Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

toby

Biban

Răspunsuri: 86

Locație: Dr. Tr. Severin

• Scrie un mesaj privat

61

17.07.2014, 17:52

Pe apa, ca si in viata daca vrei sa fi respectat trebuie sa oferi respect.Pescuiesc la toate speciile si practic si stationar si spinning.Pentru stationar pe o apa curgatoare cum este Dunarea pentru 4 lansete cam 20-25m zic ca este suficient asta daca mergi la pescuit, daca mergi la plaje intinzi 4 lansete pe 300m si astepti pana apare primul pescar in zona ca sa ai cu cine te certa

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

62

17.07.2014, 18:09

Cand sunt din astia ma fac ca nu-i vad si trec tare peste firele lor. Cand ma intorc fac tot asa.

Tudor, cu tot respectul, dar aici nu sunt de acord! Si voi veni cu exemplu, dar nu am timp acuma sa fac schita, merg pe apa! :bucuros2:

Pai am si dreptul si datoria. Raul e navigabil si ei nu au voie sa-l bareze cu ceva. De foarte multe ori le trec peste montaje vapoarele de marfa si ii lasa fara montaje. Dar tipii vin pe seara, cand se calmeaza circulatia comerciala, si trag fire aiurea. Deci eu daca ma intorc cand incepe sa se faca intuneric ma incurc in firele lor.
Legal nu au voie sa bareze raurile fie ele navigabile sau nu. Nu au voie sa pescuiasca noaptea. Eu am dreptul sa navighez noaptea avand luminile in regula. Asa ca pot sa trec peste firele alea pana nu mai am benzina.
Am pescuit si eu la geamandura, doar cu doua lansete, si alaturi de malul pe care eram, nu pe malul din fata. Si din cauza unor tipi ca cei descrisi de anem a fost interzis pescuitul la geamandura cam peste tot in Franta iar pescuitul noaptea continua sa fie interzis cu exceptia unor mici portiuni unde se poate da numai la crap.

63

17.07.2014, 21:42

Domnilor, ce facem aici, ajungem sa facem legi, sau respectam ceea ce a cerut Zoran in topic, anume incercam fiecare sa aducem imagini cu somni in fata natiunii? Asta asa, ca sa stim si noi cu cine votam, ...nu?!

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

64

18.07.2014, 05:56

Pai am si dreptul si datoria. Raul e navigabil si ei nu au voie sa-l bareze cu ceva.

Vezi Tudor, unde cred eu ca gresesti? nu numai tu, ci noi toti... Sunt situatii si situatii, rauri si rauri. Zona navigabila este zona de senal. Aia nu ai voie sa o ancorezi, sa o inchizi. Zona de mal este insa admisa, ptr ca ai si dreptul sa te ancorezi cu iahtul de croaziera, de ex la 20 m de mal, in zonele admise.
Muresul, Oltul sau Timisul NU sunt navigabile.
Pe rauri navigabile ca Po, Ebro , Rin sau Dunare, si aici este cu intrebare. Daca s-a tras baliza si s-a blocat trecerea, pescarii, care multi dintre ei nu au permis de barca, ci doar o mini pneumatica, poate nu sunt in cunostiinta de cauza. Cred ca mai repede ar avea dreptul sa-si recupereze baliza si montura dupa ce li se spune, decit sa trecem cu barca peste ele.
Si ce se intampla in unele asociatii, ce reguli emit, si aici este de vazut de la caz la caz.

Exemplu:
Pe un lac de pescuit pe care e voie cu motor electric, sunt si de regula maxim 3 pescari pe apa. Lacul nu este extrem de mare, dar are cca 700x1700m. Si pescarii de crap, cu pneumatica, mai trag firele si la 350 m distanta de locul unde stau. Nu in celalalt mal! Daca privesti schita de mai jos, craparu' a blocat circa 5% din lac. Ok, 3 crapari, 15%. Restul lacului este al spinningarilor cu barci: salau la jig, stiuca la lingura, la peste viu, biban...
Craparii isi marcheaza locul cu baliza, asa in cazul prezenatat, craparul a avut 2 balize puse, una la 250 si cealalta la 350 m. Si interesant, 2 echipe de spinningari sau ancorat aproape de balize si au dat in jurul lor (loc momit, peste mic, rapitorul nu-i departe...). Era clara ca agatzatura firelor de crap nu poate fi evitata, sau? Si asta s-a repetat in timp de unii spinningari, care considerau ca daca dau din barca, au dreptul la 100% din lac.
Dupa repetate cazuri de "abuz" din partea spiningarilor cu barci, dupa ce au intrat citeva reclamatii de la pescari diferiti, asociatia a interzis intrarea pe apa cu barcile si pescuitul din ele, cu toate ca presedintele asociatiei era unul din spinningarii cu barca! Asa ca, spiningarii au ramas cu 4800m de mal de spinning. :doarecapu: Iar craparii isi duc in continuare monturile cu barcuta de momit.

