Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Ce este legal sau ilegal nu trebuie sa sustinem tu sau eu ca sa fie asa, asta rezulta din textul legii iar abaterile ar trebui sa fie sanctionate de cei pusi sa faca asta nu de forumuri sau pescari sportivi.pai pana acuma sustineati ca "sforasul" (defapt firul de pescuit tinut in mana) este o metoda ilegala si ca reprezinta un pripon - in timp ce aceeasi montura legata de data asta de o undita si o mulineta, reprezinta pescuitul sportiv ??!!
iar acuma spuneti ca defapt diferenta este doar in a intepa pestele?! ca defapt se inteapa si nu prea?!
"Sforasul" asta poate fi considerat un pripon in conditiile pe care le-am mai spus pe celalalt topic si repet, daca este legat la un punct fix, gen: copac, piatra, stanca, s.a. si tine pestele priponit. Adica nu-i permite sa mai ia fir. Atata timp cat il ti in mana, iar contactul pestelui este cu omul direct ( adica celalalt animal ) se considera lupta dreapta. De-asta am insistat sa se faca diferentierea denumirilor. Sforasul este o unealta ce se priponeste pe cand "mosorul" este acceptat in majoritatea tarilor. Nici la noi nu se face tam tam pe seama lui, pentru ca este considerat o unealta folosita de pescarii de subzistenta. Este paupera si de aceea se trece cu vederea faptul ca nu necesita un "bat" (lanseta, undita) pentru manevrarea drilului ( luptei cu pestele ).sunt putin confuz....![]()
pai pana acuma sustineati ca "sforasul" (defapt firul de pescuit tinut in mana) este o metoda ilegala si ca reprezinta un pripon - in timp ce aceeasi montura legata de data asta de o undita si o mulineta, reprezinta pescuitul sportiv ??!!
iar acuma spuneti ca defapt diferenta este doar in a intepa pestele?! ca defapt se inteapa si nu prea?!
pai pana la urma cum sta treaba? Tudore, astept si interventia ta!
Adica cu linia libera din baitrunner, iar la mulinetele clasice cu pick up-ul lasat peste cap, ca dupa aruncare. Sau frana dezactivata la multiplicatoare...............Trebuie sa fie lanseta inline ...............
firul trece prin blanck.
@Adi
Cand dai teapa cu mana barca nu se misca de loc. Eu spuneam despre cei ce dau teapa cu lanseta, ca ai impresia ca se va rasturna barca. Adica au nevoie de un gest atat de amplu ca sa compenseze supletea lansetei.
@cornel.s
Lanseta inline e o lanseta fara inele, firul trece prin blanck.
silure tud 11 08 13 - YouTube
sau glanis combat - YouTube
Stiu tipurile alea de lansete Tudor ca decurand m-am pricopsit si eu cu un bat de spinning costier, insa noi vorbim aici despre echipamentul clasic si nu apucam sa epuizam un capitol ca sarim la altul. Acele lansete se folosesc preponderent la pescuitul marin.
La cei ce pescuiesc cambula am vazut, cu multiplicatoare electrice.
Tre` sa fie super bete daca tensiunea firului este preluata de majoritaea lungimii tronsonului de varf. Plus ca nu te mai incurci cu atata fir tras prin inele.
Asta ai dedus in urma nenumaratelor contre pe care le-ai dat la clonc cu (1) lanseta si cu (2) WFT nevercrack sau?si da, teapa data cu mana nu se compara cu niciun(o) nevercrack, wft sau cum s-or mai numi....intepatura este mult mai ferma -parerea mea!
Asta ai dedus in urma nenumaratelor contre pe care le-ai dat la clonc cu (1) lanseta si cu (2) WFT nevercrack sau
Cum crezi... dar o concluzie de regula se trage dupa mai mult de cateva partide, cativa pesti si/sau un peste scapat.raman totusi la convingerea ca "brandul meu" in momentul atacului da contra bine
sunt putin confuz....![]()
pai pana acuma sustineati ca "sforasul" (defapt firul de pescuit tinut in mana) este o metoda ilegala si ca reprezinta un pripon - in timp ce aceeasi montura legata de data asta de o undita si o mulineta, reprezinta pescuitul sportiv ??!!
pai pana la urma cum sta treaba? Tudore, astept si interventia ta!
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH