Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Dar sa-ti mai povestesc si eu ceva… cu toate ca majoritatea pescarilor spun ca pescuitul este un relax si o iesire cu prietenii si mai mult de atata, cu toate astea, nici un sfert din cei anuntati anul trecut la intalnire nu au mai venit. Clar, din motive personale. Si chiar din cei care au fost, marea majoritate dispareau imediat ce se lumina. Unde? La prins de peste! Nu o data ma trezeam aproape singur la tabara… Desigur ca ne relaxam seara la foc, spuneam glume si ne-am simtit excelent impreuna, dar asta NU a fost la pescuit, ci dupa ziua de pescuit.
Impreuna cu prietenul cu care am fost ascultam fascinati si admiram Dunarea. Plus glume si cioace de la un moment dat ma durea burta de ras si prietenul nu mai reusea sa se ridice din barca! Nici macar ploaia teribila si riscul unui eveniment nefericit nu ne-au biruit! Vorba lui Caragiu "Hai sa-l mai ascultam inca odata...".
Iar povestile la bere ,intr-un sat vecin ,a doua zi au fost ...istorice!
Ce sa mai zic ? Oi fi eu mai sentimental ...Personal as veni oricand cu placere la orice intalnire si multa lume stie ca ma chiar duc unde sunt invitat. Insa uneori nu se poate! Vezi de exemplu luna august cand am si eu ,totusi , familie...
Daca oamenii reuseau sa dispara de dimineata inseamna ca seara nu prea ati povestit...
Pentru el e simplu:pestii sunt acolo ,asteapta si oricum ce rost are sa fii in barca la 6 daca tot asa ii prinzi si la ora 9 ?
Asta era,normal ,vorba lui. Hai ca se opreste ploaia si trebuie sa plec la relaxare! Adica la pescuit
eu de exemplu n-am avut sansa asta, am ramas si fara singurul vobler in care aveam incredere 100%
Uite am fost saptamana trecuta in clisura si am simtit o placere deosebita sa aud povestile gazdei care ma insotea in barca! Chiar daca uneori mi se pareau absolut fantastice
Pai nu erau chiar asa mare Ovidiu ...asta avea peste 30 kg !!!!!!!!
No! Dar asa frumoasa era povestea
...mai putin weekend-ul de 16 august, atunci suntem invitati la o nunta si nu pot fi la Dunare.
pai cum sa prind eu somni de 100 de kg la carasei de 100 de grame
.In fine a trebuit sa ma multumesc si cu carasii astia care ar fi mers mai bine la pescuit la stiuca nu la somnii ce ii aveam in vizor eu.Cand ajungem ieri seara pe Po avem surpriza sa gasim locul ocupat de doua barci ce erau ancorate exact in locul "fierbinte" si pescuiau la spinning.Asa e la pescuit, nu stii niciodata cu ce conditii te intalnesti pe malul apei.Raul era in crestere si apa din afluentul ce se varsa in el era de culoare maronie, conditii ideale pescuitului la somn
.Decidem sa mergem pe afluent in sus intr-un loc in apropiere si avem norocul ca aici sa gasim locul liber.
tinand cont de conditiile raului, era intr-o usoara crestere cam 30cm in 8 ore cat am stat la pescuit, m-as fi asteptat sa avem ceva atacuri insa nu a fost asa.Am auzit un singur somn la suprafata toata noaptea.
da' locul ... ei bine m-as duce la pescuit acolo si fara sa prind nimic

… deci pana la urma mie imi si convin
si ma starneste cu tot felul de povestiri ,hai sa va povestesc si eu o experienta de saptamana trecuta.Rabdare si tutun!

Este omul din zona care ne va fi gazda si tovaras de pescuit pentru urmatoarele doua zile.Casa, a carei gradina se gata in …Dunare , este prietenoasa.O casa care se vede ca a vazut …embargoul. Oamenii se ocupa, in afara de pescuit si cu constructia de barci de tabla, celebrele barci de clisura care au realizat ,probabil ,odata, un fel de culoar de alimentare pentru tara vecina si prietena…Poate singura tara vecina prietena! Dunarea este superba si malul sarbesc se contureaza frumos ,presarat de case si vase de pescuit si agreement. 
Contrar celor relatate de gazda, care nu ne prea dau sperante…
Mai ales in clisura unde oamenii (parca am mai zis eu ceva cu UE…) functioneaza parca dupa ora Italiei …La ei pescuitul incepe la ora 9! Culita are o vorba: “Dom’ne ce rost are sa merg cu noaptea-n cap pe balta ca doar pestele este tot acolo!” Desi noi eram setati sa fim la 6 in barca , n-ai ce face! Daca mergi la Roma te comporti ca romanii.
Asa aflam ca salaul de 30 kg este foarte prezent pe Dunare si ca daca am fi venit noi saptamana trecuta sa vezi cum sareau salaii pe mal! Suna cunoascut?! Vorba lui Toma :” Ehh , daca ar fi fost o ploicica sa vezi tu …”

Si apoi sa mai mori?! Dupa asemenea ospat , in momentele de relaxare , ii spuneam,plin de marinimie, prietenului meu :”Eu prind nu prind nu ma intereseaza! Vreau sa prinzi tu…” Fire altruista ce mai incoace si incolo!
Care vas’a zica nici modul de abordare a structurilor, pozitionarea barcii,etc. Si deoarece Culi tot vrea sa ne duca la locurile cu monstrii si mie mi-e teama sa nu-mi dea vreunul ,din greseala, il pun sa opreasca barca intr-o zona in care “nu prea mai sta pestele aici”.Numa asa,de’al naibii! Baietii ,ghiftuiti de slana si piscareti ,zac pe fundul barcii ,sufocati de presiunea in scadere rapida , lasandu-ma pe mine sa incerc locul…Adica un fel de cobai.

Baietii sar in picioare si gumele incep sa deranjeze pescarusii care zboara suspect de jos pentru perioada asta a zilei …

Am scapat!

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »zamfi« (27.06.2014, 15:07)
...
Birtul dintr-un satul vecin este insa bine aprovizionat cu bere si chiar cu o imitatie de kastmaster care ,constat cu placere, sta bine agatata de sapca mea! Am chiar reducere la achizitie pe motiv ca e prima oara cand vin acolo! Banateni! Delta e asa departe …
Dupa ciorba de curcan ,servita de gazda,dupa urarile de bine si multumiri, cu promisiuni ferme de revenire in zona , ne punem in miscare catre casa.Ploaia ne insoteste o buna bucata de drum ,cam pana trecem in Ardealul nostru drag…
…
Maine este ,din nou , zi de lucru ,doar e vineri.Insa ,curios , acest lucru nu ma streseaza deloc acum … Gandurile mele zboara la Dunare,la oamenii ei , la Clisura si creierul si mana mea au ramas setate pe ciocanul salaului de 30 kg…Chiar daca nu-l voi intalnii nicodata, voi continua sa sper deoarece,asta este nu-i asa , farmecul pescuitului .Farmec care poate face o viata sa fie traita altfel …![]()
Gata!![]()

...................Emile !! sa inteleg ca ai agatat voblerul ,si ai tras cu bricheta cu firul infasurat pe ia ???ps: si apropo, de ce e in stare un fir de 80lb![]()
![]()
Deci nu am gresit cu previziunea...
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH