Sa-mi fie cu iertare, insa observatia este valabila in calculul glisarii.Pot sa va ajut cu un "pont" in cumpararea unei barci cu motor care defap este un simplu calcul: greutatea maxima care o poate duce un cp este 26/28kg dar pt ca nu este indicat sa folositi motorul la blana,calculul se face cu 24-25kg/1cp. 15cp X 25 Kg = 375kg Daca punem motorul pe o laguna 480 care are cca 140 kg+40kg motorul=180kg,diferenta pana la 375kg o complectati cu persoane si bagaj. Pt un mars in deplina siguranta trebuie sa tineti cont de acest calcul.
orice este produs in Europa este certificat CE
in Romania barcile pana in 7 m si cu motoare panain 20 CP nu se inmatriculeaza decat la cerere dar"TREBUIE DECLARATE LA FINANTE" pentru ca trebuie platit impozitul aferent!
salut
Ce lege ma obliga sa declar la fisc o ambarcatiune care nu se inmatriculeaza? Eu unul nu am gasit nici macar una, din contra.
Numai bine!
CAPITOLUL IVne obliga codul fiscal . fisc sunt categorii de impozitare a barcilor:
- barca fara motor
- barca fara motor pt pescuit
- barca cu motor
- barca cu motor pt agrement
am vazut ca esti din bucuresti , cauta pe net la circa financiara de care apartii si gasesti toata documentatia si taxele aferente
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »Nitu V« (16.02.2015, 17:24)
cine poate sa-mi dea lincul catre legea care spune ca nu se inmatriculeaza barcile pana in 7 m . multumesc.
cine poate sa-mi dea lincul catre legea care spune ca nu se inmatriculeaza barcile pana in 7 m . multumesc. de ex a citit cineva ordinul 1079 din 2014 ...capitolul 1 art 2 pct b ?
este din 2006...ordinul este din 2014...
Daca nu ma insel este un K-maxxi . O barca exceptionala, chila catamaran, deosebit de stabila - atat in mars cat si in stationare - , si suporta motorizare de la 20 la 40 HP.salutare tuturor!
sunt unul dintre romanii visatori si visez de vreo cativa ani sa-mi iau si eu o barca! Intre resedinta mea si a maica-mi trec prin Tg Mures, unde am intrat intr-o relatie vanzator-client cu proprietarul unui magazin de scule si unelte de pescuit. Relatia dateaza de vreo 10 ani si niciodata nu mi s-a intamplat sa iau teapa cu ceva achizitionat de aici. Acum vreo trei ani respectivul imi prezinta o barca la un pret destul de mare pentru mine atunci, tinand cont ca imi e necesara maximum o luna pe an, lipsa spatiu de depozitare..etc. Saptamana trecuta, recunosc ca se datoreaza in mare parte si acestui forum, ma hotarasc sa-mi iau barca! Deci purced spre al meu prieten, il iau la intervievat despre ce si cum, si in sfarsit batem palma pentru urmatoarea barca:
va intreb ce parere aveti? afacere buna sau rea? Tip catamaran, 4,95m lungime, 1,97m latime, gosime perete 5mm
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH