Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.

ovidiu.U

Șalău

Răspunsuri: 323

Locație: Bucuresti

• Scrie un mesaj privat

21

miercuri, 7. mai 2014, 21:33

Dar niste tepe zdravene in mai mult de 90' unghi intre fir si lanseta... face poc.
Cum ziceam mai sus, m-am convins de cateva ori.
Am văzut asta la pescari experimentaţi, sunt atenţi la fir şi se uită undeva înainte unde intră firul în apă, duc vârful băţului mai în spate de verticala mandrinei şi tensionează. Nu-s atenţi la detaliul ăsta.
Eu nu uit de detaliul asta, dar sunt niste avantaje pescuind (cel putin la salau/somn) cu firul in appx 90' fata de blanc... Pe trasatura, ansamblu carbon & textil fiind destul de rigid, varful (fiind la 90' ) flambeaza/se indoaie cativa cm. Acei centimetri sunt foarte importanti, pentur ca salaul sa inhaleze ami bine/adanc naluca. Sunt zile cu zeci de atacuri si nu ma uit ca ratez 2-3 atacuri, dar sunt zile cand ai 3 atacuri toata ziua si nu as vrea sa ratez nimic.
Cu cat naluca se apropie de barca , sistemul devine si mai rigid, astfel, ca daca se mai pescuieste cu lanseta in prelungirea firului (intr-adevar pozitie mai buna de teapa) sansele de rateu cresc, practic trasaturile bubuie dar pestele mai mult de 2secunde nu sta in carlig.
Cum zicea nea gogu "parerea mea" :bucuros: Ca se mai rupe o lansete din cand in cand... nu-i bai. Trebuie sa traiasca si industria ;)

@Eugen: aveai drpetate am vrut sa zic unghi mai mic de 90' :)
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Răspunsuri: 244

Locație: Karlsruhe / Germania

Profesia: Techniker

• Scrie un mesaj privat

22

miercuri, 7. mai 2014, 21:50

mai e ceva...atentie la curent. Cel electric , din retele sau fulgere.O sarä fainä :noroc:
»Mishu_Alsacia2« a atasat urmatoarele fisiere:
  • IMG_0877d.jpg (181,19 kB - 14 ori coborit - ultima oara: 2. mai 2018, 12:40)

Răspunsuri: 1 467

Locație: Arad

• Scrie un mesaj privat

23

joi, 8. mai 2014, 06:44

Ovidiu U ,a scris..
''''Eu nu uit de detaliul asta, dar sunt niste avantaje pescuind (cel putin la salau/somn) cu firul in appx 90' fata de blanc... Pe trasatura, ansamblu carbon & textil fiind destul de rigid, varful (fiind la 90' ) flambeaza/se indoaie cativa cm. Acei centimetri sunt foarte importanti, pentur ca salaul sa inhaleze ami bine/adanc naluca.''''''''''

Corect,si daca sant mofturosi intarzii o secunda intepatura..unii zic ca nu pot pescui cu lansetele de carbon pt. ca sant prea rapide..si rateaza mult..Daca ar face precum Ovidiu,multe probleme de genul asta ar disparea..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

suli

Șalău

Răspunsuri: 313

Locație: España

• Scrie un mesaj privat

24

joi, 8. mai 2014, 22:27

Nu am rupt nici o lanseta de cand pescuiesc....zona unde pescuiesc e accidentata,tresti,copaci in spate,am patit de multe ori sa agat in copac incercand sa lanses dar nu sa intamplat nimic,am scos craci de pe fund etc...
Pescuiesc cu textil,mono si fluorcarbon,cred ca daca nu au probleme din fabricatie nu ar trebui sa se rupa,betele folosite Avid,Carrot-stix,Kistler,MajorCraft,Loomis...
Carrotul,pe care multa lume il considera mai dispus la ruptura,am scos si un boltar cu el din un canal...
Cu gume la bass trebuie sa intepi rapid si de multe ori ratezi si dai de un butuc dar nu a fost nici o problema,Carrotul mai paraia cate odata cand fortzai dezgatatul...
Un salut.

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

25

joi, 8. mai 2014, 22:37

Ca si suli, nici eu n-am rupt niciodata o lanseta de spinning indiferent cum am intepat... din aruncare nici atat da` ce-i drept n-am aruncat cu 50g daca lanseta era data pana-n 25g... :).
Parerea mea personala este ca in afara de cazuri chiar extreme lansetele de calitate se rup pentru ca au fost anterior deteriorate fizic (zgarieturi/lovituri/etc.) sau poate datorita unor defecte de fabricatie (pe care eu nu le-am intalnit, spre norocul meu :)).
LE: despre "inhalare", cati pescari atatea teorii... io totusi cred ca unii pesti (multi) mușcă, nu inhaleaza... asa ca faza "sa fie ceva moale" ca sa "absoarba" mai bine... s-avem pardon... :rizi: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

26

vineri, 9. mai 2014, 09:23

La fel cum si altii inaintea mea au spus, si eu sunt de parere ca blank-urile nu se rup chiar atat de usor pe cat se spune atata timp cat nu au suferit anumite accidente sau au defecte de fabricatie. Pana acum am reusit sa rup doua blank-uri … ambele prin casa in incercarea de a ii arata logodnicei cum s-a indoit lanseta in drilurile avute in partida precedenta :rizi: ... driluri in care ambele lansete au fost supra-solicitate. Sunt de parere ca ambele le-am rupt datorita unghiurilor in care trageam de blank si probabil a vreunei zgarieturi de existenta careia nu stiam pentru ca nicicare dintre ele nu am reusit sa le indoi asa cum erau indoite in drilurile respective.

Lansetele pe care le folosesc sunt de la moi pana la pari, deci concentratii diferite de carbon si in anumite driluri unele dintre ele au fost atat de indoite de stateam cu ochii intre-deschisi de frica sa nu imi sara aschii in ochi. Pe unele am reusit chiar sa pocnesc lacurile de pe matisajele inelelor si sunt in continuare apte pentru a fi pescuite. Pe cateva chiar am reusit sa le pun in anumite unghiuri “interzise” si nicicare nu au facut “poc”. Am vazut multe lansete care erau indoite peste limita care ma gandeam eu ca o pot atinge si inca nu am vazut (live) niciodata o lanseta sa se rupa in dril.

Sa nu uitam ca totusi vorbim despre niste lansete de pescuit … cu un minim de grija (pe care eu ma tot chinui sa il am – si chiar reusesc pana la un anumit punct, sau moment) sunt de parere ca riscurile de a rupe o lanseta sunt minime.

ps: si da, nu cred ca am nici macar o lanseta cu care sa nu fi aruncat cu mult peste limita admisa. am lansete care sunt data pana in 1Oz si am pescuit inclusiv cu chestii de 50-55 de grame ... eram clar peste limita dar atunci aveam nevoie de greutatea respectiva.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

suli

Șalău

Răspunsuri: 313

Locație: España

• Scrie un mesaj privat

27

vineri, 9. mai 2014, 09:30

am lansete care sunt data pana in 1Oz si am pescuit inclusiv cu chestii de 50-55 de grame ... eram clar peste limita dar atunci aveam nevoie de greutatea respectiva.

Am pescuit la stiuca cu lanseta pana in3/4 0z data de fabricant cu shad+jig de 2-1/2 0z ,ocazional e drept dar nu a facut figuri...

Subiecte asemănătoare