Uffff...credeam ca nu ma mai intrebi odata!

Pai ,dupa cum bine stii ,eu sunt de moda ...veche (mai demodat adica

). Cu alte cuvinte progresul tehnologic in pescuit nu-mi face bine la stomac!

Asta inca de pe vremea cand pescuiam la crap si senzorii imi spuneau batul la care trage ...Nu mai exista farmecul bambinei lovita de bat ,al trasaturii surpriza care ducea batul in apa ,etc.
Acum e mai rau ...si ca sa fiu sincer nu cred ca ma deranjeaza la clonc altceva decat sonarul! Adica sa pescuiesc cu ochii in sonar ...bleahhh

De aceea nici nu agreez pescuitul vertical la salau cu ochii in sonar ...Iar la clonc,dupa ce ca vad pestele

mai stiu si ca este la momeala si urmeaza sau nu sa traga! Personal NU pot pescuii in conditiile astea in care STIU ca am peste la momeala si urmeaza trasatura...Imi aduc aminte cand eram copil si pescuiam la caras si caracuda (!) pe o balta langa Hunedoara (Saulesti) ,unde intr-una din balti era apa cristal si vedeai pestii cum inghit miezul de paine de pe carlig! Nici nu ma uitam la pluta ci la cocolosul de paine de pe carlig!Cand disparea...al meu era. Insa, stii ceva? Dupa ce prindeam 2-3 kg de peste ...incepeam sa pescuim normal ,sa ne uitam la pluta si sa asteptam marea captura! Pentru ca dupa mine ACESTA e farmecul pescuitului : sa nu stii niciodata ce se intampla sub apa si sa speri la marea captura la fiecare lansare chiar daca ,de fapt , nu ai peste in fata! Iar cand mai si prinzi si ,mai ales, cand atacul si dimensiunea pestelui este de fapt SURPRINZATOR ,atunci eu personal ma simt implinit! Pescuitul cu ochii in sonar este un fel de joc pe calculator ,asa...un pic mai complex

Atentie ,nu vorbesc de drillul care urmeaza si care este acelasi ca si la orice alt stil ,gen stationar ,spinning ,etc.Desi si acolo cam estimezi marimea pestelui inainte sa traga!
In plus, este un pescuit extrem de eficient care ,in anumite conditii ,a creat probleme in populatia piscicola pe anumite zone...
Ca si incheiere ,atentie Zoran ,pescuitul la clonc este foarte vechi. Insa sonarul ...sonarul este o MARE problema!

Mai ales cand nu este folosit doar pentru identificarea structurilor,adancimea apei ,etc.Asta sunt eu si nu am pretentia nici sa fiu inteles de cineva si nici nu vreau sa conving pe cineva de optiunile mele...Insa daca, pana anul trecut cand am vandut TOT ce insemna crap , am ajuns sa zica pana si sotia ...mai ce faceti voi (era vorba de senzori,statii,etc) nu mai este pescuit...ce sa mai zic?!
In rest imi doresc teribil sa ne intalnim si sa pescuim impreuna si iti multumesc pentru bunele intentii
Un ultim ps: uite la ora 19 plec la Mures.La spinning impreuna cu un amic la care i-a "dezdoit-o" aseara

O sa dam ca nebunii cca 3-4 ore ,la naluci ,pe intuneric si in liniste ,intr-o apa unde nu stim daca va venii ceva! Insa speranta ...speranta este flacara pasiunii care ma tine in viata ! Expresia asta superba -pasiunea care imi da viata ,este imprumutata de la bunul meu prieten adiwolf!
Pace!