Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Sări de informațiile utilizatorului
Administrator
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Scuze da` ce-i aia "sforas"?La clonc de multe ori folosesc sforasul din comoditate.
Administrator
Administrator
Dezavantaje in opinia mea
-nu pot lansa (am incercat dar am facut ceva "frumos" acol pe tambur )
Eugene acum incep sa te recunosc mam speriat ca ai patit ceva ? la intoarcerea de la mare erai tare melancolic acum vad ca ai chef cit la subiect! fiecare dupa gusturi:nu comentezoate deschide o discutie intr-un topic separat in sectiunea "nalucilor" unde Gigi si nu numai are ceva de spus raportat la multiplicatoarele de casting. Pe rapitori.ro s-au purtat discutii pe multe pagini si nu s-a ajuns la niciun raspuns clar si raspicat. Fiecare pescuieste cum si cu ce il "prinde" mai mult.
Eu mi-am inceput activitatea de pescar acum mai bine de 40 anisori cu mulinete de spincast... Asta s-ar traduce ca m-am scolit cu o "corcitura" intre mulinete si multiplicatoare. Poate din motivul asta am ramas cu o afinitate pentru multiplicatoare (generic vorbind).
Inca mai am o mulineta de spincast Daiwa, in stare perfecta de functionare (fabricata prin '68). De asemenea mai am la "stoc" 3 lansete de cast ZEBCO din fibra plina, lungi de 1,6m, dintr-o bucata. Cu una dintre astea 3 si cu o mulineta de spincast (poate chiar supravietuitoarea) am prins primul somn (american), de 3-4kg, in '71 cand aveam numai 9 anisori Apai toata lumea stie ca prima dragoste nu se uita (nici la marca de peste si nici la sculele folosite) Atunci a fost prima oara cand m-am "pi...shat" pe crapi cu toate ca greutatea medie a capturilor era de 7-8kg. Somnul, chiar si ala american, m-a fascinat. Cand am revenit in Romania, aproape imediat am plecat la pescuit in DD unde am prins majoritar SOMN (salaul, platica, crapul si restul speciilor ma lasau "rece"). De atunci si pana acum am scos din apa cateva tone de somn, drept este ca folosind MULINETE
De anul trecut mi-am reinviat dragostea pentru multiplicatoare si... nu renunt atat de usor la ele
Administrator
Mda... numa` ca-ti trebe si un anemometru ca sa vezi cu ce viteza bate vantu` sa scoti mai multi sau mai putini "pini" de pe frana aia centrifugala sa lansezi cum trebe, chiar daca asta inseamna de multe ori sa desfaci suruburi, glisezi capace laterale, "scormonesti" cu unghiile pe care nu le ai etc. ... sau iti trebe o diagrama cu vant/gradatii pt. frana magnetica daca ti-ai permis una ... sau nu cumva sa uiti sa pui o picatura de ulei pe surubu` ala de preseaza pe axu` de la tambur tot la 2 partide ca altfel se impute chestiunea... sau sa faci tuning la rulmenti ca daca nu-s ceramici nu-s buni ca nu se duriga tamburu` cum trebe... sau... deh, nimic nu-i "perfect".Pai ,intre altele la pescuit cu woblere cranck in curent,tine mult mai mult decit una de spining.La un raport 4.8 sau 5la1,nu ai senzatia ca woblerul vine greu...din contra ,vine foarte lejer.La aceeasi forta este mai usoara.Nu rasuceste firul.In lanseu,woblerul nu se face ''elicopter'' in asa masura ca si la spining,deci sansele sa se agate triplele pe fir si sa ratezi lanseul,scad..Lanseuri mult mai precise.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH