,ma suna cumnatul meu din Italia care era pe Tanaro (un afluent al Po) asa , la o plimbare cu doi italieni .Cei doi italieni au prins 7 somni intre 10-20 kg si cumnatul m-a sunat dupa ce unul de peste 2m a rupt un inaintas de 0,50 mm .Asta in maxim (aceleasi) doua ore de pescuit .La lingura . Si expresia cumnatului a fost ceva de genul " Mah si nici macar nu stiu sa pescuiasca astia !"
problema este ca pe avion nu risc sa-mi car echipamentul de spinning ,iar cu masina iasa cam scump pescuitul ...
Oricum anul asta nu scapati de mine
Oricum anul asta nu scapati de mine![]()
... facem vreo iesire cu siguranta. Important este sa nu fim plecati in concediu in perioada in care vii pe aici ...
ma trec fiorii !
130 de kg trebuie sa aiba o forta fantastica.Nu stiu ce as face sa am unul in lanseta de stationar, cred ca daca nu am barca sa ma duc dupa el nu prea am mari sanse sa il scot la mal
.
Pe batul lui cumnatu care ,in disperare, l-a pasat la "meseriasul" care l-a scapat cu brio!
Adevarul este ca a intrat pe un Excalibur dotat pentru somotei .A DEZDOIT ANCORELE SI A PLECAT LINISTIT
Dupa cca 5 minute. Azi cica schimbam ancorele pe voblere...Oricum , interesant este ca nu se vedea nimic pe apa!Apropo de ce am vorbit.Trenul a intrat pe intuneric ,pe la ora 23,30.Apoi liniste. In fine.
@anem
Aseara pana la urma nu a fost asa rau ca la tine...Am luat unul mic de 5-6 kg .apoi a dat "tren"Pe batul lui cumnatu care ,in disperare, l-a pasat la "meseriasul" care l-a scapat cu brio!
Adevarul este ca a intrat pe un Excalibur dotat pentru somotei .A DEZDOIT ANCORELE SI A PLECAT LINISTIT
Dupa cca 5 minute. Azi cica schimbam ancorele pe voblere...Oricum , interesant este ca nu se vedea nimic pe apa!Apropo de ce am vorbit.Trenul a intrat pe intuneric ,pe la ora 23,30.Apoi liniste. In fine.
Azi ma duc sa vad ca prind un crap sarit de 15 kg pentru a-mi "bate" recordul si deseara ,dupa ce trec cele 40 grade, sa vedem ce o fi .Ne auzim la sfarsitul saptamanii ,inainte sa plec.![]()
. Incearca sa pui ceva triple sanatoase pe vobler, baga un inaintas mono de minim 0,5 (eu as baga 1mm) si lung cat sa nu te deranjeze in lanseu si poate te mai intalnesti cu vreunul la fel.
...Pe batul lui cumnatu care ,in disperare, l-a pasat la "meseriasul" care l-a scapat cu brio!Adevarul este ca a intrat pe un Excalibur dotat pentru somotei .A DEZDOIT ANCORELE SI A PLECAT LINISTIT
Dupa cca 5 minute. Azi cica schimbam ancorele pe voblere...
Ideea este urmatoarea: voblerul in cauza nu a fost gandit pentru somn si deci nu avea ancore monstru...I-am schimbat ancorele cu altele mai solide si acel vobler ...merge altfel!Mai rau! Parerea mea...Iar pentru un rau ca Tanaro pot sa-ti spun ca daca intra pe batul meu acel somn era afara la poza! Nu vreau sa intru in detalii
cand vorbest de scule solide pentru raurile mari.Am ajuns pe Po ,mult mai sus decat zona in care pescuieste anem si unde raul este inca mic ,dar m-am simtit "nesemnificativ" vazand Po-ul si uitandu-ma la echipamentul meu...Acolo DA ,merita scule de top deoarece la cum arata apa aia ...Insa pentru Tanaro si Mures (de ex.) nu e cazul . Chestia cu schimbatul ancorelor ma pune un pic pe ganduri ,in sensul ca oare de ce nu pune fabricantul ancore mult mai solide?Si ma refer la firme serioase ,gen Rapala nu la chinezarii.Chiar asa mult sa-i ridice costurile de fabricatie ? Am achimbat ancore si pe un Drum si ceva nu e in regula ...Desi marimea este la fel ,doar sunt mai groase.In fine. Una cu alta am iesit cu voblerele ajustate si nu am avut nici o prezentare.Pe Po nu am stat decat 30 minute pentru ca era un infern in ceea ce priveste tantarii!!! Efectiv erau nor de nu mai vedeai de ei!
Pe Tanaro ,desi conditiile erau identice cu seara trenuletului ,nu am avut nici o miscare.Sau ma rog , a reusit cumnatul sa ingroape excaliburul tunat! Definitiv!
Plus inca un J13
Nu cred ca mai reusesc sa merg pana plec asa ca ...

[…..] I-am schimbat ancorele cu altele mai solide si acel vobler ...merge altfel!Mai rau! Parerea mea […..]
Chestia cu schimbatul ancorelor ma pune un pic pe ganduri ,in sensul ca oare de ce nu pune fabricantul ancore mult mai solide?Si ma refer la firme serioase ,gen Rapala nu la chinezarii.Chiar asa mult sa-i ridice costurile de fabricatie ? Am achimbat ancore si pe un Drum si ceva nu e in regula ...Desi marimea este la fel ,doar sunt mai groase.
[…..] Pe Po nu am stat decat 30 minute pentru ca era un infern in ceea ce priveste tantarii!!! Efectiv erau nor de nu mai vedeai de ei![…..]
[…..]
De ce nu cintaresti exact greutatea ancorelor, si, daca e nevoie, taie un bratz jos. Si daca inca nu e suficient, taie si din al doilea, atata pina ajungi la aceasi greutate cu ancorele originale. Ce are daca ramai doar cu un carlig din ancora?
[…..]
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH