Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

361

08.04.2015, 19:39

Si eu sunt fan Shimano.........pana se rup si astea

Mane, o Stelluta de 10mii pg, si te-ai scos forever :noroc:

Stiu............ma mananca rau tare te un Twin Power sw asta care trebuie sa iasa acum :rizi: :rizi: Incep sa cred ca a cumpara o Stella nu e un moft ci o NECESITATE :rizi:

Si la un Spheros am avut problema ca mi se slabea frana in timpul drilului..... si shimano mai are bube.

Insa la Daiwa am renuntat... mai ales ca la majoritatea iarna isi pierd antireturul.....

Nici astia de la Shimano nu sunt perfecti, cautand pe forumuri se gasesc si o gramada de mulinete de la Shimano cu probleme.
Chestia cu antireturul de la Daiwa care nu functioneaza la frig l-am vazut cu ochi mei la colegul ce era cu mine la pescuit, o chestie enervanta tare :doarecapu: se pierd o gramada de pesti din cauza asta.

Costi

Oblete

Răspunsuri: 42

Locație: Deva

• Scrie un mesaj privat

362

08.04.2015, 19:56

Am cel putin 3 Daiwe care scapa la frig, din diferite generatii... Cel mai nasol e pescuind cu mainile, si asa inghetate,dai cate o teapa si iti scapa antireturul si-ti pleznesti o manivela peste degete de-ti vine sa atunci mulineta in apa..... Patita de cateva ori..... asa ca la mine Daiwa sunt mulinete de vara. Cele care le mai am....

In schimb la baitcasting am acum 3 Daiwa si am mai avut inca 2 care le-am vandut si cu ele nici cea mai mica problema.

Stella sau un TP PG ar fi parfum.... numa pretul e problema :D

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

363

08.04.2015, 20:27

nasoala faza Mane cu mulineta aia, chiar imi pare rau atat pt. banii dati pe ea cat si pentru ca mulineta pare OK ... mai putin pick-up-ul ce se inchide singur :zid:

Chestia cu antireturul de la Daiwa care nu functioneaza la frig l-am vazut cu ochi mei la colegul ce era cu mine la pescuit, o chestie enervanta tare :doarecapu: se pierd o gramada de pesti din cauza asta.

:rizi: ... imi aduc aminte ca si cum s-ar fi intamplat acum 2 minute cum am picat dupa al patrulea avat baban consecutiv scapat din cauza antireversului :nervos: si cum imi inchipuiam ca zboara Exceller-ul direct in mijlocul canalului in noaptea aia ... pentru mine sper ca Daiwa este un capitol incheiat in ceea ce priveste mulinetele. De acum inainte va ramane Shimano si cine stie daca nu mi se aprinde de vreun Quantum ca am tot auzit de bine.

Costi, ca ti se dadea antireversul inapoi in teapa e relativ OK, sa vezi cum e cand esti pe recuperare continua si iti da un avatoi sarit de 3-4kg ... mana iti sare direct de pe maner, tamburul pleaca in sens invers vreo 10-15 rotatii (si nu exagerez), pestele a scapat, daca ai ghinion ai parte si de o oarecare peruca in timp ce voblerul este ca si pierdut datorita agataturilor de pe fund.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Răspunsuri: 78

Locație: Cluj

• Scrie un mesaj privat

364

08.09.2015, 19:21

:gandesc: Sunt tentat sa cumper o Okuma Salina Sa 65 FD. Intentionez sa o asociez cu un Fox Rage Cat Spin de 3m pe care îl am si sa pescuiesc de pe mal. Daca cineva cunoaste mulineta poate mă ajuta cu un sfat. Mie mi se pare simpla si robusta si la un pret destul de ok.

365

09.09.2015, 13:42

Tocmai povesteam cu un amic despre mulinete de spining si imi zicea ca are ceva model de Okuma(nu mai stiu exact care, in tot cazul pe la 300 lei),si i sa taiat in doua rola care aduna firul.
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

• Scrie un mesaj privat

366

09.09.2015, 14:31

:doaaamne:Asta este pe la 500, nu ca pretul are o prea mare relevanta sau ca se si reflecta in calitate, dar văzând ca este pentru pescuit marin am zis ca poate este mai solida. Daca asta se va adeveri ca nu merita voi alege intre o Ryobi Arctica 6000 si Dam Quick Royal 960 FD. Mult mai scumpe si sper ca si mai reusite.

brad

Oblete

Răspunsuri: 49

Locație: bucuresti

• Scrie un mesaj privat

367

10.09.2015, 06:30

Salut, din ce vad tu nu vrei o mulineta de spinning...in plaja in care cauti incearca sa gasesti un Penn 650 sau 750 SSM si-l ai pe viata...cu o ingrijire minima la sfarsit de sezon...eu le am de 7-8 ani pescuite in dunare(e adevarat ca la crap) si sunt ca in prima zi(functional)
pretul pe la 100 usd

• Scrie un mesaj privat

368

10.09.2015, 08:24

Intre mulinetele enumerate de mine mai sus si cele mentionate de "brad" este o diferenta considerabila de greutate. Undeva la 580 grame Dam royal 960 si Ryobi arctica 8000 iar Penn-urile la 680 grame si respectiv 730 grame iar acest lucru contează la spinning. Am o Penn Sargus 2 8000 si stiu cat sunt de solide si durabile dar poate ca pentru spinning mai sunt si alte variante.

brad

Oblete

Răspunsuri: 49

Locație: bucuresti

• Scrie un mesaj privat

369

10.09.2015, 09:01

salut, scuze am citit ,,de pe mal,, si am asociat cu stationar...mulinetele recomandate de mine nu sunt in nici un caz de spinning..scuze :salut:

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

370

10.09.2015, 09:11

wdec252002 … incearca sa iti iei un Shimano Spheros de exemplu. Dimensiunea o stabilesti tu in functie de firul pe care vrei sa il pui pe ea si evident in functie de greutatea cu care ai putea sa pescuiesti. Sunt multi oameni care pescuiesc cu asa ceva si nu i-am auzit sa se planga de ea … e clar ca nu se va invarti asemeni unui TwinPower de exemplu dar isi va face treaba mai mult decat onorabil. Si pana la urma, cu adaugatul a vreo 2 rulmenti si schimbatul unei bucse poate deveni un Saragosa F.

AnEm

Nemo

Șalău

Răspunsuri: 223

Locație: Le Cannet, France

• Scrie un mesaj privat

371

10.09.2015, 11:05

Intre mulinetele enumerate de mine mai sus si cele mentionate de "brad" este o diferenta considerabila de greutate. Undeva la 580 grame Dam royal 960 si Ryobi arctica 8000 iar Penn-urile la 680 grame si respectiv 730 grame iar acest lucru contează la spinning. Am o Penn Sargus 2 8000 si stiu cat sunt de solide si durabile dar poate ca pentru spinning mai sunt si alte variante.

Salina 65 este o mulineta corecta pentru pretul ei (prima serie, urmatoarele au venit cu imbunatatiri, dar si cu un pret pe masura.. :ochi: ).
Doar greutatea mi se pare un pic mare, pentru spinning cred ca un 55 ar fi suficient. Punctele slabe la Okume - nu au tambur de rezerva si e destul de greu sa gasesti, e bine sa verifici mecanismul cand il cumperi si sa-l ungi, multe vin cam pe sec (dar asta am vazut si la alte mulinete) si in momentul cand il desfaci pentru intretinere, la remontare trebuie avut grija, sistemul EOS folosit de ei nu permite pozitionarea pieselor din angrenaj decat intr-o pozitie precisa.
O alta varianta de la Okuma e RAW II, tot in marimea 55, ofera cam acelasi lucru ca si seria 3 de la Salina pentru un pret mai accesibil.
Sau Shimano Spheros recomandat de Anem, mai ales ca permite si tunning.

372

10.09.2015, 17:00

Spheros FB are o laterala din plastic.Partea proasta este ca suruburile care prind cele doua parti ale corpului una de cealalata se infileteaza tocmai in aceasta parte din plastic.Exista riscul ca dupa gresare-curatare sa nu fie introdus bine surubul sau sa fie strans prea tare si se ''duce'' filetul''.Aceste suruburi trebuiesc stranse cu mare bagare de seama si folosita o solutie de blocare a filetului, insa nu din cea foarte puternica.Arunca relativ bine pt. o mulineta care aduna firul pe cama, contand mult si buza tamburului arc-spool..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

• Scrie un mesaj privat

373

10.09.2015, 21:41

Nu contesta nimeni ca anumite modele de la Shimano sau Penn sunt foarte bune si si-au facut un nume in timp, dar ma gandesc ca mai sunt si alte modele care pot fi o variant reala si la un pret decent. Ca exemplu, in magazine din Romania poti sa gasesti Fin Nor Lethal 80 sub 100 euro si daca ne uitam la review-uri sau pe forum-uri din lumea larga vedem ca nu sunt de aruncat. Sunt sigur ca sunt alte multe modele care pot reprezenta o varianta viabila pentru un pescuit sigur si comod la somn. Modelele ultra recunoscute ca Spheros, Saragosa, Slamer sau Spinfisher le stim toti si le cunoastem meritele dar eu incerc sa aflu, de la cei mai experimentati si variante mai ieftine sau mai usor de gasit in Romania care sunt o varianta, insa fara a arunca banii pe un lucru care sa tina un sezon sau nici atat. Ma gandesc ca majoritatea din noi, dupa 2-3 ani de folosit o mulineta, o punem in colectia personala si cumparam altceva si ne aliniem la modelele noi aparute, mai performante, cu un design mai atractiv, sau doar pentru ca sunt la moda si nu cred ca o mulineta trebuie sa tina chiar o viata pentru ca nu o folosim atata.

Nemo

Șalău

Răspunsuri: 223

Locație: Le Cannet, France

• Scrie un mesaj privat

374

10.09.2015, 23:09

Daca gasesti Salina la un pret OK ( aici e pe la 120 euro seria 1 si 225 seria 3), poti sa o cumperi linistit. Sau RAW 2, asta e undeva intre cele doua.

• Scrie un mesaj privat

375

10.09.2015, 23:45

In Romania am vazut doar seria 1 Ia 105-110 euro marimile 65 si 80.

• Scrie un mesaj privat

376

14.09.2015, 17:39

Dupa cateva zile de sapaturi am ramas cu urmatoarele 2 obtiuni : Fin Nor Lethal 80 si Okuma Salina SA 65. Lanseta pe care urmeaza sa fie montata una din ele este Rage Cat Spin 3m, cu actiune
55-175 gr si pe care o voi folosi de pe mal cu naluci peste 50 gr si ocazional chiar peste 100 gr, pe Dunare sau Mures si eventual Olt. Nici una din mulinete nu o am in apropiere sa o pot incerca pe bet si sa imi dau seama cum se simte si cum echilibreaza intreg ansamblu. De folosit o sa o folosesc de maxim 10 ori pe an cand reusesc sa ajung in Clisura, Delta sau pe urile interioare. Cu Okuma, combo-ul ar ajunge pe la 900 gr iar cu Fin Nor pe la 1000 gr. Este adevarat ca am peste 90 kg dar Hercule ii clar ca nu is. Pe de alta parte nici mai mult de 2-3 zile succesiv nu am cum sa fug la cate o partida. Personal ma tenteaza mai mult cea de la Fin Nor datorita robustetii si chiar si ca aspect. Chiar nu ma pot decide. Help!!!! :zid:

377

14.09.2015, 20:39

Chiar azi, cred ca am citi, pe un forum frantuzesc se ridica aceeasi intrebare:Fin Nor Lethal 80 or Okuma Salina SA 65?
Acolo s-a inclinat balanta (forumistilor) pentru Fin Nor Lethal 80.-arata si bine ce-i drept...
Succes in alegere!

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

378

15.09.2015, 08:50

Nu contesta nimeni ca anumite modele de la Shimano sau Penn sunt foarte bune si si-au facut un nume in timp, dar ma gandesc ca mai sunt si alte modele care pot fi o variant reala si la un pret decent. Ca exemplu, in magazine din Romania poti sa gasesti Fin Nor Lethal 80 sub 100 euro si daca ne uitam la review-uri sau pe forum-uri din lumea larga vedem ca nu sunt de aruncat. Sunt sigur ca sunt alte multe modele care pot reprezenta o varianta viabila pentru un pescuit sigur si comod la somn. Modelele ultra recunoscute ca Spheros, Saragosa, Slamer sau Spinfisher le stim toti si le cunoastem meritele dar eu incerc sa aflu, de la cei mai experimentati si variante mai ieftine sau mai usor de gasit in Romania care sunt o varianta, insa fara a arunca banii pe un lucru care sa tina un sezon sau nici atat. Ma gandesc ca majoritatea din noi, dupa 2-3 ani de folosit o mulineta, o punem in colectia personala si cumparam altceva si ne aliniem la modelele noi aparute, mai performante, cu un design mai atractiv, sau doar pentru ca sunt la moda si nu cred ca o mulineta trebuie sa tina chiar o viata pentru ca nu o folosim atata.

Iti inteleg punctul de vedere si dorinta de a incerca si chestii noi doar ca eu unul habar n-am sa iti spun nimic de cele doua mulinete pomenite de tine. Okuma nici macar nu am vazut-o vreodata in timp ce Fin Nor-ul l-am avut in mana si invartit in gol vreo 2 ture. Tot ce pot spune despre ea este ca mi s-a parut grea bine de tot si ca nu se invartea asa cum consider eu ca ar trebui sa se invarta o mulineta de spinning (apropo, un conational m-a mintit pe mine si pe Mane, pe un mal de apa ca a dat 300 de euro pe ea :rizi: ).

De regula recomandarile le vei primi in functie de ce folosesc utilizatorii si pana la urma e si normal sa fie in felul asta … adica nici nu stiu cui i-ar placea sa primeasca niste recomandari de la persoane care nu stiu mai multe despre mulineta decat cel care intreaba :ochi:

Daca alegi vreuna din cele doua mulinete care le ai in cap de lista asteptam un feedback de la tine …

AnEm

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

379

15.09.2015, 20:16

Sistemul de oscilatie eliptic, eos sau cum i-o fi zicand, nu e foarte fiabil in timp, fiind supus unor uzuri mai agresive . N-am avut curiozitatea sa ma uit peste cele doua modele inca insa, pot sa-ti spun ca un bat de spin de 1 kil, pentru ape interioare si ocazional pe Dunare e cam mult. Nici macar in cazane nu gasesti somni imensi la tot pasul ca sa merite. Pe la inceputul acestui topic (cred) se discutau la un moment dat si anumite puncte forte ale unei mulinete de spinning sau criterii generale (de la tipul angrenajului, la forta de franare si robustetea carcasei, la raportul de multiplicare si raport de recuperare, s.a.m.d) astfel ca , in mod normal, in functie de preferinte, oricine care are de ales intre mai multe mulinete poate sa decida in functie de care dintre acele criterii primeaza pentru el . Tot ce trebuie facut e putina lectura din urma. :ochi:
Apoi , daca tu gandesti asa

Ma gandesc ca majoritatea din noi, dupa 2-3 ani de folosit o mulineta, o punem in colectia personala si cumparam altceva si ne aliniem la modelele noi aparute, mai performante, cu un design mai atractiv, sau doar pentru ca sunt la moda si nu cred ca o mulineta trebuie sa tina chiar o viata pentru ca nu o folosim atata.
tot research-ul e de prisos fiindca oricum mulineta cu pricina va fi doar o investitie de moment sortita esecului in mai putin de un sezon motiv pentru care, nu vad de ce ar pierde cineva din timpul lui ca sa te ajute sa alegi ceva ce oricum nu te intereseaza prea tare. :nunteleg: In definitiv , daca oricum e doar o moda, ia una la nimereala si ai terminat povestea . :bucuros:
Daca totusi vrei sa-ti ie o mulineta de spinning de care ai nevoie, studiaza-ti stilul, nalucile, firele, zona de pescuit si apoi vezi care din mulinete are cele mai bune caracteristici pentru acele nevoi. :pauza:

Apropo, de la D.A.M gaseai Quick Master (inca) la 380 de grame si pret bun care avea multe din caracteristicile unei mulinete de spinning la somn. Eu am renuntat la ea pentru ca si asa am gasit-o exagerat de grea pentru nevoile mele dar daca stiam ca urmeaza sa ma apuc de clonc inca era tot la mine. :ochi:

Răspunsuri: 616

Locație: sibiu

• Scrie un mesaj privat

380

15.09.2015, 20:42

Si ca sa te ajut totusi sa te hotarasti intre cele 2 mulinete iti pun niste linkuri cu review-uri (apropo asta , sa cauti asa ceva, era tot treaba ta :zambet: )
Despre Fin Nor vorbeste unu care se pricepe bine la mulinete aici : Fin Nor Lethal 100 - AlanHawk.com
Despre Okuma un clip scurt face cat 1000 de cuvinte aici :