Nu ești autentificat ca membru.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Diogene

Șalău

• »Diogene« a fost blocat

Răspunsuri: 262

Locație: apa

• Scrie un mesaj privat

321

10.02.2015, 15:46

Asa e Emile,Rarenium e o mulineta f.buna.Nu am pescuit-o decat un an dar si-a meritat toti banii ;)
Dragii mei "prieteni",adevarati lupi moralisti...scoateti-va unghia din gat.

zamfi

Știucă

Răspunsuri: 1 588

Locație: Pe Mures...

• Scrie un mesaj privat

322

10.02.2015, 16:17

Ma bucur Anem ca-mi dai vesti bune cu Rareniumul lui Mane. :bucuros2: Stii de ce? Pai am luat si una de ...5000 pe care am pus Spidewire de 40 lbs :soc: Sa fie acolo pe cand vreau sa urc in Intercity :rizi:

Ps: legat de aia de 2500 : am avut in toamna un drill de vis cu ea, cu un crap sui sarit de 8 cupe ,luat perfect de coada cu Super PE de 10 lbs . Stii cum "canta" bicicleta? :buaaaah: Iti dai seama ca orice "agatare" era fatala...

mane81

Știucă

Răspunsuri: 1 433

Locație: Romania Rm Valcea-Italia Modena

• Scrie un mesaj privat

323

10.02.2015, 16:31

Cum zicea si Anem, folosesc Rarenium-ul de 3 ani si s-a comportat exemplar pana acum.Singura chestie negativa e ca in ultimele doua partide parca simt ca se misca foarte putin materialul din EVA de pe maner.In rest sunt foarte multumit de mulineta, chiar daca ar "deceda" maine consider ca a fost o mulineta ce si-a meritat pe deplin banii.Nu o consider o mulineta de spinning la somn, cu toate ca eu ceva mustaciosi de mici dimensiuni am prins cu ea.Cred ca la somni de pana la 20, 30 de kg face fata, cel putin asa sper :zambet:

anem

Super Moderator

Răspunsuri: 3 275

Locație: carpi

• Scrie un mesaj privat

324

10.02.2015, 16:39

[.....] chiar daca ar "deceda" maine consider ca a fost o mulineta ce si-a meritat pe deplin banii [.....]

ai vazut cu cateva mesaje mai sus un link catre noul Twin Power :rizi: ... in cazul in care nu ai idei si se intampla ceea ce ai scris mai sus :rizi: . Dar la cum am simtit mulineta in mana inca mai ai de tras niste ani pentru a o face praf ...
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Răspunsuri: 78

Locație: Cluj

• Scrie un mesaj privat

325

09.03.2015, 18:09

Salut! Am o nelamurire si sper sa ma ajutati. entru spinning la somn recomandati exclusive mulinete clasice sau si multiplicatoare. Si de ce? Multumesc!

Costi

Oblete

Răspunsuri: 42

Locație: Deva

• Scrie un mesaj privat

326

09.03.2015, 19:42

amandoua.... depinde si de ce naluci folosesti.

Cand am nevoie de lansari lungi de pe mal folosesc un Shimano Spheros 6000 de spin pe o lanseta de 3m. In rest pescuiesc cu lanseta de 2.60-2.70 si mulinete de 4000.

Din barca dau mai mult la cast. Si de pe mal pescuiesc uneori cu castul, insa cel mai des dau la spin, asta poate si din cauza ca lansetele mele de cast sunt de max. 2.20 si de multe ori pe Mures trebuie sa ajung la distante apreciabile.

Adi

Șalău

Răspunsuri: 378

Locație: Stuttgart

• Scrie un mesaj privat

327

09.03.2015, 20:02

Are cineva experienta cu Quatum Cabo ? Marimiile 840 si 850 sint recomandate ca foarte bune pentru somn..

Nemo

Șalău

Răspunsuri: 223

Locație: Le Cannet, France

• Scrie un mesaj privat

328

09.03.2015, 20:29

Are cineva experienta cu Quatum Cabo ? Marimiile 840 si 850 sint recomandate ca foarte bune pentru somn..
Alan Hawk cu siguranta. :ochi:

2012 Quantum Cabo - AlanHawk.com

Răspunsuri: 78

Locație: Cluj

• Scrie un mesaj privat

329

11.03.2015, 23:14

Dar despre Multiplicatorul Cormoran CORCAST RS 400 stie cineva cum se comporta si daca se preteaza la somn?

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

330

18.03.2015, 13:51

Salut! Am o nelamurire si sper sa ma ajutati. entru spinning la somn recomandati exclusive mulinete clasice sau si multiplicatoare. Si de ce? Multumesc!

partial ti-a raspuns si Costi plus ca la un moment dat tin minte ca a mai fost o discutie cu mai multi utilizatori implicati care isi dadeau cu parerea daca e mai OK casting-ul sau spinning-ul.

am incercat ambele variante si raman fara dar si poate la spinning ... motivele sunt destule (pentru mine - altii poate vad lucrurile altfel).

AnEm

Răspunsuri: 29

Locație: Harsova

Profesia: Music Promoter, SEO & SMM Freelancer

• Scrie un mesaj privat

331

26.03.2015, 20:57

Cu ocazia unei asemenea deplasari am cumparat de la Bass Pro Shop o mulineta Daiwa CrossFire 2500 cu $25, in ideea s-o folosesc cu un bat de $15 cat sunt plecat si sa le arunc la sfarsit, ca sa n-am exces de bagaje.

Ca fapt divers, e normal ca mulineta asta sa-ti aseze firul pe tambur mai mult spre varf decat spre baza?

Pana si o ieftinaciune de 20 de lei din piata il aseaza uniform.
Jurnalul meu de pescuit pe Dunare - observatii, pareri & review-uri produse

Nemo

Șalău

• Scrie un mesaj privat

332

26.03.2015, 21:40

Cu ocazia unei asemenea deplasari am cumparat de la Bass Pro Shop o mulineta Daiwa CrossFire 2500 cu $25, in ideea s-o folosesc cu un bat de $15 cat sunt plecat si sa le arunc la sfarsit, ca sa n-am exces de bagaje.

Ca fapt divers, e normal ca mulineta asta sa-ti aseze firul pe tambur mai mult spre varf decat spre baza?

Pana si o ieftinaciune de 20 de lei din piata il aseaza uniform.
Asta in limbajul celor de la Daiwa se numeste "conicitate inversa" si e menita sa imbunatateasca distanta de lansare...si formarea unor peruci de toata frumusetea. :rizi:

La Excelerul care l-am avut (si l-am dus inapoi la magazin :ochi: ) era si mai accentuata chestia, dar nu facea burta aia la mijloc, pur si simplu firul dadea peste buza tamburului pe cand in partea inferioara mai erau peste 5 mm pina la margine. Am corectat defectul cu o saiba de otel de 1 mm plasata sub tambur, pe ax.
Asa din poze, la tine cred ca ajunge una mai subtire ca sa obtii o umplere cilindrica a tamburului. In schimb chestia cu burta aia...miscarea de du-te/vino a tamburului pare prea scurta pentru asezarea uniforma a firului.
Incearca cu o saiba de 0,5 si vezi cum aseaza firul.

Răspunsuri: 29

Locație: Harsova

Profesia: Music Promoter, SEO & SMM Freelancer

• Scrie un mesaj privat

333

26.03.2015, 21:47

Merci mult! O sa incerc.
Jurnalul meu de pescuit pe Dunare - observatii, pareri & review-uri produse

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

334

26.03.2015, 21:47

cam toate Daiwa-urile aseaza firul in felul ala ... unele mai putin pronuntat. cica te ajuta sa lansezi mai mult.

pe mine unul nu pot spune ca ma deranjeaza, cu toate ca doar la Exceller e atat de pronuntat conul.

