Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

41

17.07.2014, 11:52

Si ca sa mai zic una … pe Po malurile sunt foarte greu accesibile.

Cred ca ne duce putin si in eroare faptul ca dintr-un singur punct (barca) pleaca 6 lansete.
Daca presupui ca pe zona respectiva de 300 m ai avea "doar" 3 locuri de pescuit accesibile de pe mal, te-ai gandit ca de ex cei 3 pescari din barca, imprastiati pe cele 3 locuri, poate ocupa si mai mult de 300 m?
Daca fiecare ocupa 50 m intr-una din parti, iar cele 3 locuri accesibile sunt pe o distanta de 200 m, iaca sunt si asa 300 m ocupati de mal.
Cind vei avea barca si vei pescui din barca, sunt convins ca vei percepe putin altfel locurile...
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

42

17.07.2014, 12:02

Stiu ca nu e 100% relevant, dar tu cati metri de mal bati cu spiningul?
E drept ca esti dezavantajat pentru ca nu dispui de barca, dar...si sa bat atatia kilometri, pentru cateva zile pe an, intr-un loc de vis...si eu as incerca sa il fructific la maxim. Nu cred ca e atat de grava situatia
Aceleasi discutii le aveam si eu acum un an cu un nene care dadea la stiuca din barca, parcurgand sute de metri de mal cu stuf, iar eu imi plantasem doua lansete pe un loc nadit si balizat vreo 4 metri, incercand sa prind ten. Ca numai in malul opus am gasit pestii, pana acolo nu?

Altfel se pune problema cu aia care insira 10-15 lansete pe 100 de metri de mal de Dunare

danmiclau56

Știucă

Răspunsuri: 1 579

Locație: TM

• Scrie un mesaj privat

43

17.07.2014, 12:07

Zoran, o sa trebuiasca sa ma inveti cateva cuvinte in germana
io pot sa te invat si injuraturi pe germana, dar cred ca :
....:):rizi: :rizi: :bravo:
....STRANGETI VA PUTIN MONTURILE CA NU E BALTA VOASTRA......Befestigen Sie montieren eine Weile, es ist nicht IHR BALTA :ochi:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

44

17.07.2014, 12:36

O puşcă dinaia de paintball şi ai rezolvat problema. :rizi:
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

45

17.07.2014, 12:45

Cu toate ca si eu pescuiesc la spinning in proportie de peste 75% totusi nu pot sa nu observ un anume grad de intoleranta a spinningarilor pt. alte stiluri... :rizi: .
Sper sa n-ajungem si noi ca "muscarii" care (dupa parerea lor) sunt singurii ce practica pescuitul "adevarat"... :rizi: .
(cre` ca glumesc... :zambet: )
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

46

17.07.2014, 12:58

Cu toate ca si eu pescuiesc la spinning in proportie de peste 75% totusi nu pot sa nu observ un anume grad de intoleranta a spinningarilor pt. alte stiluri... :rizi: .

:rizi: cam asa gandesc si eu, parca e cam multa intoleranta a spinningarilor pentru alte metode de pescuit :rizi:
Anem stiu bine ca unii pescari de stationar sunt chiar prea invazivi si exagerati(am intalnit o gramada), stiu bine ca isi lasa resturile monturile legate pe maluri.De foarte multe ori si eu speram sa gasesc anumite locuri libere insa a trebuit sa caut chiar zeci de km pentru a gasi o alternativa pentru ca era totul ocupat.Asa e la pescuit stii prea bine ca regula e primul care soseste ala ocupa locul.

Ma bucur teribil de mult (stiu ca asta nu le va conveni unora … mai ales lui Mane – scuze dar sunt un pachet de nervi) ca au interzis pescuitul cu peste (mort sau viu) in regiunea in care locuiesc si probabil incet incet se va interzice peste tot, cu ocazia asta poate se rareste numarul nesimtitilor de pe Po.

:rizi: Am mai vorbit noi doi de chestia asta, nu cred ca s-ar diminua numarul nemtilor pe Po, cred ca s-ar cauta alte momeli alternative cum ar fi peletele si in cativa ani o sa invete toti somnii sa devina "culegatori" si s-ar putea ca sa scada rezultatele si la spinning din cauza asta :rizi:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

47

17.07.2014, 13:03

Informer, nu este vorba de intoleranta sau alte deductii … este vorba strict de faptul ca nu au niste limite si nu se gandesc ca poate mai sunt si alti prosti ce vor sa pescuiasca intr-o anumita zona. Mi se pare absurd sa vina cineva si sa inchia complet portiuni de 200 de metri de rau doar pentru ca ei au ajuns primi acolo. La fel de absurd mi se par si indivizii aia de pe Dunare care isi insira nu stiu cate lansete la o distanta de 50-100 de metri una de cealalta … aia ti se pare normal? Nu te deranjeaza ca vrei sa arunci un jig in apa dar te trezesti ca pe o portiune de cateva sute de metri sunt insirate nu stiu cate lansete?

Atunci cand va oameni la stationar cu lansetele puse cu limita crede-ma ca nu ma deranjeaza cu nimic, ma pun si pescuiesc putin in lateral si am incheiat. Am precizat asta doar pentru a nu avea cineva iluzia ca as avea ceva cu pescarii care pescuiesc in alt fel decat spinning. Si apropo, la fel injur si pescarii de spinning care trec pe langa tine provocand niste valuri de trebuie sa te muti, sau cei care te vad ca pescuiesti intr-un anumit loc si se apropie de tine atat de aproape incat esti nevoit sa arunci cu voblere dupa ei – au fost cazuri :nervos:

Zoran, sincer nu ma intereseaza de cati bani au dat aia pentru a sta o saptamana sa pescuiasca non stop, daca i-au dat inseamna ca si-au permis :rizi:. Stiu ca si eu am de facut 60 de km pana la locul de pescuit si atunci cand prind cateva ore libere as prefera sa am unde sa pescuiesc si nu sa ma plimb prin boscheti pentru ca aia nu au limite in a se extinde cat vor.

ps: Mane, pe Ebro inca se mai prind somni la spinning :ochi:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

48

17.07.2014, 13:16

Informer, nu este vorba de intoleranta sau alte deductii … este vorba strict de faptul ca nu au niste limite si nu se gandesc ca poate mai sunt si alti prosti ce vor sa pescuiasca intr-o anumita zona. Mi se pare absurd sa vina cineva si sa inchia complet portiuni de 200 de metri de rau doar pentru ca ei au ajuns primi acolo. La fel de absurd mi se par si indivizii aia de pe Dunare care isi insira nu stiu cate lansete la o distanta de 50-100 de metri una de cealalta … aia ti se pare normal? Nu te deranjeaza ca vrei sa arunci un jig in apa dar te trezesti ca pe o portiune de cateva sute de metri sunt insirate nu stiu cate lansete?

Anem, nu m-am referit strict la ce ai scris tu mai sus... da` hai, uita-te si pe alte forumuri si spune-mi sincer ca tu nu vezi o atitudine de genu` "Noi suntem Pescarii adevarati!" la spinningari... poate numa` mi s-o parut mie. :rizi:
Cat priveste restul aspectelor, io am fost educat sa-mi fac treaba, oricare ar fi ea, fara sa-i deranjez/jenez pe cei din jur... poate altii au invatat altfel... :nunteleg: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

49

17.07.2014, 13:40

Un sambure de adevar exista in asta cu mandria tagmei de spining

Pescari de crap sa se ia de spining am vazut o gramada. Dar invers nu prea :)

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

50

17.07.2014, 14:13

Hi-hi… cred ca in orice stil de pescuit practicat de fiecare in parte, se pleaca de acasa cu mari sperante, cu planuri si idei! Si daca dintr-un motiv sau altul nu ne putem desfasura cum am fi dorit, fiind nevoiti sa ne orientam la fata locului, nu ne scapa de nervi si injuraturi decit o partida reusita, cu capturi pe masura nervilor produsi. Personal, intr-un astfel de caz, chiar daca ar fi fost 1000m de mal ocupat si as fi colindat mai mult decit as fi pescuit, o partida finalizata cu driluri m-ar face sa uit de nervi… :noroc:

www.pescuit-la-somn.com

tudor

Super Moderator

Răspunsuri: 1 247

Locație: Saint Cloud, France

Profesia: Catfish angler

• Scrie un mesaj privat

51

17.07.2014, 15:02

Sunt mai mult de acord cu anem. Si aici s-a interzis in multe locuri pescuitul la geamandura din cauza faptului ca se intind aiurea de incurca toata lumea si-si mai si lasa geamandurile, firele cand pleaca. In plus nu vad necesitatea utilizarii a mai mult de doua lansete.
La fel fac si crapistii care sistematic pescuiesc malul din fata, deci duc montura si la 300m cu toate ca s-ar fi putut instala pe acel mal mult visat. Nu-i intereseaza ca mai sunt si alti utilizatori.
Cand sunt din astia ma fac ca nu-i vad si trec tare peste firele lor. Cand ma intorc fac tot asa. :rizi:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

52

17.07.2014, 15:16

[.....]
Cand sunt din astia ma fac ca nu-i vad si trec tare peste firele lor. Cand ma intorc fac tot asa. :rizi:

:rizi: :rizi: :rizi: ..... :box:
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

53

17.07.2014, 15:44

Si vi se pare ca procedati corect ? Nici unii dintre ei nu procedeaza cum trebuie dar nici voi . Daca stiu cum procedezi si cand treci odata peste geamanduri ai surpriza sa dai peste niste bolovani legati de geamanduri false si iti spargi barca...nu asta inseamna mers la pescuit ..

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

54

17.07.2014, 16:06

Sunt mai mult de acord cu anem.

Pai inseamna ca suntem cel putin trei! :rizi: :rizi: :rizi:

Si ca sa nu o mai lungesc ,indiferent cat ati vrea sa dati cu pietre in astia cu spinningul :rizi: ,indiferent cat de jepcari ne considerati , trebuie sa recunoasteti (in sufletul vostru macar) ca deranjam mult mai putin in comparatie cu stationaristii! Atat natura cat si ceilalti pescari! Nu inseamna ca noi suntem mai "elitisti" si nici nu suntem "miezul" ,insa ,desi prindem in general doar 10% din pestele care se prinde la clonc sau stationar NU ne lasam! :rizi: Ramanem pe aici ,printre voi,atat pe forum (unde cloncul si stationarul sunt pe podium) cat si pe ape ,numa asa sa nu uitati de noi!

Ps: rar ,dau si eu la stationar ,insa cu un bat din mana! Chiar daca merg km pentru a face acest lucru .

Si acum ,cu rugamintea sa o luati chiar ca o gluma (cel putin persoanele "de fata" se exclud nu?) si sa nu ma suspendati (ca o fac eu singur daca va lezeaza pe careva) eu stiu o vorba care umbla prin zona mea si care spune ca ,cu cat e pescarul mai ...slab pregatit :) cu atat duce mai multe bete cu el.
Pa! :noroc:

Tyrael

Știucă

Răspunsuri: 601

Locație: Rm Valcea

• Scrie un mesaj privat

55

17.07.2014, 16:25

Mai mai Zamfi.... Aprinzi focuri :) . Acum la subiect, e chiar deranjant sa ocupi 200 m de apa cu bete monturi imi suna a semi-braconaj

attila

Șalău

Răspunsuri: 282

Locație: Nördlingen/Resita

• Scrie un mesaj privat

56

17.07.2014, 16:29

In timp ce cautam documentatie pentru dobandirea permisului de pescuit german, am gasit mai multe "Recomandari" despre distanta minima ce trebuie lasata intre pescari. Stiu ca acelasi lucru e valabil si in romania.
Aceasta distanta se recomanda a fi undeva la minim 20 de m. Asta inseamna ca, daca lasi o distanta de 25 de m fata de "tabara somnorosilor", ar trebui sa poti lansa si tu betele tale in apa. Cu alte cuvinte, ai dreptul legal sa "soliciti" scoaterea oricaror ce fire iti blocheaza accesul. Imi pare rau daca se vor supara cei care obisnuiesc ca dintr-un punct fix sa duca monturi cate 100 de m in stanga, diagonal cumva pe apa, si 100 de m in drepta, tot diagonal pe apa, catre malul opus, dar din punct de vedere legal (sa nu mai vorbim de bun simt), nu procedeaza corect.
Poate gandirea mea de "80% spinningar" e gresita...dar asta e punctul meu de vedere :D
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

57

17.07.2014, 16:54

Mai mai Zamfi.... Aprinzi focuri :) . Acum la subiect, e chiar deranjant sa ocupi 200 m de apa cu bete monturi imi suna a semi-braconaj

Chiar nu vreau sa aprind nimic! De aceea am si spus ca nu vreau sa lezez pe nimeni ,mai ales ca pe aici nu cred ca e cazul. Ma refer la membrii activi. :bravo:

Insa pur si simplu m-am saturat de bete intinse pe maluri ,fire peste apa, muzica ,gratare ,peturi si cutii de bere lasate in urma de aceste tabere! :nervos: Vorbesc de ce intalnesc eu la mine. Aseara am iesit la Mures :) Doar sa inserez sa vad daca este miscare .Muresul scade insa accentuat si m-au f...la telefon niste colaboratori de mi-a venit lehamite de pescuit! Insa ,la un moment dat , vine o masina se dau jos doi ghiborti din ea ,scot scaune ,bete ,etc IN SPATELE MEU !!!! Eu aruncam cu o maimuta in apa si eram cu gandurile aiurea ...Nu-i bag in sema.Crezi ca am scapat ? Un ghibort care reusea sa articuleze cuvinte , ma intreaba asa ...exasperat , dupa vreo 15 minute daca mai dau mult ca ei trebuie sa-si monteze betele inainte sa se intunece de tot!!!!! :doarecapu: Tinand cont ca nu poti sa o scoti la capat cu ghibortul :) ,nu i-am raspuns si am continuat sa lansez ...Ma rog ,se cheama ca pescuiam . Omul a dat drumul la muzica ,asa ...suficient de tare sa se auda din Aiud! Nu vreau sa mai continui ...

Normal ca este un exemplu extrem. De aceea nici nu a-si fi vrut sa-l pomenesc aici ,dar daca tot esti curios... :rizi: Cea mai misto faza ar fi fost daca ma intreba omul( ma rog ,ghibortul...) daca eu sunt ala de tot fac mofturi pe forumul lui Zoran! :rizi: :rizi: :rizi:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

58

17.07.2014, 16:55

Cand sunt din astia ma fac ca nu-i vad si trec tare peste firele lor. Cand ma intorc fac tot asa.

Tudor, cu tot respectul, dar aici nu sunt de acord! Si voi veni cu exemplu, dar nu am timp acuma sa fac schita, merg pe apa! :bucuros2:

www.pescuit-la-somn.com

59

17.07.2014, 17:02

1 nu am spus ca e corect sa ocupi 200-300 m . Am mentionat ca gresesc si stationarii. Eu cel putin, cu 4 lansete , nu ocup mai mult de 50-70 m.
2 am contestat metoda de a trece peste lansete...ptr ca treci o data, de doua ori si apoi s-ar putea sa ai surprize...surprize
3 in Romania nu-ti respecta nimeni distantele legale...Nu se respecta nimic. Poate in Germania, dar nu cred ca nici acolo.

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

60

17.07.2014, 17:24

quote] Cea mai misto faza ar fi fost daca ma intreba omul( ma rog ,ghibortul...) daca eu sunt ala de tot fac mofturi pe forumul lui Zoran! :rizi: :rizi: :rizi:[/quote]

Ar fi fost super-de-tinut minte o chestie de-astam cand lumea internautica se intalneste cu lumea manelutelor date la maxim...
Am patit si eu din asteam cu intrebari mai mult sau mai putin voalate... nu va suparati, mai stati mult??? :)))) :zambet:
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...