eu nu as urca sub nici o forma peste 2,7 ... momentan folosesc de 2,6 si nu de putine ori ma bate gandul sa incerc ceva mai scurt ... ceva de 2,1m foarte foarte puternica dar sensibila pe varf pt. a ma putea juca inclusiv cu voblere mai usoare.
Pentru mal eu zic 2,40-2,70 .Depinde cat de lat este si raul unde pescuiesti .Cu 2,10 , de pe mal , nu reusesc sa arunc decat cu mare greutate naluca in malul opus ... Si am 1,85 m Eu folosesc 2,70 m pentru Mures .
Noi foloseam la Barzava 1,8 ~ 2 metri, maxim 2,4 m, la clean. Barzava are cca 15 metri latime, si era plina de copaci pe ambele maluri. Cu o lanseta mai lunga era incomod sa dai pe sub crengaraie...
Pescuiește legal, și NU bracona! C&R, un alt mod de a "savura" peștele...
Eu personal folosesc o lanseta de 2,6 si una de 2.4 .....este drept ca o lanseta cu cat este mai lunga cu atat te ajuta mai mult in drill preia mai bine plecarile si izbiturile de cap ale pestelui + distanta lansare care uneori este importanta de pe mal...dar in spinn ai nevoie de un control foarte bun al nalucii care este mult mai usor de realizat cu un bat mai scurt +lanseuri mai precise iar ca si distanta chiar asa mare diferenta nu este
Eu as zice un minim 2.40-2.70.
Din ce am vazut la multi pescari de Dunare, la somn dau cu bete intre 2.60 si 3m. Si majoritatea spuneau ca, cu cat mai lung, cu atat mai bine... banuiesc care e logica, s-a explicat si mai sus. Acum depinde de gustul fiecaruia :D
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.
Pe Mureş mă descurc bine cu 2.7 de pe mal atât pe "câmp deschis" cât şi cu lansările pe malul opus printre sălcii. Pe râuri mai mari ca Tisa sau Dunăre în anumite situaţii de pe mal un 3.0 ar fi mai ok, părerea mea.