fiind din nou sambata am zis ca trebuie sa iesim la pescuit. vazand ca se lumineaza mai devreme, intalnirea are loc cu o jumatate de ora mai rapid decat de obicei ... asa ca la 5:30 cand cobor Mane81 deja ma astepta.
eu ma gandeam la ultimele ocazii de a mai da de ceva avati imbracati pe aici avand in vedere cresterea temperaturilor din ultimele 3-4 zile in timp ce Mane81 avea in minte si vreun salau ratacit dar mai ales un somn.
dupa mai bine de o ora de condus ajungem si la locul T unde cu surprindere observam ca este neasteptat de liber. Mane81 isi pune rapid un jig iar eu dau bataie cu voblerele. nu trece mult timp si primul musafir iese la pozat.
dupa o poza rapida isi gaseste calea inapoi in apa iar noi continuam cu cautarile. la foarte scurt timp dupa vine si un piticel pe care l-am pozat eu din mana in ideea de a nu il mai deranja pe Mane81 care era cam departe de mine ...
am fost nevoit sa il deranjez insa dupa alte cateva minute cand apare unul mai OK care totusi merita o poza mai buna ...
care este urmat de unul putin mai mare decat el ...
iar ulterior iese si cel mai bun al zilei de astazi ... avand Mane81 ruleta la indemana am zis ca nu ar fi rau sa il masuram ... avea 64 de cm ...
face cale intoarsa iar noi ne mai punem sa continuam pe acolo. Mane81 continua cu jigurile sperand la un mustacios in timp ce eu o dau inainte dupa avat. dupa mai bine de jumate de ora fara nici o activitate am zis ca poate nu ar fi o idee rea sa schimbam locul.
vreo jumate de ora pe drum si iata-ne si in locul C. initial am incercat cu ceva jiguri intr-o zona a locului dar unde activitatea a fost fix zero (poate un mic tac pe lanseta lui Mane81) asa ca am coborat putin mai la vale unde ne-am pus pe treaba ... eu cu voblere si rar oscilante, Mane cand cu voblere, cand cu jiguri si cand cu oscilante.
dupa cateva minute are loc si primul atac pe lanseta lui Mane dar care din pacate se duce cand avea mai putin de 2 metri pana in grip ... pacat, era un avat frumos.
contiuam pe acolo si poposeste pe mal si primul avat al locului pentru o poza:
vazand ca se cere distanta pentru a ajunge la ei bag o oscilanta de 42 de grame care din lanseta pana in 28 pleaca tun iar dupa cateva lanseuri exagerat de lungi apare unul frumos:
scurt o poza si se continua pescuitul ... Mane81 insista cu o oscilanta si apare un altul:
mai avem pe acolo cateva atacuri nefinalizate pana la un moment dat cand recuperam un vobler destul de rapid in partea superficiala a apei cand brusc totul se opreste. lanseta se inconvoaie, frana incepe sa cante si simt unduirile unui mustacios in celalalt capat al lansetei ... unduiri care din pacate au durat doar pret de cateva secunde pentru ca ulterior sa reuseasca sa se dezgate intr-un fel sau altul. pacat ... chiar as fi vrut sa vad cat poate duce lanseta asta ...
se mai insista in continuare si mai iasa unul :
a urmat vreo jumatate de ora de liniste totala dupa care au aparut pe acolo vreo alti 5 sau 6 pescari din cauza carora nu am mai avut loc sa ne desfasuram cum voiam. am zis ca e cazul sa o intindem spre casa dar nu inainte de a face 2 lanseuri si in Po ...
ajunsi pe Po am apucat sa pescuim doar vreo 10-15 minute ... apa rece ca gheata, crescuta si usor tulbure. asa ca am lasat acolo un vobler si o guma dupa care am zis ca poate ar fi cazul sa punem punct partidei de azi ...
cam asta a fost ...