Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

81

22.04.2013, 13:06

Buna Alex,
Sigur ca poti. Pestele vine insa montat pe apa statatoare invers decit pe curgatoare, in asa fel incit sa nu poata inota spre firul principal.

Daca pescuiesti cu pluta de suprafata, atunci incearca sa pozitionezi pestele cam la 1,5 metri sub luciul apei. Un somn mare dintr-o bataie de coada face un salt de mai multi metri, deci si daca inoata lipit de fundul apei, nu vei apuca sa spui "peste" pina cind el a si ajuns la momeala.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Răspunsuri: 5

Locație: Bucuresti

Profesia: Manager

• Scrie un mesaj privat

82

24.05.2013, 12:21

Salut.
O idee buna ar fii atat la montura prezentata de Zoran cat si la cea cu plumb si fir de sacrificiu sa se foloseasca plumbul pierdut din monturile de crap. In cazul monturii lui Zoran daca plumbul se agata , 90% pestele este pierdut iar in cea cu plumb de sacrificiu cred ca pierzi 50% din plumbi la recuperare indiferent daca ai peste sau nu.

diccosmin

Șalău

Răspunsuri: 211

Locație: Sibiu

Profesia: Inginer

• Scrie un mesaj privat

83

24.05.2013, 13:33

Salut.
O idee buna ar fii atat la montura prezentata de Zoran cat si la cea cu plumb si fir de sacrificiu sa se foloseasca plumbul pierdut din monturile de crap.

Dar ai tu vartej de dimensiuni potrivite, clips, etc...?
Incepator in pescuitul somnului

• Scrie un mesaj privat

84

24.05.2013, 14:02

Nu e nevoie de finete in acest caz fata de montura de crap. Clipsul poate fi introdus pe firul principal fara a mai intra in vartej, daca acesta e de dimensiuni mari. Eventual se pune un stoper pe fir sa nu culiseze ansamblul la aruncare.

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »crownyboy« (24.05.2013, 14:32)

diccosmin

Șalău

• Scrie un mesaj privat

85

24.05.2013, 14:27

Eu zic ca agrafa de la seaboom sau o agrafa banala atasata pe fir cedeaza in caz de agatatura avand in vedere cu ce fire se pescuieste la somn. Iar daca legi plumbul cu un fir de rupere atunci firul acesta sa fie mai gros, 0,4-0,5 mono si nu se va rupe la recuperari (vezi ca s-a mai vorbit despre asta).

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

86

24.05.2013, 16:07

:salut: crownyboy,
scuze, dar nu inteleg cum spui... ai putea face o schita?

Pe de alta parte, plumbul legat cu fir de sacrificiu este pt pierdut. Daca de 10 ori lansezi intr-o zona periculoasa si de 10 ori te agheti, adica 100-la-100 vei pierde toti plumbii, dar nu si montura (leader, carlig, ancora, pluta fund... :gandesc:

www.pescuit-la-somn.com

diccosmin

Șalău

• Scrie un mesaj privat

87

24.05.2013, 17:28

Montura plumb pierdut

Teoretic, daca dai in agatatura cu montura asta la fel pierzi plumbul. Eu cred totusi ca pot sa existe situatii in care plumbul sa nu se elibereze din clips, caz in care daca am folosi fir de rupere cu siguranta s-ar rupe.

• Scrie un mesaj privat

88

24.05.2013, 20:52

Merci Cosmin pt schema edificatoare. Mie mi se pare ca in felul acesta s-ar pierde mai putini plumbi.Dupa cum arata si schema introducerea vartejului in con este pt autointepare (in cazul crapului). Ce lungime lasati la firul de sacrificiu?

Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »crownyboy« (24.05.2013, 21:29)

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

89

24.05.2013, 21:59

De obicei 10~15 cm.
La clipul pt crqp nu prea poti de ex lansa 300 grame. Si la fiecare solicitare slabeste clipul, pina cind se rupe si trebuie complet inlocuit. Mi se pare simplu cu mono de 0,40~0,50 mm.

www.pescuit-la-somn.com

• Scrie un mesaj privat

90

25.05.2013, 08:36

Intr-adevar nu stiu la ce solicitari maxime poate fi supus. Eu l-am folosit cu plumbi de maxim 150g.

vulcanus

Oblete

Răspunsuri: 25

Locație: Slatina

Profesia: Inginer proiectant retele electrice

• Scrie un mesaj privat

91

19.06.2013, 08:52

Salut, ce parere aveti despre urmatoarele plute? http://www.energofish.ro/product.php/Plu…-Tip-8389/1097/ si Plute plastic stiuca, plute din plastiac am in jur de 30 buc, de 10g, 20g si 30g, nu stiu ce a fost in capul meu cand le-am achizitionat...dar erau ieftine :) si ma gandeam acum ca as putea sa le folosesc la pescuitul somnului dar la montura de grund. Credeti ca ar prezenta bine in apa momeala :gandesc: ? Plutele tip Joker arata din punctul meu de vedere bine, iar in locul unde pescuiesc curentul nu este puternic, in majoritatea zilelor este suficient si plumb de 60g.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

92

19.06.2013, 08:59

Plutele din poza aceasta par ok, de ce sa nu se poata folosi? Intotdeauna incearca-le la mal, sa vezi cum se comporta cu momeala. Sa nu fie prea mari, ca sa stea ca lumanarea in sus!

www.pescuit-la-somn.com

vulcanus

Oblete

Răspunsuri: 25

Locație: Slatina

Profesia: Inginer proiectant retele electrice

• Scrie un mesaj privat

93

19.06.2013, 09:10

O sa incerc cateva de gramaje diferite, ma gandeam ca poate o sa se miste "haotic" sau sa trepideze in apa din cauza formei. Daca stau la lumanarea probabil as putea sa le echilibrez cu un plumb culisant mai mic, 5-10 g de o parte si de alta langa stopere.

Răspunsuri: 182

Locație: Onesti- Jud. Bacau

• Scrie un mesaj privat

94

19.06.2013, 14:24

Montura aceasta se poate folosi si la pescuitl cu coropisnita? Banuiesc ca se lasa doar carligul fara ancore.
Ms

• Scrie un mesaj privat

95

20.06.2013, 10:48

Ma poate elucida careva la intrebarea de mai sus?

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

96

20.06.2013, 11:50

:salut: Iulian,
Poti folosi si doar un carlig mare, de ex. un 8/0 sau 9/0, sau chiar 2 carlige mai mici, recomand sa se umple montura cu minim 4~5 coropisnitze, iar pluta de grund sa fie asa aleasa ca sa ridice momeala, dar sa nu stea drept in sus ca luminarea. Probabil o pluta de 10 grame e mai mult decit suficient. (depinde insa si cit de tar e curentul apei acolo unde plasezi momeala).

www.pescuit-la-somn.com

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

97

20.06.2013, 13:47

:salut: Iulian,
Poti folosi si doar un carlig mare, de ex. un 8/0 sau 9/0, sau chiar 2 carlige mai mici, recomand sa se umple montura cu minim 4~5 coropisnitze, iar pluta de grund sa fie asa aleasa ca sa ridice momeala, dar sa nu stea drept in sus ca luminarea. Probabil o pluta de 10 grame e mai mult decit suficient. (depinde insa si cit de tar e curentul apei acolo unde plasezi momeala).

Perfect adevarat. Se mai poate pune, cu un plus "valoare" o zdranganea. De fapt zdranganeaua nu ar trebui sa lipseasca de la nicio montura. Am vazut pe angeldomaene niste chestii foarte interesante, mai exact niste "moristi" ce se ataseaza monturilor. daca morisca devine corp comun cu zdranganeaua, atunci efectul ar fi majorat semnificativ. Cand voi comanda zdranganele pentru mine, o sa iau si d'astea sa le testez. Cred ca o montura "asortata" cu "morisca" devine fatala somnului. De fapt nu cred ci sunt absolut convins de asta. :pescuit:

• Scrie un mesaj privat

98

20.06.2013, 15:31

Multumesc de raspunsuri, zilele urmatoare voi pune in practica montura de grund cu pluta, voi pescui in bucla la Mahmudia.
Voi folosi pestisor viu (tipar, platica) rame negre si coropisnita.
Voi pescui si din barca, se poate folosi cloncul daca pescuiesc la fund?
Daca lansez o montura perfect vertical sub sonda sonarului este vreo problema?

Multumesc anticipat!

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

99

20.06.2013, 15:44

NO! :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

Eugen

Știucă

Răspunsuri: 970

• Scrie un mesaj privat

100

21.06.2013, 06:23

Multumesc de raspunsuri, zilele urmatoare voi pune in practica montura de grund cu pluta, voi pescui in bucla la Mahmudia.
Voi folosi pestisor viu (tipar, platica) rame negre si coropisnita.
Daca lansez o montura perfect vertical sub sonda sonarului este vreo problema?

Multumesc anticipat!

Nu cheltui banii pe tipari. Prinzi la locul faptei peste pentru momeala (caras, platica, babusca, ciortan etc).

Subiecte asemănătoare