), acestia sunt repusi in libertate. O parte din ei insa nu mai pleaca, stau intorsi pe o parte. Acestia vin valorificati ptr bucatarie.
Aceste interpretari iti apartin si cred ca tenta se vede . Eu doar am incercat sa aduc in discutie "umanitatea" pescuitului ,ca tot vrem sa fim uneori mai catolici .Pacat. Ma opresc aici deoarece sunt off topic.Scuze. Sa va spuna Tyrael ce a vazut pe incinta! Pentru acele stiuci ,poate ca e mai uman sa fie omorate o data si gata, decat sa-si bata joc de ele niste oameni manati de pasiuni indoielnice!
Si cred ca fiecare poate citi si vedea ca nu ai scris TU asa, ci eu, fiind interpretarea mea libera amplificata din anumite motive.
Poate la asta se referea si Zamfi cand zicea ca, in anumite cazuri, poate era mai bine peste pesti daca erau omorati pe loc, decat sa agonizeze....
Oricum nu conteaza.
Tot asa ca sa va dati cu parerea ,ca tot nu avem altceva mai bun de facut.Strict legat de chinuirea pestilor in timpul pescuitului! Adiva On-topic!
) ,sau ma rog de 1 kg (ca doar dam dupa somn mare nu dupa moace!) care sta atarnat intr-o ancora de vis ,sau ma rog intr-un carlig si o ancora (ca sa fim siguri!) asa...cam o noapte intreaga ? Ce parere aveti? Are ceva chinuri sau nu? Sigur ca dupa ce-l scoatem din montura (asta daca vreun somn nu a avut mila de el ...) o sa-l eliberam sportiv !Sau o sa-l ucidem barbar si o sa-l curatam de solzi pe malul apeio ca sa nu facem mizerie acasa. Sau poate un caras ? Sau chiar un salau ca cica astia le plac la somni ? Pareri? Chinuim sau nu pestele momeala? Oare ,daca ar putea vorbi , ar aprecia spiritul de C&R al pescarului care va elibera ,cu multa atentie , marele mustacios prins?
Cine este bine-intentionat si vrea sa faca C&R si practic, nu numai declarativ, va proceda cum e mai bine pentru peste. Cine face C&R doar de dragul de a face asta, o va face cum vrea el.
Eu am vazut pesti morti eliberati, desi au fost tratati ca la carte. Si asta pentru ca, in anumite situatii, orice ai face tu ca pescar, pestele are de suferit in proportie foarte mare (ex: pescuit la salau la adancime peste 15-20 de m). Extragerea rapida a salaului de la adancimi mari, in 90% din cazuri genereaza si moartea pestelui. Tudor zicea ca evita sa pescuiasca astfel, pentru ca stie ca si cu C&R, pestele e aproape compromis. La fel si stiuci cu falcile despicate de la manipulare necorespunzatoare cu gripuri, si operculi rupti ....Astfel de situatii se intampla....si nu s-ar intampla decat daca n-am mai merge la pescuit. Poate la asta se referea si Zamfi cand zicea ca, in anumite cazuri, poate era mai bine peste pesti daca erau omorati pe loc, decat sa agonizeze....
14. Cam ce simte un peste -momeala ( avand binenteles dimensiunile legale!) ,sa zicem un crap de 500 g (o varianta lunga ca sa fie la dimensiunile legale ) ,sau ma rog de 1 kg (ca doar dam dupa somn mare nu dupa moace!) care sta atarnat intr-o ancora de vis ,sau ma rog intr-un carlig si o ancora (ca sa fim siguri!) asa...cam o noapte intreaga ? Ce parere aveti? Are ceva chinuri sau nu? Sigur ca dupa ce-l scoatem din montura (asta daca vreun somn nu a avut mila de el ...) o sa-l eliberam sportiv !Sau o sa-l ucidem barbar si o sa-l curatam de solzi pe malul apeio ca sa nu facem mizerie acasa. Sau poate un caras ? Sau chiar un salau ca cica astia le plac la somni ? Pareri? Chinuim sau nu pestele momeala? Oare ,daca ar putea vorbi , ar aprecia spiritul de C&R al pescarului care va elibera ,cu multa atentie , marele mustacios prins?
Sunt niste filozofii aici.... Uite si punctu 15. Cam ce simt pestii cand sunt vanati dar scapa de rapitori gen stiuca, somn.... Sau de ce nu scapati de un pescarus? Sau ce taiati in turbine? Ei bine nu cred ca e foarte important, important cu adevarat e ca pe cat posibil si in bune conditii sa fie eliberati, daca se poate, daca nu asta e, mai mananci si un peste. Totusi asta nu trebuie sa fie tertip pt retinerea a cat mai multi pesti sau in totalitate pe principiul si asa moare. Sustin din nou, moralitatea fiecaruia trebuie sa primeze, daca il iei, foarte bine, daca nu... Si mai bine, dar sa nu se ajunga la lazi frigorifice pline pentru ,, la iarna,, . Legi, regulamente nu au mare valoare. Si pe final nu pot sa ma abtin.. Sunt vreo 2 pe aici pe forum, care sunt buni prinzatori de peste (nu pescari) si pe deasupra si aroganti... Dar sunt aproape sigur ca ascut cangea destul de des ca se toceste si nu mai inteapa bine![]()
Sustin din nou, moralitatea fiecaruia trebuie sa primeze,
............... oare numa 2 ???Si pe final nu pot sa ma abtin.. Sunt vreo 2 pe aici pe forum, care sunt buni prinzatori de peste (nu pescari) si pe deasupra si aroganti... Dar sunt aproape sigur ca ascut cangea destul de des ca se toceste si nu mai inteapa bine.
. Care e a ta despre celelalte puncte?
- pentru pestele care decid sa-l retin ,fara incalcarea legii statului respectiv si mai important a legii bunului simt , dupa ce voi reusii capturarea lui il voi tine viu atata cat imi permite dotarea si situatia respectiva,pentru a nu risca sa-l omor degeaba ,in sensul ca se va strica pana acasa ...Este pacat daca omori un peste sa ajungi sa-l arunci la gunoi...Daca il prind cand plec acasa il omor rapid pentru ai scurta suferinta si a ma proteja de invazia de adrenalina din carnea pestelui ,rezultata in conditii de stres intens.Si aici sunt nuante...
...si daca vrei sa fi si mai "impacat", iti recomand un Coleman de min. 48 L. Cu 2 pungi de gheata de la Petrom, care tin 48 H lada frigo ca un congelator, mai ai si berea sau vinu' in permanenta la rece.
iti recomand un Coleman de min. 48 L. Cu 2 pungi de gheata de la Petrom, care tin 48 H lada frigo ca un congelator, mai ai si berea sau vinu' in permanenta la rece.
... si masina e departe. Tot mai simplu si curat e sa eliberezi pestele
oran, la spinning cauti sa cari dupa tine cat mai putin bagaj ... preferabil un rucsac pe spate si o lanseta sau doua in mana. Iti dai seama cum ar fi sa te cari cu lada aia frigorifica prin toti boschetii ... si masina e departe.
...in ideea de a lasa lada in masina, sau a o lua-o in barca! Nu sa o cari prin boscheti la pas de spin.
Si da, toti stim ca cauzam suferinte pestilor, dar daca putem sa le reducem, de ce sa nu o facem?
Ce nu am inteles este : MANDARINA...![]()
Ce-o fi aia nu stiu .. poate un fruct... poate o limba/dialect asiatic..
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH