Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

zamfi

Știucă

• Autorul acestui subiect este »zamfi«

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

1

21.03.2014, 19:33

Cum abordati structurile?

Salut.E drept ca nu prea e vorba de somn aici ,mai mult de salau ,dar ...
Deci ,conform intrebarii ,cum abordati structurile descoperite pe sonar ? Va dau si subiectul mai larg printr-un exemplu:
-azi am iesit putin la aer pe un lac de 170 hectare.E drept ca este a treia oara cand merg pe acest lac ,insa azi am mers aproape peste tot.Am vaslit pana l-as fi facut invidios pe orice lipovean care se respecta :rizi: La un moment dat ,am reusit sa gasesc o bucata dintr-un vechi drum al satului scufundat! Profilul era clar ,sectiunea daca vreti era un trapez cu baza mare cam de 7-8 m ,baza mica undeva la 6m ,si caderi laterale din 7 in 9 m. Bijuterie!Binenteles ca sonarul a facut toata treaba ,altfel nu-mi dadeam seama veci pe unde merge drumul ala prin mijlocul lacului...Asta apropo daca ajuta sonarul sau nu ...Ca idee... am prins si un coltos care se plimba pe drum! :bucuros2: E drept ca l-am eliberat deoarece era cam la limita legala si oricum l-a prins sonarul nu eu :rizi:

Si acum problema: initial am trecut barca peste drum ,am identificat clar profilul drumului ,am ancorat in lateral si am inceput sa lansez perpendicular peste drum.Apoi ,relativ, in evantai.Urcam drumul cu jigul ,il topaiam pe drum si apoi plana superb pe latura catre mine ,intr-o ruptura din 7 in 9 m. Deoarece nu am obtinut atac (desi dadeam cu subsemnatul ca sunt conltosi pe acolo ) ,m-am suparat si m-am "urcat" pe drum! M-am ancorat pe 7 m si am inceput sa dau in lungul drumului .Binenteles ca aveam si lanseuri laterale si urcari in diagonala ,sa zic asa, ale drumului .Asa am prins si coltosul ! Apoi a inceput un vant urat ,care m-a scos din ancora si am renuntat la bucata aia de drum. Ma tot gandesc ce se intampla daca nu gaseam doar o bucata de drum ,ci gaseam tot drumul! Insa ar fi trebuit SI ...
Apropo de sonar ...clar ca sunt dus ,insa aveam o fobie ...cand treceam la un moment dat peste "ceva" ca se vedea in 2D ciudat ...ma pune zmeul sa inpart ecranul si sa-i dau drumul si la DI .Asta in miscare fiind. Cand am vazut peste ce padure trec mi s-a ridicat parul sub ciupilica!!! :rizi: Aveam apa de 10 m sub mine si copacii urcau pana in cca 1-1,5 m sub barca...Pestii erau in pom normal! Cica...

Deci : voi cum abordati structurile ? Dar ,sincer si fara suparare , as vrea ceva clar si practic ca de teorie ...Oare v-am spus ca am scapat de "Odisea pescarului digital"? :rizi:

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

2

21.03.2014, 20:44

.ma pune zmeul sa inpart ecranul si sa-i dau drumul si la DI .Asta in miscare fiind. Cand am vazut peste ce padure trec mi s-a ridicat parul sub ciupilica!!! Aveam apa de 10 m sub mine si copacii urcau pana in cca 1-1,5 m sub barca...Pestii erau in pom normal! Cica...
............daca sa ridicat e Ok !!!!:) cand nu se mai ridica e nasol !! :rizi: :rizi: :noroc: .
.. am patito si eu pe Dunare, cand aveam sub barca o livada :) (parca erau tepusele lu TEPES) tare mai strangeam din obrajori !! :rizi: dar ori cum e misto sa o vezi, numa sa no si simti.
P.s ....stai ancorat deasupra si offsetul iti face treaba, numa sa vrea si.... coltosii :bucuros:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

nelutu25

Șalău

Răspunsuri: 256

Locație: Tg. Mures

• Scrie un mesaj privat

3

21.03.2014, 21:28

December ppg fun - YouTube
zamfi la 00.14 se vede o parte din drumul la care cred ca te referi si la secunda 00.10 se mai vede un prag interesant

nelutu25

Șalău

Răspunsuri: 256

Locație: Tg. Mures

• Scrie un mesaj privat

4

21.03.2014, 21:36

aici drumul inainte de a umbla dintosii :)

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

5

21.03.2014, 22:01

Eu nu as fi utlizat ancora. Incet, incet, cu motorul electric as fi mers deasupra drumului. Pe verticala un shad. Destul de greu ca sa stea in conul sonarului dar nici prea greu ca sa-l poata soarbe salaii. Cam 18-21gr. Si lasi shadul ala sa cada pe drum, pe margini, peste tot. Incet de tot. Atingi substratul si iar il ridici pana il vezi bine. Si atunci vei vedea ca de foarte multe ori nu e singur. :ciao:

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

6

21.03.2014, 22:10

Eu nu as fi utlizat ancora. Incet, incet, cu motorul electric as fi mers deasupra drumului. Pe verticala un shad. Destul de greu ca sa stea in conul sonarului dar nici prea greu ca sa-l poata soarbe salaii. Cam 18-21gr. Si lasi shadul ala sa cada pe drum, pe margini, peste tot. Incet de tot. Atingi substratul si iar il ridici pana il vezi bine. Si atunci vei vedea ca de foarte multe ori nu e singur.
@ Alin ........Aveam apa de 10 m sub mine si copacii urcau pana in cca 1-1,5 m sub barca...Pestii erau in pom normal!
Tudore :saluti: ...pe drum era doar unu ,iar el vroia sa scuture pomu....de aici si ancorarea !!! :) in rest normal ca ai dreptate !!! :bucuros:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

tudor

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

7

21.03.2014, 22:13

Ancorele nu ajuta decat in caz de probleme. Faceti pescuitul cu motorul electric, mult mai eficient.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

8

21.03.2014, 22:20

Faceti pescuitul cu motorul electric, mult mai eficient.

Este o solutie numai ca nu prea se poate aplica tot timpul... daca esti singur intr-o barca pneumatica/usoara, fara motor cu comanda la picior si alte extrasuri d-astea, ii cam greu sa dai la spinning in timp ce ai grija sa pastrezi pozitia cu motorul electric in conditii de vant... daca esti la vasle, ca-n exemplu` lu` zamfi, nu mai zic... asta pe langa ce aminteam intr-o postare anterioara, apropo de zgomot si vibratii... parerea mea. :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

9

21.03.2014, 22:35

Ancorele nu ajuta decat in caz de probleme.
....cand spuneam de" ancorare "nu ma refeream la o ancora din comert(aia no mai scoti veci ) ci de ceva (sticla cu nisip) care sa te tina pe loc cand ajunge
intre crengi si.....si numa daca nu bate vantul :gandesc: .
motor cu comanda la picior si alte extrasuri d-astea, ii cam greu sa dai la spinning in timp ce ai grija sa pastrezi pozitia cu motorul electric...
.........asta e perfect !!!......dar pretul e cat a unui .....sonar bun!!! :doarecapu: iar noii ne descurcam cu ce avem !!! :bucuros: . :noroc:

tudor

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

10

22.03.2014, 07:57

Se poate si fara motorul cu comanda la picior. In cazul pescuitului pe verticala, odata ce ai dat drumul shadului pana jos, nu-ti mai trebuie decat o mana.

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

11

22.03.2014, 09:25

December ppg fun - YouTube
zamfi la 00.14 se vede o parte din drumul la care cred ca te referi si la secunda 00.10 se mai vede un prag interesant

Oauuuu!!!! Superba filmarea ! Si alaturi de poza urmatoare fac mai mult decat 2-3 iesiri pe lac! Multumesc frumos! :apl: :noroc:

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

12

22.03.2014, 09:28

Eu nu as fi utlizat ancora. Incet, incet, cu motorul electric as fi mers deasupra drumului. Pe verticala un shad. Destul de greu ca sa stea in conul sonarului dar nici prea greu ca sa-l poata soarbe salaii. Cam 18-21gr. Si lasi shadul ala sa cada pe drum, pe margini, peste tot. Incet de tot. Atingi substratul si iar il ridici pana il vezi bine. Si atunci vei vedea ca de foarte multe ori nu e singur. :ciao:

Multumesc Tudor de idei. Aia cu motorul electric la picior este ok ,insa momentan nu se poate aplica! Aia cu pescuitul vertical insa e misto! Recunosc insa ca nu sunt adeptul pescuitului in televizor. Momentan folosesc sonarul doar sa identific structurile ...dupa aceea ma chinui si eu cum pot! :rizi: Insa am prins ideea si o sa ma gandesc la ea. :noroc:

13

22.03.2014, 13:59

mah, io ti-am zis ca tot ajungi la motor - electric pt inceput. :bucuros:
dupa care...........mai vorbim noi :rizi:

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

14

09.04.2014, 22:37

La copaci din astia fiorosi, daca nu ai vant si curent, eu as pune un fir textil mai groscior, 15-20lbs textil, sau fluaro pe linia principala..un 0,25 mm e suficient
Momeua lestata usor (7-10g as merge pt 6-7m adancime), saltata tinuta secunde multe la diverse inaltimi deasupra fundlui ( 5-10-50-cm 1-2m)
Eu as pescui cu viermi lungi 12-15cm..poate si shaduri. dar nu in monturi offset...si pur si simpu pe varf pun o bucata de silicon..cu viermii e simplu

Increderea sa fie 110% iar ciocanele nu te vor surprinde...

Inca ceva, e un pewscuit f precis, cum zicea si Tudor: vertical sau lansari f scurte,cativa metrii in jurul barcii sunt suficienti..
Ancorat, iar daca e brizamai dai drumul la 2-3m de sfoara...
Spor!
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

15

10.04.2014, 05:27

La copaci din astia fiorosi, daca nu ai vant si curent, eu as pune un fir textil mai groscior, 15-20lbs textil, sau fluaro pe linia principala..un 0,25 mm e suficient
Momeua lestata usor (7-10g as merge pt 6-7m adancime), saltata tinuta secunde multe la diverse inaltimi deasupra fundlui ( 5-10-50-cm 1-2m)
Eu as pescui cu viermi lungi 12-15cm..poate si shaduri. dar nu in monturi offset...si pur si simpu pe varf pun o bucata de silicon..cu viermii e simplu

Increderea sa fie 110% iar ciocanele nu te vor surprinde...

Inca ceva, e un pewscuit f precis, cum zicea si Tudor: vertical sau lansari f scurte,cativa metrii in jurul barcii sunt suficienti..
Ancorat, iar daca e brizamai dai drumul la 2-3m de sfoara...
Spor!

Vad in poza un SpeedMaster. De 50 sau 100? :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu.U

Șalău

• Scrie un mesaj privat

16

10.04.2014, 07:50

Vad in poza un SpeedMaster. De 50 sau 100? :gandesc:
Salut...
Intr-adevar este un SpeedMaster de 2.70m 50-100g. Si cu el am driluit destul de multi (peste 50) somni de 1,2-1.5m..cativa si mai mari..dar bata-l vina de fir finut, i-am scapat
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

17

10.04.2014, 07:58

Si eu am aceasi lanseta pt salau, insa modelul vechi, cu clape pt mulineta, cu blankul gol pe zona manerului. O lanseta excelenta de jigging la Dunare! :noroc:
Cred ca ar fi mai indicat sa pui fir de 0,2 mm (30-40 lbs), functioneaza inca super la salaul de Dunare. Cel putin la cunostiintele mele din zona Moldova Noua, care prind peste 300 bucati pe an, chiar daca dau cu fire mai groase.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu.U

Șalău

• Scrie un mesaj privat

18

18.04.2014, 20:33

Eu dau cu fir gros (15-20lbs) doar daca pescuiesc in structura grea: copac, vapoare scufundate, capete de pod... etc... si asta pentur a extrage f repede salaul de acolo..
Altfel al salau dau cu subtire... de la subtire in jos... pescuiesc in zone care au curent alert..si decat sa dau cu 80g mai bine cu 50, decat cu 50 mai bine cu 20...decat cu 20 mai bine cu 10... ai prins ideea :)
Rezistenta firului nu prea conteaza.salaii nu sunt chiar cei mai mari luptatori... asortez lansete mai elastice pentru fire mai subtiri ...
Daca as putea, as pescui wireless :)

zamfi

Știucă

• Scrie un mesaj privat

19

18.04.2014, 20:41

Daca as putea, as pescui wireless

Nu stiu de ce ,dar ...m-ar tenta si pe mine! Finete ,finete,finete...Atat cat se poate normal :bravo: