Mersi Emile,am citit undeva intr-o postare de a ta de acel inconvenient de care zici.Sincer eu nu l-am simtit la rece dar nici nu pot sa zic ca poate nu-i asa.O sa vad eu la primavara care e treaba cu ea.Special am luat-o cum ziceam ptr.voblere si mai ales ptr.genul celor facute de mine in ultima vreme.Oricum speram la mai multe pareri,dar aici lumea e ca in parlament,pe partide....![]()
Am eu spheros-ul , modelul anterior marimea 4000.
Nu are sistem aerowrap ca si versiunile mai mari, dar aduna firul bine.Am apucat sa o folosesc doar odata sau de doua ori.Despre acest model , Alan Hawk a scris ca ar fi oarece probleme la capacul de plastic din lateral care are facute filetul in el, deci suruburile care tin capacul se infiletetaza in laterala de plastic..Cica la modelul nou ar fi invers..Oricum, amanuntul nu ma deranjeaza deoarece nu umbli inauntru decat foarte rar.
Tocmai din motivul asta, am desfacut-o, am spalat-o, si i-am mai pus un rulment in locul acelei bucse care o claseaza intr-o categorie inferioara Saragosei.Am pus o vaselina noua, am sigilat suruburile cu solutie din aia speciala......si cand am dat pedale nu mi-a venit sa cred cum se invirte..Nu am mai apucat sa dau cu ea de atunci..dar abia astept..
Parerea mea pur personala este ca o mulineta te tine mai mult, daca din start, inainte sa isi faca rodajul, se spala si se unge corespunzator..Am citit in descrierile lui A.H., ca a gasit in unel mulinte(nu shimano)noi, bucatele de span..Cred ca se poate intimpla oricui..indiferent de firma.Si daca mulineta isi face rodajul cu mici corpuri straine ramase dupa asamblare, isi face uzuri mult mai mari.Daca ii faci o ''toaleta'' din asta inainte sa o bagi in pita, cum s-ar zice, macar sti ca ai facut tot ce trebuie ca sa nu existe probleme.Am procedat la fel cu un shimano ultegra 2500s..Mulineta jdm..facuta pentru o piata care se presupune ca are anumite exigente..Vreau sa va zic ca vaselina dinuntru era asa, la nivel mai mult simbolic..
Cred ca sunt vreo 3-4 luni de cand ma invart dintr-o parte in alta si nu reusesc sa ma decid asupra unei mulinete.
[…..]
Mulinetele care imi fac cu ochiul sunt urmatoarele:
Shimano Biomaster 5000 SW
Shimano Biomaster 5000 FB
Shimano Stradic 5000 FJ
Daiwa Seagate 3500 QD
Pana la urma am reusit sa ma decid. Multumesc tuturor pentru recomandari. Solutia salvatoare a venit din parte lui Mane … a vazut ca s-a scos si un alt model de Seagate, adica nu QD ci Hyper. Asa ca, dupa ceva cautari fara nici un rezultat am zis ca merita incercata. Deci, mulineta e asta:
si aici sunt ceva detalii: Seagate Hyper | Daiwafishing
momentan are la activ doar un singur somnic … si ala mic. Asa ca nu pot sa spun prea multe despre ea in afara unei prime impresii mai mult decat pozitive. Si da, partea misto e ca mi se potrivesc ambi tamburi de la Advantage-ul de 3500
ps: e full metal ... adica inclusiv rotorul... deci adio holsuruburile care faceau figuri la Daiwe in zona rotorului ...
Cred ca sunt vreo 3-4 luni de cand ma invart dintr-o parte in alta si nu reusesc sa ma decid asupra unei mulinete.
[…..]
Mulinetele care imi fac cu ochiul sunt urmatoarele:
Shimano Biomaster 5000 SW
Shimano Biomaster 5000 FB
Shimano Stradic 5000 FJ
Daiwa Seagate 3500 QD
Pana la urma am reusit sa ma decid. Multumesc tuturor pentru recomandari. Solutia salvatoare a venit din parte lui Mane … a vazut ca s-a scos si un alt model de Seagate, adica nu QD ci Hyper. Asa ca, dupa ceva cautari fara nici un rezultat am zis ca merita incercata. Deci, mulineta e asta:
si aici sunt ceva detalii: Seagate Hyper | Daiwafishing
momentan are la activ doar un singur somnic … si ala mic. Asa ca nu pot sa spun prea multe despre ea in afara unei prime impresii mai mult decat pozitive. Si da, partea misto e ca mi se potrivesc ambi tamburi de la Advantage-ul de 3500
ps: e full metal ... adica inclusiv rotorul... deci adio holsuruburile care faceau figuri la Daiwe in zona rotorului ...
... si asta a si fost ULTIMA mulineta de la Daiwa pe care o voi mai cumpara. Azi am deschis mulineta lui Mane datorita unor mici probleme.
Deci, unele dintre motivele pentru care am vrut mulineta:
- Full Metal Body ... partial adevarat, capacul e din plastic ... deci partial minciuna
- Rotor Metalic ... BULLSHIT !!! e din ceva aliaj de plastic. Si de imputiti ce sunt, au acoperit rahatul de plastic cu ceva vopsea metalizata peste care au dat un alt strat de vopsea. Ideea e ca intr-o zona rotorul atingea corpul si s-au frecat cele doua straturi de vopsea si s-a ajuns la plastic. De altfel, se vad clar niste mici erori de la turnare prin care se observa usor ca e plastic. As completa si faptul ca in rotor sunt HOLSURUBURI, chestii care nu au ce cauta in corpurile metalice. Si pentru a inlatura orice urma de indoiala, la presiune putin mai mare rotorul se deformeaza. Deci niste mincinosi ordinari.
Cu aceasta ocazie doar mi-am intarit o parere personala ... Shimano sunt peste Daiwa. Adio Daiwa.
ps: Mane, nu am reusit sa rezolv. Ne auzim la un telefon saptamana viitoare si iti povestesc ceva.
Merci ManeMade in China
cum zicea si Mane, e Made in China. Am si Daiwa-uri Made in Thailanda cat si Made in Japan si nicicare nu m-a dat pe spate ... cu Seagate-ul am zis sa le mai dau o sansa. Mulineta mea momentan nu face probleme, doar a lui Mane ... eu sunt in schimb dezamagit rau de tot datorita faptului ca pe site aparea scris ca atat corpul cat si rotorul sunt metalice, ceea ce nu este adevarat.
Si apropo, am re-intrat pe site-ul Daiwa si a disparut randul in care era precizat ca si rotorul este metalic. Acum mai este scris ca doar corpul si capacul corpului sunt metalice ... dar capacul e din plastic.
Am facut si o gramada de poze, probabil le voi pune pe site cand am timp.
Apropo, "Made in Japan" nu inseamna ca e fabricat integral la mama ei, doar ca e asamblat acolo si nu stiu cate procente din piese sunt fabricate la fata locului. Asta e valabil la toate produsele.
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Unui muncitor ia venit ingenioasa idee sa ungă pielea cu său, sa se moaie, so o poata mai usor coase
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH