Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Răspunsuri: 158

Locație: galati

• Scrie un mesaj privat

61

31.03.2014, 14:23

Sa inteleg ca e o naluca f buna doar ptr primavara ca as vrea s-o folosesc si la vara la dunare sau siret.Avand in vedere greutatea e posibil sa dau cu ea si la somn.In ceea ce priveste recuperarea ,tot linear am recuperat-o si eu mulinand mai incet sau mai repede(cum m-am priceput si eu).Tot saptamana asta am sa-mi iau si-un Salmo Trhill de 7cm(dar nu stiu ce culoare e mai buna) :salut:

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

62

31.03.2014, 14:40

Sa inteleg ca e o naluca f buna doar ptr primavara ca as vrea s-o folosesc si la vara la dunare sau siret.
..........Nu am inteles de ce :nunteleg: doar peimavara,dar astea au fost rezultatele,si incearca sa prinzi substratul (daca nu sunt agataturi).
Salmo Trhill de 7cm(dar nu stiu ce culoare e mai buna)
...asta as vrea si eu ??.... sa stiu !! :bucuros:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

63

31.03.2014, 14:46

Citat de la »informer«
paleta din coada are o miscare oscilanta nu rotativa (nu rasuceste firul) dar n-as da cu ea dupa avat in special.
....paleta din coada... are miscare " ROTATIVA"...fara vartej ai sansa sa-ti rasuceasca firul,iar naluca e pentru :avat,clean, somn...in special primavara!!

Te inseli... nu stiu daca tu ai naluca asta dar eu am mai multe.
Corpul este foarte greu iar paleta aia nu-l poate roti... asa ca nu invarte nici un fir.
Daca doresti, facem pariu pe o lada de bere si vin pana la Sag sa-ti demonstrez. :limba:
Cat priveste categorisirea nalucilor dupa anotimpuri sau alte asemenea, DACA ar fi asa de simplu, pescuitul n-ar mai avea nici un farmec... variabilele sunt foarte multe asa ca aprecierile astea sunt pur subiective.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

64

31.03.2014, 15:05

....paleta din coada... are miscare " ROTATIVA
..................eu asa am spus :bucuros: iar intre corpul asp-ului si paleta e un vartej
asta e ASP-ul...poate nu vorbim de aceiasi naluca :nunteleg:
Te inseli... nu stiu daca tu ai naluca asta dar eu am mai multe.
Corpul este foarte greu iar paleta aia nu-l poate roti... asa ca nu invarte nici un fir.
Daca doresti, facem pariu pe o lada de bere si vin pana la Sag sa-ti demonstrez.
....am destule :bucuros: ca nu vorbeam altfel :rizi: iar cu lada de bere!! nu e nici o problema: azi s-au peste 2 luni ....intre o bea ..ANPA daca ne prind :) .
.........P.s paleta din coada se invarte ca si paleta rotetivei....corpul de plumb ramane nemiscat.
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

• Scrie un mesaj privat

65

31.03.2014, 15:17

Ii identic cu poza ta numai ca este argintiu.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

66

31.03.2014, 15:33

fara vartej ai sansa sa-ti rasuceasca firul

P.s paleta din coada se invarte ca si paleta rotetivei....corpul de plumb ramane nemiscat.

Exact... iar firul fiind legat de corpul nalucii, nu de paleta, nu este afectat/rasucit. (q.e.d.)
Tot ii bine ca incet, incet, ajungem la consens. :rizi:

Mda, corect cu aia de la ANPA, atunci poate vin si bem direct o bere, fara pariu... :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

67

31.03.2014, 16:18

Am si eu doua minuni dintr-alea … una (cred ca Yamashita Maria) cumparata la pachet cu alte naluci si una (cred ca e Spro) primita de la Zoran asta-vara pe Dunare. Am pescuit la un moment dat suficient cu ambele, prima dintre ele mi-a adus ceva somnic in timp ce cea de-a doua inca nu a starnit nici macar un atac. Nu vreau sa spun ca am insistat ca disperatul cu ele (asa cum am facut cu Thrill-ul cand am pus mana prima data pe ele :rizi: si nou fiind nimeni nu prea zicea nimic) dar le-am pescuit suficient de des incat sa aibe ocazia unor capturi. Tot mai degraba merg pe mana voblerelor “clasice” pentru avat, incepand cu stick-uri, continuand cu vibe-urile si terminand cu minnow-urile

ps: cu tot cu capatul ala de plumb, in locurile in care am pescuit eu cu ele (de regula curent puternic) recuperand cumva in diagonala se invarteau. Nu era nimic deranjant ca dau cu textil dar oricum se da peste cap …
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

68

31.03.2014, 18:48

cu naluca asta de care tot vorbiti si pe care multi au ridicato in slavi numind-o chiar "moartea avatului" ( ce nume au ales !! :nu: ) eu personal nu am reusit sa prind absolut nimic nicioadata.
cicada aia de la Strike Pro are iarasi o gramada de referinte si cu siguranta o sa o achizitionez in momentul in care o voi gasi in gramaj si culoarea corespunzatoare - imi inspira mai multa incredere fata de prima naluca
totusi, personal, am prins cel mai bine avat pe voblere lipless de tip vibe, de departe Yo Zuri fiind cel mai bun la acest capitol pe specia asta.

• Scrie un mesaj privat

69

04.04.2014, 12:07

Buna baieti,lamuriti-ma si pe mine cum sta treaba cu cicadele ca am vazut ca unele au 2 orificii pe spate iar altele au 4(e vorba de vibratiile emise?)si despre culori,am vazut fluo ,negre ,argintii etc..Eu cred ca fiecare nuanta sau combinatie de culori sunt in functie de claritatea apei sau de conditiile de afara dar nu stiu cum vine fiecare si nu mai vreau sa pescuiesc ca pana acum ,la nimereala ca sincera sa fiu e frustrant sa vezi cum sar avatii si sa nu -i pot prinde.Anul asta le-am pus gand rau avatilor si cine stie poate si salailor. :gandesc:

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

70

04.04.2014, 13:24

In functie de gaura vibratile pot fi mai marunte si mai dese sau mai ample si rare. Udele de presiune difera astfel si pot provoca pestii sa atace si atunci cand sunt apatici si atunci cand sunt hipeactivi. La avat ii place marunt si des :ochi:
Culoarea tine si de turbiditate si de apetit si de concurenta pe metrul patrat. De regula cand sunt multi si agresivi sau cand apa e tulbure prefera culori turbate gen fire tiger iar pe apa limpede sau cand sunt mai suspiciosi prefera ceva mai aproape de natural. Cu toate astea , combinatia alb-rosu sau argintiu-rosu merge cam in toate cazurile dar nu-i chiar cheia succesului.
Din pacate la spinning, mai ales in materie de avat, nu exista o reteta a succesului si trebuie sa incerci tot ce ai pana cand gasesti ce merge. :nunteleg:
Pot sa spun doar sa nu recuperezi tot timpul cu acelasi ritm aceeasi naluca .

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

71

04.04.2014, 15:36

La avat ii place marunt si des
.............oare numa la !!........... :rizi: :apl: :apl:

sopvalentin

Știucă

Răspunsuri: 624

Locație: Galati

• Scrie un mesaj privat

72

04.04.2014, 15:40

.............oare numa la !!...........

:gandesc: :gandesc: :gandesc:

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

73

07.04.2014, 09:37

[….] La avat ii place marunt si des :ochi:
Culoarea tine si de turbiditate si de apetit si de concurenta pe metrul patrat. De regula cand sunt multi si agresivi sau cand apa e tulbure prefera culori turbate gen fire tiger iar pe apa limpede sau cand sunt mai suspiciosi prefera ceva mai aproape de natural. Cu toate astea , combinatia alb-rosu sau argintiu-rosu merge cam in toate cazurile dar nu-i chiar cheia succesului.
Din pacate la spinning, mai ales in materie de avat, nu exista o reteta a succesului si trebuie sa incerci tot ce ai pana cand gasesti ce merge. :nunteleg:
Pot sa spun doar sa nu recuperezi tot timpul cu acelasi ritm aceeasi naluca .

In cele mai multe cazuri o miscare cu amplitudine mica dar foarte deasa este ceea ce trebuie pentru avat. Am testat in multe conditii anumite miscari ale anumitor naluci apropiate ca si forma sau culori, pe diferite paliere de adancime si in cea mai mare parte a cazurilor miscarea preferata a fost cea amintita mai sus. A doua ca si preferata am observat o miscare “lenesa” sa ii spun asa cand naluca doar onduieste cumva (anumite oscilante plate sau chiar “walker”-e recuperate liniar sub luciul apei). In schimb, am observat ca nalucile cu o bataie foarte agresiva au fost de foarte putine ori pe placul avatilor … ca sa nu mai pomenesc aici de nalucile cu bile care in cazul meu au functionat mult sub asteptarile scontate.

Ca si culori preferate as inclina sa spun ca toate combinatiile de negru-gri-alb-verzui-rosu sunt OK si intr-adevar ar fi bine sa fie alese in functie de cat de tulbure este apa. Dar nu as face sub nici o forma din chestia asta o regula pentru ca au fost multe cazuri cand pe o apa limpede ca lacrima dupa ce periam locul cu toate “naturalele” ce le aveam fara a simti nici o prezentare, bagam niste culori mai aprinse care imi aduceau atacuri. Daca inainte pentru mine culorile naturale la avat erau “sfinte” incet incet tind sa dau credit si nalucilor in culori tipatoare. Pentru mine combinatiile de portocaliu cu alb sau galben s-au dovedit a fi cele mai OK.

Recuperari … huh. Aici poveste este mai lunga si consider ca fiecare stil de recuperare are locul lui in functie de poftele pestilor … si pentru a afla care este stilul ce se potriveste zilei respective nu iti ramane decat sa iti lasi imaginatia sa zburde. De cele mai multe ori am citit ca recuperarea liniara la viteza maxima este “de baza” in pescuitul avatului (si asa am inceput si eu) dar acum pot spune ca aceasta afirmatie este departe de adevar. Am prins zile la avat cand puteam recupera liniar cate naluci doream pentru ca oricum nu ma alegeam cu nici un atac in timp ce alte variante s-au dovedit a fi castigatoare.

Cum zicea si kingofbeasts mai sus, in pescuitul avatului (ca si a altor pesti de altfel) spre norocul nostru nu exista o “reteta a succesului” si trebuie sa incerci sa te adaptezi preferintelor de moment. Eu as spune ca in pescuitul avatului, cand vine vorba de naluci-recuperari-culori, sa incepi fiecare partida fara sa te gandesti la ce a mers partida precedenta … sa fie lasate acasa orice prejudecati formate si doar imaginatia sa fie limita variantelor incercate.

AnEm

• Scrie un mesaj privat

74

07.04.2014, 15:00

Merci pentru sfaturile date si voi incerca sa le aplic in practica dupa prohibitie. :salut:

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

75

07.04.2014, 17:47

Daca ar fi sa iau cu mine pe Dunare o singura naluca de avat, (intre 15Martie si 15Noiembrie) acea naluca ar fi salmo thrill de 7cm.
Daca ar fi sa imi iau o singura culoare, as lua HBL.
Cand apa are sub20' C il recuperez mai incet/mediu (mulineta 3000) cand temperatura este peste 20' C deja e cu recuperat viteza...marimea 3/400 si mulineta cu 90-95cm/tura

Daca ar trebui sa iau 2 naluci cu mine, a2-a ar fi RNR 7cm,

Am prins si pe cicade.. mai ales dcand se raceste apa, cam de prin octombrie..dar avatii erau sensibil mai mici... si mai multi.

Spre ex la ultima iesire, duminica inante de prohibitie am avut vreo 8 avati , toti pe RNR... cicada nu voia, thril nici atat..si inca nu se aratau..erau acolo si nu se arata niciunul. Temperatura apei 12.5 'C
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Răspunsuri: 100

Locație: Baia Mare - Romania

• Scrie un mesaj privat

76

07.04.2014, 18:00

Daca ar fi sa iau cu mine pe Dunare o singura naluca de avat, (intre 15Martie si 15Noiembrie) acea naluca ar fi salmo thrill de 7cm.
Daca ar fi sa imi iau o singura culoare, as lua HBL.
...
Daca ar trebui sa iau 2 naluci cu mine, a2-a ar fi RNR 7cm...

... good point ! :bravo:
...as avea de mentionat ca in anumite situatii Thrill-ul poate avea si alt patern si in cazul celei de a-2-a naluci , se poate si alt tip de "vibrator"( TN , Crystal Vibe sau unele homemade :zambet: )
GO FOR SPINNING !!!

Catalog naluci "old_radu"

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

77

07.04.2014, 18:14

Hehehehe … clasicul Thrill in prim plan. Pentru mine voblerul functioneaza atat la 40 de grade afara cat si la minus 5-6 (nu l-am pescuit pe frig mai mare) si este situat pe locul unu (la egalitate cu un alt vobler) atunci cand vine vorba de avat.

Nu stiu cum se face, am pescuit si eu ceva timp cu un TN70 dar nu am reusit sa am nici macar un atac cu el … pana la urma l-am aruncat in apa alaturi de vreo alte 20 de naluci :rizi: :zid: :doarecapu:

AnEm

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

78

07.04.2014, 19:01

Asta cu TN-ul de 70 am auzit la mai multi pescari ,personal am pescuit cu TN60 si am prins..totusi mai putin decat la alte rattlinguri lipless.. Din cate stiu rezultate mai bune la avat a avut TN50...
Personal cred ca si 60 si 70 sunt foarte (prea) zgomotoase... dar in general sunt adeptul dicretiei... Abia astept RNR silent :)
Binenteles prins si cu bazaitoare silent..mai ales cand e apa foarte limpede... si parca nu mai e nevoie de zgomot
Nici obletele nu are bile in burta..poate si de-aia iubeste avatul atat de mult Thrillu'
Nu stiu cum se face, am pescuit si eu ceva timp cu un TN70 dar nu am reusit sa am nici macar un atac cu el … pana la urma l-am aruncat in apa alaturi de vreo alte 20 de naluci
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

larry

Știucă

Răspunsuri: 1 334

Locație: Galați

• Scrie un mesaj privat

79

08.04.2014, 07:11

Pentru avat și șalău. :gandesc:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

80

08.04.2014, 07:13

Pentru avat și șalău. :gandesc:

Cine-i tipu' asta? :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com