Mda. Ce sa zic... deocamdata ii caut pe cei mai mici 10-20 kg cum spui tu.
... nu consider mici somnii de 10-20kg, eu unul ma bucur si la un somn de 5kg. In mesajul meu am zis ca mulineta din punctul meu de vedere garantat va face fata unor somni ce nu sar de 10-20 de kg iar pentru cei care depasesc greutatea asta, unde implicit vei avea nevoie de fire mai groase, nu sunt convins ca mulienta va face fata. Asta este tot, nu ca somnii de 10-20 de kg sunt mici ...Nu caut inca marea captura.
... si atunci cand vei avea in lanseta un somn ce sare de 40 de kg poate o sa simti un mare nod in gat (ca sa nu spun ca eu simteam un “nod” in alta parte
) cand vei vedea ca mulineta nu reuseste sa ii faca fata.. O sa incerc sa iau o decizie fara mai multe sfaturi si probabil asa... o sa fiu eu in cazul sa zic da sau nu la cei ce urmeaza pe forum.
ASta daca o sa ma pot abtine sa nu intreb.
... si atunci cand vei avea in lanseta un somn ce sare de 40 de kg poate o sa simti un mare nod in gat (ca sa nu spun ca eu simteam un “nod” in alta parte) cand vei vedea ca mulineta nu reuseste sa ii faca fata...
) cati dintre voi se uita la robustetea bratului care sustine galetul atunci cand aleg o mulineta de somn? mie imi pare ca piesa aia mica preia o foarte mare parte din forta pestelui in drill in mod direct si, intre noi fie vorba, poa sa fie mulineta aia si marimea 10000 daca minunea aia e din grafit mai ales daca si surubul care tine galetul e mai subtire ca scobitoarea.
Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 25. April 2012
Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
.
Ps: o alta chestie care nu prea are de-a face cu galetul dar care mie imi confera o senzatie de “mai inchegat” e sistemul ala denumit de cei de la Daiwa “Air-Bail” si care apare inclusiv la Arctica II. Nu stiu din ce cauza dar dintre toate mulinetele pe care le am, cele cu “Air-Bail” mi se par cele mai tepene chiar daca stiu ca este doar o chestie psihologica, pentru ca “sarma” aia nu prea are de-a face cu rezistenta unei mulinete
Tica Talisman TG8000 : The ReviewPinion şi ax melcat din oţel inoxidabil, 14+1 rulmenţi, 675g, 4,1:1, 30kg - frână,antirevers instant.
Dar ,asa cum spunea si anem ,trebuie vazut locul unde pescuieste fiecare ...Ma pot da pe mine exemplu (cel mai corect nu?) : pe Mures folosesc in spinningul greu o mulineta de 4000 de la Daiwa cu un Stren de 40 lbs. Suficient cat sa dezdoi in drill ancorele de pe un J13 ...E drept ca ,parca si mulineta era la limita... Anul trecut ,pe Po , cu acelasi echipament m-am simtit mic si umil!
Iar cand un "pisoi" s-a intors langa mine am zis simplu ..."Hai acasa"
) il scot pe Dunare intr-un timp oarecare ,fie el si foarte lung ; un somn "din ala" care intra doar in anume momente ( si cei care cunosc Delta probabil ca stiu la ce fel de somn ma refer,de asemenea la ce momente ) nu il voi scoate nici cu automacara de 12 t !
Nu mai merg eu prea des in Delta ,insa am vazut momente cand somnii mari iasa la vanatoare si atunci rup orice scula intalnesc in cale ! Si aici ma refer la scule profesionale , montate iscusit de localnici. De altfel si ei recunosc ca in acele momente pescuitul la somn este de fapt doar paguba! Dupa umila mea parere ,indiferent cat pare de fantezista opinia ,in Dunare exista inca exemplare de somn care trec de 200 kg ...
Ma pot hazarda sa spun ca ,pe zona Romaniei , este cel putin o bucata care trece de 250 kg!
un video cu un astfel de somn ar fi demn de un Oscar!
Hai la mai mare! Fir intins!![]()
. Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 25. April 2012
Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
în rest .
da` morala review-ului ii doar ca-i destul de buna la banii aia. Sincer decat sa dau 250 euro pe asta mai bine as mai vinde din ce am si mi-as lua o Stella din US, cam la dublu pret. Adevarul este ca ...toata lumea are dreptate!Dar ,asa cum spunea si anem ,trebuie vazut locul unde pescuieste fiecare ...Ma pot da pe mine exemplu
si daca dai intre 8 si 16 ore pe zi cateva zile la rand e altceva
(atat de altceva incat mulinetele peste 300 de grame devin indezirabile si ai da jos si vopseaua de pe ele numa sa le faci mai usoare
). dupa un sezon cu 8-10 ore de jigging/zi cu mulineta de juma de kil si Arnold se uita rusinat la brandu' tau
de exemplu foarte greu gasesti mulinete cu raport mic de recuperare (atat ca multiplicare -rotatii pe tura- cat mai ales ca cm/tura de manivela) si care mulinete sa fie si usoare si robuste. Peste prinzi cam cu toate doar ca, in timp, constati ca cu unele prinzi mai bine chiar daca e mai grele.