Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
valabil doar daca poti fi convis de faptul ca nu te-a vazut nimeni pescuindDar ce s-a intamplat la o partida de pescuit nu are nimica de-a face cu darea in vileag al locului...
e suficient sa te vada pescuind si prizand cineva care te cunoaste, te recunoaste sau nu te cunoaste dar are o buna memorie vizuala si o gura sloboda pentru ca locul tau "secret" sa devina loc de pelerinaj.
exceptand cazul in care va plac postarile de genul "am prins un peste" adica nu tu specie,incadrare in timp, tehnica, naluca etc.

Uneori prinzi ,alteori faci umbra...
[…..]
nu neaparat daca esti pe un loc bun o sa prinzi peste! Daca nu stii sa abordezi locul acela este degeaba. E drept ca poti la fel de bine sa faci umbra apei si sa incurci pe altul .
[…..]

[…..]
nu neaparat daca esti pe un loc bun o sa prinzi peste! Daca nu stii sa abordezi locul acela este degeaba. E drept ca poti la fel de bine sa faci umbra apei si sa incurci pe altul .
[…..]
… mare adevar ai spus Zamfi aici … doar ca (asa cum ai spus si tu), pentru a aborda cum trebuie locul respectiv, acesta trebuie sa fie liber....
Asa am patit acuma cu ultimii salai.Ne-a urmarit unul...a vazut cum dam,tot,tot..A doua zi ..calare pe loc..O prins unul de vreun kil toata ziua..
..........atata timp cat vor fi subiecte fierbinti polemicile nu o sa intarzie.....si acum sa va spun cum vad eu secretul locurilor bune :Mda...Iar o sa creez polemici
.............ca sa-l citez pe ......colegu
..Acu urmeaza partea nasoala.....te trezesti ca respectivul pescuind cu monturi supradimensionate strica locul lasand in urma lui un dezastru ( un loc plin cu fire rupte ) si crengi ridicate din cauza carora pescuitul pe locul respectiv e terminat
Mah chiar imi pare rau ca am scris ce am scris...
@tyrael
Scuze ca mi-am permis sa va stric jucaria.Nu o sa se mai intample...Se pare ca percepem diferit lucrurile.
Mah chiar imi pare rau ca am scris ce am scris...
@tyrael
Scuze ca mi-am permis sa va stric jucaria.Nu o sa se mai intample...Se pare ca percepem diferit lucrurile.
de parca as fi cine stie ce guru in ale pescuitului... Asa ca da-I inainte cu gumele alea si cand ti se termina, in caz ca nu le mai gasesti, apeleaza la mine, eu s-ar putea sa imi fi facut un stoc mai consistent pentru mine si prieteni
O sa retin ideea cu gumele, desi momentan imi acopera necesarul...

Sigur ca e mai comod sa dai pe o zona care a produs deja ,dar la un moment dat te vei plictisii indiferent cat de bine vei prinde si un peste prins pe o zona noua a barajului de ex.iti va aduce mult mai multa satisfactie! Parerea mea!
@adiwolf
Pana acum cca 2 ani aveam un program de lucru mult mai nasol ca al tau...Dar cred ca stii foarte bine acest lucru. Si totusi nu eram chiar asa "rau" ...De aceea ziceam ca exista perceptii diferite asupra subiectului .Insa cum a zis si colegul tyrael ,netul este de cele mai multe ori un mod de transmitere deficitar al trairilor fiecaruia.
Si sigur ca nu mi-ar conveni sa bat drumul ala si sa nu am loc de pescuit.Insa tu chiar crezi ca doar pe zona aceea se prinde peste?Sigur ca e mai comod sa dai pe o zona care a produs deja ,dar la un moment dat te vei plictisii indiferent cat de bine vei prinde si un peste prins pe o zona noua a barajului de ex.iti va aduce mult mai multa satisfactie! Parerea mea!
![]()
te salut si ma bucur sa mai cunosc inca un pescar vecin,sper sa ne vedem la o partida pe MuresCristi, sunt din Sîntandrei şi cunosc bine zona Mureşului, părerea mea este că mai sunt foarte puţini peşti mari şi cred că-s foarte bine educaţi dacă au ajuns la dimensiunile alea. Aşa cum a spus şi Gigi într-o postare, apele noastre sunt agresate, şti bine ce se întâmplă de ani buni acolo pe malul apei. Dacă nu prinzi nu înseamnă că nu eşti pescar bun, iar în ce priveşte postările colegilor părerea mea este că toţi cei care prind sau nu prind ar trebui să mai posteze câte o poză să mai povestească câte ceva, asta din spirit de camaraderie. Poate la vară ieşim la un pescuit de somn.
poate ne intalnim sa facem o partida de rapitori inpreuna
,eu personal ma duc maine sa dau la Mintia dupa ceva avat,poate se agata vreunul la apa calda.
De indata ce ajungem pe balta.... SOC, SENZATIONAL..... 5 barci!! situate exact pe zona pe care vroiam sa o pescuiesc, nu era nici macar una in alta zona. Toti aglomerati pe o arie foarte mica, acolo fiind un canal cu apa mai adanca. Dupa cateva gaturi bune de afinata bauta mai mult de nervi, ne-am apucat sa umflam barca. In urmatoarele 15 minute... de parca nu era de ajuns, o duba parcheaza langa noi, coboara 2 BIC-uri si hop in apa. Puteti ghici unde s-au postat? Tot pe aria aceea mica, facand locul muuult mai aglomerat si aproape de nepescuit. Unde sa mai dai la peste, locul in care vroiam sa dau era full, locul in care prinsesem dar mai slab era acoperit de gheata in intregime. M-am postat undeva laturalnic, apa mica si agatatori la tot pasul. Este o placere la -8 grade sa faci monturi, sa pui mana pe crengile ude scoase din apa. Au trecut vreo 3 ore, nici o miscare (pentru mine), pe locul vizat de mine se mai prinde din cand in cand. Observ totusi ca marimea stiucilor este mult sub ce prindeam in partidele trecute. Pe la ora unu, dupa ce am batut o zona foarte mare, locuri in care nu am pescuit niciodata, satul de umblat fara rost, observ ca cineva pleaca din loc. Zic, asta este o oportunitate, ajung acolo, pana las ancora, pana fumez o tigare, colegul puncteaza una la lingura. Pun o guma.... dupa vreo 15 lansari, punctez si eu una. Per total, acest loc a produs 3 stiuci, una ratata si 2 scapate langa barca (deci 6). Acum Zamfi, incearca sa imi mai explici cum este cu satisfactia locurilor noi de incercat. Nu ma asteptam sincer nici in visele mele cele mai urate ca la -8 grade sa fie 9 barci pe o arie extrem de mica in care nu trebuia sa faci nici un efort sa arunci in barca celui de langa tine. Per total nu am punctat decat o stiuca, nu asta ar fi fost problema, am avut multe partide fara nici un peste dar parca mi-a lasat un gur amar pentru ca imi pusesem niste sperante intr-o ultima zi de pescuit linistita la stiuca pe anul asta. Este destul de frustrant sa mergi 250 km dus intors, in conditiile de ger date in care inelele lansetei aveau doape si trebuiau curatate la fiecare 2 lansari, galetul mulinetei fiind practic o bucata de gheata. Macar peisajul superb si soarele au facut o zi mai frumoasa, despre balci.... nu mai povestesc. Un lucru e cert ca ziua pentru mine cel putin. Asa cum nici bunicul meu nu dadea niciodata coasa si secera lui nici eu nu o sa mai impartasesc locuri si naluci decat celor mai apropiati prieteni.
Citat
Acum Zamfi, incearca sa imi mai explici cum este cu satisfactia locurilor noi de incercat
Spun partial ,deoarece intre timp am inteles multe legate de pescuit si pescari ...Nu ma mai duci pe mine la ora 2 noaptea in ianuarie nici daca-mi garantezi 1 tona de scobar! Insa atunci eram mai tanar ,mai plin de energie si pescuitul era perceput altfel de mine.Intre timp lucrurile s-au mai schimbat ,nu neaparat in bine!
Insa ,asa cum iti spuneam si acum poate intelegi ce am vrut sa spun , perceptia mea asupra pescuitului difera putin de a ta si de fapt si de a mea de acum 15-20 ani. Chiar nu stiu cum sa explic sa nu par iar rau intentionat ,deoarece cu netul asta...
Daca nu vei prinde nici unul ,cand o sa mai treaca vremea un pic (desi iti doresc sa ramai tot timpul tanar!) o sa ai o satisfactie si din faptul ca nu ai participat la "nebunia" generala ,ca ai avut ocazia sa incerci o guma noua, ca te-ai deconectat de problemele zilnice ,etc. De aceea imi place mie spinningul in comparatie cu alte stiluri;il pot practica singur ,pot incerca ceva nou ,poti schimba tot timpul peisajul si daca obtii un atac intr-o zi acest lucru poate sa-ti rasplateasca eforturile mai mult ca x stiuci prinse in "grup"
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH