Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

anem

Super Moderator

Registrierungsdatum: 19. Februar 2012

• Nachricht senden

21

Dienstag, 17. März 2015, 17:43

In repezis puternic ,cu apa relativ mica,noaptea, cand pare ca apa isi schimba brusc "tonalitatea " de curgere ,mai ales daca doar pentru 2-3 s, este foarte probabil sa fie somn in repezis la vanatoare ... Ati auzit asta careva ? :relax:

Chestia pe care o spui tu Zamfi am vazut-o de mai multe ori. Cand pur si simplu apa isi schimba usor directia de curgere si se puteau vedea niste valuri ciudate ca si cum ceva masiv ar inota undeva destul de aproape de luciul apei … treaba asta o vedeam cel mai bine in capatul repezisurilor, in locurile imediat dupa zona unde apa se stramta brusc pentru ca ulterior sa se largeasca sau evident pe sub anumite baraje. Am vazut o chestie asemanatoare inclusiv in weekend-ul ce tocmai a trecut.

Somnii isi tradeaza de obicei prezenta in momentele in care sunt la vanatoare, “se balacesc” sau sunt la depunere in maluri. Daca sunt la vanatoare este imposibil sa nu fi speriat de sunetul pe care il scot … mai ales daca vorbim de un mustacios bine imbracat. Daca “se balacesc” ii vezi intorcandu-se la suprafata apei si eu unul nu am reusit vreodata sa prind vreunul in momentele astea. Daca sunt la depunere … trebuie lasati in pace sa isi vada de treaba. Am vazut de cateva ori somnii in apa de doar doua palme cu spatele afara sau pe sub anumiti boscheti probabil protejandu-si cuibul.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

zamfi

Profi

Registrierungsdatum: 25. Februar 2012

• Nachricht senden

22

Dienstag, 17. März 2015, 19:46

Asa e Anem ,insa eu ma refeream totusi la altceva: noaptea nu vezi apa ,auzi doar sunetul ei! De aceea spuneam de tonalitate...Si cateodata apa suna altfel 2-3 secunde.O ureche neexperimentata nu-si va da seama ca vaneaza un somn in repezis ! Trebuie ceva antrenament sa distingi sunetul in iuresul repezisului. Dar dupa ce-l "prinzi" se ridica parul pe tine cand stii ca este sub nasul tau ...Si nu ia naluca! :rizi:

teo pes

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 11. Februar 2015

Beruf: pescar normal

• Nachricht senden

23

Dienstag, 17. März 2015, 20:15

Am eu un prieten (momoul ) care stie ca a dat de somn cand se trezeste singur din sforaitul lui !!!!!!! :limba:
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!! :bucuros2:

momaul

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 29. Dezember 2013

Beruf: elecronist

• Nachricht senden

24

Dienstag, 17. März 2015, 21:24

Salut. Sint oameni care merg la pescuit ca sa prinda cite un somn strajnic pentru ca acasa deabia reusesc sa prinda cite un somotel :rizi:

cristiGalati

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 7. Januar 2014

Beruf: Inginer

• Nachricht senden

25

Dienstag, 17. März 2015, 21:59

@ Zanfi
dar si cand ia naluca tot universul se reduce la o lanseta, o mulineta si o bucata de fir!
senzatiile sunt unice!
este tare greu de descris in cuvinte!

26

Dienstag, 17. März 2015, 23:34

In repezis puternic ,cu apa relativ mica,noaptea, cand pare ca apa isi schimba brusc "tonalitatea " de curgere ,mai ales daca doar pentru 2-3 s, este foarte probabil sa fie somn in repezis la vanatoare ... Ati auzit asta careva ? :relax:

Am si auzit si am si vazut live ,de 2 ori ,:in marginea unor copaci scufundati sare un clenut afara din apa si imediat in urma lui se face un val mare!
in acelasi loc,dupa furtuna,noaptea se vedeau obletii cum sar afar din apa sclipeau,si la fel in urma lor apa isi schimba "tonalitatea"

27

Mittwoch, 18. März 2015, 01:26

in marginea unor copaci scufundati sare un clenut afara din apa si imediat in urma lui se face un val mare!

valul sa produs oblic fata de directia in care curgea apa si somnul(daca era el) nu a iesit in suprafata,probabil era mare si a rapit undeva intre ape.(actiunea sa petrecut ziua)