Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

221

29.08.2014, 13:51

Multam de recomandari … din pacate Zamfi nu gasesc prea multe chestii despre Certate-ul de care pomeneai dar din ceea ce am gasit parca imi este putin cam frica sa o iau … mai ales ca din anumite imagini am senzatia ca prin rotor tot holsuruburi sunt.

Claudiu, TP-ul de 6000 este prea mare si greu (corpul identic cu 8000-ul), dar cu ocazia asta am constatat cu placere ca in seris TP SW se pare ca exista totusi un model de 5000 care nu imprumuta corpul de la 4000 si are putin peste 400 de grame, pare a fi ceea ce imi trebuie dupa caracteristici.

ps: parca m-as uita dupa ceva SW in ideea ca cine stie cum aterizez pe ape sarate :zambet:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

222

29.08.2014, 14:06

Emil poate ma insel dar Tp 6000sw Pg are 405 grame deci cred ca ar fi ce trebuie

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

223

29.08.2014, 14:23

Posibil sa nu fie ok...Insa are ceva de pe la Saltiga-Z in ea! Oricum ,dupa ce iti alegi piesa sa ma anunti si pe mine sa vedem ce si cum . Dpmdv lucrurile sunt mult mai simple: somnii uriasi ma gasesc doar o data de doua ori pe an! Si daca nu m-am trezit nici cu tamburul smuls,nici ax indoit ,nici alte chestii la ce plecari am avut ...nu cred ca investesc mai mult de 200 euro intr-o mulineta folosita sa zic de 10-20 ori pe an.Asta strict functional ,ca daca punem in balanta placerea de a pescui cu Saltiga...
Daca as pescui unde dai tu ...probabil as avea problemele tale. :noroc:

Răspunsuri: 2 642

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

224

29.08.2014, 14:45

Eu am "prins" Exceler-ul 4500E din bazarul de dincolo, cu 400 de lei, utila si pentru pescuitul marin, fiind apropiata ca pret(cand este noua) si materiale de Seagate! Are vreo 480 de g, si, desi n-am apucat sa-i fac "botezul", dupa ce am examinat-o, cred ca o pot recomanda, cel putin pentru luat in considerare pentru spinning la somn! Are corpul si tamburul metalice, rotorul, prin prisma faptului ca are pick-up-ul atasat cu suruburi in alezaje filetate care strapung rotorul complet, din exterior catre interior, are tot metalic, suruburile care prind "capacul" de corp sunt cu cap inbus, pick-up-ul are 4 mm in diametru, axul principal are aproape 6 mm si galetul este supradimensionat!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

225

29.08.2014, 14:59

Emil poate ma insel dar Tp 6000sw Pg are 405 grame deci cred ca ar fi ce trebuie

Ai dreptate, acum m-am uitat mai atent si am vazut ca 5000-ul are 395 de grame iar 6000-ul cu 10 mai mult. Ar fi si TP-ul o variant chiar serioasa pentru ce am nevoie … momentan inca am ceva dubii in legatura pretului :gandesc:

Posibil sa nu fie ok...Insa are ceva de pe la Saltiga-Z in ea! Oricum ,dupa ce iti alegi piesa sa ma anunti si pe mine sa vedem ce si cum . Dpmdv lucrurile sunt mult mai simple: somnii uriasi ma gasesc doar o data de doua ori pe an! Si daca nu m-am trezit nici cu tamburul smuls,nici ax indoit ,nici alte chestii la ce plecari am avut ...nu cred ca investesc mai mult de 200 euro intr-o mulineta folosita sa zic de 10-20 ori pe an.Asta strict functional ,ca daca punem in balanta placerea de a pescui cu Saltiga...
Daca as pescui unde dai tu ...probabil as avea problemele tale.

Am Aline o usoara problema cu mulinetele Daiwa care nu au rotor metalic si daca nu vad ca toate elementele sunt prinse cu suruburi atunci nu pot sa o cumpar doar pentru a mi se intampla aceleasi lucruri intamplate la cele 2 exceller-uri sau cele doua Advantage-uri.

Da, Saltiga este pentru mine mulineta suprema (dintr-un motiv sau altul tot timpul am preferat-o in detrimentul Stelei) dar la banii care costa nu imi voi cumpara asa ceva decat in cazul in care voi locui undeva unde voi da dupa GT in fiecare zi :rizi:

Lista inca este deschisa si nu pot spune ca ma grabesc prea mult cu achizitionarea ei … am timp pana la sfarsitul toamnei cand iesirile pe canalul ala se vor inmulti.

Eu am "prins" Exceler-ul 4500E din bazarul de dincolo, cu 400 de lei, utila si pentru pescuitul marin, fiind apropiata ca pret(cand este noua) si materiale de Seagate! Are vreo 480 de g, si, desi n-am apucat sa-i fac "botezul", dupa ce am examinat-o, cred ca o pot recomanda, cel putin pentru luat in considerare pentru spinning la somn! Are corpul si tamburul metalice, rotorul, prin prisma faptului ca are pick-up-ul atasat cu suruburi in alezaje filetate care strapung rotorul complet, din exterior catre interior, are tot metalic, suruburile care prind "capacul" de corp sunt cu cap inbus, pick-up-ul are 4 mm in diametru, axul principal are aproape 6 mm si galetul este supradimensionat!

