Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

21

23.12.2012, 21:20

Asa-i...In Mauritius :buaaaah: :bravo:

22

24.12.2012, 08:20

Nu te necaji,caci saptamina asta au anuntat pina la 17 grade cu plus...
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

23

24.12.2012, 08:32

In Tg Mures sunt deocamdata -5 si fulguieste... Muresul e inghetat bocna, dar trosneste in unele locuri infiorator ... pe aici peste se prinde doar la copca...si numai maruntisuri.

Răspunsuri: 8

Locație: Timisoara

• Scrie un mesaj privat

24

03.02.2014, 23:18

Buna,

Anul trecut dupa ce am vizionat ceva filmulete la francezi cu pescuitul la twistere la somn, am incercat si eu. Am prins la shaduri trase liniar intre apeape (am prins vreo cativa imediat ce shadul a atins apa). Nu am prins somni mari, dar am avut zile (2-3ore de pescuit)and am avut si 4 atacuri. Pescuind prima data la shaduri am facut si greseli: am folosit jiguri de salau si am avut cateva carlige indreptate (nu cred ca au fost somni mai mari de 5-7 kg). Viteza de recuperare a fost medie spre mare. Am prins exclusiv ziua pe caldura. Si in alti ani somnii au raspuns foarte bine ziua.
Marime shaduri folosite: 8-10 cm. Greutatea jigului cat mai mica posibil (Tinand cont de curentul apei)pentru a putea evolua in partea superioara a apei. Anul acesta voi trece si la dimeniuni mai mari, pana la 15 cm. Model shad: le prefer pe cele care au si evolutie pe flancuri.

Daca stiti ceva modele care evolueaza pe flacuri va rog sa imi spuneti si mie.

Cu respect,
Andrei

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

25

04.02.2014, 08:20

...Marime shaduri folosite: 8-10 cm. Greutatea jigului cat mai mica posibil (Tinand cont de curentul apei)pentru a putea evolua in partea superioara a apei. Anul acesta voi trece si la dimeniuni mai mari, pana la 15 cm. Model shad: le prefer pe cele care au si evolutie pe flancuri.

Daca stiti ceva modele care evolueaza pe flacuri va rog sa imi spuneti si mie....

Salut Andrei,
cred ca aici nu ar fi rau sa deschizi un topic dedicat shadurilor de somni, pt a le putea si noi putin diferentia in functie de marime, evolutie si rezultate.
S-ar putea sa existe deja un subiect asemanator, nu pot sa gasesc acuma la repezeala. Stiu ca Larry a mai postat de citeva ori nalucile sale, dar nu mai stiu daca intr-un topic special dedicat shad-urilor pt somn...
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

26

04.02.2014, 08:30

...Marime shaduri folosite: 8-10 cm. Greutatea jigului cat mai mica posibil (Tinand cont de curentul apei)pentru a putea evolua in partea superioara a apei. Anul acesta voi trece si la dimeniuni mai mari, pana la 15 cm. Model shad: le prefer pe cele care au si evolutie pe flancuri.

Daca stiti ceva modele care evolueaza pe flacuri va rog sa imi spuneti si mie....

Salut Andrei,
cred ca aici nu ar fi rau sa deschizi un topic dedicat shadurilor de somni, pt a le putea si noi putin diferentia in functie de marime, evolutie si rezultate.
S-ar putea sa existe deja un subiect asemanator, nu pot sa gasesc acuma la repezeala. Stiu ca Larry a mai postat de citeva ori nalucile sale, dar nu mai stiu daca intr-un topic special dedicat shad-urilor pt somn...
Buna Zoran,

In curand o sa am mai mult timp liber si voi deschide un topic nou. Desi anul trecut au fost ceva rezultate ma consider inca incepator. La noi nu prea se pescuieste cu twistere la somn (unii pescari au spus ca nu are rost sa incerc ca oricum nu voi prinde). Cei care pescuiesc in afara Romaniei trebuie sa aiba mai multa experienta si ne pot impartasi mai multe. si eu sunt curios de alte modele de shaduri(am folosit Orka anul trecut) mai ales ca am posibilitatea sa comand in Timisoara shaduri custom made.

Cu respect,
Andrei Kiss

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

27

04.02.2014, 08:35

Poate intr-un fel e ok sa continuam chiar aici de discutat, fiind vorba de jigging dupa somn. Cu toate ca nu stiu daca e asasau nu, dar majoritatea cind vorbesc de jigging se si gandesc la pescuitul cu sharuri strict pe fundul apei!

www.pescuit-la-somn.com

• »ionutz_gr« a fost blocat

Răspunsuri: 90

Locație: Bacau

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

28

04.02.2014, 08:47

Eu pescuiesc doar la jig-uri la somn....ca si shad-uri orice intre 7 si 12 cm...jig intre 20-30 gr....combinatiile astea pentru mine sunt suficiente...am prin somni intre 1 kg si >50kg....foarte important este jigul in sine....sa fie ascutit si rezistent la dril-uri cateodata > 1 ora.
:pescuit:

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

29

04.02.2014, 08:48

rezultate ma consider inca incepator.
.........modestule !! :rizi: inca incepator ??? :limba: mai repede unul care practica :pescuit: C&R :bucuros: lasa modestia si da drumul la povesti :ochi: .
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

• Scrie un mesaj privat

30

04.02.2014, 09:09

Buna,

Asta e problema. Toata lumea pescuieste clasic la jig dar de multe ori un shad tras prin apa e mai eficient decat orice vobler. am fost de cateva ori la pescuit cu un prieten care a prins multi somni si pescuieste aproape exclusiv cu voblere (are sute de bucati) si eu am avut atacuri si el nu.
Ce cred eu ca trebuie gasite explicatii pentru (mentionez ca vreau sa pescuiesc exclusiv ziua):
- de ce ataca o naluca care este mai putin zgomotoasa decat un vobler
- adancimea la care trebuie recuperat shadul in functie de anotimp/nivelul apei/culoare apa (eu am prins exclusiv cand a fost la nivelul minim si foarte limpede, foarte cald si in miezul zilei)
- viteza de recuperare - am prins si pe recuperare rapida gen avat - in urma cu cativa ani am prins zeci de somni intr-o vara la un vobler dedicat avatului la o recuperare la care multi pescari de somn ar fi ras de mine. mentionez ca am prins doar in iulie-august.
- locurile in care somnii sunt activi ziua - multa lume asociaza pescuitul la somn cu noaptea. eu am prins cei mai multi somni pe gropi in mijlocul apei.

Cu respect,

Andrei

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

31

04.02.2014, 09:11

Cred ca f important este sa sti cind si unde sa cauti somnul cu jig-ul, in stratul inferior, aproape de fundul apei, sau, cu ceva mai putin plumb, in stratul din mijloc...

Exact asa si este Andrei!
Si aici in Germania am cunoscuti care pescuiesc cu shaduri somnul, dar in cele mai putine cazuri il cauta pe fund, indeosebi iarna! Restul sezoanelor intre ape sau aproape de suprafata, cu mai mult succes decit cu voblere! Sahd-uri de 12 - 15 - 18 cm, la care de multe ori intra si o cucoana dintoasa ce bate bine peste 1 m!

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

32

04.02.2014, 09:12

Eu pescuiesc doar la jig-uri la somn....ca si shad-uri orice intre 7 si 12 cm...jig intre 20-30 gr....combinatiile astea pentru mine sunt suficiente...am prin somni intre 1 kg si >50kg....foarte important este jigul in sine....sa fie ascutit si rezistent la dril-uri cateodata > 1 ora.
Buna,

Pescuiesti clasic la jig gen salau sau alte tehnici?

Cu respect,

Andrei

• »ionutz_gr« a fost blocat

Răspunsuri: 90

Locație: Bacau

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

33

06.02.2014, 14:48

Nu pot sa spun ca este o anumita tehnica.....incerci de toate ..si la suprafata si intre ape si pe fund....mai linear....mai in zig zag....mai repede...mai incet.
Cel mai important este sa pescuiesti pe un loc care tine somni...sa insisti si sa ai rabdare.
:pescuit:

34

06.02.2014, 17:10

.........Cel mai important este sa pescuiesti pe un loc care tine somni....

si cum determini asta? de unde stii ca acel loc tine somni sau daca tine somn tot timpul?!!

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

35

06.02.2014, 17:36

E simplu? Nu ai cum !

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

36

06.02.2014, 17:38

E simplu? Nu, nu e simplu, dar ai cum! :zambet:

www.pescuit-la-somn.com

37

06.02.2014, 17:41

hai sa vedem, cum?!!
(blablablablablablabla, asta ca sa pot posta :nervos: )

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

38

06.02.2014, 17:47

Bagi curent si vezi daca iese turmentat la suprafata? Sau aplici metoda cu momeala legata de piatra?

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »Tyrael« (06.02.2014, 17:54)

39

06.02.2014, 18:03

E simplu? Nu, nu e simplu, dar ai cum! :zambet:

Barca,sonar,clonc? :gandesc:

Tyrael

Știucă

• Scrie un mesaj privat

40

06.02.2014, 18:04

Si pe vremea asta? Cum faci... Presupunand ca nu ar fi inghetat