Cum naiba prind unii somni iarna la spining ca eu nu am ciupit nici unul pana acuma intr-o viata de pescar.
Si m-am straduit.!
Cum naiba prind unii somni iarna la spining ca eu nu am ciupit nici unul pana acuma intr-o viata de pescar.
Si m-am straduit.!
ideea de baza consta in gasirea locurilor in care stau dupa care urmeaza un pescuit de anduranta insistand cu chestii cat mai variate care poate il vor provoca ...
Si m-am straduit.!
ideea de baza consta in gasirea locurilor in care stau dupa care urmeaza un pescuit de anduranta insistand cu chestii cat mai variate care poate il vor provoca ...
SI parca ar trebui evolutia nalucii cat la lenta si cat mai la mustata... Trasatura e la fel de frumoasa ca in apele calde![]()
Cand aveti situatii de genul asta cu o gramada de lemne pe apa, minimul necesar e o lanseta si mulineta puternica iar firul minim 0,40mm.Baiatul asta foloseste de 80lb si tot pierde somni pe Po cand raul e "rau".Uitati-va la sfarsit cand somnul intra in lemne si firul cedeaza.Eu cu Anem pescuim in locuri mult mai "rele" decat asta, aici pescarul e pe un brat al Po-ului fara curent prea puternic.
...
Cand aveti situatii de genul asta cu o gramada de lemne pe apa, minimul necesar e o lanseta si mulineta puternica iar firul minim 0,40mm.Baiatul asta foloseste de 80lb si tot pierde somni pe Po cand raul e "rau".Uitati-va la sfarsit cand somnul intra in lemne si firul cedeaza.Eu cu Anem pescuim in locuri mult mai "rele" decat asta, aici pescarul e pe un brat al Po-ului fara curent prea puternic.
Mdaaa......
![]()
Ce se vede in filmul asta e "parfum"
Oricum a muncit ceva omul! Mane, si o crenguta mica poate deteriora firul. De aceea cu cit mai gros, cu atata mai bine.
O alta chestiune f importanta, regleaza frana intre 5 si 6 kg-forta, si nu mai umbla la ea! Nu ai ce sa cauti cu degetele pe tambur. Un mini touch prea mult poa sa imprime tensiuni in fir, echivalete cu frane-forta si de 20 kile. Si atunci pocneste ceva...![]()
Si crede-ma, nu-l intereseaza pe somn daca ai leader de 1 mm si fir de 0,45-0,50 mm, sau daca ai linie de salau.![]()
Nu pot sa reglez frana de acasa si sa o las asa pentru ca am vazut cu ochii mei cum la anumite mulinete dupa ce le lasam mult timp fara sa umblu la frana parca era putin blocata
Adica trebuia putin mai multa forta sa plece frana sau trebuia sa desfac putin si totul era ok.Ei bine chestia asta si faptul ca am citit pe ceva forumuri si bloguri ca e"e bine" sa nu tinem frana tot timpul blocata m-a facut ca in ultimul timp cand ajung acasa sa imi desfac frana de la toate mulinetele.Bine, de curand am citit ca ar fi bine sa deblocam si antireturul insa pe asta nu o aplic
Chestia cu frana putin blocata dupa ce nu am umblat la ea ceva timp mi s-a intamplat la o Daiwa sprinter, la un Shimano exage si la un Black cat 680 FDX
Da,interesant.Desi personal as fi ales altfel pozitia de pescuit. E bine uneori sa te gandesti ce faci daca iti intra monstrul ...Unde-l aduci ,unde-l obosesti , chestii din astea marunteOricum a muncit ceva omul!
eu m-as fi pozitionat tot unde era el pt ca daca ar fi plecat pe curent in dreapta firul ar fi atins in mod sigur in pilonii de la constructia aia...Ar mai fi si faptul ca poate nu are voie sa se apropie prea mult de anumite baraje sau constructii, spre ex am baraje la care pot sa pescuiesc la 5m de baraj
altele la 40m
si altele pe la vreo 200
asta ca sa fiu in regula si sa nu risc vreo amenda. Da,interesant.Desi personal as fi ales altfel pozitia de pescuit. E bine uneori sa te gandesti ce faci daca iti intra monstrul ...Unde-l aduci ,unde-l obosesti , chestii din astea marunteOricum a muncit ceva omul!
La frana reglata la 6kgf (daca lanseta si linia face fata), scoti in 20 min orice somn pe mal,
Cred ca e putin cam riscant in momentul cand iti da un somn sanatos in lanseta daca ai frana prea stransa, dupa testele facute acum mi-am dat seama ca pescuiesc cu frana intre 4 si 5 kg.Sicer imi e putin frica sa o strang mai tare pana in momentul atacului, in timpul drilului e alta treaba acolo daca trebuie strang la maxim.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH