Bunul simt pe apa si pe maluri :
Pe scurt se rezuma la : ce oferi aia ar trebui sa primesti . Asa cum se vede in viata lucrurile nu sunt perfecte asa ca fi pregatit sa primesti si alt ceva .
Eu :
Daca trec pe apa pe linga tine si te salut fa bine si raspunde , nu e greu sa spui Buna ziua . Nu doare si nu costa nimic !
Eu ma straduiesc sa nu te deranjez daca totus o fac poti sa vorbesti politicos altfel imi pierd si eu bunul simt !
Eu nu lansez dupa tine deci nu o fa nici tu ! Garantat lansez mai precis ca tine daca vreau !
Eu nu am casetofon in barca , nu te stresez cu muzica mea si nici nu incerc sa te conving sa iti placa Megadeth sau Judas Priest tu de ce incerci sa ma convingi ca Guta si alti nimeni Cinta ?
Daca eu ies la mal la masina printre betele tale e vina mea ca tu te-ai pus acolo cu toate ca se vede clar ca locul e ocupat de cineva ? Nu bombani pe sub mustata nu iti foloseste la nimic . E doar consecinta alegeri tale .
Eu nu ma cac in vatra focului Tu boule de ce o faci ?
Eu las locul curat si nu arunc gunoaiele din barca . Am punga si le duc acasa . Incearca si tu , nu doare si nici nu iti cade steluta din frunte .
Tu :
Daca treci prin tabara mea tu trebuie sa saluti primul !
Ori ce conversatie incepe cu un salut !
Ai stat la mine in tabara sa ma intrebi de una alta OK acum pleaca nu dau de baut si nici nu astepta sa te trimit eu la plimbare . Simte-te
Nu fa mizerie
Nu taia inutil padurea ! Lemnul verde nu arde bine , sunt uscaturi destule .
Nu taia un pom ca sa ajungi cu masina 2 metri mai aproape de apa , incearca sa mergi pe picioarele din dotare .
Nu fa 10 vetre pe 5 metri patrati .
Cojile de seminte nu incoltesc nici daca la capatiiul lor cinta manelele . Nici dozele , nici peturile, nici pungile de la supermarchet .
Ai prins un peste nu il lasa la uscat pe mal daca nu iti trebuie poti sa ii dai drumul inapoi in apa . ( in zona noastra asta se intimpla cu ghibortul , bibanul mic , obletul )
Nu mai arunca in tufe oasele de la gratar si nici alte resturi de mincare care pot atrage animale salbatice ! Poti deveni la un moment dat hrana acestora !
Inca o data iti spun nu te caca in vatra !
Ar mai fi multe de zis dar e tirziu si ....dimineata munca .... Pe scurt Respecta natura , Respecta si oameni , Respecta-te si vei si respectat .
Ginduri bune si nu uitati sa iubiti natura ! Ea inca ne iubeste