) lanseta se alege in functie de mai multi factori iar specia tinta e doar unul dintre ei. Foarte mult in ecuatie conteaza tipul de naluci ce vor fi utilizate , marimea lor, apa pe care se pescuieste (curent , adancime, structuri), perioada din an ,conditiile meteo, firul folosit (tip si grosime), stilul de pescuit ( cu jiguri, cu crankuri, cu linguri etc) , locul (mal curat sau impadurit, barca, bellyboat etc.) si multi alti factori inclusiv preferintele personale vis-a-vis de diferite aspecte ale lansetei (lungime, numar de tronsoane, conicitate,rigiditate,etc.). Chiar si priza pe care o are pescarul cand tine lanseta poate influenta caracteristicile lansetei (cei ce tin piciorul mulinetei intre degetul mijlociu si inelar tind sa prefere in general lansete mai scurte decat cei ce fac priza cu piciorul mulinetei intre inelar si degetul mic care tolereaza mai usor lansetele mai lungi si asta pentru ca, punctul de echilibru e altul
).
nu de alta dar n-a venit niciunul
nu spui care

Asta cu atat mai mult cu cat vorbeai de barca unde poti avea mai multe lansete
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kingofbeasts« (30.10.2013, 14:56)
In concluzie deja lanseta ta de compromis urca spre un 2,28 m maxim 2,4m
Din pacate nu prea merge compromisu' asta, am unul de 2,28 m/ 45 gr, si este f greu la avat din barca, unde de multe ori lovesc apa cu el. De pe mal e ok...
Compromisul de aia se si cheama compromis pentru ca face de toate dar nu le poate face pe toate bine
Fain! Deja aici, pt un peste tzinta + 3 tipuri de naluci, am nevoie de cel putin 2 lansete:
- una de 1,8 m (din barca), heavy, pt jerk-uri si gume+jig
- una de minim 2,4 m Mh pt vobblere mari...![]()
stai sa vezi cand pentru acelasi peste tinta, acelasi tip de naluca in locuri diferite ai nevoie de 2 sau mai multe lansete
astea sunt deja...........fitsze.sa vezi cand pentru acelasi peste tinta, acelasi tip de naluca in locuri diferite ai nevoie de 2 sau mai multe lansete
..sa nu zic altceva
ps. parca er vorba de stiuca nu de avat![]()
astea sunt deja...........fitsze.sa vezi cand pentru acelasi peste tinta, acelasi tip de naluca in locuri diferite ai nevoie de 2 sau mai multe lansete![]()
..sa nu zic altceva
![]()
astea sunt deja...........fitsze.sa vezi cand pentru acelasi peste tinta, acelasi tip de naluca in locuri diferite ai nevoie de 2 sau mai multe lansete![]()
..sa nu zic altceva
![]()
asa cum tie ti se pare fita o necesitate precum cea descrisa de mine in paragraful pe care il citezi, eu consider fita sa comanzi o lanseta cu cele mai scumpe componente , la cel mai in voga rodbuilder fara ca sa ai habar ce vrei de la acea lanseta sau cum si unde sa o pescui.

cand am spus.... fitszeAsta in conditiile in care , pentru unii dintre noi, relaxarea la pescuit presupune sa mai prinzi si peste
..... ma refeream ca 2 sau 3 bete pentru ca sa pescuiesti doar 1 wobler mi se pare ....exagerat
.
cand am spus.... fitszeAsta in conditiile in care , pentru unii dintre noi, relaxarea la pescuit presupune sa mai prinzi si peste..... ma refeream ca 2 sau 3 bete pentru ca sa pescuiesti doar 1 wobler mi se pare ....exagerat
.
P.s sper ca nu te-ai....... ofensat !![]()
![]()

Stai linistit ca daca spinningul e singurul tip de pescuit pe care il practici si batul de spin nu e doar o rezerva in trusa pe care sa-l folosesti daca nu merge la stationar, cu timpul o sa incep sa pretinzi si tu lansete cat mai specializate.
.............
......... as dori sa va intreb...
Caut o lanseta pt pescuit la Stiuca cu care sa pot stiucari cu jerk-uri de 30 - 50 - 80 de grame (10-15 cm), ocazional din barca! Dar, sa pot pescui si cu wobblere sau gume mari de 20 grame. Cum ar trebuie sa fie aceasta, dupa parerea voastra?
Lungime e clar: intre 1,8 si 2 metri.
celelalte caracteristici???
[.....] de exemplu eu dau cu jiguri de 3 gr cu lanseta care merge pana la 2 1/2 oz. La acest stil nu ma intereseaza decat raspunsul imediat in momentul intepaturii deoarece muscatura o vad pe fir. [.....]
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
.
Insa cand ai localizat salaii si mai prinzi cate unul ,merita sa belesti ochii la fir ! Asta daca nu o poti face tot timpul ...Si nu stiu ce nu este in regula daca nu simti atacul! Chiar crezi ca de fiecare data cand ai avut salaul la guma ai simtit si atacul? Esti optimist colegu!
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH