Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
.Mai am un dubiu si in ceea ce priveste si numarul lansetelor cu care pescuiesc, de obicei cu trei pentru ca atatea sunt permise aici, dar mai am partide in care folosesc sase atunci cand pescuim in doi.Am intalnit pescari de somn pe aici care cu toate ca pot pescui cu trei lansete prefera sa foloseasca decat doua sau chiar una, explicatia fiind ca in felul asta incearca sa faca mai putin suspiciosi mustaciosii.Pentru mine e important ca pe mal toate lansetele sa fie grupate cat mai aproape, obisnuiesc sa dorm noaptea cand merg la stationar.Voi ce pareri aveti? Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

.
.
ma gandesc sa nu devina somnii suspiciosi datorita vibratiilor provocate de fire.Mai am un dubiu si in ceea ce priveste si numarul lansetelor cu care pescuiesc
)
si cat mai dispersate, de ce sa le ingramadesti ? maximizeaza-ti sansa !!
Eu va recomand sa le puneti cat de apropiate! De ce? Pai e simplu ...sa avem loc de pescuit si astia cu spinningul![]()
![]()
legat de lansete cat si la ce distanta eu zic: cat mai multesi cat mai dispersate, de ce sa le ingramadesti ? maximizeaza-ti sansa !!
si le poti asigura cu o sfoara legata la un par de lemn (sau un suport metalic) bine infipt in pamant

Sări de informațiile utilizatorului

Bine, s-o luam altfel atunci, cu toate ca nu-s chiar de acord cu afirmatia.Pozitionarea implica si ocuparea malului. Parerea mea e ca un pescar nu ar trebui sa se intinda pe mai mult de 10-20m (20m cu indulgenta).

.
Cata, nu stiu daca s-o vazut da` io cateodata am excesiv de mult bun simtAsta este varianta ideala si eu as "milita" in sensul respectiv, dar, parerea mea ca n-o sa se intample niciodata sa eliberezi locul "ocupat in plus' prin simplu fapt ca NIMENI n-o sa aiba curajul s-o ceara!
... pot sa-ti spun sincer ca daca vad pe cineva ca se asaza langa mine la pescuit, in 95% dintre cazuri il intreb daca ceva din ceea ce fac nu-l deranjaza.
Nimic mai normal de altfel deoarece sunt aici oameni diferiti cu stiluri de pescuit diferite, care chiar nu au legatura unul cu altul ...In afara de specia tinta.Ca ne acceptam reciproc este ok ,insa pe apa ...Eu personal URASC pescarii care folosesc la stationar mai mult de 2-3 lansete. Iar cand le insira pe 100 m de mal ...
Pentru ca nu prea mai sunt in Ro locuri pustii...In Italia probabil ,dar pe Mures cand vad pe unul cum se insira pe tot malul ...Si binenteles ca nu il deranjeaza faptul ca ocupa 200 m de mal ...Are dreptul la 4 bete ,foloseste 6 sa fie sigur, 8 daca e cu nevasta
, care le pozitioneaza din 50 in 50 m sa-si "maximalizeze" sansele !
Jale ...Si mai nou au invatat si monturi cu legatul in malul opus ! Oare de pe unde?
Ca te duci noaptea ,in liniste sa nu te simta "inamicul" faci si tu o lansare si brusc trag clopotele!!
Apropo ,poate nu stiti, sau nu sunteti curiosi ,dar daca pescuiti noaptea la stationar trebuie sa va marcati locul de pescuit! Care va sa zica ,daca ai 6 lansete din 50 in 50 m o sa ai nevoie de ...6 semnalizari
Pot sa-ti spun ca mie mi s-a intamplat, pe Mures si nu o data.Pentru ca nu prea mai sunt in Ro locuri pustii...In Italia probabil ,dar pe Mures cand vad pe unul cum se insira pe tot malul
).
.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH