Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Cand sunt din astia ma fac ca nu-i vad si trec tare peste firele lor. Cand ma intorc fac tot asa.
Tudor, cu tot respectul, dar aici nu sunt de acord! Si voi veni cu exemplu, dar nu am timp acuma sa fac schita, merg pe apa!![]()
Pai am si dreptul si datoria. Raul e navigabil si ei nu au voie sa-l bareze cu ceva.
Cat priveste restul aspectelor, io am fost educat sa-mi fac treaba, oricare ar fi ea, fara sa-i deranjez/jenez pe cei din jur... poate altii au invatat altfel...
Se pare ca suntem mai multi cu aceeasi opinie king si toti din Romania... Sa fie oare din cauza ca stim mai bine care e treaba?![]()
'Mda, venisem de la pescuit (dupa cateva zile pe apa) cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".
Am facut insa gresala sa citesc aceste ultime 4 pagini de aici si mi-a pierit si inspiratia si mi-a venit si sangele pulsand pe tample.
E clar ca punctele de vedere difera si e clar ca atitudinile contra sau anti sunt generate in principiu de lipsa de bun simt a unora si de abuzurile care se comit de catre fel de fel de specimene indiferent de stilul de pescuit pe care il practica. Cat despre ce s-a discutat pe aici , le iau pe rand:
1. Poze cu pesti de la mine pe aici nu cred ca veti vede vreodata. Nu doar o poza poate divulga un loc ci insasi faptul ca se stie c-ai prins peste in conditiile in care se stie ca tu esti "acela" si ca de regula iti faci veacul prin zonele alea. Imediat apar intrebari de la sacali pe la diversi stationaristi "de paza" :-N-ai vazut p-aici o barca asa si asa ? N-ai vazut pe unu asa si asa cu blinkeru'?.
Zicea un coleg mai sus ca in lumea pescarilor e ca la sat cum ai tras un vant cu se gasesc o duzina sa-l adulmece si sa-i ia urma. Intradevar e vorba de egoism dar in tara asta, si dupa cum vad nu numai, unii inteleg prin pescuit relaxare si altii misiune (unii chiar misiune pentru dezastru).
Am pus la un moment dat poze pe retele de socializare sau pe forumuri mai restranse si ulterior am gasit locurile vandalizate, defrisate, golite si fel de fel de alte chestii unele devenite chiar loc de pelerinaj locuit permanent .
2.Plantatul pe malul opus e nesimtire curata din punctul meu de vedere. Ba frate , vrei sa dai pe malul opus fa-ti tabara acolo ! Aaa. acolo e liniste si pe malul tau nu? pai invata frate sa pastrezi linistea daca vrei sa prinzi peste . Dupa mine pescuitul la clean pe riuri mici si limpezi cu greiere la pluta ar trebui sa fie scoala obligatorie pentru toti cei care vor sa devina pescari ca sa invete tot aspirantul la statutul de pescar ce inseamna linistea si discretia pe malul apei.
Daca malul ala pe care vrei sa dai e ina catccesibil , du-te frate cu barca acolo , ancoreaza-te si puneti lansetele plantate in lungul malului nu sa-mi iei gatu cu firele tale si sa urli la mine ca disperatu' cand ma las dus de curent la vale lansand spre maluri .
3. Zoran, sti la fel de bine ca si mine , ca 90% din pesti stau in 10% din apa si ca pe portiuni de cativa kilometrii de apa doar doua -trei locuri tin peste intr-o anumita perioada sau anumit sezon, ori daca alea 2-3 locuri sunt ocupate de 2-3 echipe cu zeci de fire degeaba incerci sa ma trimiti pe mine la plimbare sa vantur apa aiurea cu naluci ca nu tine figura. Nu-s cel mai prost din curtea scolii si stiu si eu locurile care tin peste pe care incerc sa-l prin si eu la fel ca altii doar ca mai putin egoist. Adica nu prind radacini in locul care tine peste ci pescui 2-3 ore si il las la altu sa-si incerce norocu' si sa-si fructifice sansa lui.
4.Ca tot veni vorba de egoism si de ce zicea Informer, mai sunt si alte variante in afara de cele 3 mentionate. Eu muncesc pentru un loc de pescuit , cercetez, citesc, sondez apa, caut sa inteleg comportamentul pestelui si traseele pe care circula si la urma, gasirea unui loc cu peste vine ca salariul de la sfarsitul unei luni de munca, o mica alinare manifestata prin descarcari de adrenalina care sa faca tot efortul ala sa merite depus. Daca eu locul ala il dau pe tava si la altu, si de cate ori merg acolo il gasesc ocupat, vandalizat, sau alte alea ... Si mie imi placea sa ma laud cu capturile si de multe ori prietenii imi ziceau ca-s gura sparta, pana cand am vazut ca inclusiv oameni din familia mea si-au batut joc de unele locuri in care, dupa ce i-am dus si i-am invatat ce si cum, au adus pe altii la cules si distrus iar eu dintr-un loc de relaxare in care imi facea placere sa pescuiesc m-am ales cu o ruina pentru ca un loc batut devine vizibil si pentru ca unde au vazut plasarii ca se prinde au gasit de cuviinta sa inchida cu plase.
Oare cum ma simt eu cand ma duc si eliberez stiuci la 1-2kg si ala pe care l-am dus , sange de-al meu, tine si marlita de juma de kil sau mai mica? Asta a fost caz fericit si mi-am permis sa-i interzic accesul acolo,dar aia straini la care eu le servesc pe tava si care au si mai putin bun simt ca "ai mei"? ce sa pretind de la aia?
Uite asa am ajuns sa merg sa pescui pe furis, sa schimb locul des chiar si cand merge pestele, sa nu mai zic nimic nimanui,sa merg in timpu' saptamanii sa nu ma vada mai nimeni ca sa pot sa mai merg si a doua oara.
Sunt oameni care dupa ce m-au vazut prinzand doua marle si-au pus tabara din locul in care intrasem la apa si de atunci , in fiecare an vin in iunie si pleaca in noiembrie acasa, avand pemanent in apa cateva pripoane care sa-si faca treaba atunci cand ei dau la clonc in baraj si care oameni striga dupa mine sa nu-i agat "monturile" cand pescui pe acolo (acolo fiind exact locurile din care m-au vazut scotand peste). Basca au mai avut si neobrazarea sa ma intrebe daca le-am umblat la scule dupa ce braconierii cu plasa, care aveau comanda de ' unu mare' le-au luat pestii din pripoane daca nu le-a intrat nimic in plase. La randul lor braconierii cu plasa i-au spart masina unui prieten daca l-au vazut umbland la plasa lor (omu incerca sa-si defaca naluca si apoi cad de lunga e plasa si pe unde se intinde ca sa nu mai dea iar in ea ). Vorbim de aceeasi braconieri care mie imi organizasera un "comitet de primire" pe mal din vreo 6 insi care fluturau bate sabii si macete in scopul de a ma intimida si a leda plasele pe care am avut neobrazarea de a le face ghem ca sa pot pescui si eu. Cu toate astea insa pe cei din urma am avut mai multe motive sa-i respect decat pe multi pescari dupa ce , dandu-le plasele inapoi am obtinut de la ei o promisiune (atentie, onorata!) prin care timp de un an de zile urmau sa nu mai bage plase in weekend in locul ala sa ma pot relaxa si eu cateva ore la pescuit la sfarsit de saptamana.
Cam asta e realitatea in care traiesc, care m-a facut egoist si care, ma face mai dornic de a cara cu mine o pusca cu luneta mai degraba decat un aparat foto.
cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".
pentru a sti ce-l deranjaza pe altu' n-ar fi rau sa-l lasam pe acel altu' sa-si spuna punctul de vedere in raport cu ce-l deranjaza intr-un topic dedicat.
cu ideea de a scrie si posta parytea a 3-a de la "Nesi".
King-ule ,chiar si fara poze,ai putea totusi sa scrii partea a treia ca eu sunt tare curios
![]()
-chefurile, muzica si galagia.
Intradevar, ocupa mult din mal, dar cred ca in privinta rezultatelor puteti sta linistiti![]()
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH