Si eu sunt fan Shimano.........pana se rup si astea
Mane, o Stelluta de 10mii pg, si te-ai scos forever![]()
Si la un Spheros am avut problema ca mi se slabea frana in timpul drilului..... si shimano mai are bube.
Insa la Daiwa am renuntat... mai ales ca la majoritatea iarna isi pierd antireturul.....
Chestia cu antireturul de la Daiwa care nu functioneaza la frig l-am vazut cu ochi mei la colegul ce era cu mine la pescuit, o chestie enervanta tarese pierd o gramada de pesti din cauza asta.
Intre mulinetele enumerate de mine mai sus si cele mentionate de "brad" este o diferenta considerabila de greutate. Undeva la 580 grame Dam royal 960 si Ryobi arctica 8000 iar Penn-urile la 680 grame si respectiv 730 grame iar acest lucru contează la spinning. Am o Penn Sargus 2 8000 si stiu cat sunt de solide si durabile dar poate ca pentru spinning mai sunt si alte variante.
Nu contesta nimeni ca anumite modele de la Shimano sau Penn sunt foarte bune si si-au facut un nume in timp, dar ma gandesc ca mai sunt si alte modele care pot fi o variant reala si la un pret decent. Ca exemplu, in magazine din Romania poti sa gasesti Fin Nor Lethal 80 sub 100 euro si daca ne uitam la review-uri sau pe forum-uri din lumea larga vedem ca nu sunt de aruncat. Sunt sigur ca sunt alte multe modele care pot reprezenta o varianta viabila pentru un pescuit sigur si comod la somn. Modelele ultra recunoscute ca Spheros, Saragosa, Slamer sau Spinfisher le stim toti si le cunoastem meritele dar eu incerc sa aflu, de la cei mai experimentati si variante mai ieftine sau mai usor de gasit in Romania care sunt o varianta, insa fara a arunca banii pe un lucru care sa tina un sezon sau nici atat. Ma gandesc ca majoritatea din noi, dupa 2-3 ani de folosit o mulineta, o punem in colectia personala si cumparam altceva si ne aliniem la modelele noi aparute, mai performante, cu un design mai atractiv, sau doar pentru ca sunt la moda si nu cred ca o mulineta trebuie sa tina chiar o viata pentru ca nu o folosim atata.
tot research-ul e de prisos fiindca oricum mulineta cu pricina va fi doar o investitie de moment sortita esecului in mai putin de un sezon motiv pentru care, nu vad de ce ar pierde cineva din timpul lui ca sa te ajute sa alegi ceva ce oricum nu te intereseaza prea tare.
Ma gandesc ca majoritatea din noi, dupa 2-3 ani de folosit o mulineta, o punem in colectia personala si cumparam altceva si ne aliniem la modelele noi aparute, mai performante, cu un design mai atractiv, sau doar pentru ca sunt la moda si nu cred ca o mulineta trebuie sa tina chiar o viata pentru ca nu o folosim atata.
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH