Aseara am reusit sa dau si eu o fuga pana pe Po. Am ajuns acolo imediat dupa ora 8 seara si fiind frant de oboseala mi-am zis ca nu ma voi lungi prea mult.
In primul loc in care am oprit, direct am vazut masina unor conationali (pe masina erau la uscat o pereche de blugi toti namoliti si un maieu – semn ca vreunul si-a dat-o gramada in apa) cu care m-am mai intalnit in trecut pe malul apei si care atunci dadeau la japca … de data asta aveau un halau (sau cum i-o zice) si se tot chinuiau cu el printr-un golfulet. M-am camuflat prin niste boscheti fara ca ei sa ma vada si m-am pus sa arunc pe acolo. Nu cred ca au trecut nici macar 3 minute dupa ce au auzit prima data voblerul cazand in apa ca direct au intins-o … mai bine, aveam tot locul disponibil.
In primul loc nu s-au intamplat prea multe. In vreo 40 de minute cat am pescuit pe acolo am luat un singur avatel plus vreo alte 2-3 atacuri, motiv pentru care m-am decis sa ma indrept catre un al loc nu prea departe.
Nici nu am ajuns bine in locul 2 ca ma suna Mane81 sa imi povesteasca ce li s-a intamplat sambata noaptea (eu neavand timp de net in ultimele zile). Eu tocmai plecasem din primul loc in care pescuisem si care era destul de aproape de locul in care au avut ei parte de neplaceri. In locul nou stateam relativ linistit pentru ca masina era parcata intr-o zona destul de frecventata plus ca e baraca unui paznic foarte aproape.
Aici am parte de alti cativa avatei inclusiv in timp ce vorbeam cu Mane la telefon, mai cateva rateuri si incet incet se facea bezna. Pana sa se intunece au iesit vreo 4 sau 5 dintr-astia:
Cand consideram ca e prea tarziu pentru avat, si nevazand deloc activitate la suprafata ma decid sa pun un vobler in care am foarte multa incredere atunci cand vine vorba de pescuit de-a lungul malurilor in ape pana in maxim 2 metri adancime … mai ales de o anumita culoare. Nu reusesc sa arunc de mai mult de 3 sau 4 ori ca ceva musafiri isi semnaleaza prezenta cu mici lovituri in vobler. Dar nicicare nu dadea cu convingere si nu reuseam sub nici o forma sa intep cum trebuie. Mai am parte de vreo 4-5 lovituri dintr-astea pana in sfarsit apare unul care da cu incredere si care dupa vreo 2-3 minute iese la o poza. Iata voblerul:
Si iata curiosul:
Pana atunci pescuiam cu echipamentul mai light, dar vazand somnicul ce iesise pe mal am zis ca trebuie sa iau echipamentul greu ca poate sunt activi indivizii in ciuda unei ape limpede ca lacrima si unei luni ce transforma noaptea in zi. Cu asta imi era imposibil sa pescuiesc cu voblerul castigator (triple ne-corespunzatoare) asa ca am fost nevoit sa folosesc alte voblere. 20 de minute mai tarziu, fara nici o urma de activitate las echipamentul de somn jos si ma pun sa revin cu voblerul castigator si echipamentul mai usor pe langa maluri cu gandul la vreun salau ce se hraneste in zona. Fac vreo 10 lansari in care mai simt ceva lovituri serioase in vobler cand brusc varful lansetei imi este in apa si frana urla. E unul bun de tot iar eu sunt cu echipamentul de avat … asa ca dupa nici 1 minut imi rupe intaintasul si ma lasa cu buza umflata pe mal.
Revin la echipamentul de somn. Vazand preferinta pentru chestii mai micute iau un Predatek de vreo 8 cm care CICA e echipat cu chestii suficient de tepene pentru somn si ma pun sa insist. Destul de rapid am parte de alte lovituri anemice in vobler, ba chiar unul mi-a luat si firul intr-o parte dar nu reusesc sa il intep, pentru ca intr-un final sa vina un zbang cat casa. Lanseta imi este intr-un unghi sub 90 de grade, frana de la Saragosa urla disperata (atat de tare am strans-o incat pana ieri nu i-am auzit vocea) si somnul o ia incet la vale pe curent. Reusesc sa il opresc si il trag spre mine cativa metri cand se decide sa o ia din nou la vale. Exact in secunda urmatoare intoarcerii lui la vale, am fortat sa il intorc spre mine (aveam boscheti pe mal si nu il puteam lasa la vale prea mult) si totul e moale. Injur nervos pe acolo si recuperez rapid sa vad ce s-a intamplat. Surpriza … triplele de la Predatek-uri nu sunt atat de tepene pe cat se spune:
Am schimbat rapid triplele pe mal si m-am pus sa insist dar fara nici o urma de activitate, asa ca frant de oboseala m-am tirat spre casa dezamagit de cei doi somni buni dusi naibii dar bucuros sa gasesc atata activitate pe apa.
Primul dintre somni, cel care s-a dus cu Cozma-ul in bot cred ca sarea de 1,5m la cum l-am simtit in lanseta de avat iar cel de-al doilea fara dar si poate avea 2m. Este al doilea somn frumos pe anul asta pe care il pierd.
Cam atata tot … o iesire scurta plina de activitate. Data viitoare poate vor iesi mai multi pe mal.
ps: de azi inainte cred ca voi schimba toate triplele de pe voblerele de somn. toate vor fi echipate cu ST-uri cu care inca nu am avut surprize pana acum …
pps: nu stiu ce aveau aseara somnii, dadeau foarte anemic in vobler … am avut peste 20 de atacuri (si nu erau ceva pasnici loviti cu voblerul), in unele cazuri am simtit cum a luat voblerul in gura (cand eram cu echipamentul de avat) si cand dadeam sa intep dadeam in gol. La fel si cu echipamentul de somn …