Nah, pai acuma voi ce parere aveti, cine o procedat corect si cine nu? Si sunt convins ca fiecare vedem altfel situatia. :noroc:

Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

65

18.07.2014, 06:02

O alta situatie:
Personal am pescuit cu ani in urma de pe mal la crap. Un spinningar ce se grabea cu barca la locul de pescuit, a trecut peste toate 4 firele mele. Pe Rin! Ok, riu navigabil, dar nu putea sa ma ocoleasca? Pe atunci, neavind permis de barca, nu cunosteam regulile navigatiei pe riuri si am fost bucuros ca nu si-o taiat gatu' in fire :doarecapu:
Cat priveste restul aspectelor, io am fost educat sa-mi fac treaba, oricare ar fi ea, fara sa-i deranjez/jenez pe cei din jur... poate altii au invatat altfel...

www.pescuit-la-somn.com

suli

Șalău

Răspunsuri: 313

Locație: España

• Scrie un mesaj privat

66

18.07.2014, 12:45

Stationari,spinningari ,toti trebuie sa pescuiasca....acuma cred ca fiecare trebuie sa respecte pe celalalt,spinningari daca pot sa ocoleasca firele sa o faca, ca nu e asa de greu iar stationari sa nu se intinda pe sute de metri sau sa blocheze raul,e chestie de bun simt.

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

67

18.07.2014, 13:02

Fiecare, într-o oarecare măsură, are realitatea lui care este mai mult sau mai puţin subiectivă, important este să te străduieşti să nu te enervezi, iei lucrurile aşa cum sunt şi mergi mai departe.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

68

18.07.2014, 14:41

'Mda, venisem de la pescuit (dupa cateva zile pe apa) cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".
Am facut insa gresala sa citesc aceste ultime 4 pagini de aici si mi-a pierit si inspiratia si mi-a venit si sangele pulsand pe tample.
E clar ca punctele de vedere difera si e clar ca atitudinile contra sau anti sunt generate in principiu de lipsa de bun simt a unora si de abuzurile care se comit de catre fel de fel de specimene indiferent de stilul de pescuit pe care il practica. Cat despre ce s-a discutat pe aici , le iau pe rand:
1. Poze cu pesti de la mine pe aici nu cred ca veti vede vreodata. Nu doar o poza poate divulga un loc ci insasi faptul ca se stie c-ai prins peste in conditiile in care se stie ca tu esti "acela" si ca de regula iti faci veacul prin zonele alea. Imediat apar intrebari de la sacali pe la diversi stationaristi "de paza" :-N-ai vazut p-aici o barca asa si asa ? N-ai vazut pe unu asa si asa cu blinkeru'?.
Zicea un coleg mai sus ca in lumea pescarilor e ca la sat cum ai tras un vant cu se gasesc o duzina sa-l adulmece si sa-i ia urma. Intradevar e vorba de egoism dar in tara asta, si dupa cum vad nu numai, unii inteleg prin pescuit relaxare si altii misiune (unii chiar misiune pentru dezastru).
Am pus la un moment dat poze pe retele de socializare sau pe forumuri mai restranse si ulterior am gasit locurile vandalizate, defrisate, golite si fel de fel de alte chestii unele devenite chiar loc de pelerinaj locuit permanent .
2.Plantatul pe malul opus e nesimtire curata din punctul meu de vedere. Ba frate , vrei sa dai pe malul opus fa-ti tabara acolo ! Aaa. acolo e liniste si pe malul tau nu? pai invata frate sa pastrezi linistea daca vrei sa prinzi peste . Dupa mine pescuitul la clean pe riuri mici si limpezi cu greiere la pluta ar trebui sa fie scoala obligatorie pentru toti cei care vor sa devina pescari ca sa invete tot aspirantul la statutul de pescar ce inseamna linistea si discretia pe malul apei.
Daca malul ala pe care vrei sa dai e ina catccesibil , du-te frate cu barca acolo , ancoreaza-te si puneti lansetele plantate in lungul malului nu sa-mi iei gatu cu firele tale si sa urli la mine ca disperatu' cand ma las dus de curent la vale lansand spre maluri .
3. Zoran, sti la fel de bine ca si mine , ca 90% din pesti stau in 10% din apa si ca pe portiuni de cativa kilometrii de apa doar doua -trei locuri tin peste intr-o anumita perioada sau anumit sezon, ori daca alea 2-3 locuri sunt ocupate de 2-3 echipe cu zeci de fire degeaba incerci sa ma trimiti pe mine la plimbare sa vantur apa aiurea cu naluci ca nu tine figura. Nu-s cel mai prost din curtea scolii si stiu si eu locurile care tin peste pe care incerc sa-l prin si eu la fel ca altii doar ca mai putin egoist. Adica nu prind radacini in locul care tine peste ci pescui 2-3 ore si il las la altu sa-si incerce norocu' si sa-si fructifice sansa lui.
4.Ca tot veni vorba de egoism si de ce zicea Informer, mai sunt si alte variante in afara de cele 3 mentionate. Eu muncesc pentru un loc de pescuit , cercetez, citesc, sondez apa, caut sa inteleg comportamentul pestelui si traseele pe care circula si la urma, gasirea unui loc cu peste vine ca salariul de la sfarsitul unei luni de munca, o mica alinare manifestata prin descarcari de adrenalina care sa faca tot efortul ala sa merite depus. Daca eu locul ala il dau pe tava si la altu, si de cate ori merg acolo il gasesc ocupat, vandalizat, sau alte alea ... Si mie imi placea sa ma laud cu capturile si de multe ori prietenii imi ziceau ca-s gura sparta, pana cand am vazut ca inclusiv oameni din familia mea si-au batut joc de unele locuri in care, dupa ce i-am dus si i-am invatat ce si cum, au adus pe altii la cules si distrus iar eu dintr-un loc de relaxare in care imi facea placere sa pescuiesc m-am ales cu o ruina pentru ca un loc batut devine vizibil si pentru ca unde au vazut plasarii ca se prinde au gasit de cuviinta sa inchida cu plase.
Oare cum ma simt eu cand ma duc si eliberez stiuci la 1-2kg si ala pe care l-am dus , sange de-al meu, tine si marlita de juma de kil sau mai mica? Asta a fost caz fericit si mi-am permis sa-i interzic accesul acolo,dar aia straini la care eu le servesc pe tava si care au si mai putin bun simt ca "ai mei"? ce sa pretind de la aia?
Uite asa am ajuns sa merg sa pescui pe furis, sa schimb locul des chiar si cand merge pestele, sa nu mai zic nimic nimanui,sa merg in timpu' saptamanii sa nu ma vada mai nimeni ca sa pot sa mai merg si a doua oara.
Sunt oameni care dupa ce m-au vazut prinzand doua marle si-au pus tabara din locul in care intrasem la apa si de atunci , in fiecare an vin in iunie si pleaca in noiembrie acasa, avand pemanent in apa cateva pripoane care sa-si faca treaba atunci cand ei dau la clonc in baraj si care oameni striga dupa mine sa nu-i agat "monturile" cand pescui pe acolo (acolo fiind exact locurile din care m-au vazut scotand peste). Basca au mai avut si neobrazarea sa ma intrebe daca le-am umblat la scule dupa ce braconierii cu plasa, care aveau comanda de ' unu mare' le-au luat pestii din pripoane daca nu le-a intrat nimic in plase. La randul lor braconierii cu plasa i-au spart masina unui prieten daca l-au vazut umbland la plasa lor (omu incerca sa-si defaca naluca si apoi cad de lunga e plasa si pe unde se intinde ca sa nu mai dea iar in ea ). Vorbim de aceeasi braconieri care mie imi organizasera un "comitet de primire" pe mal din vreo 6 insi care fluturau bate sabii si macete in scopul de a ma intimida si a leda plasele pe care am avut neobrazarea de a le face ghem ca sa pot pescui si eu. Cu toate astea insa pe cei din urma am avut mai multe motive sa-i respect decat pe multi pescari dupa ce , dandu-le plasele inapoi am obtinut de la ei o promisiune (atentie, onorata!) prin care timp de un an de zile urmau sa nu mai bage plase in weekend in locul ala sa ma pot relaxa si eu cateva ore la pescuit la sfarsit de saptamana.
Cam asta e realitatea in care traiesc, care m-a facut egoist si care, ma face mai dornic de a cara cu mine o pusca cu luneta mai degraba decat un aparat foto.

