Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
am aflat rapid pe ce sa nu dau banii
...si da, din acest punct de vedere, rezultatele sunt grozave
si pentru ca l-am gasit la un pret super ok mi-am cumparat fara sa ma gandesc de doua ori Spiderwire Stealth Braid de 0,17mm declarat ca tine la 16,5 kg.Azi cand m-am pus sa caut ceva informatii am dat de filmul asta unde se pare ca sunt unele diferente in legatura ceea ce e scris pe cutie fata de cat rezista firul in realitate
.Ceva experiente neplacute cu firul in cauza ati avut?Ieri la recomandarea unui amic [......]
(vad ca tine peste 5kg in general) si incearca sa rupi firul din lanseta 
Anem eu am postat nu perntru ca sunt preocupat ca s-ar rupe firul in pescuit ci mai mult pt a sublinia diferentele intre ceea ce declara casa producatoare si cat tine in realitate![]()
Si asta e special pentru tine, pentru ca tu ai vrut sa pescuiesti mai finut si l-ai cumparat pe ala mai subtire![]()
... vad ca tine un 4 kg ... sau pe acolo, suficient as zice pentru lanseta si mulineta pe care va fi pus 
100 kg tine sigur si xzoga 150 kg....am glumit nu te superi
![]()
... cum as putea
...
)
[…..]
In cazul acestui fir, daca nu-ti place, poti sa-l trimiti la Sibiu ca ti-l iau eu intrucat pentru mine Spiderwire Stealth (Code red) a fost unul dintre cele mai bune fire cu care am pescuit (raport calitate pret[…..]
in care am pierdut mai bine de 40 de metri cu voblere si jiguri in capat moment in care am renuntat sa il mai folosesc datorita rezistentei exagerat de mici la “abraziune” – adica atingeam 2 crengute de pe apa si la urmatoarea agatatura pusca. Cel mai bine a tinut momentan un PowerPro dintr-ala facut prin SUA … cam un an de zile.
Uite eu am o rola de Spiderwire Ultracast de ....0,25 mm ! Inca nu l-am pescuit ,dar tinand cont de echipamentul meu , mi se pare imposibil sa rup firul ala inaintea batului!
Iar daca reglez sa nu rup batul (sau mulineta) ce mai conteaza la cat se rupe de fapt!
). Altfel spus, rola mea a fost de 1800 de metrii din care dupa ce am impartit pe la apropiati , am ramas si eu cu fir de 3 mulinete si cate un schimb la 2 dintre ele astfel ca, dupa primul sezon, la iesirea din iarna (cand gheata si-a spus cuvantul) am schimbat firul de pe tamburi (de intors l-am intors la jumatatea sezonului cand se uzase la un capat
)Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »kingofbeasts« (25.05.2015, 18:46)
Stai sa ne intelegem, n-am pescuit 2 sezoane cu acelasi fir ci cu acelasi model de fir (pe vreo 3 mulinete). Altfel spus, rola mea a fost de 1800 de metrii din care dupa ce am impartit pe la apropiati , am ramas si eu cu fir de 3 mulinete si cate un schimb la 2 dintre ele astfel ca, dupa primul sezon, la iesirea din iarna (cand gheata si-a spus cuvantul) am schimbat firul de pe tamburi (de intors l-am intors la jumatatea sezonului cand se uzase la un capat
)
Ps. la sfarsitul sezonului planuiesc sa-mi mai iau o rola de 0,10 ;) (tot de 1800 de metrii)

… ai observat vreun fenomen de imbatranire a firului? Daca da, poti sa detaliezi putin. Eu nu mi-am cumparat pana acum role mai mari de 270 de metri pe care o puneam de regula pe 2 mulinete … deci nu stiu cum sta treaba cu “imbatranirea” de care am auzit vorbind-se pe ici pe colo …
Eu astept cu viu intertes
cu FG-ul ala ar fi atatea de discutat incat ma voi pune sa deschid un topic nou![]()
ce-ar putea fi chiar atatea de discutat pe marginea unui nod ?
cu FG-ul ala ar fi atatea de discutat incat ma voi pune sa deschid un topic nou![]()
cea mai mare rezistenta la tractiune, cel mai suplu si suficient de greu de facut incat sa descurajeze concurenta
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH