Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

21

19.03.2012, 11:04

Salut,
Zoran ne poţi recomanda câteva mărci de fir pentru linia principală? Dacă se poate să în ordinea preferinţelor.
Mulţumim şi fir întins.
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Autorul acestui subiect este »Zoran«

Răspunsuri: 8 041

Locație: Rastatt/Germania - Divici+Deta/Romania

• Scrie un mesaj privat

22

19.03.2012, 20:08

Salut Ovidiu,
Cind m-am interesat prima oara de fir textil pt pescuit la somn, am fost la magazinul de scule de la mine din oras, si mi-au dat un fir alb, de 0,60 mm cu care pescuiau ei si in Spania. Firul are o tractiune de 60 de kg. Cu acel fir am pierdut cele mai multe monturi din viata mea si 2 somni mari la Dunare. Nu spun acuma ca firul este de proasta calitate, dar sunt si mult mai bune! Cu toate ca sau scos in Spania si somni de 80 de kg cu acel fir, insa pe un loc curat, fara agataturi sau praguri.
Suparat din cauza firului de mulinete, m-am hotarit sa-l schimb. Dar ce sa cumpar?, de unde sa stiu care-i cel mai bun? Asa ca mi-am facut rost de 7 fire diferite (5 - 6 metrii din fiecare), le-am masurat cu sublerul electronic dupa care le-am testat rezistenta la frecare. Cum? Am luat o placa de granit, am legat o sticla cu apa de 0,75 litrii si am pendulat sticla pe o distanta fixa pe placa de granit. Am numarat pendularile pina se rupea ata ( :zambet: ) si le-am trecut intr-o lista. Am repetat pendularea de mai multe ori cu fiecare ata si am facut apoi o medie.
Cea mai buna dintre ele, avind in vedere grosime-pret-calitate, am cumparato. Nici cea mai ieftina, nici scumpa, si mai era si Made in Germany :bravo:

Acum o luna am repetat testul, si cu alte ate, iar in 2 saptamini mai primesc citeva si mai adaug la test.
Aici citeva poze: Poze test
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

ovidiu

Știucă

Răspunsuri: 811

Locație: Timişoara/Jud.HD Sîntandrei

• Scrie un mesaj privat

23

20.03.2012, 08:49

La noi este o problemă, nu prea ai din ce să alegi pentru că nu se găseşte echipament greu pentru somn (o singură excepţie - Sanger dar nu avea decât un model de fir). Va trebui să-mi aduc pe comandă de aceea te-am rugat să recomanzi ceva, la fel am procedat şi cu triplele am văzut recomandările şi am spus la magazin ce să aducă, de partea financiară n-are rost să mai vorbesc . Am copiat tabelul şi sper să mă descurc.
Mulţumesc pentru tot.
Fir întins!
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

24

20.03.2012, 09:08

sunt o gramada de firme care fac textile bune, textile pe care te poti baza si probabil cel mai folosit e clasicul PowerPro ... pe langa asta as aminti inclusiv de Sufix, Spiderwire, Stren, Tufline etc si astea fara a pomeni de cele japoneze (al caror rost nu il vad la pescuitul somnului). toate firmele pomenite mai sus fac fire bune, care rezista pana la 60-70 de kg si pe care le consider suficiente pentru pescuitul la somn.

eu folosesc momentan powerpro, si asta nu ca as fi preferat neaparat firma aia ci pentru ca pe ala l-am gasit iar pentru alti pesti folosesc spiderwire si din nou powerpro. pe aici cam astea sunt cele mai usor de gasit lasand la o parte producatorii italieni sau cei japonezi care in ultima vreme tind sa umple toate magazinele de specialitate.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

25

20.03.2012, 09:28

Salut Ovidiu,
mai asteapta te rog 2 - 3 saptamini, pina fac si restul de teste. Atunci voi face o tabela pe romaneste, astfel incat sa priceapa toata lumea. Pe tabela ce ai copiato sunt doar diametrele verificate!

Producatorul de ata textila Made in Germany il am ca partener deja, dar mai trebuie sa clarific cu el conditiile de livrare spre Romania. Pretul este de 11,- euro per 100 de metrii, indiferent de grosimea firului. Calitate super buna, 8x! Culori: galben, verde si din vara incolo si alb. Lungimi pe role: 150 - 300 - 600 sau 1000 metrii.
De ex, diametru - tractiune:
0,08 - 9 kg
0,12 - 12 kg
0,16 - 15,1 kg
0,21 - 18,5 kg
0,25 - 27,8 kg
0,30 - 34,5 kg
0,35 - 40,2 kg
0,53 - 66,6 kg
0,66 - 85,2 kg

Pe Penn Spinfisher 950 intra 300 metrii de 0,53 Made in Germany.
Powerpro de 0,46 tot atitia metrii intra pe rola, deci, firul de la Powerpro e mai gros decit spun ei, sau este altfel impletit, nu asa de strins.

www.pescuit-la-somn.com

26

24.03.2012, 23:56

Culoarea nu-l afecteaza pe somn, acesta are o vedere limitata, iar la adancimi , nici nu mai percepe anumite spectre, asa ca are impact doar asupra noastra, a pescarilor! Cel mai bun pentru noi este acela pe care-l putem urmari pe timp de noapte! :bucuros:

andrei

Biban

Răspunsuri: 133

Locație: BELGIA

• Scrie un mesaj privat

27

11.04.2012, 08:24

:salut: Tinand cont ca acest peste traieste in ape tulburi in care vizibilitatea este foarte scazuta mai ales la adincimi ce trec de aprox 3 metri iar acest rapitor vorace are o vedere slaba consider ca o culoare anume ramane la preferinta, aprecierea pescarului!eu de exemplu ca fir principal prefer culoarea alba din 2 motive:a)se vede mai bine noaptea si face un contrast mai bun cu suprafata apei(bineinteles depinde si de diametrul acestuia)si b)am citit un articol ca( culoarea) firului brut este alb iar pentru colorarea acestuia se folosesc diferite procese tehnologice care-l debiliteaza, de exemplu proces chimic-coloranti (ce pot fi de diferite calitati),proces termic -( uscare a firelor)... etc. Bineinteles ca la alegerea unei marci anume un rol important are raportul: pret/calitate(fiabilitate,rezistenta la rupere, la abraziune,compacticitatea data de numarul de fire de modul si viteza de impletire). Cat despre CULOAREA firului LIDER consider si ca aceasta nu are o importanta anume ,totusi prefer o culoare apropiata de cea a apei in care pescuiesc. :ciao: si :pescuit: placut!

28

11.04.2012, 11:25

Interesant...Dar albul ala nu se murdareste in timp ? Textilul se mai inegreste ...M-ai facut curios cum se vede albul in noapte,asa ca trebuie sa incerc!

Firul alb de la Berkley whisplast, ( sau cum o fi) dupa un timp devine gri apoi maroniu( cel putin in apa muresului)... am luat initial pentru ca presupuneam ca se vede multmai bine noaptea( si rezistenta era de invidiat), dar "nu este diferenta" intre alb si galben( de la PP ) la vizbilitate, iar ca grosimea firului, e aproape dublu( deci in comparatie Berkley cu un fir de acelasi diametru ca un PP, NU stie cu nimic mai mult :doarecapu: )...

29

11.04.2012, 12:12

salut

zoran te rog sa ma anunti de unde se poate procura firul textil de la amicul tau

ma intereseaza la rola de 1000 m

vreau pentru 2 multiplicatoare

multam fain

andrei

Biban

Răspunsuri: 133

Locație: BELGIA

• Scrie un mesaj privat

30

11.04.2012, 16:26

:salut: Kzoli asa este cum zici tu dar ce lucru de culoarea alba daca este folosit nu devine gri sau capata culoarea mediului predominant(culoarea apei) in acest caz . Din cate stiu si cele colorate i-si pierd din culoare odata cu folosirea lor! :ochi:

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

31

11.04.2012, 16:51

salut
zoran te rog sa ma anunti de unde se poate procura firul textil de la amicul tau
ma intereseaza la rola de 1000 m
vreau pentru 2 multiplicatoare
multam fain

:salut: catanicriss,
nu este amicul meu, eu de la el am cumpărat firele de pe mulinetele mele, mi se pare ca acum 3 ani. Eu fiind foarte multumit de pret/ calitate, l-am intrebat anul acesta daca nu doreste un parteneriat la forum sa livreze si in Romania. A refuzat livrarea, dorește însă parteneriat cu forumul. Mai stabilim ceva conditzii si se pare ca voi livra eu interesaților din Romania, la fel ca la cazul cloncuri-Tilo, sau ceva asemănător.
Ce grosime te-ar interesa? Ce multiplicatoare ai?
Da-mi prin MP adresa ta completa, sa-ti trimit vreo 5 metrii in plic, sa vezi cum arata. Galben si verde inchis este oricind, iar alba mai vreo 2-3 luni, din cite am inteles.

www.pescuit-la-somn.com

pasat adi

Sunt nou și mă prezint!

Răspunsuri: 5

Locație: Dr.Tr.Severin

Profesia: electrician

• Scrie un mesaj privat

32

11.04.2012, 19:16

fire cat mai colorate

Salut!
Zoran,ai folosit cumva FAT KAT ? Am cumparat de la un prieten adus din Franta 2 role ( una de 0,50/80lbs ,8 fire impletite si una de 0,60/100lbs,12 fire impletite) cu 250m fir fiecare la 60 ron.

Zoran

ADMINISTRATOR

• Scrie un mesaj privat

33

11.04.2012, 20:09

Nu Adi, nu l-am folosit si nici nu-l cunosc. Sorry...

www.pescuit-la-somn.com