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

69

18.07.2014, 17:29

Se pare ca suntem mai multi cu aceeasi opinie king si toti din Romania... Sa fie oare din cauza ca stim mai bine care e treaba? :limba:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

70

18.07.2014, 18:32

Se pare ca suntem mai multi cu aceeasi opinie king si toti din Romania... Sa fie oare din cauza ca stim mai bine care e treaba? :limba:

Tyrael, eu cred ca fiecare cunoastem exemplele date de voi, in Romania. Cu ce nu sunt de-acord este ca se generalizeaza si nu se ia cazul in parte! Asa am avut placerea sa vad pe Timis, un spinningar care a urlat la localnicul ce voia sa pescuiasca in locul lui, langa mal, la caras, la pluta: "Nu te pune, bah, acolo, tu nu vezi ca io arunc exact in locu' ala?" ... lansari de pe un mal pe altul! As putea si eu sa generalizez si sa spun, in urma exemplului de mai inainte si al acestuia de mai sus, ca spinningarii au impresia ca, pescuind cu o singura lanseta, li se pare ca au drepturi mai multe decit stationaristii. Dar nu e asa, este de vazut fiecare caz in parte, si cit de nesimtit e pescarul in cauza, indiferent daca e spinningar sau stationarist.

Alt ex, ca am citit undeva de zeci de lansete insirate pe malul dunarii. Da, sunt si din astia, dar nu toti stationaristii sunt asa. Am discutat anul trecut cu un stationarist, care dadea la caras. Am numarat 11 lansete pe circa 50 m distanta, si chiar i-am zis cumnatului me: "Uite-te si tu Adi cit e de halos asta...". Targuindu-ma cu el sa-mi vanda ceva caras sa am peste viu de dat la somn, au auzit tovarasii lui vorbe si au iesit inca 3 persoane, din 2 corturi. Deci erau 4 pescari la 11 lansete! :gandesc: Saracu "halos", ramasese chiar el in soare la bete, si io l-am trecut urgent pe lista cea neagra :rizi:
Sau alti 2 pescari, saraci lipiti, care or venit cu "iama nene" de la 180 km distanta sa pescuiasca la Dunare, cu 3 lansete! Amandoi impreuna 3 lansete. Daca voi nu i-ati vazut pe astia, va spun eu ca exista! In fine, dar din aceasta cauza nu generalizez acuma ca toti pescarii sunt asa!

Sau, o alta "poveste", unde ma abtin sa dau nume, ptr ca acel pescar este cunoscut ca pescuind C&R, si asa si face in videouri, a prins in iarna 2012-2013 la o partida de jigging la salau zeci de kg! Toti pestii au fost retinuti, nefiind la filmare... :gandesc: Sa generalizam? Nu cred ar fi corect...

www.pescuit-la-somn.com

71

18.07.2014, 19:28

'Mda, venisem de la pescuit (dupa cateva zile pe apa) cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".
Am facut insa gresala sa citesc aceste ultime 4 pagini de aici si mi-a pierit si inspiratia si mi-a venit si sangele pulsand pe tample.
E clar ca punctele de vedere difera si e clar ca atitudinile contra sau anti sunt generate in principiu de lipsa de bun simt a unora si de abuzurile care se comit de catre fel de fel de specimene indiferent de stilul de pescuit pe care il practica. Cat despre ce s-a discutat pe aici , le iau pe rand:
1. Poze cu pesti de la mine pe aici nu cred ca veti vede vreodata. Nu doar o poza poate divulga un loc ci insasi faptul ca se stie c-ai prins peste in conditiile in care se stie ca tu esti "acela" si ca de regula iti faci veacul prin zonele alea. Imediat apar intrebari de la sacali pe la diversi stationaristi "de paza" :-N-ai vazut p-aici o barca asa si asa ? N-ai vazut pe unu asa si asa cu blinkeru'?.
Zicea un coleg mai sus ca in lumea pescarilor e ca la sat cum ai tras un vant cu se gasesc o duzina sa-l adulmece si sa-i ia urma. Intradevar e vorba de egoism dar in tara asta, si dupa cum vad nu numai, unii inteleg prin pescuit relaxare si altii misiune (unii chiar misiune pentru dezastru).
Am pus la un moment dat poze pe retele de socializare sau pe forumuri mai restranse si ulterior am gasit locurile vandalizate, defrisate, golite si fel de fel de alte chestii unele devenite chiar loc de pelerinaj locuit permanent .
2.Plantatul pe malul opus e nesimtire curata din punctul meu de vedere. Ba frate , vrei sa dai pe malul opus fa-ti tabara acolo ! Aaa. acolo e liniste si pe malul tau nu? pai invata frate sa pastrezi linistea daca vrei sa prinzi peste . Dupa mine pescuitul la clean pe riuri mici si limpezi cu greiere la pluta ar trebui sa fie scoala obligatorie pentru toti cei care vor sa devina pescari ca sa invete tot aspirantul la statutul de pescar ce inseamna linistea si discretia pe malul apei.
Daca malul ala pe care vrei sa dai e ina catccesibil , du-te frate cu barca acolo , ancoreaza-te si puneti lansetele plantate in lungul malului nu sa-mi iei gatu cu firele tale si sa urli la mine ca disperatu' cand ma las dus de curent la vale lansand spre maluri .
3. Zoran, sti la fel de bine ca si mine , ca 90% din pesti stau in 10% din apa si ca pe portiuni de cativa kilometrii de apa doar doua -trei locuri tin peste intr-o anumita perioada sau anumit sezon, ori daca alea 2-3 locuri sunt ocupate de 2-3 echipe cu zeci de fire degeaba incerci sa ma trimiti pe mine la plimbare sa vantur apa aiurea cu naluci ca nu tine figura. Nu-s cel mai prost din curtea scolii si stiu si eu locurile care tin peste pe care incerc sa-l prin si eu la fel ca altii doar ca mai putin egoist. Adica nu prind radacini in locul care tine peste ci pescui 2-3 ore si il las la altu sa-si incerce norocu' si sa-si fructifice sansa lui.
4.Ca tot veni vorba de egoism si de ce zicea Informer, mai sunt si alte variante in afara de cele 3 mentionate. Eu muncesc pentru un loc de pescuit , cercetez, citesc, sondez apa, caut sa inteleg comportamentul pestelui si traseele pe care circula si la urma, gasirea unui loc cu peste vine ca salariul de la sfarsitul unei luni de munca, o mica alinare manifestata prin descarcari de adrenalina care sa faca tot efortul ala sa merite depus. Daca eu locul ala il dau pe tava si la altu, si de cate ori merg acolo il gasesc ocupat, vandalizat, sau alte alea ... Si mie imi placea sa ma laud cu capturile si de multe ori prietenii imi ziceau ca-s gura sparta, pana cand am vazut ca inclusiv oameni din familia mea si-au batut joc de unele locuri in care, dupa ce i-am dus si i-am invatat ce si cum, au adus pe altii la cules si distrus iar eu dintr-un loc de relaxare in care imi facea placere sa pescuiesc m-am ales cu o ruina pentru ca un loc batut devine vizibil si pentru ca unde au vazut plasarii ca se prinde au gasit de cuviinta sa inchida cu plase.
Oare cum ma simt eu cand ma duc si eliberez stiuci la 1-2kg si ala pe care l-am dus , sange de-al meu, tine si marlita de juma de kil sau mai mica? Asta a fost caz fericit si mi-am permis sa-i interzic accesul acolo,dar aia straini la care eu le servesc pe tava si care au si mai putin bun simt ca "ai mei"? ce sa pretind de la aia?
Uite asa am ajuns sa merg sa pescui pe furis, sa schimb locul des chiar si cand merge pestele, sa nu mai zic nimic nimanui,sa merg in timpu' saptamanii sa nu ma vada mai nimeni ca sa pot sa mai merg si a doua oara.
Sunt oameni care dupa ce m-au vazut prinzand doua marle si-au pus tabara din locul in care intrasem la apa si de atunci , in fiecare an vin in iunie si pleaca in noiembrie acasa, avand pemanent in apa cateva pripoane care sa-si faca treaba atunci cand ei dau la clonc in baraj si care oameni striga dupa mine sa nu-i agat "monturile" cand pescui pe acolo (acolo fiind exact locurile din care m-au vazut scotand peste). Basca au mai avut si neobrazarea sa ma intrebe daca le-am umblat la scule dupa ce braconierii cu plasa, care aveau comanda de ' unu mare' le-au luat pestii din pripoane daca nu le-a intrat nimic in plase. La randul lor braconierii cu plasa i-au spart masina unui prieten daca l-au vazut umbland la plasa lor (omu incerca sa-si defaca naluca si apoi cad de lunga e plasa si pe unde se intinde ca sa nu mai dea iar in ea ). Vorbim de aceeasi braconieri care mie imi organizasera un "comitet de primire" pe mal din vreo 6 insi care fluturau bate sabii si macete in scopul de a ma intimida si a leda plasele pe care am avut neobrazarea de a le face ghem ca sa pot pescui si eu. Cu toate astea insa pe cei din urma am avut mai multe motive sa-i respect decat pe multi pescari dupa ce , dandu-le plasele inapoi am obtinut de la ei o promisiune (atentie, onorata!) prin care timp de un an de zile urmau sa nu mai bage plase in weekend in locul ala sa ma pot relaxa si eu cateva ore la pescuit la sfarsit de saptamana.
Cam asta e realitatea in care traiesc, care m-a facut egoist si care, ma face mai dornic de a cara cu mine o pusca cu luneta mai degraba decat un aparat foto.

:apl: :apl: :apl:
vorbim limbi straine si traim in realitati diferite, iar fiecare vede si crede ce ii convine sa creada si sa accepte ca adevar !
eu traiesc in realitatea mea, dar sa vezi dracie, seamana la perfectie cu cea descrisa de king - oare ce ar trebui sa cred si pe cine?!!
cat priveste noua disputa cu pescuitul plantat/balizat sau ocuparea maulului cu mai multe bete................
am pescuit si sper ca voi mai pescui la stationar(nu curand, dar mai tarziu cand nu o sa mai pot cara barca), insa consider ca pescuitul cu mai mult de doua bete de fiecare pescar este prea mult si nu se mai numeste pescuit.
nu sunt de acord sub nici o forma cu pescuitul plantat/balizat,
nu sunt de acord cu pescuitul de pe un mal pe celalalt - personal o consider o idiotenie
nu sunt de acord cu pescuitul cu mai multe bete insirate de'a lungul malului si ocuparea unui areal mare pe motiv ca sunt mai multi pescari - daca vreti sa jucati table sau septic in natura, facetio altundeva nu pe malul apei ocupand spatiul aiurea
este opinia mea ramane ferma si neschimbata indiferent de argumente asa ca nu va obositi sa explicati degeaba
egocentrismul meu este pregnant si dominant in acest caz :bucuros2: :zambet:

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

72

18.07.2014, 20:11

cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".

King-ule ,chiar si fara poze :) ,ai putea totusi sa scrii partea a treia ca eu sunt tare curios :bravo: Nu neaparat acuma ...dupa ce iti mai revii.Dar nu cred ca e cazul.

In rest ,pentru postul tau, nu trebuie sa-ti spun ca ,dpmdv , ai perfecta dreptate! :apl: Si uite (a naibii treaba ca iar dezvolt subiecte ...) o chestie interesanta si verificabila : cu ceva timp in urma eram de parere ca nu trebuie "mister" in ceea ce priveste locuri de pescuit,capturi ,etc.Se pot cauta posturile mele din urma...Si nu va dadeam dreptate ...nici lui adiwolf, nici lui tyrael,nici lui anem si mai cine a scris atunci. Poate ca nu v-as da dreptate nici acum ,insa intre timp mi s-a urat de ce gasesc pe apa! Nu neaparat pe locurile "mele" de pescuit ci pe Mures in general ... Monturi tata ,monturi de monturi ... :doarecapu: Asa ca ,in contextul mentionat de mine ,va dau dreptate si cu parare de rau ...nu o sa mai postez nici eu poze. Nici macar cu peisaje de pe Mures! Sau aiurea ,ca vorba ta Carol ..."Aha ,asta o fost pe acolo ..." :soc: Si da, recunosc , sunt egoist! Si chiar daca nu e felul meu ,dar voi deveni mai egoist! Voi sta , voi citi si voi invata si poate voi fi mai usor de suportat! Ca sunt multe lucruri care se pot invata aici ,foarte multe! Si cum arata ,daca vreti, un J-13!Chiar daca nu SFC... :)

Adiwolf ...ca sa fiu sincer am mai scris ceva legat de postul tau ,insa in final am sters. :rizi:

Ps: mah da' mai ploua mult?!!!!!! :nervos:

• Scrie un mesaj privat

73

18.07.2014, 20:13

Treaba cu etica pescuitului plantat poate ar merita discutata separat. De fapt , cred ca ar merita deschis un topic despre etica in pescuit in general ,in care sa fie prezentate si dezbatute puncte de vedere referitoare la diverse tehnici si stiluri de pescuit , preferabil fara sa ne porcaim reciproc, astfel incat, atunci cand ne intalnim pe apa sa putem cadea la pace mai repede fara sa ne sarim in gat reciproc si fara sa ne-o masuram live sa vedem cin o are mai mare. Cum spuneam si in mesajul precedent, anumite atitudini extremiste sunt nascute pe fondul unor abuzuri din partea unor lipsiti de bun simt. Nu , nu sunt vreo "mimoza pudica" si am fost si eu nesimtit la viata mea, si justificat si nejustificat dupa cum am si suferit actiunile unor alti nesimtiti ca mine astfel ca stiu sa abordez problema din ambele puncte de vedere. Si eu am avut locuri "inchise" in care nu i-am lasat pe altii sa pescuiasca si eu am lansat dupa barcagii care imi intrau cu tupeu sau din gresala peste bete (ulterior,cand am iesit eu cu barca, am constatat ca uneori pur si simplu nu sesizezi prezenta unor pescari pe maluri fie din pricina vegetatiei fie din alte cauze si intri peste betele lor incercand sa navighezi in afara curentului) si eu am lansat pe malul opus ca sa nu se poata pune altii acolo si sa-mi sperie mie pestii insa asta pana cand am schimbat scopul iesirilor la pescuit din "peste" in "relaxare" si cand am decis ca scopul iesirii este sa ma deconecteze nu sa ma incarc negativ si mai mult.Mai nou, prefer sa prind si sa pun pe gratar (acolo pe malul apei) un peste decat si sa ma relaxez in patul de campanie sau in barca decat sa mai prestez zi lumina ca robotu ca sa nu cumva sa treaca vreun peste pe acolo si sa nu-l prind iar odata ajuns acasa sa constat ca-s mai obosit dupa pescuit ca dupa saptamana de munca. Da spre deosebire de ce inteleg unii "catch and release " difera de "no kill" si mai obisnuiesc sa si mananc peste dar asta nu inseamna ca ce-o ajuns pe mana mea la mine moare dar nici ca tot ce prind se intoarce in apa. Din fericire atitudinea asta a mea e suficient de pozitiva incat sa-i invete pe altii cu care vin in contact altceva decat am fost invatat eu in familie in anumite vremuri imemoriale.
Nu zice nimeni sa generalizam cazuri concrete insa unele cazuri concrete ajung generalizate tocmai pentru ca sunt mult prea des intalnite. Eu zic ca ar trebui sa invatam ca democratia insemana intradevar sa faci ce vrei insa in limita legii si a bunului simt fara sa deranjezi pe altul pe cat posibil si pentru a sti ce-l deranjaza pe altu' n-ar fi rau sa-l lasam pe acel altu' sa-si spuna punctul de vedere in raport cu ce-l deranjaza intr-un topic dedicat.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

74

18.07.2014, 20:15

Zamfi, posteaza te rog poze cu monturile gasite sau lasate in apa, sunt tare curios... :gandesc:

www.pescuit-la-somn.com

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

75

18.07.2014, 21:49

pentru a sti ce-l deranjaza pe altu' n-ar fi rau sa-l lasam pe acel altu' sa-si spuna punctul de vedere in raport cu ce-l deranjaza intr-un topic dedicat.

Foarte buna ideea, multumesc. Vom deschide un subiect dedicat, fiind si unul din telurile forumului: respectul intre noi si ptr natura. :apl:

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

76

18.07.2014, 21:53

cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".

King-ule ,chiar si fara poze :) ,ai putea totusi sa scrii partea a treia ca eu sunt tare curios :bravo:

Probabil ca maine dimineata la cafea o s-o scriu :ochi: spre sa nu intervina ceva care sa ma impiedice s-o fac :inchinare: si azi as fi facut-o insa n-am mai reusit sa ating nivelul de detasare necesar pentru asta astfel incat sa am fluenta necesara :nunteleg: Pescuitul e si un fel de evadare din realitatea cotidiana care pentru fiecare dintre noi are si aspecte mai putin roz si povestile pescaresti ar trebui sa fie cu atat mai mult apte sa predispuna la visare cu ochii deschisi insa e cam greu sa visezi cand te confrunti si cu realitatea in acelasi timp iar discutiile din topic n-au facut decat sa-mi aduca in minte o parte dintre neplacerile pescuitului pe care partial tocmai le experimentasem in ultimele 3 zile cat am fost pe balta si in care am constatat ca un coltisor de jungla a fost mai defrisat si umplut de gunoaie de catre "pescari" care de altfel au gasit de cuviinta sa faca zece vetre de foc decat sa o curete pe aia una pe care am folosit-o ani de zile cele doar 2-3 echipe ce ne perindam pe acolo pana sa devina locul "public". Au gasit "pescarii" de cuviinta sa-si adune gunoaiele in pungi si sa le indese in tunelele castorilor (asta aia "civilizati" care aduna dupa ei ca altii -dupa cum se vedea din diversele tipuri si vechimi ale gunoaielor-, tot acolo au trait cu impresia ca daca seamana doze de bere goale peste tot la anu' vor culege baxuri). Asta fara sa mai spun ca niste capete seci au reusit sa strice drumul de acces dupa ce au avut bani de "gip" si vid total in materie de conducere pe drumuri desfundate si ca o consecinta o trebuit sa-mi trasport tabara cu barca vreo juma de kilometru in care unii ocupasera cu 10 bete mai bine de jumate din sectorul respectiv de pe un mal pe altu si tot ei au avut tupeul sa strige sa nu trec pe acolo. :nervos:
Una peste alta, daca maine ma trezesc bine dispus ma trezesc sa livrez la timp (adica saptamana asta ) partea a 3-a a povestii. :zambet: :ochi:
Ps. undeva mai sus mai trebuiau ceva puncte si virgule da nu mai stiu exact unde asa ca n-am mai pus :limba:asta ca tot ziceam de fluenta si, acu' cand am atins-o, mi-e prea somn ca sa mai scriu ceva :nunteleg:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

77

19.07.2014, 10:09

Asa cum s-a propus in subiectul "Pozele cu somnii prinsi se lasa asteptate... ", am creat un subiect dedicat respectului, bunului simt, generalizare si cazuri concrete, plangeri catre pescari necunoscuti dar ce si-au lasat urmele pe apa si in propriile celule cenusii, dezbatere nedreptati, idei de abordare sau rezolvare...si am mutat aici raspunsurile in cauza. :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

78

19.07.2014, 12:07

Cred ca principalul lucru in vederea obtinerii armoniei pe apa e sa vedem lucrurile si din celalat punct de vedere. Cum in sensul asta, daca zicem ce ne deranjaza unii la altii in timpul pescuitului poate gasim si solutii de compromis care sa ne impace pe toti.
Daca e sa fac o lista cu ce ma deranjaza pe apa , asa spontan, ar arata cam asa:
- gunoaiele . clar sunt in capul listei . nu vad ce-i asa de greu sa-ti aduni propriile gunoaie pe care tot tu le-ai dus acolo . Ce daca si altu' o lasat gunoi? ce daca si apa a adus gunoaie ?
Daca ti-ar lua cineva un peste din pubela si ti l-ar pune in farfurie l-ai manca? pai atunci, daca nu l-ai manca, de ce contribui si tu la transformarea apei in pubela?
- monturile plantate. cum am spus si mai sus inchiderea unui rau de pe un mal pe altul nu e pescuit sportiv ci dovada de egoism pur. Nu exista treaba aia ca "nu-i navigabil " fiindca incadrarea respectiva se refera doar la navigatia comerciala nu si de agrement. altfel, orice baltoaca pe care poate pluti o pneumatica e navigabila in scopuri de agrement motiv pentru care intinderea firelor de pe un mal pe altul poate fi un pericol mai ales pe timpul noptii.
-chefurile, muzica si galagia. daca vi pe malul apei lasa dracu betivaneala si taraboiu acasa. Alcoolul s-a inventat pe post de creator de buna dispozitie nu de anestezic si daca gusti ceva langa mancare fa-o discret in asa fel incat sa nu-i deranjezi pe altii.
-ciobanismele. Mana in mana cu punctul de mai sus merg si astea. Invata omule sa dai buna ziua inainte de a spune altceva si invata sa te adresezi politicos. Purtarea coaielor sub barba ca sa accentueze silabele nu-ti foloseste la nimic. In plus, daca vi si gasesti o masina pe malul apei, nu te gandi ca o rasarit acolo ca o floare salbatica si daca tot vrei sa pescuiesti in acel loc, ocupat de altfel chiar daca pare parasit, macar ai bunul simt sa-i faci loc sa iasa la mal celui care vine cu barca nu sa faci scandal ca-ti trece peste pesti.
In plus, daca eu sunt cu barca pe apa sunt acolo sa pescuiesc nu pe post de tinta pe care sa-ti exerciti maiestria de "lansator" si daca totusi consideri ca te deranjez (chit ca nu folosesc mototr termic ca sa speriu pestii) e suficient sa-mi spui sau sa-mi atragi atentia la fire . Daca ma sesizezi pe timp de noapte ca lansez in timp ce ma las in deriva, nu insista ca bou-n brazda cu lanterna pe mine sa-mi sperii pestii sau sa ma orbesti. Sti ca sunt acolo, sunt departe de mal si nu-ti fur lansetele,nu scanez apa cu becu ca sa crezi ca dau la curent, deci lasa-ma-n amarul meu sa-mi vad de pesti ca proiector am si eu si nu ezit sa-ti fac radiografie si sa-ti inod firele daca tot vrei sa ma scoti din sarite.
- pescuitul cu o armata de lansete . pe langa faptul ca-i sclavie sa tot schimbi momeli la o gramada de bete (am pescuit si eu la stationar si am putut sa constat ca de la 4 in sus deja e corvoada) nu-i ok sa ocupi tot malu' .Si daca tot ai ocupat tot malu cu ele tine cont ca pe apa adanca si curgatoare , chiar daca lansezi la 50 de metrii distanta de mal , plumbu' tot la picioare iti vine da mai in aval asa ca, nu-ti speriu nici un peste daca navighez pe mijlocul raului .
ar mai fi si altele da acum nu-mi vin toate in minte

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

79

19.07.2014, 12:54

Bine expus, sunt deacord cu toate punctele!
Dar (sorry :rizi: )...
- personal, cind ajung la un loc de pescuit unde stau chiar si o noapte, sau o dupaamiaza, adun toate gunoaiele de pe acel loc. Clar ca nu-i mai nimeni pe locu' ala, dar eu voi sta in continuare intr-un loc curat, si daca ar mai fi careva, i-as cere voie sa ii adun mizeria, si as avea grija sa o spun in asa fel, si la fiecare aplecare dupa gunoi l-as intreba din nou daca imi ingaduie sa ii adun gunoiul, in asa fel incit la un moment dat sa intre in pamant de rusine. Oare ar mai face si alta data??? :gandesc: (paranteza... in '92 plecasem cu prietenii la pescuit si urma sa ne intoarcem pe cu seara. Din anumite motive, nu mai stiu detalii, am ajuns pe la 4 dimineata, alcoolizat si nu stiu cum so facut, si cu ceva miros de parfumuri dupa mine :nunteleg: . Sotia s-a trezit imediat, mi-a facut masaj, ceai si m-a mangaiat pe frunte, a vorbit in soapta si zambea tot timpul, intr-un fel atata de ironic si injositor, incit in viata mea nu am mai puso intr-o astfel de situatie. Fara nici un fel de cearta sau scandal... :box: ...la mine a functionat f bine, si stiu ca si la altii la care am aplicat metoda, a functionat :noroc: )

- Stationarist sau spinningar, as incerca sa intru in vorba cu el, sa vad pe unde pot trece cu barca fara sa deranjez si sa-mi provoc inutil nervi, pe unde pot lansa sa nu deranjez, poate reusim sa pescuim nu departe unul de celalalt in armonie. Mai o bere impreuna, o vorba, un ajutor... Sa stiti ca nu odata am ramas in pana cu te miri ce, si am fost bucuros sa fie cineva in zona, chiar daca initial ma enervase prezenta lui.

-chefurile, muzica si galagia.

- Pfffuaaaaaiiii, Kingule, acuma chiar ma faci sa ma simt prost... :doarecapu: dupa ce mi-am comadat scule de muzica (radio si boxe ptr barca) de sute si mii de euroi (ca doar tra sa fie rezistente la umezeala si impermeabile), mi-a perit chefu' de chef pe apa... :rizi: Bine ca inca nu le-am instalat!

- Nu am pescuit niciodata cu mai multe lansete decit era voie, deci maximum cu 4. Cu toate ca uneori chiar si la spin imi iau 4-5 lansete diferite cu mine in barca. Am vazut si eu pescari care erau cu o armata de lansete, stiam ca acea partida ptr el e un chin, si nu va prinde mare lucru :rizi: Ptr mine niste fraieri cu care nu merita sa ma necajesc. Dar si daca as afla ca 1 persoana cu 10 lansete insirate prinde crap dupa crap, sau somn dupa somn, salau dupa salau, chiar daca fuge ca bezmeticu pe mal de la o lanseta la alta, as muri de ciuda :nervos: Ati auzit deja de astfel de cazuri, in care cei cu zeci de lansete sa prinda cit un spinningar bun cu barca? Sincer va spun, eu nu... :gandesc: Intradevar, ocupa mult din mal, dar cred ca in privinta rezultatelor puteti sta linistiti :cafea:
======================================================================
Dupa cum vedeti suntem cu totii diferiti, si fiecare percepe diferit si reactioneaza altfel in fata lipsei de bin simt, sau a prostiei. :noroc:

Haideti sa vedem, voi cum ati proceda in cele 3-4 puncte enumerate de kingofbeast? Va rog fara agresiuni care s-ar putea sa va puna viata in pericol. :prieteni:

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

80

19.07.2014, 13:24

Intradevar, ocupa mult din mal, dar cred ca in privinta rezultatelor puteti sta linistiti :cafea:

Nu faptul ca ar prinde mai mult peste e deranjant (din punctul meu de vedere sa prinda cat sa nu poata cara) ci faptul ca blocheaza o mare portiune de apa si de mal iar de multe ori fac asta intr-o maniera ineficienta lansand la nimereala sau in locuri din care n-au nici o sansa sa scoata pestii cu echipamentele sau monturile folosite . Cand la asta se adauga si vecinu , si vecinu, si vecinu vecinului facand astfel imposibila gasirea unui coltisor de mal pentru nevoi fiziologice sau facand imposibil pescuitul pe multe sute de metrii de apa, devine destul de frustrant faptul ca unii care pescuiesc ilegal (legea conditionand totusi numarul de lansete si distantele dintre pescari) transforma bucati de riu intr-un fel de mosie proprie pe care n-ai voie s-o atingi in nici un fel .