2012 pt mine ,pe Mures a fost un an acceptabil ,se putea si mai bine dar debitul apei in plin sezon a fost foarte mic ,pestele fiind destul de apatic ,pe la noi prin zona nemai fiind apa mare (viitura) cota la ALBA IULIA +300,ca sa mai spele fundul apei...somnul are mancare din abundenta,peste este...de exemplu m-am intors in vara de la Lacul Corbu,de la CN de crap,si ajung seara ,dimineta pe la 10 plec la o partida de spining,echipament lanseta fox rage cat spin ,2.65cm,putere 55-175gr,mulineta daiwa opus bull 6000 echipatea cu multifilament 0.28...inaintas mono 0.50(aici am gresit-proasta calitate ) si proasta alegere...pun un vobler Excalibur xr100 si dau...la a 3 sau 4 lansare atac violent da de doua ori din cap violent si pleaca in sus pe Mures,dupa un dril de 20-25 min cred eu,aduc la mal un somn de 20-22 kg,il eliberez rup mono ,pun altul nou si dau din nou...dupa cca 10 min atac ,imi pleaca drept in fata ca un submarin ,ia cam 40m fir ,il opresc,il aduc...tot pe fund si la vreo 20m de mal mi se rupe mono ,tremuram tot,m-am necajit ca s-a dus cu vobler cu tot...(abia am facut rost de vreo 5 buc,pot ca spun ca voblerele excalibur xr 100 in anumite situatii sunt criminale la somn.)dar nui nimic ,pun alt mono si trec pe oscilante grele 25-40 gr,facute din compozitie,recuperez usor sa simti si fundul,pescuiam pe albie cu adancime de 2.5-3m,unde erau si bolovani mari ,simteam cum da oscilanta in ei...la ora 16 inchei partida,ma luase oboseala dupa drumul de ieri (cca 600 km) trag linie ,5 pesti eliberati intre 3kg si 22,unul ratat din intepatura si o ruptura...cam naspa ca 4 nopti am avut cosmaruri cu somni si cu rupturi...sper ca nu v-am plictisit...
2013 a inceput binisor,sper sa fim sanatosi si sa avem timp ...Fire intinse!