Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

21

06.06.2013, 19:57

Din . meu de vedere ai partial dreptate. Sa o gandim un picut si altfel. De ce se fac aproape toate in China? Mana de lucru ieftina + sa aiba de lucru la ei in tara si sa nu ingalbeneasca globul. De ce ar trimite americanii componente in China doar pentru a fi asamblate si apoi sa fie expediate in toata lumea mai putin SUA, Australia si.... cam atat? Eu sunt convins ca subansamblele de la mulinetele astea aflate in discutie sunt facute loco. Sunt de acord ca o mulineta Penn chiar si facuta in China este o mulineta buna, DAR diferita de cea facuta "la mama ei". M-am jucat cu un Slammer 760 cumparat ieftin din Germania si nu m-a "dat pe spate". Nu m-am jucat cu unul de pe piata americana sa fac comparatie. Comparatia am facut-o doar la Penn 310 GT2 si diferentele sunt remarcabile. Am vazut ce inseamna un Penn Senator (113 si 114) facute in SUA, 114-le folosit vreo 20 de ani si totusi... perfect functionala si de incredere.
Este cat se poate de corect faptul ca Slammer 760 este cel mai ieftin model de mulineta pretabila la somn "in orice pozitie", totusi exista si alte mulinete la preturi comparabile, care nu se comercializeaza in Europa, mai tari decat Penn. Am vazut si m-am jucat cu un model de Penn (nu mai retin altceva decat pretul) de vreo 900$ si OAU. Cred ca o poti folosi pe post de troliu sa ridici moturul unei masini (si nu-i multiplicator), dar... 900 de coco.
Daca se face abstractie de faptul ca o mulineta facuta in China mesteca atunci cand recuperezi (nu in sarcina) nu cred ca are si alte hibe, cel putin asa vreau sa cred.
Sa mai facem o comparatie intre produse facute in America si in Europa, sau produse facute in Europa pentru piata americana. Aici ma refer la autoturisme. Americanii au alte norme de fiabilitate raportat la europeni. Un VW facut pentru piata americana nu va semana la partea mecanica cu unul facut pentru piata europeana, dar preturile difera clar. Si americanii incurajeaza consumul dar nu la modul in care o fac europenii. Fa ocomparatie intre un Mercedes facut acum 30 ani (ca si fiabilitate) cu unul scos acum pe portile fabricii si... este vorba de Mertzan :ochi:

diccosmin

Șalău

Răspunsuri: 211

Locație: Sibiu

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

22

06.06.2013, 21:25

Nu te contrazic legat de mulinete pentru ca nu am experienta ta, (nu le-am incercat pe cele mentionate) dar pot sa fac urmatoarea comparatie, ... aia pescuiesc la Ton in ocean si noi la somn pe Olt...
Producator sa fiu m-as gandi cui ma adresez, vreau sa vand mulinete in Romania, pai ce pesti au aia acolo, crapi de 50kg, somni de 100, ... cum o duc aia cu banii, etc, mno ia mulineta de 100euro ca ti-e buna. Daca esti mai meserias si ai nevoie de mai mult, cauti pe net si-ti comanzi, daca ajungi sa pescuiesti in ocean, sigur gasesti niste mulinete bune in zona. Si invers, ce pesti are ala in SUA, ce nevoi are, etc...
Degeaba imi cumpar eu mulineta de 1000$ daca balta n-are peste pe masura. Ca si la masini, am 250km/h in bord si eu sunt restrictionat la 130 de lege si la 70 de gropi.

Iar legat de masinile vandute in America, iti spun 100% ca nu sunt realizate pur pe productie/dezvoltare proprie (sau cel putin nu toate). De exemplu in Romania se face dezvoltare de hardware/software pentru diferite controllere ce se gasesc in masinile alea bengoase americane (in unele). Si cerintele lor nu pot spune ca sunt mai spurcate ca cele ale japonezilor de exemplu, care iti termina capul cu fel si fel de intrebari.
De la Pitesti ies logane cu sigla de renault, cica europeanul are mai multa incredere in reanault decat in dacia, in rest masinile cica ar fi identice ca si calitate. Producatorii fac tot felul de smecherii ca sa castige piata. Si la urma urmei e vorba de bani, "vaca trebuie mulsa, una mai mult, alta mai putin, fiecare dupa cat poate sa dea"

si mai sunt si alte aspecte , legate de tehnologia veche a unora cum devine tehnologie noua pentru altii... dar nu pot intra in detalii public.

Zici ca pe piata noastra nu ajunge marfa mai de calitate, pai nu ajunge ca posibil sa fie scumpa si sa nu se vanda, si la noi cum vanzatorul trebuie sa se imbogateasca peste noapte, mulineta ta de 900$ s-ar vinde aici cu 1300$.
Cred ca ar trebui sa-i multumim lui Zoran si altora ca nu ne-au recomandat lansete Hakuyo si alte chestii de genul. Daca scrii pe google "penn" ajungi direct pe pagina producatorului, daca scrii "hakuyo" ajungi pe niste siteuri care cica "Pentru pescari isteti cele mai bune produse de pescuit."... De asta avem ce avem, pentru ca luam ce ni se da.
Incepator in pescuitul somnului

dorint

Biban

Răspunsuri: 61

Locație: Suceava

Profesia: jurist, actualmente vanzator de utilaje pentru constructii

• Scrie un mesaj privat

23

06.06.2013, 22:45

Subscriu parerii lui ''diccosmin'', nu tot ce se produce in China este de proasta calitate, ci in Romania se importa majoritar marfa de proasta calitate, alegerea o fac comerciantii romani, mai bine zis lacomia acestora si piata noastra needucata pentru calitate.
Sa nu uitam ca marile firme din foarte multe domenii si-au mutat fabricile in China, asta ce inseamna ca fabrica produse de calitate indoielnica?
Eu zic ca e o chestie legata de perceptia noastra a romanilor, care asociem produsele chinezesti cu non calitatea, dar in marile magazine din Europa sau America sunt produse provenite din China sau alte tari asiatice, care sunt de super calitate, conform standardelor firmelor care au comandat aceste produse .
Exemplul cel mai la indemana care-mi vine acum in minte este marca Baracuda de scule de pescuit, care este a unui tip din Suceava, care a avut inspiratia prin anii '98-2000 sa participe la un targ de scule de pescuit in China, unde participau marile fabrici , ce produceau pentru marcile de prestigiu din domeniu.A stabilit legaturi comerciale cu aceste fabrici, iar betele fabricate pentru Colmic, Dam , etc, apar si in portofoliul firmei din Romania, numai ca au alta denumire , respectiv Baracuda.
Si chiar nu-s scule proaste, cei ce le folosesc pot sa confirme.La fel si cu mulinetele.
Asa ca , concluzia o trage fiecare , cei snobi si care-si pot permite ''moftul'' de a se imbraca numai de la Milano, bravo lor ....... :ochi:

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

24

07.06.2013, 07:14

Io nu stiu de ce, in timp, romanii au tras concluzia ca tot ce-i din China ii asa prost pt. ca daca-mi aduc bine aminte creioanele chinezesti cu guma erau mult mai bune decat alea Flaro ca sa nu mai amintesc de gumele de sters parfumate si riglele "holografice" cu chinezoaica ce tragea cu ochiu`... :rizi: .
Acu` vorbind serios, prin anii 90 asamblam in Timisoara televizoare Siemens si Schneider la care carcasele veneau din Turcia iar electronica tot de undeva de pe acolo iar pe cutia de carton a aparatului scria "Made in Germany". :ochi:
Oricum nu cred ca reglajele pe care le faceam si calitatea asamblarii in general ar fi fost mai buna daca o facea vreo alta natie.

In legatura cu preturile de vanzare, orice studiu decent al pietei va releva ca acestea au legatura in masura destul de mica cu "valoarea adevarata" a produsului si tin mai mult de capacitatile financiare ale cumparatorilor, "moda", concurenta etc. Comerciantii in general doresc sa "ia toti banii pe care-i pot lua".

Doar ca simplu exemplu eu cumpar voblere Rapala fabricate in Europa din America pt. ca acolo-s mai ieftine :nunteleg: ...is aceleasi voblere ca aici, oare de ce se ieftinesc cand zboara peste ocean? :rizi:
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

25

07.06.2013, 07:37

Înainte de a-mi cumpăra mulinete am intrat pe un forum american, dacă bine-mi aduc aminte, şi vorbeau despre Penn 850 şi 950ssm şi spuneau că nu mai sunt ca cele făcute înainte în America. Eu cred că nu se mai fac deloc în America, se fac acolo piesele importante gen rulmenţi, pinioane şi restu în China. Vis-a-vis de transport nu mai este o problemă, oricum transportă cantităţi industriale şi probabil au reduceri mari.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

26

07.06.2013, 08:25

Mulinetele Penn Spinfisher 9500 vechi, made in USA, costau in Europa minimum 170 de euro bucata. Prin componente low-cost si asamblarea in China, am reusit sa le cumparam cu un pret sub 90 euro bucata. Daca ma gandesc ca eu folosesc 4 bucati, e o diferenta de pret de peste 300 de euro! Eh, exact aceasta diferenta mi-a oferit posibilitatea de a le cumpara.

Cine doreste modelul vechi de 8500 (similar lui 850 ssm), dar made in USA, le mai poate gasi noi noute pe un site german la pretul de 224,- euro. Modelul 9500 s-a vandut pe acel site cu 237,- euro.

In alta ordine de idei, mulinetele oriunde sunt ele construite, trebuie sa corespunda normelor cerute, calitatii cerute de producator,... Nu s-a auzit de defecte de serie la acele modele fabricate in China, deci nu as putea spune ce anume a fost mai bun la modelele USA.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

27

07.06.2013, 08:34

Nu s-a auzit de defecte de serie la acele modele fabricate in China, deci nu as putea spune ce anume a fost mai bun la modelele USA.
Cand desfaceai capacu` lateral al mulinetei, iesea putin aer de america din interior... :rizi: .

Mai da-i in... palaria mea de americani, ce-i de la ei ii cel mai bun totdeauna (parerea lor...).
Nu stiu de ce daca-s asa buni la "mecanice" orice american mai cu pretentii isi cumpara masina japoneza si oricare american mai fitzos isi cumpara masina nemteasca... :ochi: .
Iar la capitolu` mulinete, parca japonezii erau "fruncea", nu americanii... :nunteleg: .
----

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

28

07.06.2013, 08:45

Da cultul american, nu-ntotdeauna la pomul lăudat trebuie să mergi cu sacu. Eu am în cazul ăsta o filozofie simplă, spre exemplu în cazul mulinetelor de somn penn, dacă pescari buni de somn spun că-s bune sa terminat cu "sunt chinezeşti sau mai ştiu eu de pe unde", sunt bune şi cu asta basta :rizi: .
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

29

07.06.2013, 10:08

Nu este nevoie sa sara nimeni de cur in sus. Am spus clar ca am avut Penn 310 facute in China si altele facute in SUA. Intre ele erau diferente radicale. Nu am probat si nici nu ma intereseaza mulinetele. De ce ar fi diferente doar intre multiplicatoare si nu si intre mulinete?! Dovada ca am vandut DAIVA BG90. Eu sunt adeptul multiplicatoarelor, dovada numarul lor si ca maroritatea (exceptand un Cormoran cumparat pentru jigging pe verticala de la Trif Florin) sunt Penn. Facand comparatie (si... cam este mere cu corcoduse) Cormoranul este o jucarie pe langa Penn 30LC cu toate ca acest Penn este facut in China, pretul lor fiind aproximativ egal.
Intotdeauna cand sunt comparate 2 produse ale trebuie sa fie aceiasi marca sub aceiasi denumire.
Nu am spun nicio data ca americanii sunt niste zei. Nici pe departe. Dar nici chinezii nu sunt sfinti ca sa nu mai spun de europeni si de cretinatatile "vomate" la drum de seara de UE. Daca ar fi sa fac un monument al prostiei, as face unul maaaaare din granit cu sigla UE. :ciao:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

30

07.06.2013, 10:28

cred ca s-a cam divalgat de la subiect. ma simt insa nevoit sa adaug cateva chestii:

1. americanii au inventat "consumismul"
2. la modul general vorbind, prostia si ignoranta americanilor depaseste cu mult pe cea a europenilor.
3. se fac alte masini pt. piata din state din "n" motive, printre care as pomeni diferenta de combustibil si normele pe care le cer (stiati ca pe masinile pt. SUA apare scris pe oglinzile din stanga-dreapta un text care suna cam asa - OBIECTELE VAZUTE IN OGLINDA SUNT MAI APROPIATE DECAT PAR A FI- cat de bou trebuie sa fi sa ti se scrie asa ceva pe oglinda :rizi: - daca nu ma credeti va pot face o poza ca sunt jos o gramada de masini :rizi: sau aruncati un ochi aici Objects in mirror are closer than they appear )
4. pt. mine chestiile facute in China raman niste chestii facute in China si punct. indiferent de ce controale se fac pentru mine este suficient sa stiu ca sunt facute acolo pentru a nu avea incredere in ele.
5. ... ar mai fi multe dar ma opresc aici.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

31

07.06.2013, 10:51

4. pt. mine chestiile facute in China raman niste chestii facute in China si punct. indiferent de ce controale se fac pentru mine este suficient sa stiu ca sunt facute acolo pentru a nu avea incredere in ele.
Banuiesc ca n-ai iPhone, in cazu` asta... :ochi: .
----

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

32

07.06.2013, 10:52

nu am iPhone informer, insa am o gramada de alte minuni facute prin China :rizi:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

informer

Administrator

• Scrie un mesaj privat

33

07.06.2013, 10:56

Intrebam doar pt. ca in mod paradoxal una dintre cele mai apreciate firme pe continentu` american si nu numai produce tot ce produce la Foxconn, in China. :ochi:
Parerea mea-i ca o masina automata produce la fel in Elvetia, America sau China, difera doar cine se uita la ea ce frumos merge... si eventual pretu` curentului... :rizi: .
----

Feri

Șalău

Răspunsuri: 348

Locație: Cluj-Napoca

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

34

07.06.2013, 12:27

Stimatilor, trebuie sa-i dau dreptate lui anem, s-a cam divalgat de la subiect. Acum revin la subiect, in ceea ce priveste Penn Spinfisher SSV, incet- incet se contureaza faptul ca nimeni pana acuma cine a avut ceva de spus in prezentul topic nu o are si nici nu a incercat-o, parerea mea. Am citit relaterea lui Eugen legat de modificarile aduse la partea mecanica, bune-rele, cum o fi ele, am studiat la randu-mi scema detaliata comparand-o cu modelele anterioare. Mie mi se pare o mulineta care-si merita pretul actual si care si-ar putea castiga prezenta in arsenalul meu. Despre jocuri care vor aparea pe parcurs in urma uzurii si a drillurilor cred ca se va mai auzi. Doar ca fapt divers mentionez ca daca eram imbibat de o oarecare doza de snobism si de ma dadeau banii afara din casa ma orientam spre modelelul Torque, model care aste produs si asamblat in SUA, dar si asa nu era motivata alegerea unei asemenea piese pe apele frecventate de mine. Incerc sa gasesc solutia optima in acesta alegere, in care recunosc contributia voastra, si pentru care va sunt recunoscator.
:prieteni:

Răspunsuri: 106

• Scrie un mesaj privat

35

08.06.2013, 15:00

Penn SSV 8500

Saptamana trecuta am intrat in posesia unui 8500 SSV; fata de 950 SSM care arata clar a masinarie de lupta, asta este mai placuta la vedere si mai fin lucrata; frana lucreza absolut impecabil; diferenta de 130 gr intre modele se simte;

Mai am inca un 950 SSM si toate 3 mulinetele sunt facute in China. In mana se invart impecabil, nu se aude absolut nimic cuexceptia vaselinei din angrenaj. Din pacate dupa cum se vede din poze, n-am apucat nici sa pun fi pe ele;

Daca ajuta sa va faveti o idee, pun mai jos cateva poze cu cele 2 modele. Scuze pentru decor!
»Tavi1967« a atasat urmatoarele fisiere :
  • P1180170.JPG (22,43 kB - 206 ori coborit - ultima oara: 29.12.2017, 08:52)
  • P1180171.JPG (24,43 kB - 205 ori coborit - ultima oara: 29.12.2017, 08:52)
  • P1180173.JPG (25,38 kB - 200 ori coborit - ultima oara: 29.12.2017, 08:52)
  • P1180174.JPG (22,37 kB - 202 ori coborit - ultima oara: 29.12.2017, 08:52)
  • P1180177.JPG (26,81 kB - 200 ori coborit - ultima oara: 29.12.2017, 08:52)

LARRY

Știucă

Răspunsuri: 1 334

Locație: Galați

• Scrie un mesaj privat

36

08.06.2013, 15:56

Saptamana trecuta am intrat in posesia unui 8500 SSV; fata de 950 SSM care arata clar a masinarie de lupta, asta este mai placuta la vedere si mai fin lucrata; frana lucreza absolut impecabil; diferenta de 130 gr intre modele se simte;

Mai am inca un 950 SSM si toate 3 mulinetele sunt facute in China. In mana se invart impecabil, nu se aude absolut nimic cuexceptia vaselinei din angrenaj. Din pacate dupa cum se vede din poze, n-am apucat nici sa pun fi pe ele;

Daca ajuta sa va faveti o idee, pun mai jos cateva poze cu cele 2 modele. Scuze pentru decor!

Sunt super,eu am vândut Tica de 10000 și am trecut pe SSV și SSM, sper să nu regret după mobidicuri. :pescuit:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

diccosmin

Șalău

Răspunsuri: 211

Locație: Sibiu

• Scrie un mesaj privat

37

08.06.2013, 17:55

Cu scuzele de rigoare si off-topic, dar dupa ce o sa apara un model si mai nou, o sa criticati SSVurile si o sa ridicati in slavi modelul cel nou, si tot asa...
In mod normal modele noi ar trebui sa fie mai bune, bazat pe produsul vechi producatorul ar trebui sa aduca imbunatatiri... (dar mai sunt si exceptii cand modele noi nu se ridica asteptarilor)

@Tavi, erau bune pozele alea mai mari..
:noroc:
Incepator in pescuitul somnului

LARRY

Știucă

Răspunsuri: 1 334

Locație: Galați

• Scrie un mesaj privat

38

08.06.2013, 19:14

ssv și ssm

:pescuit:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

Răspunsuri: 106

• Scrie un mesaj privat

39

08.06.2013, 19:55

:prieteni: Asa da Larry! Eu am micsorat prea mult pozele si in ale mele nu se distinge mai nimic...

Eu mai vreau un 950 SSM, poate are cineva unul in plus (nou sau putin folosit).

Feri

Șalău

Răspunsuri: 348

Locație: Cluj-Napoca

Profesia: administrator

• Scrie un mesaj privat

40

08.06.2013, 20:24

Tavi, LARRY, sunt OK pozele, decorul chiar nu mai conteaza. Poate postati si voi review dupa cateva partide si drilluri (sa speram cu finalizare) despre modelul SSV, despre SSM stim prea multe, au dovedit in timp rezistenta, fiabilitate, frana, etc....
Pe mine m-ar interesa SSV 9500, poate ma ajuta cineva in privinta asta cu:
-s-a rezolvat problema indoirii manierelor in anumite drill-uri si la recuperari in gol ?
-este mult mai mare comparativ cu modelul SSV 8500-aici ma intereseaza efectiv diferenta de marime, restul datelor fiindu-mi cunoscute,
-oare se preteaza SSV 9500 pentru pescuitul pe apele noastre, majoritatea partidelor de pana acuma le-am avut pe Mures ?
:noroc: