Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Fara sa am cumva in intentie sa pledez nefondat asupra barcilor executate din placaj fibrat , ci doar din nevoia de a expune , de a promova o tehnica ce in Romania inca nu a "prins" , respectiv tehnica numita Stitch&Glue , dati-mi voie ca pur si simplu sa vorbesc despre asta in masura in care am aprofundat-o in timp .....raman tot la cele din aluminiu . Cred ca o barca din aluminiu e peste cele din alt materia mai ales la lovituri si trannsport pe masina in cazul meu.
E mult de vorbit si despre asta , e adevarat .
singura problema sunt bordurile joase, prea joase care nu iti permit prea multe iesiri pe ape agitate
La ultima vizita in atelier Iulian Cioclin m-a filmat izbind cu ciocanul bordajul unui JonBoat ce-l am in lucru . Am sa-l rog sa posteze filmul daca il mai are . Insa pana o face va asigur ferm ca nu este capabila o barca de aluminiu sa incaseze asemenea lovituri fara sa aiba de suferit . Nici una de fibra plina .Cred ca o barca din aluminiu e peste cele din alt materia mai ales la lovituri si trannsport pe masina in cazul meu.
S-a discutat mult despre asta pe mai toate forumurile de profil , si concluzia a fost clara : BARCA PERFECTA NU EXISTA !
Insa ca parere personala , singura barca ce s-ar putea apropia cel mai mult de conditiile pe care le enumeri mai sus ar fi un JonBoat de aprox. 4,2 x 1,6 x 0.5 m .
Iar acum sa deschid cumva o lista de genul "Ce-mi doresc mai mult ?" :
- Vreau stabilitate ? JonBoat ! ... Insa desi gliseaza perfect necesita motorizare mai mare decat o carena de skiff.
- Vreau o barca usoara ? ... Ok ! Insa pe cat e de usoara pe atat de usor o va manevra un somn de 2 m in drill .
- Vreau sa nu ma impinga vantul ? Bordaj mic ! ... Insa ma va stropi valul in mars .
- Vreau punte goala , continua ? Se face ! In cazul asta barca necesita stringheri , crivace si paiol , si iarasi nu mai e usoara .
Si-ar mai fi , insa ma opresc aici . In principiu ati inteles .
Dar repet , raportat la criteriile de mai sus cel mai mult se apropie un JonBoat. Cel putin asta e parerea mea .
De curand am achizitionat proiectul pentru un asemenea JonBoat , fiind una dintre prioritatile anului 2015 .
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Vin si eu cu o intrebare de mithbuster.
Este adevarat ca intr-o barca de aluminiu nu ai "eficienta" in pescuitul la clonc?
Inevitabil faci galagie mai mare in barca de aluminiu vs. fibra, unii spun ca "rezoneaza" diferit si la sunetul cloncului.
Postez clipul mentionat mai sus.
Test s&g: http://youtu.be/gyO3D_eL8R8
Depinde foarte mult de :Si ce greutate ii estimezi john boat-ului?
Este posibil ! Chiar daca are 4,1 x 1,6 m ( sa luam dimensiunile astea ca exemplu ) , lucrata cu mediu consum de materiale si mediu accesorizata , da ! Poate fi transportata pe o masina .Va mai fi un carportable?
Chiar daca are 4,1 x 1,6 m ( sa luam dimensiunile astea ca exemplu ) , lucrata cu mediu consum de materiale si mediu accesorizata , da ! Poate fi transportata pe o masina .
Salut Adi !!! Ma bucur mult sa ne regasim si aici !salut Modigliani,
Cea mai usoara barca pe care-am construit-o are 3,1 x 1,1 x 0,55 cm si cantareste doar 35 kg !
- care este cea mai usoara barca pe care ai construito, care sa confere siguranta si confort? - ma refer la barca de pescuit
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH