metalizata peste care au dat un alt strat de vopsea. Ideea e ca intr-o zona rotorul atingea corpul si s-au frecat cele doua straturi de vopsea si s-a ajuns la plastic. De altfel, se vad clar niste mici erori de la turnare prin care se observa usor ca e plastic. As completa si faptul ca in rotor sunt HOLSURUBURI, chestii care nu au ce cauta in corpurile metalice. Si pentru a inlatura orice urma de indoiala, la presiune putin mai mare rotorul se deformeaza. Deci niste mincinosi ordinari.

Cu aceasta ocazie doar mi-am intarit o parere personala ... Shimano sunt peste Daiwa. Adio Daiwa.

ps: Mane, nu am reusit sa rezolv. Ne auzim la un telefon saptamana viitoare si iti povestesc ceva.

AnEm

Tyrael

Profi

Registrierungsdatum: 10. Dezember 2012

• Nachricht senden

288

Samstag, 31. Januar 2015, 23:08

offf ai avut 3 shimano si o daiwa si ai mers pe daiwa :) Hai sa iti dau eu un Shimano biomaster 8000 SW . Pacat ca apeleaza la mizerii de genul, auzi, vopsea...

mane81

Profi

Registrierungsdatum: 15. April 2012

• Nachricht senden

289

Samstag, 31. Januar 2015, 23:43

Cred ca sunt vreo 3-4 luni de cand ma invart dintr-o parte in alta si nu reusesc sa ma decid asupra unei mulinete.

[…..]

Mulinetele care imi fac cu ochiul sunt urmatoarele:
Shimano Biomaster 5000 SW
Shimano Biomaster 5000 FB
Shimano Stradic 5000 FJ
Daiwa Seagate 3500 QD

Pana la urma am reusit sa ma decid. Multumesc tuturor pentru recomandari. Solutia salvatoare a venit din parte lui Mane … a vazut ca s-a scos si un alt model de Seagate, adica nu QD ci Hyper. Asa ca, dupa ceva cautari fara nici un rezultat am zis ca merita incercata. Deci, mulineta e asta:

si aici sunt ceva detalii: Seagate Hyper | Daiwafishing

momentan are la activ doar un singur somnic … si ala mic. Asa ca nu pot sa spun prea multe despre ea in afara unei prime impresii mai mult decat pozitive. Si da, partea misto e ca mi se potrivesc ambi tamburi de la Advantage-ul de 3500 :bucuros2:

ps: e full metal ... adica inclusiv rotorul :buaaaah: ... deci adio holsuruburile care faceau figuri la Daiwe in zona rotorului ...

... si asta a si fost ULTIMA mulineta de la Daiwa pe care o voi mai cumpara. Azi am deschis mulineta lui Mane datorita unor mici probleme.

Deci, unele dintre motivele pentru care am vrut mulineta:
- Full Metal Body ... partial adevarat, capacul e din plastic ... deci partial minciuna
- Rotor Metalic ... BULLSHIT !!! e din ceva aliaj de plastic. Si de imputiti ce sunt, au acoperit rahatul de plastic cu ceva vopsea metalizata peste care au dat un alt strat de vopsea. Ideea e ca intr-o zona rotorul atingea corpul si s-au frecat cele doua straturi de vopsea si s-a ajuns la plastic. De altfel, se vad clar niste mici erori de la turnare prin care se observa usor ca e plastic. As completa si faptul ca in rotor sunt HOLSURUBURI, chestii care nu au ce cauta in corpurile metalice. Si pentru a inlatura orice urma de indoiala, la presiune putin mai mare rotorul se deformeaza. Deci niste mincinosi ordinari.

Cu aceasta ocazie doar mi-am intarit o parere personala ... Shimano sunt peste Daiwa. Adio Daiwa.

ps: Mane, nu am reusit sa rezolv. Ne auzim la un telefon saptamana viitoare si iti povestesc ceva.

Sunt dezamagit :doarecapu: mulineta peste 200 de euro.....nu-i nimic, mergem si cumparam de la concurenta data viitoare :rizi:

Nemo

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 6. November 2014

• Nachricht senden

290

Sonntag, 1. Februar 2015, 18:49

Mane, Anem...imi pare sincer rau pentru ghinionul asta...

