vineri seara la un telefon are loc o schimbare de planuri ... nu mai mergeam la pescuit de dimineata ci dupa pranz inclusiv cu ramasul cateva ore dupa intuneric. de data asta aveam sa il am partener pe Mane. la ora 2 are loc plecarea si pe o vreme de nota 10 ne intreptam plini de sperante spre locul de pescuit ...
ajunsi acolo constatam ca apa e superba, nivelul foarte bun si curentii de asemenea. ca intotdeauna eu incep sa caut vreun avat, care in ultimele iesiri e tot mai greu de gasit in timp ce Mane se dedica mai mult jigurilor cu mici scapari spre avat. dupa ceva insistente (chiar multe) la vobler dar si la jig a iesit si primul peste care ne elibera de o eventuala gherla ... asta e "monstrul"
Mane insista mai mult pe jiguri dupa care si eu vazand ca la vobler sau oscilante nu prea se intampla nimic trec pe jiguri. intre timp Mane mai are ceva atacuri, niste mini-driluri de 1-2 metri dupa care pestele se dezgata fara vreun motiv. treburile continua la fel pentru amandoi, niste atacuri si rateuri pe acolo, inca niste mici "driluri" din care pestii reuseau sa se elibereze pentru ca dupa ce tocmai ma enervasem pe un somn ce l-am avut in lanseta vreo 5-10 secunde iasa in sfarsit unul mic de tot pentru o poza:
care mi-a distrus aproape in totalitate guma:
dupa eliberare se insista in continuare si mai avem parte de alte rateuri si "driluri" fara finalizare pentru ca dupa vreo 20 de minute sa apara unul ceva mai mare decat precedentul dar inca din grupa mica:
care a preferat aceeasi guma ca si primul (e exact aceeasi chiar daca era rupta

)
dupa eliberare eu m-am pus sa imi schimb inaintasul cand in timp ce imi faceam nodul il aud pe Mane strigand ca i-a dat unul bun. si a inceput drilul zilei, mai bine zis in cele nu stiu cate zeci de secunde cat l-a avut in lanseta i-a luat fir aproape fara oprire si nu a reusit Mane sa recupereze din pacate nici un metru de fir. s-a dus la vale dupa el pana la limita unor copaci iar cand somnul voia sa intre in niste copaci cazuti, in incercarea de a il opri a franat tamburul cu mana si din pacate s-a dus naibii firul. pacat, mare pacat mai ales ca avea o dimensiune apreciabila cu siguranta.
se revine la pescuit ... Mane insista pe jiguri in timp ce eu ma mai jucam si cu ceva naluci de suprafata in speranta vreunui avat frumos. Mane mai are parte de niste rateuri, niste mini-driluri in care pestele reusea sa se dezgate, mai am parte si eu de niste atacuri pentru ca in momentul in care deja dadea sa se inpoteze sa vina in sfarsit un avat frumos:
era plin de semne si o parte a corpului era aproape complet fara solzi ... probabil semne a sfarsitului de depunere. asta poate e si motivul apatiei totale din partea avatilor in ultimele iesiri ...
s-a pescuit si pe timp de noapte mai mult pe jiguri si mai putin pe voblere insa nu am mai avut parte de absolut nici o prezentare iar dupa vreo 2 ore de pescuit pe bezna am decis ca ar fi cazul sa ne tiram spre casa ...
cam asta e povestea partidei de ieri. am avut parte in decursul a vreo 1,5-2 ore de o activitate de necrezut, multe atacuri, multe driluri de cateva secunde, multi pesti scapati si doar putini iesiti pe mal. nu stiu care sa fie motivul pentru care nu ramaneau intepati somnii si dupa cateva secunde se dezgatau ...