La fel cum si altii inaintea mea au spus, si eu sunt de parere ca blank-urile nu se rup chiar atat de usor pe cat se spune atata timp cat nu au suferit anumite accidente sau au defecte de fabricatie. Pana acum am reusit sa rup doua blank-uri … ambele prin casa in incercarea de a ii arata logodnicei cum s-a indoit lanseta in drilurile avute in partida precedenta
... driluri in care ambele lansete au fost supra-solicitate. Sunt de parere ca ambele le-am rupt datorita unghiurilor in care trageam de blank si probabil a vreunei zgarieturi de existenta careia nu stiam pentru ca nicicare dintre ele nu am reusit sa le indoi asa cum erau indoite in drilurile respective.
Lansetele pe care le folosesc sunt de la moi pana la pari, deci concentratii diferite de carbon si in anumite driluri unele dintre ele au fost atat de indoite de stateam cu ochii intre-deschisi de frica sa nu imi sara aschii in ochi. Pe unele am reusit chiar sa pocnesc lacurile de pe matisajele inelelor si sunt in continuare apte pentru a fi pescuite. Pe cateva chiar am reusit sa le pun in anumite unghiuri “interzise” si nicicare nu au facut “poc”. Am vazut multe lansete care erau indoite peste limita care ma gandeam eu ca o pot atinge si inca nu am vazut (live) niciodata o lanseta sa se rupa in dril.
Sa nu uitam ca totusi vorbim despre niste lansete de pescuit … cu un minim de grija (pe care eu ma tot chinui sa il am – si chiar reusesc pana la un anumit punct, sau moment) sunt de parere ca riscurile de a rupe o lanseta sunt minime.
ps: si da, nu cred ca am nici macar o lanseta cu care sa nu fi aruncat cu mult peste limita admisa. am lansete care sunt data pana in 1Oz si am pescuit inclusiv cu chestii de 50-55 de grame ... eram clar peste limita dar atunci aveam nevoie de greutatea respectiva.