Personal am avut o singura relatie scurta cu o Daiwa, terminata brutal, la magazinul unde am cumparat-o. Adica i-am pus-o responsabilului de raion in mana si i-am spus sa invarta manivela. A invartit-o, a spus, citez: "Aiiii!" :rizi: si mi-au returnat banii. Si modul cum mergea era doar una dintre multiplele hibe care le avea -tamburi fabricati prin injectare nu prin frezare si nefinisati, galetul pickupului pe bucsa, asezare aiurea a firului pe tambur...
La momentul respectiv m-am gandit ca asa o fi la mulinetele ieftine (ma rog, era vorba de un Exceler Z pe la 130 de euro...) dar vad ca nici gama superioara nu e scutita...
Mi se pare ca suntem in situatia de a cumpara mai mult povesti de marketing decat tehnologie fiabila la un pret corect. :drac2:
Si fiindca a venit vorba de vechiul si noul Spheros, citesc blogul unui pescar francez, axat in general pe heavy spining. Are pasiunea si rabdarea sa analizeze si sa desfaca mulinetele care ii trec prin mana, totul detaliat cu fotografiile de rigoare.

Uite linkul cu noul Spheros disecat, in dreapta pe pagina gasiti si cel vechi, precum si alte mulinete (la ultimul Cormoran am ras cu lacrimi, nu credeam ca o firma care avea candva un nume si lucruri bune, poate sa decada in halul asta):

https://jeanpaulcharles.wordpress.com/2014/10/10/le-moulinet-shimano-spheros-sw-6000/

291

Sonntag, 1. Februar 2015, 19:20

Salut baieti!
@anem
Seagate-ul care il ai este Made in Japan? :gandesc: Sincer, imi pare rau de ce ti s-a intamplat. :nervos:
Nu-mi vine sa cred unde s-a ajuns...... :doarecapu:
:noroc:

mane81

Profi

Registrierungsdatum: 15. April 2012

• Nachricht senden

292

Sonntag, 1. Februar 2015, 20:10

Seagate-ul care il ai este Made in Japan?

Made in China :zambet:

293

Sonntag, 1. Februar 2015, 20:21

Made in China
Merci Mane :bravo: .
Intrebam ca si eu am doar doua Daiwa, una de 3500 Made in Thailand de spinning, pe care-o folosesc ff rar si-atunci la trena si a doua una de casting, Made in Korea, pe care am forjat-o dpmdv si care are vreo 7 ani.Si eu sunt fan biciclete, dar numai Made in Japan, ca si la alte chestii.Eu zic ca-i ff important atat la Daiwa, cat si la Shimano sa fie Made in Japan! :ochi:

anem

Super Moderator

• Nachricht senden

294

Sonntag, 1. Februar 2015, 20:43

cum zicea si Mane, e Made in China. Am si Daiwa-uri Made in Thailanda cat si Made in Japan si nicicare nu m-a dat pe spate ... cu Seagate-ul am zis sa le mai dau o sansa. Mulineta mea momentan nu face probleme, doar a lui Mane ... eu sunt in schimb dezamagit rau de tot datorita faptului ca pe site aparea scris ca atat corpul cat si rotorul sunt metalice, ceea ce nu este adevarat.

Si apropo, am re-intrat pe site-ul Daiwa si a disparut randul in care era precizat ca si rotorul este metalic. Acum mai este scris ca doar corpul si capacul corpului sunt metalice ... dar capacul e din plastic.

Am facut si o gramada de poze, probabil le voi pune pe site cand am timp.

AnEm

anem

Super Moderator

• Nachricht senden

295

Sonntag, 1. Februar 2015, 20:47

pe site-ul Daiwa Italia inca mai apare ca mulineta e fullmetal:

Seagate Hyper
»anem« hat folgendes Bild angehängt:
  • image.jpg

AnEm

296

Sonntag, 1. Februar 2015, 20:51

am re-intrat pe site-ul Daiwa si a disparut randul in care era precizat ca si rotorul este metalic. Acum mai este scris ca doar corpul si capacul corpului sunt metalice ... dar capacul e din plastic.
E clar....Shimano :bravo:
Succes in alegerea viitoare! :ochi:

Nemo

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 6. November 2014

• Nachricht senden

297

Sonntag, 1. Februar 2015, 21:04

cum zicea si Mane, e Made in China. Am si Daiwa-uri Made in Thailanda cat si Made in Japan si nicicare nu m-a dat pe spate ... cu Seagate-ul am zis sa le mai dau o sansa. Mulineta mea momentan nu face probleme, doar a lui Mane ... eu sunt in schimb dezamagit rau de tot datorita faptului ca pe site aparea scris ca atat corpul cat si rotorul sunt metalice, ceea ce nu este adevarat.

Si apropo, am re-intrat pe site-ul Daiwa si a disparut randul in care era precizat ca si rotorul este metalic. Acum mai este scris ca doar corpul si capacul corpului sunt metalice ... dar capacul e din plastic.

Am facut si o gramada de poze, probabil le voi pune pe site cand am timp.

Chiar vroiam sa te intreb de treaba asta, ca nu figura rotorul metalic in descrierea tehnica...ne-am lamurit, o "mica" scapare a celor de la marketing. :rizi:

Apropo, "Made in Japan" nu inseamna ca e fabricat integral la mama ei, doar ca e asamblat acolo si nu stiu cate procente din piese sunt fabricate la fata locului. Asta e valabil la toate produsele.

Zoran

ADMINISTRATOR

• »Zoran« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

298

Montag, 2. Februar 2015, 05:37

Apropo, "Made in Japan" nu inseamna ca e fabricat integral la mama ei, doar ca e asamblat acolo si nu stiu cate procente din piese sunt fabricate la fata locului. Asta e valabil la toate produsele.

Da.... dar, si o firma austriaca producatoare de volane din piele si tapiterii de scaune ptr toti producatorii auto din lume, a exportat din sucursala Deta, jud Timis, produse de proasta calitate. Cu toate ca pielea era adusa de afara, toata linia de productie era adusa de afara, muncitorii atat in productie cit si la ctc erau din Ro. Asa a ajuns de ex in BMW-uri volane care miroseau a oaie! :soc: Unui muncitor ia venit ingenioasa idee sa ungă pielea cu său, sa se moaie, so o poata mai usor coase :rizi: Sau au schimbat ata de cusut cu ceva ieftin din pravalie, ca sa poata avea ei acasa ata de cusut de calitate. Cam cit credeti ca a rezistat ata acea la cusuturile de la tapiterii?

Nu e deloc usor sa faci un lucru de calitate cu bani putini :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

299

Montag, 2. Februar 2015, 05:49

Unui muncitor ia venit ingenioasa idee sa ungă pielea cu său, sa se moaie, so o poata mai usor coase

Bine ca nu i-a venit o alta idee ingenioasa, in genu` cum se proceda in armata cu bocancii din piele ca sa se moaie... unii "stie". :rizi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Nachricht senden

300

Montag, 2. Februar 2015, 06:03

Am invartit zilele astea un certate nou nout. nici nu a fost pescuit vreodata.Modelul cu magseal ,air rotor si bla,bla..Ca si aspect,nu zic ,iti ia ochii,frumoasa foc..dar cand o invarti... :doarecapu: Am patit mai demult ,ca am cazut la Mures in apa din aia namoloasa cu lanseta cu tot..Mulineta-un pflueeger - era efectiv tencuita in namol..Am spalat-o cum am putu in Mures ,dar dupa ce sa zvantat putin a refuzat sa se mai invarta rotund,lin, ca si mai inainte.Am lasat-o deoparte ,si am dat-o spre curatare unui amic priceput la sevice de mulinete..A desfacut-o bucatica cu bucatica, a spalat-o , a gresat-o ....dar nu mai rula ca si inainte..asa haotic o apuca fasaitul..merege ce merge si brusc incepe sa se simta un fasait deranjant..Nah..acelasi fasait se auzea la ceratele asta nou..nasol..

@Anem, nu trebuie sa fi dezamagit..si la shimano pe mulinetele pe care scrie ca sant cu corp metalic,doar sasiul este metal, restul e ..plastic .Eu am c14, care cica zic ei ar fi mai rezistent decat metalul..ma indoiesc ca este asa..Asta nu inseamna ca mulineta nu este buna, fiabila..Stiu ca daca am grija de ea si o folosesc la aplicatii light si nu o forjez, o sa ma tina..

Un amic, si el in cautare de modelul suprem de mulineta si-a luat pentru spinning un model deTica.Ca cica e full metal, ca roti de bronz,etc..Doar ca conceptul nu era tocmai ok..pentru ca la o greutate rezonabila pt. un pescuit in clasa medium, mulineta era mica cam cat un shimano de 1500 sau cat o fi al mai mic numar..Dupa vreo 3-4 luni de folosinta, ia cedat arcul de la pick-up, adica nu mai inchide oerfect dupa lanseu..asa ca nici astea cu full body metal, nu e solutia finala,la mulinete..