AnEm

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

335

26.03.2015, 21:48

Am corectat defectul cu o saiba de otel de 1 mm plasata sub tambur, pe ax.

Apropo de chestia asta si oarecumva legat de topic, as vrea sa rog si eu pe cineva care se pricepe la mecanica sa-mi explice de ce saibele alea scoase sau bagate sub tambur ar duce la modificarea conicitatii "mosorului". Daca galetul are o miscare liniara pe inaltimea tamburului o saiba scoasa sau introdusa sub doar TRANSLATEAZA toata treaba, nu modifica nici o conicitate... evident, daca o translateaza prea mult o sa se obtina ceva aglomerari sus sau jos dar nu modificarea conicitatii... sau nu-i miscare liniara? Pareri? :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

anem

Super Moderator

• Scrie un mesaj privat

336

26.03.2015, 21:53

Costi, galetul in functie de tambur are o oarecare miscare de spirala. Daca bagi si adaugi saibe sub se modifica asa cum spuneai doar "locul de unde incepe si se termina spirala". ideea cu conicitatea (pe langa faptul ca cei de la Daiwa declara ca aia vor sa obtina) se reduce prin adaugarea vreunei saibe doar pentru ca nu se mai produce aceea "aglomerare" de care spuneai ...

parerea mea :zambet:

AnEm

337

26.03.2015, 22:20

nu te ajuta nicidecum in obtinerea unor lanseuri mai lungi
tamburii cu conicitate inversa erau folositi de daiwa si pentru mulinetele big pit din generatii mai vechi (infinity xbr, primul model de emblem pro, primul model de tournament entoh, emcast-urile etc), il numeau tambur ABS (o forma care reducea riscul de formare a perucilor)
dar au renuntat. acum, pentru distanta, recomanda mulinete care au conicitatea exact "inversa" decat astea cu conicitate inversa, adica partea ascututa a conului pe directia lanseului. motivul e simplu, ma putina frecare

informer

Administrator

Răspunsuri: 3 440

Locație: Giroc

Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Scrie un mesaj privat

338

26.03.2015, 22:21

Costi, galetul in functie de tambur are o oarecare miscare de spirala. Daca bagi si adaugi saibe sub se modifica asa cum spuneai doar "locul de unde incepe si se termina spirala". ideea cu conicitatea (pe langa faptul ca cei de la Daiwa declara ca aia vor sa obtina) se reduce prin adaugarea vreunei saibe doar pentru ca nu se mai produce aceea "aglomerare" de care spuneai ...

De fapt, daca stau bine sa cuget, daca apare o conicitate si nu-i data de faptu` ca s-o ajuns prea r/d la marginea de sus sau cea de jos a tamburului, inseamna ca miscarea galetului pe inaltimea tamburului nu-i prea liniara... :gandesc: .
Oricum, beneficiile saibei mi se par limitate la cazuri extreme.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Nemo

Șalău

• Scrie un mesaj privat

339

26.03.2015, 22:23

Am corectat defectul cu o saiba de otel de 1 mm plasata sub tambur, pe ax.

Apropo de chestia asta si oarecumva legat de topic, as vrea sa rog si eu pe cineva care se pricepe la mecanica sa-mi explice de ce saibele alea scoase sau bagate sub tambur ar duce la modificarea conicitatii "mosorului". Daca galetul are o miscare liniara pe inaltimea tamburului o saiba scoasa sau introdusa sub doar TRANSLATEAZA toata treaba, nu modifica nici o conicitate... evident, daca o translateaza prea mult o sa se obtina ceva aglomerari sus sau jos dar nu modificarea conicitatii... sau nu-i miscare liniara? Pareri? :)
Cred ca are legatura si cu dubla viteza de oscilatie a tamburului.

Răspunsuri: 9

Locație: craiova

• Scrie un mesaj privat

340

27.03.2015, 22:04

twin power 4000 xt-fb

Ce parere aveti ,merge la somn ?