Tinta este raul Mures ,adica un rau cu apa relativ mica ,as spune intre 1-5 m pe zona mea. Deoarece sunt super incurcat de atatea modele de sonare ,care de salau ,care de somn ,unele sperie pestii altele nu ,am intrebarea pentru toti:ce ati lua pentru un rau ca Muresul ? Mentionez ca nu am ca si tinta somnul expres sau salaii printre pietre! Insa vreau ceva de bun simt care sa ma ajute totusi sa inteleg ce este sub apa. Legat de bugetul alocat ...sincer nu m-am gandit la o suma fixa insa tineti cont va rog ca sunt superincepator ,barca mea este una pneumatica mica si pe Dunare sau alte lacuri mari o sa ajung destul de rar.Desi Zoran pe care l-am zapacit deja cu intrebari de sonar
,incearca sa ma convinga ca un sonar performant ma va duce mult mai des la Dunare de exemplu. Sunt 100% convins ca are dreptate...Insa as lua-o ,ca si pescuitul , mai usurel ,treptat, ca dupa aia prind prea multi pesti!
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Ps:ca idee ...convingerea mea este ca sonarul nu ar trebui permis la pescuit!
.
Pentru ca Aiudul este o localitate mica si personal, desi cunosc aproape toti pescarii de spinning si nu numai ,nu stiu pe nimeni sa fi investit in sonar! Probabil un amic de al meu dar el are cu siguranta ceva de max.200 dolari. O sa vad prin Alba daca dau de cineva...Noi pescuim destul de "traditional' si nu neaparat din lipsa banilor...
Bag de zor pe youtube cu elite 4x si elite 4x DSI ...Asa ,sa vad diferentele.Dupa capul meu si dupa ce am vazut la Adi cred ca ma pot descurca cu 4x. Mai ales ca se vad si pestii!
Cu 4x DSI - pare foarte interesant dar cred ca nu-l descifrez corect deocamdata
Acuma cu niciodata ...tralala este corecta afirmatia insa sunt niste aspecte: barca mare inseamna investitie mare sau sala! Ori cu spatele meu nu sunt dispus la sala ...Iar investitiile majore trebuie sa le fac in altceva! Muresul nu este ca Oltul ,chiar cu dale ! Este ,zic eu ,mult mai dificil de abordat cate odata cu barca mare si grea.Ma rog ,la Zodiac vezi prima parte
Parca am mai spus odata ca in Ro l-as interzice deoarece aici putini pescari au limita...Cunosc situatii ...jenante
Si ,conform vulpii cu strugurii ei cu tot, pe apa de 1-2-3 m ce pescuit la clonc vrei? Ca nu stau toata ziua pe Olt sau Dunare. Insa spinningul ...da,asta ma atrage tot mai tare! Mai ales ca anul asta mi-am doborat 3 recorduri personale ...
Si apoi colegu...nici nu da bine pe gogoasa mea sa pun supersonarul!
Ma rog ,daca Zoran prinde o superoferta ...Mai ales ca am si posibilitatea sa scap de TVA. Insa nu stiu ce si cum si Valcea este departe! Ca am auzit ca unii au cam facut achizitii...
Mai studiem colegu! Oricum ,sincer ,abia astept sa-ti vad noile achizitii
Eh o iei usor, usor. Prima a venit barca, acu trebuie sonar, facebook ti-ai facut, in consecinta la primavara achiZitionezi si 2 cloncuri, sa fie, nu sa dai cu ele, stii cum e... Niciodata sa nu zici niciodata.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ca tu m-ai "prostit" cu barca! Amu sonar si apoi sa vezi tu cum iti gasesc salaii aia de nu-i gasiti voi prin barajele de la Valcea
as putea sa te felicit de pe acum. Bine ai venit in breasla cloncarilor! Discuta cu Zoran despre sonar ca e iarna lunga si ca sa nu platesti transportul la mai multe apoi, ia si cele necesare: carlige, ancore, plumbi, forfac.... din astea trebuincioase, tot ca sa fie, nu ca sa dai cu ele
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Foarte bun sfatul cu incercatul insa aproape imposibil de pus in practica! Pentru ca Aiudul este o localitate mica si personal, desi cunosc aproape toti pescarii de spinning si nu numai ,nu stiu pe nimeni sa fi investit in sonar!
Foarte bun sfatul cu incercatul insa aproape imposibil de pus in practica! Pentru ca Aiudul este o localitate mica si personal, desi cunosc aproape toti pescarii de spinning si nu numai ,nu stiu pe nimeni sa fi investit in sonar!
Eu nu imprumut scule de pescuit, de fapt nu imprumut scule in general, insa pot sa-ti "imprumut" sonaru` cu tot cu mine`.![]()
Mai in gluma mai in serios, oricum am vrut sa vin la Radesti doar ca singur n-am avut nici o tragere de inima.
Daca nu esti foarte grabit si ai tu o barca p-acolo, poate facem o partida pe Mures la primavara si-ti arat cum merge asta al meu... evident, daca mai esti interesat pana atunci.![]()
Si 'mneata ce te sufoci asa colegu?!![]()
Ps: eu m-as cam teme ...Daca ma dotez si mai si invat sa ma folosesc de achizitii? Ti-ai pus problema?Ca tu m-ai "prostit" cu barca! Amu sonar si apoi sa vezi tu cum iti gasesc salaii aia de nu-i gasiti voi prin barajele de la Valcea
![]()
Pss:dau o palinca sa-ti treaca "sufocarea"![]()
Eu nu imprumut scule de pescuit, de fapt nu imprumut scule in general, insa pot sa-ti "imprumut" sonaru` cu tot cu mine`.![]()
Mai in gluma mai in serios, oricum am vrut sa vin la Radesti doar ca singur n-am avut nici o tragere de inima.
Daca nu esti foarte grabit si ai tu o barca p-acolo, poate facem o partida pe Mures la primavara si-ti arat cum merge asta al meu... evident, daca mai esti interesat pana atunci.![]()
Si daca nu ne descurcam pe Mures...mergem la Olt ca am eu niste prieteni cam ...nabadaiosi pe acolo!
Uite ,am putea organiza o iesire pe Olt ,cu barci ,sonare ,etc sa-mi aratati si mie cum prindeti pesti!
Pana atunci cred ca o sa te mai stresez in privat!
Tinta este raul Mures ,adica un rau cu apa relativ mica ,as spune intre 1-5 m pe zona mea
sonar si apoi sa vezi tu cum iti gasesc salaii aia de nu-i gasiti voi prin barajele de la Valcea
...in stnga sus , pe ecran e adancimea apei sub...5 msa-mi aratati si mie cum prindeti pesti!
Deci daca ai vrut sa ma omori de tot apai ai reusit cu brio!!!
Pai ce sa zic ...imi trebuie barca aia ,apa aia si apoi sigur ca da, sonarul ALA!
Noroc ca la mine e mult mai simplu! dar iti spun eu prima oara cand ma iei cu tine in barca ,la un salau! Retine te rog: VIN in maxim 48 de ore din momentul apelului !
Preferabil nu in perioada Sarbatorilor ca ma arunca de la casa...
Hai mah Dane ca asta e deja bataie de joc deja! Deci daca ai vrut sa ma omori de tot apai ai reusit cu brio!!! Pai ce sa zic ...imi trebuie barca aia ,apa aia si apoi sigur ca da, sonarul ALA! Noroc ca la mine e mult mai simplu! dar iti spun eu prima oara cand ma iei cu tine in barca ,la un salau! Retine te rog: VIN in maxim 48 de ore din momentul apelului ! Preferabil nu in perioada Sarbatorilor ca ma arunca de la casa...
Multumesc frumos pentru post .Deja se intrevad ceva decizii ...Binenteles aia mai nasoala ca de obicei...
Aline.... tu treci acu prin ce am trecut eu in vara, pana cand am cumparat un Lowrance elit 7 hdi......am pus filmuletul ca sa vezi cam ce poti vedea cu sonarul. la o partida de pescuit
.Un sfat de la mine...calculeazati bine pasii,pe langa sonar mai ai nevoie : de un suport sonda , de suport sonar de baterie care sunt alti..... bani .Parerea mea ! vin sarbatorile, si ai timp sa
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH