Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Registrierungsdatum: 14. Juli 2012

• Nachricht senden

21

Montag, 2. September 2013, 08:58

Eu vad lucrurile cam asa..

Vin 2-3 pescari stationaristi de somn....Parcheaza pe malul de vis a vis,si intind pina la 8-10 fire,de pe malul lor pina pe malul meu..

Practic ocupa 2 maluri...ca daca eu ma duc cumva pe malul lor, si le vad tabara,nici macar nu ma apropii ,presupunind ca portiunea aceea de mal este ocupata,nu vreau sa deranjez,caut alte locuri..

Insa cind vin pe malul meu,vad tabara lor pe malul opus,ma deplasez pe malul meu,pina in drept cu tabara lor,preupunind ca pot sa pescuiesc pe malul meu,ca doar e liber..

Dar surpriza,malul meu este ocupat de fire legate de crengile copacilor sau de tot felul de chestii-pet-uri,pari batutu in mal..etc...

Adica stationaristii ocupa tot riul in acea zona...ambele maluri...Vi se pare corect??Mie nu...

Daca din greseala le agati monturile(nesemnalizate,majoritatea),riscindu-ti woblerele,te mai si injura..
Ei ,in cazul asta iarasi nu este ok...si imi rezerv dreptul sa-mi ''amenajez'' si eu un loc,prin aruncarea crengilor si bolovanilor care ''ma incurca'',cit mai aproape posibil de aceste fire..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

22

Montag, 2. September 2013, 09:04

Ei ,in cazul asta iarasi nu este ok...si imi rezerv dreptul sa-mi ''amenajez'' si eu un loc,prin aruncarea crengilor si bolovanilor care ''ma incurca'',cit mai aproape posibil de aceste fire..

:rizi:
Mah Gigi da` ce diabolic esti... :).
Adevaru-i ca nici mie nu mi se pare corect sa stai pe un mal si sa pescuiesti pe celalalt.
Daca-ti plac locurile de dincolo si vrei sa dai dinspre larg, n-ai decat sa vii cu barca, sa te ancorezi la cativa metri de mal si sa dai asa.
Cand mi-aduc aminte de pescarii de crap de pe Ghioroc de care nu puteam trece nicicum cu barca din cauza ca barasera balta pe toata latimea, imi creste tensiunea. :nervos:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

• »Zoran« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

23

Montag, 2. September 2013, 09:21

Buna Gigi!
Cu tot respectul, legatul la copac este o tehnica f de succes la pescuitul somnului! Avand in vedere ca pot intra somni capitali, e clar ca se trage de pe un mal liber, fara crengi, intr-un mal junglos, de unde se incearca imediata indepartare a somnului. Asa cum amintea si Informer, poti gasi si pescari de crap care isi lanseaza monturile in malul opus sau le planteaza cu barcuta si iti ingreuneaza astfel pescuitul la spinning. Dar, doar in acel loc! Daca mergi 5 min mai departe, sunt convins ca poti lansa in alte 2 - 3 locuri nestingherit.

Erwin, pescar de crap, duce pe un lac in Franta firele cam 350 - 400 de metri, in 4 locuri diferite. Daca acolo stau crapii, acolo tra sa si duca, sau? Eh, spinningarii cu barcuta bat tot lacul, in lung si-n lat, fara sa-si ceara scuze cind dau de firele lui. Mai scarbos, ridica firul si in loc sa dezgate naluca, ei mai si taie uneori firele lui Erwin. Hm, si acuma intreb, de ce ar avea ei dreptul sa pescuiasca pe absolut toate locurile de pe lac? Doar pt ca pescuitul din barca le ofera o mobilitate libera in mii de locuri de pescuit???
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

anem

Super Moderator

Registrierungsdatum: 19. Februar 2012

• Nachricht senden

24

Montag, 2. September 2013, 09:46

OK, hai sa imi dau si eu cu parerea despre locurile de pescuit … nu despre ocupatul lor (aici sunt de parere ca – primul venit, primul servit) cat despre “monopolul” pus pe anumite portiuni de apa. Nu pot sa suport:

1. Merg pe Dunare si in cele mai bune locuri gasesc lansete din 20 in 20 de metri. Si aici nu vorbesc de portiuni mici, ci sute de metri buni. Nu mi se pare normal ca X care sta intr-un loc sa isi planteze 17 lansete (le-am numarat la un moment dat) in jurul lui ocupand 1km de mal. Pe langa faptul ca e ilegal individul respectiv da dovada de rautate si egoism.
2. Sa incerc sa merg intr-un loc care pare a fi liber dar imediat apare X-ulescu si imi spune ca sta cineva acolo si doar a plecat pana nu stiu unde (dar nu se vede vreo lanseta sau cort) … o data mi s-a intamplat asta dar eram cu prietena si parintii si am evitat certurile, cu toate ca ar fi meritat aruncat in apa pentru faza asta.
3. Cand se pescuieste la stationar la 300 de metri distanta. Au fost cazuri in care am gasit monturile legate la distante mai mari chiar si de 300 de metri. Si nici macar nu erau inspre centrul raului, ci mergeau paralel cu malul … si deci pe intreaga portiune nu puteai arunca o naluca in apa. Au fost cazuri in care le-am luat firul cu naluca si doar bunul simt m-au impiedicat sa nu il tai.
4. Cand se pun vreo 2 indivizi si inchid complet un loc bun in care intra minim 4-5 oameni sa pescuiasca. Au fost cazuri in care pe portiuni de 300-350 de metri lungime si alti 100-150 in apa (golfuri) erau plantate lansete peste lansete, pet-uri plutitoare pe apa sau mai stiu eu ce monturi pe care nu le cunosc.
5. Sa vad ca cineva isi planteaza lanseta din loc in loc lasand chiar si 100 de metri distanta intre lansete. Asta am vazut in mod special pe raurile mai mici si pline de vegetatie unde X se aseaza intr-un anumit loc dupa care isi duce cate o lanseta in toate locurile accesibile din zona. Dupa cum mai spunea cineva pe forum, chestia aia se numeste pripon agatat de o lanseta.

Si ca tot am pomenit de monturi dintr-alea complexe … amintesc si faptul ca urasc personajele care isi lasa toate minunile pe maluri, si aici fac referire in mod special la nemtii nesimtiti care nu au bunul-simt sa isi culeaga toate firele sau atele lasate pe maluri, legate de bolovani sau crengi. Pe langa faptul ca locul arata mizerabil sau ca anumite animale au de suferit pe chestia asta mai trebuie sa pomenesc ca imi las o gramada de naluci in rahaturile lor de fire de 2mm grosime. Din pacate nu stiu germana pentru ca altfel as intra pe forumurile lor si le-as zice cateva chestii de bun-simt … civilizatii pacii :nervos:

Mi se pare normal ca, odata stabilit intr-un loc sa iti intinzi lansetele pe cei 10-15 metri din fata ta si atata tot … nu sute de metri pe mal. Din cate am inteles pe aici exista niste reguli cu distantele intre lansete si am auzit chiar si de cazuri in care controlorii le-au spus sa isi mai restranga putin spatiul ocupat pe mal. Si o alta lege misto ce exista pe aici … poti practica doar un stil de pescuit … adica nu poti sa ai doua lansete la stationar si cu una sa pescuiesti la spinning :ochi: … chestie care eu unul o consider superba mai ales ca am vazut multa lume pe Dunare cum isi planteaza 10 lansete pe mal si cu a 11-ea dau dupa obleti sau se transforma in “spinneri” cu vreo rotativa gasita pe mal.

ps: si da, ce drepturi avem asupra unui loc de pescuit? ... avem OBLIGATIA de a il lasa exact asa cum l-am gasit, adica fara gunoaie, resturi de monturi sau alte minuni.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

NegruVoda13

Anfänger

Registrierungsdatum: 12. Januar 2013

• Nachricht senden

25

Montag, 2. September 2013, 10:30

Eu in locurile in care merg sau care le caut pt viitor incerc sa urmaresc sa fie accesibile doar de pe un mal, si daca se poate acel acces sa fie singurul pe o distanta cat mai mare a malului. Incerc sa caut locuri cat mai putin populate in care sa am liniste si sa am sanse cat mai mici sa ajung la polemici sau certuri cu altii. Au fost cazuri si or sa mai fie cand mi-am amenajat eu un loc in care sa pot intra in zone cat mai retrase(daca vreodata e sa gasesc lucul amenajat de mine ocupat, injur in gand si sa fie sanatos omul ca doar nu e apa mea). Daca totusi merg in zone unde se poate pescui de pe ambele maluri, merg pe malul langa care vreau sa pescuiesc si incerc sa nu depasesc prima treime din latimea apei, in acest caz daca se trezeste careva sa dea din malul opus pana pe malul unde stau eu, e invitatul meu sa ma agate, o sa ramana fara monturi probabil avand in vedere ca prin zona noastra 95% din pescari pescuiesc cu mono de 35-40(a 2`a oara o sa fie mai atent). Ideea e simpla, caut locuri in care pot avea in liniste cat mai mare parte de apa pe ambele maluri inclusiv in sus sau in jos. Oricum din ce am observat eu oamenii sunt mai civilizati in ultima vreme pe malul apei, cel putin in zona mea...mai sunt si uscaturi ca deh..dar eu cred ca e o schimbare in bine(mai putin la locuitorii satelor pe langa care merg, care cred ca e apa lor, dar ne adaptam si cu ei cumva)
Bafta!

• Nachricht senden

26

Montag, 2. September 2013, 11:25

:rizi:
Mah Gigi da` ce diabolic esti... :).
Adevaru-i ca nici mie nu mi se pare corect sa stai pe un mal si sa pescuiesti pe celalalt.
Daca-ti plac locurile de dincolo si vrei sa dai dinspre larg, n-ai decat sa vii cu barca, sa te ancorezi la cativa metri de mal si sa dai asa.
Cand mi-aduc aminte de pescarii de crap de pe Ghioroc de care nu puteam trece nicicum cu barca din cauza ca barasera balta pe toata latimea, imi creste tensiunea. :nervos:
Buna Gigi!
Cu tot respectul, legatul la copac este o tehnica f de succes la pescuitul somnului! Avand in vedere ca pot intra somni capitali, e clar ca se trage de pe un mal liber, fara crengi, intr-un mal junglos, de unde se incearca imediata indepartare a somnului. Asa cum amintea si Informer, poti gasi si pescari de crap care isi lanseaza monturile in malul opus sau le planteaza cu barcuta si iti ingreuneaza astfel pescuitul la spinning. Dar, doar in acel loc! Daca mergi 5 min mai departe, sunt convins ca poti lansa in alte 2 - 3 locuri nestingherit.

Erwin, pescar de crap, duce pe un lac in Franta firele cam 350 - 400 de metri, in 4 locuri diferite. Daca acolo stau crapii, acolo tra sa si duca, sau? Eh, spinningarii cu barcuta bat tot lacul, in lung si-n lat, fara sa-si ceara scuze cind dau de firele lui. Mai scarbos, ridica firul si in loc sa dezgate naluca, ei mai si taie uneori firele lui Erwin. Hm, si acuma intreb, de ce ar avea ei dreptul sa pescuiasca pe absolut toate locurile de pe lac? Doar pt ca pescuitul din barca le ofera o mobilitate libera in mii de locuri de pescuit???

Eu nu contest eficienta metodei,legat de pom..Contest moralitatea ei..Nimic de pe lumea asta nu o sa ma convinga ca este moral sa ocupi doua maluri in acelasi timp ,pe o apa de dimensiunile Muresului.Sa lasi in urma pari batuti cu barosul,iar cind nivelul apei creste,sa fie capcana sigura pentru woblere.Sa nu mai vorbesc de pet-uri de 5-10l legate de saci de cartofi umpluti cu bolovani...sau mai rau,de aceeasi chestie mai putin pet-ul,care sa dus dintr-un motiv ori altul,iar in urma lui a ramas un sac plin de pietre de care e legata o sfoara groasa si lunga...Capcana sigura pentru orice wobler ori jig care ajunge acolo,si in care se vor agata si alte fire..

Din motivele mai sus enumerate,da,sint diabolic.. :pauza:

Si in opinia mea,spiningul cu o singura lanseta,este cel mai sportiv fel de a captura peste..Imi cer scuze anticipat daca cineva se simte lezat,nu asta urmaresc..Un spiningar,da,ocupa poate 30 de locuri pe zi,insa pentru scurt timp si niciodata mai mult de unul odata.In plus nu lasa in urma lui tot felul de chestii care sa-i impiedice pe altii sa pescuiasca in vreun fel anume,ba chiar sa-i impiedice de-a dreptul..Asta este opinia mea,scuze daca am suparat pe cineva..si asta cu atit mai mult cu cat au fost cazuri in care eu in urma stationaristilor nu am putu sa mai pescuiesc,dar ei in urma mea(ori a altor spinningari),da.Nu mai vorbesc de gunoaiele lasate in urma ''taberelor'' de 2-5 zile...asa se pescuieste la somn in Romania..
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:

• Nachricht senden

27

Montag, 2. September 2013, 11:31

Si mai vreau sa zic ceva..legat de sportivitate..

In vremurile bune ale ajvps-ului nostru cel de toate zilele,se faceau din cind in cind ''razii'' pe Mures si pe Cris..Intre altele,se taiau toate ''spinglerele''Ce este un spingler??
Este o sfoara foarte groasa ,legata temeinic de o creanga flexibila,cu un cirlig in care se pune un caras,broasca ori tipar(uneori si bobocel de rata),legat in asa fel incit sa faca galagie la suprafata apei.

Spinglerul-sau priponul,este interzis,asta trecind de barbaria metodei..si agonia prelungita a vietatii aflata in cirlig..

Ei bine,legatul unei monturi de o creanga este fix acelasi lucru,doar ca la capatul opus se afla o lanseta.Stiu,tehnic nu poti sa zici ca e pripon,dar in esenta exact asta este..

Stiu,merit sa fiu ''improscat cu pietre''pentru cele de mai sus afirmate,dar eu asa cred..

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

28

Montag, 2. September 2013, 11:56

Gigi, nu trebuie sa-ti ceri scuze pt ca nu ai suparat sau deranjat pe nimeni! Suntem aici sa discutam si poate sa si imbunatatim atitudinea unuia sau altuia care pescuieste in stilurile descrise.
Bine-nteles ca lasarea de mizerie sau peturi in apa si mal nu este nici sustinuta si nici … permisa!? Eu cel putin as remarca treaba asta in legislatie.

Daca discutam despre asta acum 4 saptamani, faceam impreuna o tura pe Mures cu barca mea, timp de o zi, si curatam cit puteam mizeriile din apa. Daca o fac la fiecare iesire la pescuit pe mal, acolo unde stau, de ce sa nu o pot face si pe apa? Nu ai nici un cunoscut care are o barca potrivita pt Mures, si cu care puteti intra sa curatati malurile de petturi, pripoane, sfori si resturi de nailoane lasate in urma de alti pescari? :gandesc: Nu cred ca trebuie asteptat dupa AJVPS, din cite am inteles pe aia nu-i prea intereseaza nimica.

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

• Nachricht senden

29

Montag, 2. September 2013, 11:58

Apai Gigi, in general este barbarie sa pescuiesti, mai ales ca nu o face ca sa-ti asiguri existenta.
Ranesti pestii, ii epuizezi fizic si stresezi psihic etc. INDIFERENT de stilul ales.
Io zic sa ne lasam de pescuit si sa ne apucam de fotografie... :rizi: .
----

cornel.s

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 19. Juni 2013

Beruf: policalificat

• Nachricht senden

30

Montag, 2. September 2013, 12:20

Hai sa vedem daca se urca poza cu Varsoltul despre care vorbeam
»cornel.s« hat folgendes Bild angehängt:
  • poza Varsolt.JPG
Restul e folclor ca istorie n-are cum :bucuros:

informer

Administrator

• Nachricht senden

31

Montag, 2. September 2013, 12:23

Mda, deja vu... inclusiv pe Dunare.
----

cornel.s

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

32

Montag, 2. September 2013, 12:25

Hai c-o mers. Multam inca odata Costi. Despre asta vorbeam. Cat mai multe lansete ca e cat mai eficient :furtuna: .
Gigi in mare parte sunt si eu de acord cu tine, dar cand vad ca omul pescuieste pe malul opus nu pot sa-i pescuiesc in fata. Asta daca nu e loc destul pentru aruncat. Daca suprapui firele tale cu ale lui faci altceva fata de modul pe care-l contesti? Nu. Plantezi niste fire acolo care pot agata pe celelalte si creezi o faina pepiniera de fire. Ce se va intampla cu locul ala? Se va strica din cauza firelor ramase in apa. Dute mai devreme, ocupa-l si scoate din apa chestiile care te deranjeaza daca-l vrei neaparat.

cornel.s

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

33

Montag, 2. September 2013, 12:27

Mda, deja vu... inclusiv pe Dunare.

Si-am uitat sa spun ca ala e un singur loc de pescuit care se da din primavara pana-n toamna de la unul la altul.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Nachricht senden

34

Montag, 2. September 2013, 12:40

Cunosc si eu, cunoastem si noi, asa cum scria si Anem...zeci de lansete si malul complet ocupat tot sezonul!!!

www.pescuit-la-somn.com

cornel.s

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

35

Montag, 2. September 2013, 12:45

Deci ideea e sa nu incurajezi, iar daca poti face ceva impotriva fenomenului aduci un avantaj pescuitului sportiv legal si moral.
Ca pescuieste lumea la copac, la baliza sau geamandura, trena s.a. si sunt metode acceptate, apai nu vad ce se ocupa si ce nu. Repet, loc pe pamantul asta e pentru toata lumea. Important e sa ti-l gasesti.

cornel.s

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

36

Montag, 2. September 2013, 12:47

Si sa nu uit. Adaposturile din care s-a facut poza si celalalt sunt facute de pescari, nu sunt amenajate de administratie.
Uitati-va numai la cel din care s-a facut poza si imaginati-va ce-i acolo. Pista internationala de stationar :doaaamne: .

zamfi

Profi

Registrierungsdatum: 25. Februar 2012

• Nachricht senden

37

Montag, 2. September 2013, 14:08

Si cand ma gandesc ca pe vremea lui Ceasca era voie sa dai doar cu doua bete cu maxim doua carlige...Si mai erai si controlat! Iar pescuitul la pom era considerat braconaj ! prin zona mea cel putin ...Ai dreacu comunistii aia cum stiau ei :rizi:

• Nachricht senden

38

Montag, 2. September 2013, 15:23

''''Astăzi, 12:25

Hai c-o mers. Multam inca odata Costi. Despre asta vorbeam. Cat mai multe lansete ca e cat mai eficient :furtuna: .
Gigi in mare parte sunt si eu de acord cu tine, dar cand vad ca omul pescuieste pe malul opus nu pot sa-i pescuiesc in fata. Asta daca nu e loc destul pentru aruncat. Daca suprapui firele tale cu ale lui faci altceva fata de modul pe care-l contesti? Nu. Plantezi niste fire acolo care pot agata pe celelalte si creezi o faina pepiniera de fire. Ce se va intampla cu locul ala? Se va strica din cauza firelor ramase in apa. Dute mai devreme, ocupa-l si scoate din apa chestiile care te deranjeaza daca-l vrei neaparat.
Restul e folclor ca istorie n-are cum :bucuros:''''''

Nu m-ai inteles..eu pescuiesc doar la spining.Daca eu pescuiesc pe malul meu si vis avis este un pescar,indiferent la ce stil,eu nu arunc in fata lui,sau unde vad ca are fire.
Situatie..pescuiam intr-un loc unde Muresul era extrem de ingust.Vreo 50m...Aruncam in malul de visavis,cu jig greu si woblere mari.Acolo erau pestii.Eram singuri,eu cu un amic.Au venit 3 pescari,pe malul de visavis.Ne-au vazut unde lansam,dar au coborit malul si s-au instalat la stationar.Desi am fost primul acolo,m-am mutat mai in sus de ei..Nici asa nu a fost bine..Unul sa enervat ca de ce dau in malul lor,desi dadeam mai sus de el..Am plecat pe alte locuri..No ,cu asta cum e??Ca eu am fost primul acolo...In ciuda faptului,am plecat,desi niste somni erau prin zona..
Alta situatie...ma duc pe un loc de somn..e seara,vad o tabara pe malul opus,dar ceva mai jos de mine..niste lansete pe suporti..Cobor la apa,lansez ,nu dau bine din manivela si se porneste o alarama sa piuie..Avea un fir legat in fata mea de un par,ce iesea de-o palma de sub apa..eu de unde sa stiu ca acolo e fir??
In concluzie,daca cineva vrea sa nu dai peste el,apoi sa semnalizeze cumva.Nu poti pescui cu fire si monturi nesemnalizate si sa pretinzi ca cineva sa le ghiceasca amplasarea si sa le evite. :gandesc: Si daca se intimpla tarasenia,asta este,un ton amical,relxat,duce la o situatie de intelegere,de cooperare,dar cind celalat urla ca scos din minti,si tu simti nevoia sa fii ''diabolic..'' :rizi:

• Nachricht senden

39

Montag, 2. September 2013, 15:34

'''''Astăzi, 11:58

Apai Gigi, in general este barbarie sa pescuiesti, mai ales ca nu o face ca sa-ti asiguri existenta.
Ranesti pestii, ii epuizezi fizic si stresezi psihic etc. INDIFERENT de stilul ales.
Io zic sa ne lasam de pescuit si sa ne apucam de fotografie... :rizi: .
----'''''''''''''''''

Hai mai,ca stii la ce ma refer..... :noroc: una e sa ''chinui''un Norizi sau Rapala sau ce vrei tu,si alta e sa pui in carlig un biet caras viu,boboc de rata sau alta creatura :box: ,care se zbate in agonie ore intregi.Prin zbaterea ei,atrage rapitorul..Eu zic ca e mult mai sportiv si mai .....(nu gasesc cuvintul potrivit)...altfel...sa imiti acea ''zbatere''care atrage rapitorul folosind momeli artificiale.. :apl: E si pescuitul o barbarie,nu zic,dar depinde pina la grad impingi ,''barbaria''..

cornel.s

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

40

Montag, 2. September 2013, 15:44

''''Astăzi, 12:25

Gigi in mare parte sunt si eu de acord cu tine, dar cand vad ca omul pescuieste pe malul opus nu pot sa-i pescuiesc in fata ..............
Nu m-ai inteles..eu pescuiesc doar la spining.
In concluzie,daca cineva vrea sa nu dai peste el,apoi sa semnalizeze cumva.Nu poti pescui cu fire si monturi nesemnalizate si sa pretinzi ca cineva sa le ghiceasca amplasarea si sa le evite. :gandesc: Si daca se intimpla tarasenia,asta este,un ton amical,relxat,duce la o situatie de intelegere,de cooperare,dar cind celalat urla ca scos din minti,si tu simti nevoia sa fii ''diabolic..'' :rizi:
Ba te-am inteles perfect si stiu ca te citesc de mult. Tocmai de-asta ziceam mai sus ca in principiu iti dau dreptate. In cele doua situatii nou prezentate de tine e clar si nu contrazice ceea ce ziceam mai sus. Erai primul venit si era firesc sa fi si primul servit. Nu conteaza ca e stationar sau spinning, iar in a doua situatie tot tu aveai dreptate ca nu erau semnalizate, insa daca ti se spunea era alta poveste.
Ideea e ca ai cedat :noroc: