Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

1

10.01.2015, 12:03

Perioada cea mai buna din zi, pe timp de vara!?

:salut: ,
as vrea sa deschid acest subiect, sa vad daca somnii de Dunare si cei de pe Rin au acelasi comportament.
Nu rare ori am avut dimineti, cind la clonc nu se ridica absolut nimica. Vorbesc de orele 6-9 dimineata.
Si tot asa, nu rare ori am avut capturi multe si activitate maxima pe canicula, exact intre orele 12:00 - 16:00.

Cum a fost la voi? Cind ati observat cele mai bune ore din zi, pe timp de vara? :gandesc:

PS: seara am avut iarasi de multe ori surprize placute :buaaaah:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

2

10.01.2015, 12:59

Cum a fost la voi? Cind ati observat cele mai bune ore din zi, pe timp de vara?
...........foarte bun subiectul !!! :bucuros: uitati ce spun uni :

APA ȘI AERUL DE TEMPERATURĂ
  • Temperatura apei are cel mai mare efect asupra rezultatelor de pescuit (toate la fel, orice metoda), animalele cu sânge rece, astfel încât să nu se opună propriile fluctuațiile de temperatură corp de temperatura apei, și răspunde imediat la fiecare încălzire sau de răcire mediu.
  • Deci: temperatura apei în care peștii sunt cel mai bine hrăniți, 12- 18 ° C timp de somon, 24-28 ° C timp de crap;
  • cu o scădere treptată a temperaturii sub nivelul normal de apă de pește încetează să ciugulească; este coborât după perioada fierbinte muscatura de pește mai bine;
  • o scădere bruscă a temperaturii apei duce la o deschidere înghețare gură de pește timp de mai multe zile;
  • cu o creștere puternică a temperaturii apei la pierderea poftei de mâncare de pește;
  • o creștere treptată a temperaturii apei la un nivel normal oferă cea mai bună muscatura.
  • Temperatura nu afectează comportamentul peștilor, dacă nu singura cauza fluctuațiilor de temperatură a apei.
NIVELUL APEI
  • Este important să ne amintim următoarele reguli:
  • creșterea bruscă și mare în muscatura nivelul apei este slab, ca peștii sunt adesea nevoiți să își schimbe locul de reședință;
  • nivel ridicat de apă pe termen lung oferă rezultate bune în locuri mai liniștite în care peștele găsește adăpost;
  • cu o scădere bruscă a nivelului apei nici un pește; scădere treptată înainte de a ajunge nivelurile normale contribuie la o captură foarte bun;
  • nivelul apei scăzut, de obicei, este cauza rezultatelor slabe, deoarece apa în acest moment este fluctuațiile de temperatură transparente și suple;
  • Creșterea treptată a nivelului apei după perioada de uscat - este o mare de timp pentru a prinde orice fel;
  • fluctuațiile constante ale nivelului apei - este cel mai rau condițiile, pe care le puteți imagina .
CULOARE DE APĂ
  • Când apa este tulbure și grosimea ușor pătrunde razele soarelui, pește aproape nu răspunde la momeli naturale și artificiale; Pe de altă parte, poate mai multe surprize de la capturare metodă de jos în cabluri, folosind duza vii.
  • Dacă apa este un pic tulbure, atunci acesta poate fi considerat starea ideala, ca peștele vede momeala și nu observați ce se întâmplă pe suprafața apei.
  • Apa tulbure din cauza topirii zăpezii sau descompunere (putrefacție) din alge marine afectează în mod negativ apetitul de pește.
  • Atunci când capturile de apă curată sunt de obicei bune dacă peștele nu observă prezența pescar. Și cu pescar clar apă nu ajuta chiar masca cea mai atentă.
PRESIUNEA ATMOSFERICĂ
  • Vezicii urinare înot de pește se simte schimbarea presiunii atmosferice mai bine decât barometrul perfecta.
  • În cazul în care presiunea este stabilizat între ploaie și capturile de clare, excelente.
  • În schimb, pescuit dă rezultate slabe dacă presiunea sa stabilizat la vreme în jurul frumos.
  • Iar rezultatele sunt foarte proaste la stabilizarea presiunii între ploaie și furtuni.
  • Când barometrul merge încet, muscatura bine, mai ales dacă în același timp, există o încălzire de apă.
  • În cazul în care barometrul sare brusc în sus, prinde una rea.
  • Barometrul cade încet -ulov medie sau neimportant, mai ales în cazul în care este răcit de apă.
  • Și când barometrul scade brusc, peștele nu va musca pentru nimic în lume.
SOARELE ȘI LUNA, VÂNTUL ȘI NORII, PLOAIA ȘI FURTUNI
  • pește evită soarele strălucitor, mai ales dacă razele soarelui cad pe suprafața apei în fața lor;
  • în cazul în care este foarte insorita, prinde un slab, mai ales rău în locuri în care razele soarelui sunt reflectate de țărm stâncos;
  • În vreme însorită rezultatele sunt bune la umbră în dimineața și seara;
  • când slab înnorat, cu o scădere a capturilor de presiune atmosferică rău și frumos atunci când este în creștere;
  • în cer, nori mari, negri și mici - rezultate proaste;
  • în cazul în care vysokoiduschie nori, gri - o captură bun;
  • cald, uniformă și ploaie directă - cel mai bun timp pentru pescuit;
  • secantă rece și ploaia sugerează că este mai bine să stea acasă;
  • ploaie caldă cu apă rece și invers - o muscatura foarte bun;
  • înainte de furtuna (înainte de primele evacuări tunete) sunt posibile capturilor accidentale chiar bune;
  • după furtună prinde minunat, mai ales somon (din cauza la o ușoară creștere a nivelului apei);
  • Ca o regulă, vânturile de nord și est mai rău sud și vest, deși, de exemplu, vântul de nord rece suflă în apă supraîncălzit, probabil pentru a îmbunătăți condițiile, în timp ce vântul de sud probabil ar fi împiedicat de pescuit;
  • vânt puternic încă de la, nu este favorabil pentru pescuit; același lucru poate fi spus și despre Sharp schimbă direcția;
  • orice mică vânt mai bine decât calm apă limpede absolut;
  • suflă vântul în jos pe râu - un sărac, în cazul în care rece, și destul de favorabil, atunci când cald;
  • suflă vântul în susul râului, contribuie musca;
  • suflă vântul peste râu, pescuit pe favorurile cu duze de insecte;
  • Luna Noua - cel mai bun timp pentru pescuit;
  • lună plină - cea mai grea perioda.
  • ...............voi ce spuneti ????
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

3

10.01.2015, 13:37

Deci: temperatura apei în care peștii sunt cel mai bine hrăniți, 12- 18 ° C timp de somon, 24-28 ° C timp de crap;

:gandesc:

Dane, am deschis subiectul la forumul Pescuit la clonc, si am specificat in subiect ca este vb de somni. Ce sa fac cu recomandari ptr somonii si cu crapii? :nunteleg:

Am vrut sa aflu ce au observat cei ce au pescuit citeva sezoane pe timp de vara, in special iulie si august, asa cum sunt si eu "maniac", si stau de dimineata pina seara pe apa, indiferent de ce temperaturi sunt la umbra :rizi:

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

4

10.01.2015, 13:58

Eu am prins somn la clonc pe tot parcursul zilei dar parca cele mai bune rezultate le-am avut totusi pe inserat.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

silure

Biban

Răspunsuri: 91

Locație: cazanele dunarii

• Scrie un mesaj privat

5

10.01.2015, 19:38

Marea majoritate a trasaturilor le-am avut dimineata pana la ora 10 si sporadic pe inserat.Oricum anul 2014 pt mine a fost unul mediocru in materie de trasaturi desi timpul acordat pescuitului la somn a fost triplu fata de anii trecuti.

6

10.01.2015, 21:52

desi timpul acordat pescuitului la somn a fost triplu fata de anii trecuti.

Salut Marius!
La ce stil s-a intamplat?
Eu in vara n-am prea fost la pescuit, cu exceptia intalnirii de la Divici, unde, din cauza conditiilor meteo, am socializat mai mult.... :bucuros:, deci nu pot sa ma pronunt.
Te bagi anu' asta cu noi?
:noroc:

silure

Biban

Răspunsuri: 91

Locație: cazanele dunarii

• Scrie un mesaj privat

7

11.01.2015, 19:07

Salut,Cata.Toate capturile le-am avut la clonc.La stationar a-m incercat de vreo 5-6 ori(partide) cu rezultat zero.Chiar astazi a-m vorbit cu Nelutu de la Deva si 99,99% vom fi prezenti.Zorane te rog mai trece o echipa pe lista(Marius Murgila si Ioan Toma).

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

8

11.01.2015, 19:10

Salut,Cata.Toate capturile le-am avut la clonc.La stationar a-m incercat de vreo 5-6 ori(partide) cu rezultat zero.Chiar astazi a-m vorbit cu Nelutu de la Deva si 99,99% vom fi prezenti.Zorane te rog mai trece o echipa pe lista(Marius Murgila si Ioan Toma).

Salut Marius, ma bucur sa aud asta, dar nu este inca nici o lista! Te poti trece singur la subiectul respectiv, dar eu proipun sa mai astepti citeva zile, speram ca pina la sfarsitul saptamanii viitoare sa avem regulamentul batut in cuie. Evident si taxele de participare, cu premii si tot ce este nevoie ptr ca fiecare sa poata decide daca participa sau nu. :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

• »voilovicimarian« a fost blocat

Răspunsuri: 251

Locație: moldova noua

Profesia: profesor

• Scrie un mesaj privat

9

11.01.2015, 20:41

Perioada cea mai buna din zi,pe timp de vara

La stationar cele mai multe trasaturi le-am avut dimineata, pana pe la ora 11, iar dupa-masa numarul trasaturilor era la jumatate fata de dimineata. Am observat ca schimbarea vremii este un factor mai decisiv decat perioada din zi in care pescuim. Interesant este ca atunci cand vremea nu se schimba, numarul trasaturilor pe parcursul mai multor partide de pescuit este cam constant, dupa care somnii parca dispar cu aproximativ 1-2 zile inainte de schimbarea vremii.... Am constatat ca acest "fenomen" nu este local si este valabil pe o zona de cel putin 30-40 km de Dunare, in acelasi timp.(Acest fenomen l-am sesizat in urma discutiilor telefonice cu mai multi prieteni care pescuiau pe timp de vara la somn, in aceeasi zi, intre aceleasi ore, la o distanta de 25-30 km unii fata de altii)

10

11.01.2015, 21:20

La stationar cele mai multe trasaturi le-am avut dimineata, pana pe la ora 11, iar dupa-masa numarul trasaturilor era la jumatate fata de dimineata. Am observat ca schimbarea vremii este un factor mai decisiv decat perioada din zi in care pescuim. Interesant este ca atunci cand vremea nu se schimba, numarul trasaturilor pe parcursul mai multor partide de pescuit este cam constant, dupa care somnii parca dispar cu aproximativ 1-2 zile inainte de schimbarea vremii.... Am constatat ca acest "fenomen" nu este local si este valabil pe o zona de cel putin 30-40 km de Dunare, in acelasi timp.(Acest fenomen l-am sesizat in urma discutiilor telefonice cu mai multi prieteni care pescuiau pe timp de vara la somn, in aceeasi zi, intre aceleasi ore, la o distanta de 25-30 km unii fata de altii)
Foarte interesanta relatare!
Multumesc!
:noroc:

11

11.01.2015, 22:17

2014

15 partide la clonc
toti pestii prinsi in intervalul orar 11 - 15 desi mai toatre partidele le incep dimineata de pe la 08 si au fost cateva (2-3) care s-au lungit si pe seara