voi pescui cu ea mai mult vara,ceva mai lunga decit prefer eu in mod obisnuit,puternica,capabila sa faca fata la eventuali somni sariti de 25kg,precum si la stiuci batrine,pitite prin coloanele de vegetatie ale Vladimirescului.

.Pentru mine distanta a fost de 33cm,in asa fel incit buttcap-ul este la nivelul cotului.Nicodata nu mi-au placut lansetele(pentru pescuit cu naluci artificiale),a caror reargrip depaseste lungimea cotului...pur si simplu sint incomode in pescuit.O mica dificultate a ridicat diametrul butt-ului-15.4mm.-o marime la care nu s-a potrivit diametrul interior al primului windingcheck.Problema a fost rezolvata cu ajutorul unei freze pentru lemn cu tais longitudinal,cu care am marit putin cite putin diametrul inelului metalic.Am avut de luat din el,0.8mm,pina sa il fac sa intre pina pe reargripul de spuma.La fel sa intimplat si cu mandrina Fuji ACS,vopsita in negru lucios de catre firma Matagi careia ii lipsea foarte putin sa intre pina pe locul ei stabilit pe blank.Surplusul l-am indepartat cu ajutorulul unui reamer-o scula de nelipsit atunci cind iti construiesti singur lansetele.Tot cu ajutorul acesteia am potrivit si diametrul interior al elementelor de spuma ale minerului,pina cind acestea au intrat usor pina la locul destinat lor.Dupa ce am marcat locul mandrinei precum si linia lansetei,am procedat la liprea componentelor minerului ,operatie destul de migaloasa,in special din cauza dozarii cantitatii de rasina epoxidica,care se aplica intre componente.Deseori un surplus prea mare face problematica indepartarea acestuia,si o singura picatura ajunsa pe minerul de spuma ii compromite aspectul.Ce ajunge accidental pe blank,nu este o problema se indeparteaza foarte usor cu un servetel sau o tesatura moale,imbibata in alcool tehnic.Tot cu alcool tehnic se sterge si portiunea de blank unde vin lipite elementele minerului,pentru ca lipirea sa se faca in cele mai bune conditii.Nu este de dorit sa atingem blank-ul cu mina,dupa ce odata l-am curatat cu alcool.Inca un lucru important este mixarea rasinii epoxidice.Cantitatile trebuiesc dozate exact ,cu ajutorul unor seringi cu piston de plastic.Cele cu piston de cauciuc nu sint recomandate,existind reactie intre acesta si epoxy.Am folosit acest epoxy..
,personal ,am fost dispus sa sar peste amanunt,motivat de faptul ca acest tip de inelare,are 2 avantaje deloc de neglijat.Acestea sint,
.Daca naluca este un liplles care nu vreau sa ajunga pe substrat(dau un exemplu),pina repari neajunsul,se intimpla fix ce nu vrei..Montajul in spirala ,elimina acest neajuns in proportie de 90la suta,lucru pe care l-am constatat,imediat dupa ce anul trecut,mi-am facut prima lanseta montata in acest fel.
.Il vad ca se tot framinta ,si intr-un final,nu mai poate si ma intreaba mirat ,ce are lanseta mea de sint inele..'sucite''
.La care eu ,calm,ii zic asa plictisit,ca atunci cind am montat inelele,aveam vreo 12 beri la bord,si cind au fost gata,mi-a fost lene sa le mai pun la loc..
N-a stiut ce sa mai creada,glumesc,sau vorbesc serios..Incheind aici paranteza,iata mai jos citeva feedback-uri ale unor pescari de peste ocean,care au pescuit cu asa ceva..

Asa sa fie...sa vedem mai spre dupa amiaza incepem cu matisajul,care,o sa fie cu ceva insertii de fir metalic,care personal imi plac foarte mult,si care cred ca merita efortul si migaleala..
nici nu visa turcu la ce se pot folosi.

,ca eu de fapt dadeam dupa salau..In clipa in care a plecat,am sprijinit pentru prima oara buttcap-ul in sold,si am prins de mai sus de mulineta...urma sa ia fir la greu..deja nu mai puteam de mina..lanseta +mina,nu mai erau ceva elastic ci s-au transformat in ceva rigid..a plecat de a ''iesit fum'' din frina..si dupa citiva metri(?),sau zeci de metri,sa dezgatat brusc..
doamne da sa fie necesar sa fac una speciala de somn cu reargrip reglabil pe lungime,si punct de prindere deasupra mandrinei-sau cum io zice..
si din barca sau pe linga maluri e ok.

.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH