Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

21

17.07.2013, 05:45

Obiect scump sau ieftin, un obiect ce tra sa munceasca pt hobby-ul nostru, si nu sa stea bibelou.
De acord cu tine Zoran !doar ca batu acela (cazut pe mina unui meserias)poate fi reparat fara semne vizibile,pescuitul pentru bat sa incheiat.
sa cumperi blancul doar pentru virf +bani dati meseriasului nu cred ca are rost. :gandesc: mai bine unul nou :bravo:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

22

17.07.2013, 07:04

Obiect scump sau ieftin, un obiect ce tra sa munceasca pt hobby-ul nostru, si nu sa stea bibelou.
:rizi: :rizi:

Am stiut ca reactionezi... :) .
Man, stii ca io-s putin exagerat cu grija fata de scule, le tin/transport in huse, le sterg frumos dupa fiecare folosire etc.
Nu mi-e neaparat mila de banii pe care i-am dat pe ele (nu ca mi-ar fi indiferenti totusi) da-mi place sa folosesc scule care ARATA si SE COMPORTA cat mai multa vreme ca niste scule NOI.
Anem, sper ca nu te-ai suparat, n-am spus cu rea intentie. :noroc:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

23

17.07.2013, 07:10

Informer, tu esti un tip nu exagerat de meticulos, ci esti un tip de INVIDIAT! Fiecare dintre noi si-ar dori sa fie asa, dar, na, io cel putin nu pot...

De ex Thomas sparge capul la cel putin 10 cloncuri pe an, eu i-am interzis sa dea cu ale mele :) da stramb si le loveste de barca...
In cazul lui Anem, cind merge singur si trage afara un somn de 2+, tra sa lase lanseta jos, e inevitabil. Si asta jos pe pietre, nu pe patura sau in stativul din barca.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

24

17.07.2013, 07:31

Nu ştiu cât de sensibile sunt dar cred că totuşi trebuiesă dai cât de cât cu ea de ceva dur ca să se ciupească blancul, nu ştiu dacă doar din pusul oarecum mai dur pe pietre se putea ciupi în două locuri şi ambele la limita matisajului. S-ar putea, având în vedere zonele în care s-a rupt, fie să se fi fisurat în timpul drilurilor anterioare şi atunci la următorul dril ar fi puşcat, fie nu ţi-ai dat seama şi ai arcuit prea mult vârful la testul la rece, rază prea mică.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

25

17.07.2013, 09:50

Lamiglas nu are serviciu in stilul celor de la St Croix?
adica, nu poti comanda un reper care s-a stricat?

anem

Super Moderator

• Autorul acestui subiect este »anem«

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

26

17.07.2013, 09:59

Lanseta s-a rupt in doua locuri. Unul dintre locuri e exact la baza celui de-al doilea inel (dinspre varf) unde se termina “piciorusul” matisat si celalalt loc e ceva mai jos cu vreo 2 cm deasupra de zona unde se termina matisajul … deci, la primul se poate spune ca de vina (intr-un fel sau altul) ar putea fi inelul ala dar in cazul celui de-al doilea loc este exclusa ipoteza asta si se datoreaza unei lovituri.

Ovidiu, atunci cand tensiunile din lanseta sunt exagerate orice “ciobitura” din blank poate fi fatala, adica orice discontinuitate a fibrei poate fi veriga slaba. Tocmai din motivul asta, la lansetele care sunt fortate la maxim e bine sa nu existe lovituri pe blank pentru ca sigur acolo va ceda.

Informer, inteleg perfect grija unora pentru scule si sub nici o forma nu as putea spune ca e o chestie nasoala … doar ca eu unul nu pot sa fac treaba asta. La mine toate lansetele care le folosesc in mod curent sunt gata de pescuit in orice moment, adica au mulineta pusa, firul trecut prin inele, agrafa legata si nu am huse pentru ele in care sa incapa si mulineta. Singurele momente in care sunt puse in huse sunt drumul de dus si intors de aici pana in Romania.

La fel si la pescuit, de regula nu stau sa ma uit prea atent unde le pun si cum stau. Si cu atat mai putin fac treaba asta atunci cand e intuneric si schimb lansetele intre ele in viteza maxima pentru ca la suprafata apei e nebunie … si astea toate fara a aprinde lumina (pt. mine lumina e interzisa exceptie facand cazurile de forta majora sau plecatul acasa). Iti spun sigur, ca indiferent de cata grija ai avea de scule in momentele alea nu te mai intereseaza prea mult, singurul lucru care conteaza este sa arunci naluca dorita in zona in care vezi atacurile.

Dupa aia mai urmeaza si momentele alea in care iti surade norocul si mai prinzi cate unul. Pur si simplu nu ai de ales si trebuie sa pui lanseta pe jos iar daca individul din fir e unul cat de cat frumos iti spun sigur ca in momentele alea nu ai ganduri de genul “stai sa pun lanseta intr-un loc curat si sa nu o trantesc prea tare” … nu, pui lanseta unde iti pica mai la indemana fara sa iti pese ca sunt pietre sau ca ai dat cu varful in nu stiu ce bolovani.

Dupa cele intamplate, aseara m-am pus sa curat putin lansetele cele mai folosite dupa care a urmat o oarecare verificare a integritatii blank-urilor … cand am descoperit o mica “urma” si pe cealalta lanseta de somn … nu pare ceva serios si sper sa nu apara surprize.

se poate Adi, doar ca treaba asta nu prea merita. de banii pe care i-as da pe varful ala, la care adaug transportul si taxele imi cumpar o lanseta intreaga la mana a doua. ceea ce am si facut de altfel si saptamana viitoare o am :zambet:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

27

17.07.2013, 14:10

Hai mai Adi ...Tu nu stii ca St.Croix sunt ...unici!!! :rizi: :rizi: :rizi:

28

17.07.2013, 17:28

se poate Adi, doar ca treaba asta nu prea merita. de banii pe care i-as da pe varful ala, la care adaug transportul si taxele imi cumpar o lanseta intreaga la mana a doua. ceea ce am si facut de altfel si saptamana viitoare o am :zambet:

nu ma refeream sa comanzi direct in USA, ma gandeam ca este imposibil sa nu aiba si reprezentanta in Italia.
St.Croix are in Romania si vinde la pret de USA ceea ce este ok, iar un varf pt Avidul meu a costat ~250lei iar batul nou este 840 - eu zic ca se merita si a fost un avantaj acest serviciu.
vindea cineva zilele trecute o lanseta ca a ta, pe siteul "celalalt", pe aia ai cumparato?

Adi

Șalău

Răspunsuri: 378

Locație: Stuttgart

• Scrie un mesaj privat

29

17.07.2013, 19:20

Salut Emil,

cred ca na-i alte sanse decit aici Rods | Lamiglas, alta solutie nu vad, (ev. Cabelas, dar si aia e pe ocolite..)
da se poate intimpla la oricine si eu am nenorocit o daiwa cu usa de la masina.. :zid:

Iti doresc mult noroc la cautare.

:ciao:

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

30

17.07.2013, 20:29

merci tuturor de indicatii ... problema a fost rezolvata cu o alta lanseta. era nasol sa iau doar un varf pt. ca am eu niste piticei cu carbonul din serii diferite si alte chestii de genul asta.

nu ma refeream sa comanzi direct in USA, ma gandeam ca este imposibil sa nu aiba si reprezentanta in Italia.
[.....]
vindea cineva zilele trecute o lanseta ca a ta, pe siteul "celalalt", pe aia ai cumparato?

ar fi ceva Adi in partea de sud, dar am niste experiente neplacute (si fara finalizare) cu piese comandate prin magazine si m-am lecuit.

nu, e luata de aici de pe un site dedicat ... aici preturile chiar sunt de second si de multe ori arata impecabil.

AnEm

hgs

Oblete

Răspunsuri: 33

Locație: Bucuresti

Profesia: ing

• Scrie un mesaj privat

31

17.07.2013, 20:41

verifica cu un cintar inainte de a da banii, daca nu prinde decit FRAIEIRI, orice cumperi: cirlige, fir, mulinete, lansete mai ales daca sint la pret de fima.
Din pacate stiu ce zic.

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

32

17.07.2013, 20:55

verifica cu un cintar inainte de a da banii, daca nu prinde decit FRAIEIRI, orice cumperi: cirlige, fir, mulinete, lansete mai ales daca sint la pret de fima.
Din pacate stiu ce zic.

nu am prea inteles ce vrei sa zici ... doar ca sunt fraier si ca pescuiesc cu lansete contrafacute. si ca lansetele trebuiesc verificate cu cantarul ...

lansetele, nicicare dintre cele cumparate nu sunt fake-uri si orice obiect, indiferent de firma scrisa pe el, daca nu ai grija de el, cedeaza ... sunt convins ca s-a rupt din cauza mea.

AnEm

hgs

Oblete

• Scrie un mesaj privat

33

17.07.2013, 21:28

Obervatia mea era nu legata de vreun producator sa iti spun exact, fraier sau o chestie de natura sa iti atinga orgoliul.
Doar te-am sfatuit sa verifici ce cumperi cu un cintar.
Personal am 4 st crois legend, legend extreme. competition si nu mai stiu care, daca esti curios pot sa ma uit la ele si sa iti spun exact.
Nu dau cu ele la SOMN desi de ex pe una de casting scrie ca rezista la fir de 30 lb.
Scrie ca sint made in USA dar in opinia mea sint lansete de balta.
Acum circa o sapt mi-a explodat o lanseta la a doua sau a treia teapa in dril cu pestele. Este o lanseta nepotrivita pt mine indifferent daca o tin in husa, o pieptan sau o spal dupa ce pescuiesc sau inainte,
Altele le-am spart pe uscat, nici nu au vazut apa, de ce sa imi fac nervi daca nici in curte nu corespund.
Asta era mesajul, chiar nu ma intereseaza plingerea ta ca mare subiect

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

34

17.07.2013, 22:15

hgs, mi s-a sugerat din mai multe directii ca sunt sanse mari sa fi scris intr-o stare mai ... ne-coerenta ... asa ca voi incerca sa iti spun anumite chestii pe care orice persoana al carei obraz nu este un calcai le-ar intelege ...

la fel cum am mai spus unui alt utilizator iti repet si tie. nu toate topicurile sunt pentru toti iar daca vreunul dintre ele nu iti prezinta interes nu esti nevoit sa il citesti, cu atat mai mult sa intervi aiurea in el. stii cum e treaba ai, daca un grup de 10 discuta despre masini si apare un prostoi in mijlocul lor facand-ul fraier pe cel care a inceput discutia totul ar trebui sa se rezolve cu un frumos sut in fund si trimis la grupul cu care are ce discuta.

asa ca, iti spun respectuos (momentan) sa iti vezi de treburile tale, sa citesti topicurile care te intereseaza si sa eviti interventii prin care sa iti faci interlocutorii fraieri ...

ps: si ca veni vorba de fraieri, sunt curios cum se defineste persoana care are 4 lansete de la aceeasi firma cu care a avut probleme pe uscat rupandu-le aiurea pe pajiste. si ca sa continuam ideea cu fraierii, as fi curios cum poti cantari un produs cumparat de pe internet ...

AnEm

hgs

Oblete

• Scrie un mesaj privat

35

17.07.2013, 22:21

Nu le-am cumparat de pe internet.
Deci am putut sa le verific.
Pescuiesc cu ele la salau. Sint f bune pt asa ceva.
Daca as pescui ton te las pe tine sa apreciezi cit de destept sint.
Nu vreau sa fiu mirlan da nu forta nota

36

17.07.2013, 23:05

Am stat,...am gandit, iar am citit tot topicul,...si m-am hotarat sa intervin.
@anem,
1.Ai pus numele topicului cu "doliu in data de...",unii se asteptau la sange, cadavre, accidente prin nu stiu ce munti ai Europei,.... sa stii ca pe aia i-ai dezamagit. :doarecapu:
2.Unii de pe acest forum nu inteleg ca poti sa scrii si la alte topicuri decat la "dupa partide"-posturi numarate pe degete de altfel! :gandesc:
3.In locul tau, as incerca sa raspund cu multe iconite in anumite momente care se simt ca degenereaza in polemici,tu pui f mult suflet, te mediatizezi mult datorita implicarii tale, si pe aceasta cale te felicit pt. rabdare, etc, dar asta este RO, daca ceva merge bine....urmeaza intrebarea "de ce merge bine?, trebuie sa facem ceva in acest sens!"(capra vecinului), se mai gasesc unii care te incearca cu ceva de genul"iarasi desteptul asta".
Deci, TU esti de vina. :nervos:
:noroc:

hgs

Oblete

• Scrie un mesaj privat

37

17.07.2013, 23:14

St Crois face un singur model pt fir de 40 lb si ala offshore.
Crezi ca este o lanseta pt somn?
Daca folosesti un lucru pentru care nu este facut esti o persoana competenta in domeniu sau jalnic

Ca sa nu ai nici un dubiu in privinta masinilor poti sa imi spui cine a fost Beau de Rochas, Marcus si cu ce s-au ocupat ei. Sau ca sa nu ai dubii ce a facut Maybach la Mercedes in ceea ce priveste frinarea pneumatica .

Vorbeste cu contactele din mai multe directii si vezi ce poti afla dupa care daca ai dubii putem sa le elucidam.
Exclus Wikipedia

38

17.07.2013, 23:27

St Crois face un singur model pt fir de 40 lb si ala offshore.
Crezi ca este o lanseta pt somn?
Daca folosesti un lucru pentru care nu este facut esti o persoana competenta in domeniu sau jalnic

Ca sa nu ai nici un dubiu in privinta masinilor poti sa imi spui cine a fost Beau de Rochas, Marcus si cu ce s-au ocupat ei. Sau ca sa nu ai dubii ce a facut Maybach la Mercedes in ceea ce priveste frinarea pneumatica .

Vorbeste cu contactele din mai multe directii si vezi ce poti afla dupa care daca ai dubii putem sa le elucidam.
Exclus Wikipedia

:soc: :soc: :soc: :soc: :soc: :soc: :soc: :nunteleg: :nunteleg: :nunteleg: :nunteleg: :nunteleg: :doarecapu: :doarecapu: :doarecapu: :doarecapu:

hgs

Oblete

• Scrie un mesaj privat

39

17.07.2013, 23:35

ok, da eram si eu curios cite clase are la masini ca la lansete se pricepe

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601