Dupa multe tentative esuate am reusit saptamana trecuta sa "mituiesc" un bastinas, pescar de somn de pe malul argesului sa ma ia cu el la o partida de pescuit la somn (cu gandul egoist de a vedea cateva vaduri dupa care sa-l dau uitari

). Am fost saptamana trecuta, partida slaba, fara nici macar o trasatura... in schimb am avut o mare surpriza cand am scos un feeder sa prind ceva pestisori momeala: (impatimit al stilului de cand am primit 2 mavere echipate complet.. 5ani) densitate foarte mare de mrenute 300-500g, in 30 min am prins vreo 10buc.
Ieri dupa tura de noapte -jobul undeva in apropierea argesului- m-am oprit la o feedereala sa vad daca sunt ceva mrene mai rasarite... un feeder. un fir de 20 pe tambur si forfac de 16. Am tot prins la cascaval ceva mrenute, nimic deosebit. Am schimbat pe buchet de viermisori poate da mreana mai mare, dupa 15 min nimic. Cosuletul de 70g nu facea fata curentului iar varful de 1OZ statea in permanenta cocosat. Dau sa scot sa schimb iar pe cascaval, nimic, am zis ca s-a agatat in pietroaiele cat mine de mari de pe fund... fortez sa rup, cand a plecat.. pai a plecat... in cateva secunde era in malul celalat nemiscat.... a urmat un dril de aprox. o ora, in tot acest timp a facut numai ce a vrut, cand fugea de iesea fum din mulineta, cand se oprea pai nu il clinteam un cm. O singura data l-am "ghidat " nu adus.. la 5 m de mal unde apa avea vreo 2,5m dar nu am vazut decat cosuletul, ce era la capatul forfacului de 1,2-1,5m nu am vazut. Bineinteles ca intr-un final mi-a trecut cosuletul pe langa ureche cand ia scapat acul de 12 din gura. La un moment dat scopul drilului era doar sa-l aduc la suprafata, sa-l vad, fara poze fara mangaieri

, atat doar sa-l vad... nu a vrut.
Acum va intreb pe voi: o mreana de peste 5kg poate face asa? (nu am prins mai mare de 2kg) sau a fost vreun somn de peste 15kg si din cauza echipamentului mi s-a parut un monstru