prieteni,
, daca ar fi sa fac o diferenta dintre sansele de a prinde somn la stationar cu momeala peste viu sau in al prinde la spinning(din nou parerea mea) eu sunt inca convins ca am mai multe sanse la stationar
.Poate gandesc asa pentru ca am avut prea multe partide de spinning la somn in care nu am scos pe mal nici macar un mustacios 
asta pentru mine care pescuiesc si la stationar (unde am o gramada de bagaje) e un lucru de nota 10.E clar ca e mult mai simplu de programat sa zic asa o partida de spinning la somn decat una de stationar.
)

)
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kingofbeasts« (16.02.2014, 19:41)
Si asta daca ar fi sa ma refer doar la punctul 1...
) sa se inarmeze cu multa rabdare si speranta. Pana sa ajungi sa stapanesti punctul 1 al colegului este mult ...uneori prea mult ,mai ales atunci cand pescuiesti intr-o apa cu somn putin si pescari (braconieri) multi! Deci ...nu cedati la prim(ele)ul insucces(e)! Asta ca idee generala.
Apoi ,probabil, rotativele ,voblerele si gumele . Restul maimutelor ...Sigur ca nalucile se coroboreaza si cu talia somnului urmarit!
)sa aiba timp sa identifice naluca si sa atace .Posibil in marea majoritate a cazurilor ,mai ales cand somnii nu sunt foarte activi .Insa un somn activ ,pus pe vanat si mai ales cand isi tradeaza prezenta poate de multe ori sa fie ademenit de o naluca recuperata cu viteza de ...avat( alta poveste cum ca trebuie recuperat in superviteza...)! De cele mai multe ori somnul va ataca naluca intre ape sau in stratul superior al apei ,mai ales noaptea. Pe fund se va prinde in special ziua,pe gropi ,la gume sau cicade.
Nu luati neaparat de bun ce am insirat eu pe aici ,dar am observat ca se mai nimereste ce zic eu...Culmea este ca si pe rauri similare Muresului ,dar situate in Italia de ex. se cam respecta "legislatia" cu mentiunea ca acolo tot a doua sedinta vei avea atac de somn!
Am pescuit doar la stationar,nopti nedormite o gramada(doar anul trecut peste 60),rezultate au fost,dar slabe(multe dar marunte),dau vina pe faptul ca densitatea de peste este mica in comparatie cu alte ape,muresul,oltul etc.,dar nu ma pot plange!.
Prin spinning as vrea sa cresc numarul capturilor!
In acest an mam gandit sa pescuiesc la stationar(3lansete) si sa port la mine,la fiecare partida o lanseta de spin',.......nu de putine ori,spre dimineata vedeam somni cum rapesc la suprafata si nu aveam ce sa le fac,aveam lansetele plantate !
Intrebare mea e:
Ati opta ptr. o lanseta de spin' in locul uneia de stationar?(astept raspunsuri in special de la pescari de stationar care pescuiesc si la spinning)
. In trecut am fost martor la unele momente când somnii rupeau la suprafață în anumite locuri și tare as fi vrut sa le pot da pe la bot cu un vobler. Încearcă și la spinning pentru ca e adrenalina pura.
,e prea 'heavy' 40-120gr actiune fast(imi da senzatia ca e spod),plus de asta,in locurile unde pescuiesc eu, ca pesti hrana ptr. somn predomina:obletele,cleanul,scobar,mreana(pe rau)....,bibanul,caras,rosioara,babusca(pe lac).
M-am gandit la un 2,4m cu o putere pana in 60gr.
Haleuuu si morisca mea aia mai zdravana abia are fo 240gr..
Somnul de la avatarul meu a fost prins cu o joarda ce arunca pina in 28 gr,si fir da 15lb..mai mare n-am prins.Cica secretul e sa nu dai special dupa somn...te gaseste el ,nici o grija..
Insa eu,la jig nu as cobori sub clasa heavy si 1 oz..Pe joarda aia de care va povesteam,pina intr-un oz,am avut intrati pe jig 3 somni ,dintre care nu am scos nici unul.Presupun ca nu au fost bine intepati,deoarece lanseta avea actiune moderata ,potrivita pentru woblere,unde,intr-adevar nu am avut probleme..Asa ca mi-am facut un mhx din serie magbass,care duce pina intr-un oz,dar cu o rezerva mare de putere..Ultima ei ''isprava'' o fost o stiuca de vreo 6 kile intepata de spate(in blank simteam tacuri fine si scurte,de ziceam ca e salau,si cand i-am dat,m-am pomenit cu stiuca in jig)Pe aceeasi lanseta am avut anul trecut un somn mare care mi-aindoit-o pina in grip,si care o reusit sa frece firul de ceva bolovani si sa dus..cand nu e sa fie,nu e, si gata..
...Pe aceeasi lanseta am avut anul trecut un somn mare care mi-aindoit-o pina in grip,si care o reusit sa frece firul de ceva bolovani si sa dus..cand nu e sa fie,nu e, si gata..
...scuze Gigi, dar nu ma pot abtine! Un somn sanatos face ce vrea cu o joarda, se duce unde vrea si se freaca de ce vrea! Nu mai ai nici un control asupra lui, deja cind sare de 1,5 m. Si tu si eu si multi altii stim ca in Mures sunt destui somni care, daca legi firul de picior te pot trage in apa...
Chiar as fi si io curios sa vad ce se poate scoate cu adevarat din Mures, Somes, Timis, Dunare...
Ai fi surprins daca ti-as povesti de niste somni dati afara cu joarde medium ce arunca incepind de la un sfert de oz pina la maximum 3\8 oz,fire japo de 8 lb,subtiri cat firul de par versus somni over 20kg...E drept ca nu-i echipament de somn ,dar uite ca face fata..
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

. Pe joarda aia de care va povesteam,pina intr-un oz,am avut intrati pe jig 3 somni ,dintre care nu am scos nici unul
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
.
.
.
. Poate reusesc cindva sa va lamuresc macar sa incercati un sezon echipament de cel putin 3 oz.![]()
(unde, intre noi fie vorba, poti sa pescui si la rima daca bagi curu-n apa
). Apoi, nu-i tot una sa pescui in repezis pe curent puternic, sau pe suvoaie (unde trebuie bat apt de forta bruta sa poti trage de ei contra apei) ori pe zone adanci cu un curs lin (unde merge si ceva mai moale sau mai de finete ) .
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH