Uite Zoran, ca sa nu mai cauti iti pun direct citatul ca sa citesti aici :
Citat
OUG 23/2008 pescuitul si acvacultura actualizata
CAPITOLUL IX
Răspunderi şi sancţiuni
Art. 60
Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o durată de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz:
a) plasarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă pe mai mult de două treimi din lăţimea râurilor, canalelor şi a Dunării;
Acesta este argumentul, si nu "...daca ma dezechilibrez, si daca cad, si poate..."!
Ce vreau eu sa stiu, este ce avem voie si ce nu si cind mergem cu barca (indiferent ca e la pescuit sau la plimbare).
Uite Zoran, ca sa nu mai cauti iti pun direct citatul ca sa citesti aici :
Citat
OUG 23/2008 pescuitul si acvacultura actualizata
CAPITOLUL IX
Răspunderi şi sancţiuni
Art. 60
Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o durată de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz:
a) plasarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă pe mai mult de două treimi din lăţimea râurilor, canalelor şi a Dunării;
Art. 64
Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
f) deschiderea, închiderea, obturarea, bararea cu garduri pescăreşti sau cu unelte de pescuit de orice fel, de către persoane neautorizate, a canalelor şi a gârlelor de legătură cu lacurile, bălţile sau cu terenurile inundabile;
Si pe timp de noapte?![]()
) Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
.
.
E clar ca bunul simt trebuie sa primeze in orice relatie. Insa,din pacate ,unde acesta lipseste trebuie sa intervina legea! Ca nu ne place este altceva...Niciodata omului nu o sa-i placa nimic din ceea ce crede el ca-i ingradeste drepturile. Legea se aplica cu parul tocmai pentru ca unii considera ca nu este pentru ei! La noi se pare ca nici parul nu ajunge!
Am incercat sa sugerez ca nu e bine...
in speranta ca poate oamenii inteleg si ca trebuie sa existe bun simt si un simt al raspunderii pe malul apei chiar daca nu e legiferat insa din pacate , la fel cum am observat peste tot, si daca-i scris in coduri nu se respecta iar de anii copilariei (aia 7 in care se invata ca "ce tie nu-ti place ...") nici n-are rost sa mai discut.
Primul lucru care mi s-a spus in facultate a fost asta : "daca oamenii ar fi avut bun simt , nici Moise n-ar fi primit tablite si nici legi n-ar fi existat iar noi n-am fi astazi aici " Daca treci pe rosu te costa ... garcea nu iarta, 60 zile te faci pieton si mai dai si bani pentru amenda ... merita ?
Zoli am specificat, ca pieton fac asta, cu maşina nu trec pe roşu chiar dacă nu vine nimic. La maşini deja altfel stă treaba.
Sa legi insa firul la 2 m inaltime chiar la locul de amplasare al momelii, este f greu, si iti reduce f mult din eficienta contrei, facind un fel de “burta” mare.
ca e mai importanta eficienta tepei decat siguranta altora
) ...
Oricum, constat "cu placere"ca e mai importanta eficienta tepei decat siguranta altora
![]()
De aici incolo eu nu mai am nimic de zis pe subiect (poate doar ca o sa includ si foarfeca pe post de accesoriu obligatoriu in trusa de pescuit)
Kingofbeasts, si la tine pare siguranta pe ultimul loc, aventura si pericolul inving! Sa mergi la pescuit pe ceata si noaptea fara lumini, mie nu mi se pare deloc sigur. Si mai ales cind sti ca sunt pescari pe apa.
Spre deosebire de multi altii eu nu obisnuiesc sa-mi asum riscuri inutile decat extrem de rar.
) . De asta si sunt asa sigur cand spun ca in deriva, pericolele pot veni doar din doua locuri: de la alti pescari sau de la obstacole fixe sau mobile in apa. Alea mobile circula cu acceasi viteza ca si mine si deci nu reprezinta pericol iar pe alea fixe le cam stiu unde sunt puse . Oricum nu-mi dau drumul noaptea cu barca pe un loc in care n-am fost in prealabil pe zi sa vad cum se comporta locul si daca au aparut sau nu surprize de la ultima vizita acolo. Cand navighez spre tabara pe intuneric navighez pe langa maluri pe partea fara curent tocmai pentru ca e mai sigur si mai usor de luat repere (ceea ce aduce apa aduce pe partea cu curentul si deci riscul mare acolo e ). Circulatul pe mijlocul apei noaptea nu se face fiindca e prea riscant (ne avand repere te poti baga inclusiv ca bou-n gard daca e ceata si fara sa-ti dai seama curentul sau carma te intoarce pe latul apei si ajungi sa te implanti in mal). Circuland la rasul malului fara curent, ai tot timpul reper unde te afli (daca ti-ai luat pe lumina repere constand in diversi pomi ciudati sau alte formatiuni in buza apei , inclusiv tabere pescaresti) si in ce directie ai botul barcii . Oricat ar fi ceata de groasa si noaptea de neagra la 2-3 metrii de barca tot vezi cat sa ti malu' si sa feresti ce iti iasa in cale in caz ca uiti de repere. Ceea ce nu poti feri e ceea ce nu sti ca e acolo si nici n-ai cum sa vezi.
Propun sa nu ne mai copilarim aiurea si sa [...]![]()
asa ca
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH