Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
,
Putin cam disperat, il sun pe Gigi si mai comnd repede inca 6 bucati: 2x "galben de Gigi", 2x "orange-rosu de Gigi" si 2x "natur de Gigi", de parca comanda respectiva mi-ar intoarce stiuca la pozat

. Am bagat azi-noapte o iesire dupa niste ploi torentiale sperand la ceva somn. Din pacate apa exagerat de mare, se pescuia bine doar cu anumite voblere, curent cat casa si evident multa mizerie pe apa. Nu am avut nimic in ciuda a vreo 2 locuri incercate. Ceva somni am auzit dar erau in marginea curentului, pe malul opus. Aruncam pana acolo dar nu reuseam sa jucam nalucile asa cum trebuie pentru ca iti plecau imediat la vale
... data viitoare va fi mai bine.
Si tu acuma spui?
Fi te rog amabil si da-mi niste detalii ...acces cu barca,densitate de salau
,etc. Ca pare interesant ...Multumesc.
Dap, se infasoara in fir,e specific speciei ori ca-s mari ori ca-s mici.Eu folosesc mono gros, cam jumate de metru intre struna si linia principala..Am avut odata una ce si-a ''matisat'' la propriu botul in struna si fir,dupa care sa blocat in tripla woblerului,fara ca ea sa fie intepata..Frumos Gigi ,frumos .Bravo! Legat de paguba colegului ...se mai intampla stii foarte bine. Mie ieri mi-a plecat una cu guma si struna de 25 cm !!! A taiat "deasupra" !![]()
Ceva crocodil ...E drept ca eu nu am avut paguba Belly ,insa nici nu l-am pescuit ieri!![]()
, am dat ca in beton si ...gata! Nu a puscat firul! Era de 15 lbs. A reusit turbata sa ajunga pe textil! Am mai patit-o si eu si altii .Bine sunt unii care dau cu strune de 40-50 cm ,insa la finete ,la gume mici ,mie nu-mi place.Sper ca nu pateste nimic.Era un jig de 4 g si 3/0 Fudo.
A mai plecat ceva cu o coada de guma si atat! La noi e greu ca nu mai incapi de carasari
Sunt insirati pe mal unul dupa altul ,cu 3-4 bete ,bambine ,etc. Apa deja este tulburie de vanzoleala crapilor. Aiurea tare...Si cand vad ce apa ai tu acolo ...
Asa ca eram pe mal ,undeva prin oras si ma jucam cu niste gume minunindu-ma ce bine simt pietroaiele de pe substrat si cum reusesc sa salt jigul,ciupind piatra ,fara sa se agate.Si gasesc un pinten de piatra ce cadea sub apa pina pe la 3 m si in virful lui curentul principal..Dadeam in sus,incercind sa aduc jigul odata cu apa in ipoteza foarte probabila ca acolo printre pietrele de pe substrat cineva sta la ambuscada..Si la un moment dat simt in fir ,asa,o tensiune ciudata...ridic din virf speriat ca agatz,dar nu...nu era agatura..
Atunci nu stiam de genul asta de semal in fir,ca asa se simt dihaniile cu diploma de ninja la pacalit pescari..Noh,lansez din nou in sus,jigul cade, ma straduiesc sa tin firul tensionat ,vin odata cu apa,boc,boc..si clantz...acelasi ''tras discret de maneca'',eu asa il percep..De data asta ,intzep ,dar nu prea convins..Ohoooo,legendul se face colac si ma trezesc cu un salau fortos ce tocmai infuleca de zor in vederea iernii ce avea sa vina..Spre sansa mea (m-am bucurat eu prea devreme),n-a taiat-o in curent,ci a acceptat lupta in apa moale de dupa pinten..Volte,colaci de apa ridicati pina sus,am apucat sa vad un codoi cat palmele mele deschise una linga altaa..Si atunci m-am panicat ca prostu' si am tras de legend..De unde sa stiu eu ca batul ala are asa fortza in el..??Cand m-am proptit odata in el,cand so indoit pina in cotor si pleosc,o tasnit jigul la suprafata ca o racheta
Indreptat bine-nteles..Ioi....pina seara nu am plecat de acolo..desigur in zadar..De atunci cand drilez pesti d-astia mai semnificativi ,am intotdeauna grija sa las din incheietura la cel mai mic pompaj,mai ales daca pestele nu este obosit..La lansetele astea de grafit e chiar necesar aspectul..Chair si i prezentarea nalucii senzitivitatea si reactia rapida e cu doua taisuri..simti pestele dar te simte si el pe tine,si uneori daca dai prea repede ratezi..eu zic ca e si o doza de sansa in cazuri de astea..
la salau, cu fluo de 0,34 mm. Fortez in graba , se mai salta odata, o aduc pe spate cu gura deschisa si vad ca vobleru' era complet inghitit. Ma intind spre ea, se rasuceste de vreo 2-3 ori si dusa a fost... mi-a taiat!
..moamaaa ce apa faina..
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH