Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

81

05.01.2014, 18:39

Va multumesc frumos pt sfat :prieteni: sap viitoare am sa o montez si am sa ii fac suport de inox ..mai am cv materiale si am sa va mai arat si 2 cloncuri facute de mine de veti fii invidiosi de calitatea lucrarii...ca sunetul nu pot sa il postez doar daca veniti la bega :))
:relax:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

Răspunsuri: 496

Locație: Timisoara

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

82

12.01.2014, 19:47

pentru pozele cu cloncurile facute de mine ..sunt in galerie nu le pot urca deoarece sunt pozele prea mari si nu stiu sa le modific :pauza:
"Prostul întâi o croieşte, apoi o gândeşte."

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

83

14.01.2014, 12:40

pozele cu cloncurile facute de mine

...un sfat, incarca sa dai gauri de la manier, pe tija ca sa fie mai usor...300g e cam mult,pentru pescuit la clonc :gandesc:

...la suport sonda ......minim 2 prinderi ,una cat mai jos pe oglinda barci,alfel va vibra la mers cu viteza,cu toate ca e din inox :ochi:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

momaul

Șalău

Răspunsuri: 332

Locație: buzau

Profesia: elecronist

• Scrie un mesaj privat

84

18.01.2014, 14:23

Salut. Eu m-am hotarit pentru inceput sa montez sonda direct pe barca dar mai am citeva nelamuririasa ca apelez la sfaturile voastre.In primul rind care e distanta minima a sondei fata de motor ( sonarul este elite 5x hdi iar conul maxim in carte e de 60 grade dar multi spun ca brodbandul ar vedea pina la 120grade).Daca sonda e montata sub nivelul barci cu jumatate din grosimea ei cum scrie in insructiunile de montare cum se comporta la viteza mai mare(sare apa ca la o fintina arteziana?).Cum pot sa dau la clonc daca nu mai ajung mai aproape de 1m de sonda(am vazut ca toata lumea recomanda sa bati cloncul cit mai aproape de sonda) sau e suficienta distanta asta?

Răspunsuri: 59

Locație: pe apa

• Scrie un mesaj privat

85

18.01.2014, 15:40

citeam azi in instructiuni,ca sonda la elite 7 HDI se poate monta si in barca ....asa o fii ?...sau citesc eu printre randuri(nu le am bine cu engleza)
care sunt dezavantajele daca o lipesc pe sonda de fundul barcii sub scaun ...de exemplu?

am eu muuuuulte intrebari ,dabea astazi am deschis pachetul si merg pe simulare.....sa vad pe barca cum va fi :doarecapu:

momaul

Șalău

Răspunsuri: 332

Locație: buzau

Profesia: elecronist

• Scrie un mesaj privat

86

18.01.2014, 15:53

Salut. Merge si in barca da afecteaza DIadica frecventele superioare si oricum e foarte dificil de montat, necesita rasina speciala.ca daca ti-a rmas o bula de aer si sa intarit lipiciul ai cam pierdud sonda,sau daca ai montat-o intr-o pozitie gresita.de aia la sonda asta aceasta varianta nu trebuie luata in consideratie :prieteni:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

87

18.01.2014, 16:22

Si nici nu e voie sa o lipesti daca sub ea sunt 2 traturi de fibra, iar intre ele aer! Sa nu o lipiti!
Eu am montat sonda 5 mm deasupra de nivelul fundului. E adevarat ca la viteza peste 18 km/h nu mai imi arata adancimea, pt ca planeaza peste luciul apei, dar nici nu o voi lovi din greseala de stanci, pietre, samd...

Sa fie montata cit mai departe de motor, min 50 cm.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

88

18.01.2014, 16:56

zoran....cum ai pus sonda la 5mm deasupra nivelului fundului barcii....in barca sau in exteriorul barcii,langa motor?

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

89

18.01.2014, 17:06

zoran....cum ai pus sonda la 5mm deasupra nivelului fundului barcii....in barca sau in exteriorul barcii,langa motor?

Sper ca Zoran sa nu se supere....asa e montata sonda pe barca lui
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

90

18.01.2014, 17:11

De loc. Chiar cautam unde am postat poza... Sonde sonar
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

91

18.01.2014, 17:43

si tabla aia din stanga la ce foloseste?(e vre-o protectie?)...nu incurca impulsurile de la sonda din dreapta?

stiu ca par intrebari tampite,dar pana nu ma lamuresc 100% nu incetez sa par prost.....scuzati-ma anticipat

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

92

18.01.2014, 17:47

Tabla din stanga este suportul sondei pt. Structure Scan.
Sonarul HDS7 Touch are doua sonde: cea dn dreapta mai mica pt. 83/200kHz si cea din stanga, montata pe tabla, mult mai lunga, pt. Structure Scan.
Nu se incurca una pe alta deoarece sunt la acelasi nivel si ambele emit catre substrat, nu ajung sa emita pe orizontala.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

93

18.01.2014, 17:50

si tabla aia din stanga la ce foloseste?(e vre-o protectie?)...nu incurca impulsurile de la sonda din dreapta?
:zambet: Zoran !!!are un sonar mult mai performante, care lucreaza cu doua sonde ..tabla aceia ,e al doilea suport de sonda :bravo:

• Scrie un mesaj privat

94

18.01.2014, 17:57

ma gandeam sa fac deasupra sondei mele o protectie din metal ...o fii bine ,o fii rau?

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

95

18.01.2014, 18:35

Sincer nu cred ca este cazul ca doar nu mergi chiar la razboi! :rizi:
Bogdane ,de pe unde esti ? Nu esti aproape de Aiud ca eram curios sa vad sonarul ala pe viu ! Desi cred ca esti in zona Dunarii... :ochi:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

96

18.01.2014, 19:13

ma gandeam sa fac deasupra sondei mele o protectie din metal

Protectie la/contra ce?
Fiind deasupra nivelului cel mai de jos al barcii si in spatele ei, e destul de greu sa se loveasca de ceva.
Oricum, deasupra sondei poti sa faci orice doresti ca n-are nici o influenta asupra functionarii sonarului.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

danmiclau56

Știucă

• Scrie un mesaj privat

97

18.01.2014, 19:18

Protectie la/contra ce?
:zambet: anti furt!!!......glumeam :ochi:

Răspunsuri: 119

Locație: Sibiu

Profesia: Ing

• Scrie un mesaj privat

98

18.01.2014, 20:06

Sonda prinsa cu suport magnetic

Despre un suport magnetic pentru sonda, ce ziceti?
La portabote peretele e din fibra de carbon subtire, in jur de 3 mm. Cu un magnet pe exterior si unul in interiorul barcii, cred ca e suficienta forta de atractie, sa nu deplaseze sonda in timpul deplasarii. De fapt si pe oglinda barcii se poate fixa unul din magneti, care sa ramana permanent acolo.
-----------------------------------------
Nu sta degeaba, ca degeaba stai.

• Scrie un mesaj privat

99

18.01.2014, 20:24

ma gandeam sa fac deasupra sondei mele o protectie din metal

Protectie la/contra ce?
Fiind deasupra nivelului cel mai de jos al barcii si in spatele ei, e destul de greu sa se loveasca de ceva.

aia crezi tu,am eu un prieten indemanatic rau,de baga barca prin craci si butuci(mai ales in marsh-arier) de se duce si mama ei de sonda....asa cu o protectie sanatoasa de metal, ma gandesc ca poate mai exista o sansa de supravietuire a sondei
apropo zoran....cat costa o sonda de rezerva, ca a mea

• Scrie un mesaj privat

100

18.01.2014, 20:26

Sincer nu cred ca este cazul ca doar nu mergi chiar la razboi! :rizi:
Bogdane ,de pe unde esti ? Nu esti aproape de Aiud ca eram curios sa vad sonarul ala pe viu ! Desi cred ca esti in zona Dunarii... :ochi:
sunt din pitesti ,stau in calarasi si barca(barcile)le tin in tulcea-cisan