Merci Robert de indicatii, ideea e ca eu nu am nevoie de o mulineta chiar atat de “tanc”. Am Saragosa-ul pentru treburi serioase si pescuit pe Po … acum ma intereseaza sa schimb Advantage-ul care da semne serioase de oboseala si ma intereseaza ceva mulineta in jurul a 400 de grame care nu va avea pe ea fire mai groase de 40lb (cel mai probabil 30) si va fi folosita cu precadere la jig.

AnEm

• Scrie un mesaj privat

226

29.08.2014, 16:41

Ai dreptate, acum m-am uitat mai atent si am vazut ca 5000-ul are 395 de grame iar 6000-ul cu 10 mai mult. Ar fi si TP-ul o variant chiar serioasa pentru ce am nevoie … momentan inca am ceva dubii in legatura pretului :gandesc:

Daca as pescui unde dai tu ...probabil as avea problemele tale.

Am Aline o usoara problema cu mulinetele Daiwa care nu au tambur metalic si daca nu vad ca toate elementele sunt prinse cu suruburi atunci nu pot sa o cumpar doar pentru a mi se intampla aceleasi lucruri intamplate la cele 2 exceller-uri sau cele doua Advantage-uri.

Da, Saltiga este pentru mine mulineta suprema (dintr-un motiv sau altul tot timpul am preferat-o in detrimentul Stelei) dar la banii care costa nu imi voi cumpara asa ceva decat in cazul in care voi locui undeva unde voi da dupa GT in fiecare zi :rizi:

Lista inca este deschisa si nu pot spune ca ma grabesc prea mult cu achizitionarea ei … am timp pana la sfarsitul toamnei cand iesirile pe canalul ala se vor inmulti.
Merci Robert de indicatii, ideea e ca eu nu am nevoie de o mulineta chiar atat de “tanc”. Am Saragosa-ul pentru treburi serioase si pescuit pe Po … acum ma intereseaza sa schimb Advantage-ul care da semne serioase de oboseala si ma intereseaza ceva mulineta in jurul a 400 de grame care nu va avea pe ea fire mai groase de 40lb (cel mai probabil 30) si va fi folosita cu precadere la jig.

Sa stii ca poti gasi o Saltiga si la alte preturi, daca este putin folosita! Eu am avut o perioada in care am achizitionat foarte multe mulinete, mai ales mulinete rare, de colectie, si toate noi, dar am ajuns la concluzia ca, mai ales pentru a le utiliza, nu este obligatoriu sa dau de doua ori pretul pentru una noua, mai ales daca am rabdare si o gasesc in stare foarte buna la un pret atractiv! Pentru colectie, e cu totul altceva, desigur, ideal este sa fie neatinsa, dar depinde de norocul fiecaruia!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

toby

Biban

Răspunsuri: 86

Locație: Dr. Tr. Severin

• Scrie un mesaj privat

227

29.08.2014, 16:42

Cauta sa invarti o Tica Taurus 4500, se incadreaza perfect si este ful metal. Este cu mult peste ce are Shimano si Daiwa la acelasi pret. Multi fug cand aud de Tica dar Taurus pt. spinning si Abyss pt. stationar sunt foarte reusite. Nu fac reclama dar din multele mulinete pe care le folosesc astea imi plac enorm

attila

Șalău

Răspunsuri: 282

Locație: Nördlingen/Resita

• Scrie un mesaj privat

228

29.08.2014, 18:57

Si eu am invartit de cateva ori o Tica Taurus. Un mic "tanc" :))
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

229

05.09.2014, 08:34

Multumesc, mi-a mai fost recomandata mulineta in cauza doar ca am eu un mic piticel pe creier :zambet: . Era ceva daca as fi reusit macar sa pun mana pe ea inainte de a o cumpara si poate piticelul va tacea … dar cum pe aici prin magazine inca nu am vazut nimic de la Tica atunci chiar nu vad ce as putea face.

Stie careva care dintre modelele de la Daiwa au si rotorul metalic in afara de Seagate si derivatele Saltiga?

AnEm

Răspunsuri: 76

Locație: deva

• Scrie un mesaj privat

230

23.09.2014, 23:24

parere

eu cu cei ce am vorbit si pe care ii stiu,i-au cam lasat mulinetele de la Daiwa,multe nu pot spune dar Shimano nu am pea auzit ca cedeaza as vrea sa-mi achizitionez ceva de 4000 de spining pe Mures si nu stiu de la ce firma :gandesc: ,multumesc pentru orice sfat :zambet:

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

231

23.09.2014, 23:30

eu cu cei ce am vorbit si pe care ii stiu,i-au cam lasat mulinetele de la Daiwa,multe nu pot spune dar Shimano nu am pea auzit ca cedeaza as vrea sa-mi achizitionez ceva de 4000 de spining pe Mures si nu stiu de la ce firma :gandesc: ,multumesc pentru orice sfat :zambet:

Pai daca esti chitit pe Shimano ,ia-ti un Biomaster de 4000! Este peste Stradic si are raportul de 1:5 .Mai ieftin ,zic ca merge si un Stradic FJ modelul pentru americani ,insa are raport de recuperare taticule :rizi:

Ideal ar fi insa un TP ...

Daiwe nu-ti mai recomand daca zici ca "te lasa" :soc: :nunteleg:

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

232

24.09.2014, 08:04

Daca este sa mergi pe mana Shimano, pe langa ceea ce a scris Zamfi as adauga doar ca poate ti-ar conveni mai mult sa mergi pe mana unui 5000. Ca si greutate este cam egal cu un 4000 doar ca iti intra ceva mai mult fir pe tambur, eventual mai gros (ce la somn de multe ori poate conta) plus ca cele in marimea 5000 de regula au un maner usor diferit … mai “ou”.

Eu nu as scoate nici Daiwa complet din lista de alegeri, sunt cateva modele care poate ar fi interesante … pentru tine probabil marimea 3000 ar fi mai potrivita, fiind cam la fel cu 4000-urile de la Shimano.

AnEm

mihaigost

Șalău

Răspunsuri: 307

Locație: bucuresti

Profesia: inginer electrician

• Scrie un mesaj privat

233

24.09.2014, 21:14

Totusi Stradicu este un brand destul de vechi si merge foarte bine, chiar daca de cativa ani aproape si-A dublat pretu.
Pentru mediu spining eu acuma folosesc un Ryobi zauber 4000, la care de 2 ani nu am nici o reclamatie, si a fost forjata destul de greu. AMANDOUA SUNT CAM IN ACELASI ZONA DE PRET.
De vreo 10 ani la clean folosesc un Stradic 1000 fara nici 0 reclamatie.

• Scrie un mesaj privat

234

25.09.2014, 03:36

Pai daca esti chitit pe Shimano ,ia-ti un Biomaster de 4000! Este peste Stradic si are raportul de 1:5 .Mai ieftin ,zic ca merge si un Stradic FJ modelul pentru americani ,insa are raport de recuperare taticule :rizi:

Ideal ar fi insa un TP ...

Daiwe nu-ti mai recomand daca zici ca "te lasa" :soc: :nunteleg:

Ai mai vazut vreun TP, intre 4000 si 6000? De vanzare in Romania, ma refer! :zambet:

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

235

26.09.2014, 22:24

:salut: o intrebare ...Penn slamer 560 face fata la un somn de 30-40de kg...? :gandesc:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

236

27.09.2014, 00:18

fara probleme sunt sigur ca da!

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

237

27.09.2014, 06:29

:salut: o intrebare ...Penn slamer 560 face fata la un somn de 30-40de kg...? :gandesc:

Da, sigur, daca lucrezi cu ea ca si cu o mulineta, adica din frana stransa la maxim, si nu cu mana pe tambur!

NU, intr-o constelatie proasta! Daca ai un somn mare si blochezi tamburul cu mana, de ex, si mai ai si o lanseta fff rigida! S-a intamplat in astfel de situatie ca la Penn Atlantis 7000 sa fie smuls recuperatorul din bratul de sustinere cu tot cu capul surubului (a trecut prin corp...), iar la un Penn Slammer 760 sa se rupa recuperatorul cu tot cu bratul de metal ce duce spre corpul mulinetei. Frâna era prea destransa, si pescarul a pus mana lui mare! peste recuperator sa opreasca tamburul. In acel moment a dat si contra, si pestele fiind f mare, avand deja viteza si inertie, neexistand prea mult in sistem sa atenueze socul, s-a rupt... Mulinetele nu se comporta ca un troliu!
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

238

27.09.2014, 07:45

:salut: Multumesc de raspuns :) sigur ca nu la sfrana desfacuta dar cred ca nici la maxim nu ar trebui..?stransa pana la maxim si desfacuta 1 tura este..?ca sa mai poti strange daca este nevoie ca doar nu mi-o intra mie chiar ala de 30 de kg dar speranta moare ultima :rizi: :relax: :noroc:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

Dark17

Oblete

Răspunsuri: 39

Locație: Alba Iulia

• Scrie un mesaj privat

239

27.09.2014, 08:02

Eu am mulineta Ryobi Artica de cativa ani si nu am avut probleme cu ia cat ca am folosit-o in toate genurile de pescuit al spinning si la somn si la avat si la alte specii si nu am avut nici o problema cu ia somn mare nu am prins sa stiu cum se comporta cu un peste mare dar am scos si crengi cu ia :zambet:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

240

27.09.2014, 09:15

:salut: Multumesc de raspuns :) sigur ca nu la sfrana desfacuta dar cred ca nici la maxim nu ar trebui..?stransa pana la maxim si desfacuta 1 tura este..?ca sa mai poti strange daca este nevoie ca doar nu mi-o intra mie chiar ala de 30 de kg dar speranta moare ultima :rizi: :relax: :noroc:

Strange-o intre 5 si 6 kile si las-o asa. Scoti si de 100 kg fara sa mai trebuiasca sa pui mana pe tambur. :ochi:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com