Mi-am adus aminte ca mi-am cumparat anul trecut un popper si nu prea reusesc sa-l folosesc mai ales ca pe tija din spate are o paleta ca la rotativa si nu prea nimeresc sa-l fac sa se miste cum trebuie.Am incercat fel de fel de recuperari practica am facut-o pe o balta la stiuca.Spuneti-mi si mie cum as putea sa-l folosesc ,cum trebuie recuperat si mai ales daca il pot folosi la vara si la somn /salau pe timp de noapte.
Buna,
Un popper poate fi o naluca foarte haioasa, aduce atacuri spectaculoase, dar folosit necorespunzator poate "omora" rapid un loc de pescuit.
Hai sa-ti spun cum le folosesc eu, poate te ajuta.
In primul rand la biban...pe asta greu reusesti sa-l sperii. Popperul imita, cel putin in viziunea mea, un biban la vanatoare la suprafata, fugarind plevusca. In cazul acesta il recuperez mai repede, serii de 4-5 smucituri scurte, pop-uri slabe, mai curand splashuri si mici jerbe de stropi, pauza scurta, doua, trei smucituri si asa mai departe...
Pentru un plus de atractivitate si daca popperul o permite, in fata lui la 30-40 cm montez si un carlig drop-shot cu un shad de 4-5 cm tip finesse (Keitech Shad Impact de exemplu)
Tehnica cred ca poate functiona si la avat, nu stiu, nu ma bag...din pacate avatul lipseste cu desavarsire din zona.
La stiuca (si black-bass cateodata) se schimba putin tactica - nu prea folosesc popperele sa explorez zone vaste, ci mai curand locuri precise : culoare libere in vegetatie, marginile unei tufe de vegetatie, mici golfulete, copaci cazuti in apa, malurile foarte abrupte lansand paralel cu malul, locuri unde exista o probabilitate foarte mare sa fie locul de panda al unui rapitor.
Iar tehnica folosita e urmatoarea - lansat dincolo de locul vizat si asteptat pina se linisteste apa - un pop clar - pauza lunga, pina la 10 secunde - 1-2 popuri, pauza 5 secunde - vibrat popperul pe loc - 1-3 popurii, pauza si tot asa...
Iar daca urca ceva pina la popper si se intoarce, schimb imediat, sau cu un stickbait scufundator sau cu o broscuta.
Sper ca ti-am fost de ajutor.