Sări de informațiile utilizatorului
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Tot off topic:daca se ingreapta mergi la privata sau la stiuca cu artificiale? nu de alta dar sunt in pana de idei si pana in iunie mai este.Off topic: frate, daca nu se indreapta vremea asta odata, o iau razna... IAR PLOUA!!!!!
Saptamana viitoare ma bate gandu` sa merg la Secu... dupa care, WE-u` inainte de 1 Mai veau sa merg la Dunare... sper ca apare si apa pana atunci, mai sus de PF2.Tot off topic:daca se ingreapta mergi la privata sau la stiuca cu artificiale? nu de alta dar sunt in pana de idei si pana in iunie mai este.
Citat
Vreau sa incep prin a face o analogie cu simturile omului:
1. Se considera ca omul aude sunete cu frecventa de maxim 20kHz... asta in cazuri speciale pentru ca uzual frecventa maxima este pe la 16kHz si scade odata cu varsta.
2. Se considera ca omul isi poate folosi simtul tactil, adica poate simti vibratii cu frecventa maxima de 1kHz. (1000 de pulsuri pe secunda).
Citat
Referitor la auz respectiv "variatii de presiune" tot aia simte si omul. Faptul ca urechea (mecanic + nervos) este capabila sa sesizeze frecvente mai mari in timp ce receptorii tactili din piele sunt capabili doar de frecvente mai mici, nu inseamna ca fenomenul fizic detectat ar fi diferit, tot variatii de presiune se detecteaza.
Tot asa la sonar, trenurile de impulsuri de 50/83/200/455/800kHz (pe care nu le auziti/simtiti) sunt emise la intervale scurte de timp si frecventa acestor serii este cea care se aude/simte.
No... nu stiu daca am reusit sa ma fac foarte bine inteles, atata am putut.
Off topic: frate, daca nu se indreapta vremea asta odata, o iau razna... IAR PLOUA!!!!!![]()
Io cuminte nu zic nimic..conversatia continua, se zic tot felul de pareri..pina la momentul in care persoana cu teoria monofilamentului zice ca a invatat de pe acest forum lucruri gresite cum ar fi acela ca din barcile de aluminiu cloncanitul nu ar fi asa de eficient pentru ca tabla rezoneaza.Si tipul zice ca asta nu este adevarat,La care eu il intreb...pai daca somnul este deranjat de zbarnaitul textilului, oare de o coca care rezoneaza f. tare nu este deranjat??Evident raspunsul a fost unul cotit,care nu m-a convins..
Se spune ca barcile metalice nu sunt bune pentru pescuitul la clonc. Cei care le au prind somn ca si mine insa. Cred ca somnii nu au citit articolele cu pricina.
Personal am reusit deja prin zgomotul produs in barca sa alung somni de la momeala. Si barca mea nu e din metal...
Am batut cu cloncul pe Dunare si din barca conflabila, si din a mea, si din barca de metal. Nu zic ca somnii nu reactionau cand se cloncanea din cea de metal, dar cu mult mai putin! Iar sunetele aceluiasi clonc toti le-am auzit diferit in cele 2 tipuri de barci: in cele conflabile sau fibra/ plastic pline si curate, iar in cele de metal, cu mult mai estompate.
Nu stiu cum se aude in apa, dar somnii urca si la cloncanitul din barcile de metal. Parerea mea, din ceea ce-am vazut si trait pe Dunare, mult mai putini decat la cloncanitul din celelalte barci.
PS: voi testa la vara inca o data special pt acest lucru![]()
Pescuiesc aproape alternativ si din fibra si din aluminiu,niciodata nu am ajuns la un deznodamant in ce priveste rezultatele dupa materialul barcii ,dupa parerea mea nu sunt diferente ce sa afecteze
Mno m-am obosit sa scriu tot 'romanul' asta ca sa iti zic ca discutii d-astea pot continua la nesfarsit cu argumente din ambele tambere.
Lasa ca mai gresesc si oamenii de stiinta, sau nu descopera ei chiar tot..
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH