Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

suli

Șalău

Răspunsuri: 313

Locație: España

• Scrie un mesaj privat

61

09.04.2014, 12:35

Pt.Mures cu un 201 e ok.dupa cum spui,mai rar intra ceva urias.

O afirmatie cu care eu nu pot fi de-acord... Si pe Dunare, Ebro, Rin sau Po este la fel, mai rar intra ceva urias cind se da dupa stiuca, salau sau bibani. :noroc:

De exemplu, eu am dat f mult pe Rin la bibani, avat si stiuca. Prieteni de ai mei la fel, si niciodata NU mi-a intrat nici un somn. Nici macar de 1 m. Dar, o cunostiinta care merge la salau doar noaptea cu voblere la mal, prinde pe an si vreo 2-3 somni. Dar nimica sarit de 1,5 m. As putea trage aceasi concluzie, ca somni uriasi nu prea sunt pe Rin.
In schimb, cei care merg doar la spin cu echipament mai greu, naluci mai mari si cauta somnii tintit acolo unde nu sunt avatii si salaii, prind si pina la 50 de somni la spin pe an, dintre care 5 sar de 2 m (chiar si de 2,5 m). Mai ales cind nimeresc zilele cind somnii umbla ca turbatii dupa mancare, si atunci au ocazia sa drilluiasca chiar si 5 somni pe zi, de caciula.

Pe un Revo Toro de 61 intra dublu de mult fir ca si pe un Curado 201, deci s-ar putea pune 150 m de 60-80 lbs si da la somn. Insa, Toro e mult mai robusta, si cintaresti chiar 80% mai mult ca si un Curado 201. :gandesc:
Pt. ca intra fir mai mult e mai ok.Toro....greutate ce sa zic,o mulineta de spinning pt.somn cantareste mai mult,sau nu??O varianta ar mai fi Curado 301,l-am avut si l-am vandut,si acuma imi pare rau,era prea mare pt.basii care ii pescuiam eu.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

62

09.04.2014, 13:17

Asta as zice si io, Toro sau Curado 301 la somn, iar Curado 201 la stiuca :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

63

24.04.2014, 09:26

hehehehe, la un moment dat s-a mai discutat si pe un alt forum despre echipamentul de casting si folositul lui la un pescuit greu. La fel ca si acolo, o spun si aici: sunt de parere ca echipamentul de spinning este mai OK atunci cand vine vorba de somni mari si driluri ce se duc peste 20 de minute. Casting-ul are locul lui si este clar deasupra spinning-ului in anumite conditii de pescuit si naluci dar sunt anumite conditii in care clar spinning-ul este deasupra.

Ati avut careva vreun dril mai lung de 20-30 de minute pe echipament de casting? Eu nu dar intreb din curiozitate, pentru ca nici nu vreau sa ma gandesc la pozitia mainii cu o lanseta cu maner scurt (majoritatea celor de casting au manere relativ scurte pentru puterea lansetei) si mulineta deasupra. Am vazut cateva filmulete pe net cu ceva driluri mai serioase pe echipament de casting si protagonisitii nu stiau cum sa ma tina lanseta, o tot schimbau dintr-o mana in alta si era evident cat este de incomoda.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

suli

Șalău

Răspunsuri: 313

Locație: España

• Scrie un mesaj privat

64

28.04.2014, 00:18

Un drill de 20-30 min cu casting nu am avut,cel mai mare somn a fost de 9kg luat pe casting...nu m-am gandit niciodata la faptul ca e obositor sa lupti cu echipament de casting.
Referitor la maner mai lung.. cred ca se gasesc la modelele ce se folosesc la musky american sau chiar ceva modele de swimbait mai puternice.

Ma gandeam ca mulineta de casting fiind mai usoara ca cea de spinning ajuta mult sa nu oboseasca bratul....nu stiam ca pozitia mulinetei de casting pe lanseta e incomoda cand ai de-a face cu somni uriasi si driluri lungi,cat traieste omul invata,am sa iau in considerare sfatul si o sa incerc cu amandoua daca o sa am ocazia.
Un salut.

Răspunsuri: 6

Locație: Beltiug-Satu Mare,Romania

Profesia: sculptura-intarsie

• Scrie un mesaj privat

65

17.05.2014, 10:50

Eu detin o tica taurus tp6000s.Inca nu am folosit-o,dar daca o cunoaste cineva poate sa-mi spuna daca e buna pentru spinning la somn sau sa caut altceva?Vreau sa o folosesc la voblere si la oscilante ,,grele". :gandesc:

grama v

Oblete

Răspunsuri: 31

Locație: adjud vn

• Scrie un mesaj privat

66

17.05.2014, 12:03

este excelenta ,putenica ,durabila daca o intre :ochi: tii putin e fara moarte

grama v

Oblete

Răspunsuri: 31

Locație: adjud vn