Carevasazica a-ti prins dihania,fara sonar..in ''orb''Ieri dupa-amiaza o partida de "exceptie". Am fost invitat de Marco la o partida de clonc, eu ne-avand barca la dispozitie, deoarece am lasat-o ptr 6 saptamani in Romania.
Afara mai erau 37° cind am iesit pe apa, nivelul Rinului altfel decit sambata trecuta, asa ca moralul nostru era cam jos. Chiar ma si gandisem daca nu era ok sa continui cu activitatile din zilele trecute: plaja, baie, relax... si distractia cu Jacky care se chinuie ore in sir sa prinda libelulele de pe apa.
Dar nu am putut sa-l refuz pe Marco, dupa disperarea ce a tras-o sambata trecuta, si care am simtito toata saptamana in telefoanatele primite de la el...
...acum o saptamana, sambata, cind a iesit singur pe Rin, a avut in bat cel mai mare somn din viata lui. I-a dat mai pe seara, si fara prea multa chinuiala l-a tras cu barca de 4,7 m dupa el vre-o 200 m, luand fir intr-o veselie. Drillul, care defapt nu era un drill ci un sprint al somnului, a durat circa 5 minute, pina cind somnul nu a ajuns pe ceva pietre si a frecat firul. Acuma va intrebati cum e posibil? Pai da, cei care vor sa aibe satisfactie "si" cu pestii mici in drill, folosind scule sub-dimensionate, trebuie sa accepte astfel de pierderi: lanseta de 120gr actiune (un inliner de la Daiwa, care in trecut la un somn de 1,6 m pe un lac o fost la limita posibilitatilor), o mulineta de 4000 no-name, si ceva fir rosu de 0,28 mm (asta asa i-or vandut la magazin, da' nu ca sa aiba placeri in drill, ci ca sa intre mai mult fir pe mulineta). Somnul efectiv nu a putut fi tinut, nu a putut fi dirijat, a facut ce au vrut muschii lui
![]()
Saptamana aceasta a fost Marco de dupa-amiaza in tura de servici, asa ca un pescuit de seara in cursul saptamanii era exclus. Dar a avut timp ptr pregateli: mulineta solida de 5000, pe care m-a rugat sa-i pun ce fir consider eu ca e potrivit. Clar, nu? 100m de 0,65 mm, e suf ptr clonc![]()
OK, echipata pe o Daiwa de 500gr, am plecat in toropeala zilei pe apa. Am oprit sa prindem niste pestisori, ne-am facut monturile, si hai la cloncaneala.
Balaceala maxima de pe Rin provocata de salupe de distractie, jeturi si sky nautic nu ne-a placut, asa ca am decis sa mergem mai in amonte. Si, ca si facut dupa subiectul de ieri cu sonarele, ne pica sonarul!defapt s-a desprins placa sondei de pe barca, se pare ca lipitura nu era prea ok.
In fine, Marco nervos a vrut sa plece acasa, eu toropit de caldura si nepescuit la clonc de zile bune, zic hai, hai sa ramanem si vedem ce iasa.
A fost plictisitor, foarte cald si aiurea fara sonar, si am hotarat sa plecam cu 20 min inainte de ora cea mai tarziu admisa de pescuit, sa nu ne ciuruie tantarii, adica 21:40. La 21:30 am hotarat sa mai stam 5 min, si sa plecam, dupa ce mai dam ultimul traseu unde i-a muscat acum 1 saptamana. Eram cu ochii inchisi, si cred ca si visam, cind il aud pe Marco zicind "BISS..."
Am sarit racheta in sus cind am vazut varful lansetei in apa, si firul pleca de numa-numa... cu frana stransa la maxim! Motorul electric in apa, telecomanda pe gat, motorul termic sus... si drillul a fost unul frumos si palpitant, dupa care a iesit la pozat un exemplar extraordinar de bine hranit, inca plin de icre, care a masurat exact 2m in cap!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Si dupa partida, dupa sesiunea foto, vine... bucuria noastra![]()
... nu ai cum sa le eviti, efectiv se intampla. La penultima partida am reusit si eu sa imi infig o tripla in os sau cartilagiu de la deget (efectiv era inteoenita acolo, nu reuseam nici sa o misc) de eram convins ca voi ajunge direct la urgente. Pana la urma am reusit sa o rezolv pe malul apei.

. Vineri seara am apucat sa dau o tura cu cloncul fara nici un fel de rezultat. Odata cu lasarea intunericului am trecut mai intai pe jiguri pe la prag si apoi pe voblere in apa mica tot fara rezultat.
Pe la ora 24 am dat stingerea pescuitului activ si m-am pus la culcare trecand astfel pe "stationar" (in sensul ca avand doar o ancora la barca, montura lasata sub ea in timp ce dorm nu-i chiar la punct fix
). Dimineata pela 4 si 12 minute clopotelul suna desteptarea
cineva sub barca facea tot posibilul sa-mi rupa batul . Intep din fir si incep cu o mana sa dau jos cortul si sa ma extrag din sacul de dormit in timp ce cu cealalta sa scot batul in afara barcii ca sa nu mi-l rupa pe balon. Intr-un final reusesc sa obtin pozitia bipeda ca sa fac drilul ca la carte da uit sa-i dau o teapa si din bat astfel ca se dezgata imediat dupa cateva zbateri din coada in care m-am straduit in zadar sa scot varful batului din apa.
incerc sa ma pun iar la nani si intr-un final adorm . Ca prin vis aud zgomot de clonc langa barca. Ma foiesc putin sa vad pe sub cort cine-i si , o voce grava, imi zice "buna dimineata , e ora 7
". Cu ochii inca impaienjentiti ii raspun sec prietenului activ deja in campu muncii "Noapte buna!
"
si iesim toti la mal pentru traditionalele frigarui la gratar si siesta de dupa.
. Pret de 2 ceasuri, am dansat intre somni pe valuri si le-am arata la muciosi toata trusa de voblere si toate stilurile in care stiu ele sa evolueze fara nici un rezultat
. Imi aratau din cand in cand cozile iar gestul lor prin ochii mei se vedea cam asa :
). Am vazut si ce sunete sperie si cam ce timp le ia sa se ridice (in general pentru ca am avut si catapultati de pe fund si dintr-aia care urcau pe sistemul melcului cu un pas inainte si doi inapoi). Pe la amiaz,pe prietenul care pescuia singur in barca-l loveste unu vizibil si de la 5 km fara binoclu si, pe aceiasi zona imi da un somotel de vreo 4-5kg la batul care tinea fundul .Am mai dat apoi o tura fara rezultat si arsita ne-a trimis acasa intrucat s-a dovedit stiintific ca, conserva de om in suc propriu, dauneaza grav sanatatii
A doua concluzie e ca, stilul clonc fara sonar e precum mancarea fara sare ori la fel cu a urmari rezultatele la tragerea loto fara sa-ti fi luat bilet .
Dieser Beitrag wurde bereits 2 mal editiert, zuletzt von »kingofbeasts« (6. Juli 2015, 11:07)
..dupa care o intepatura soldata direct cu firul rupt ( pe un ecou frumos )
Dieser Beitrag wurde bereits 2 mal editiert, zuletzt von »kingofbeasts« (6. Juli 2015, 11:51)
Nu era firul meu, ci al prietenului care avea sonarul si fusese plecat de acasa dupa salau. Oricum aceeasi intrebare i-am pus-o si eu si am aflact ca era un Daiwa Samurai Braid de 18 livre.
Felicitari King..sper sa prind si eu cat de curand macar un 'mormolc ' de vreun kil-doua..
Felicitari King..sper sa prind si eu cat de curand macar un 'mormolc ' de vreun kil-doua..
...cu capu' turtit si gura stramba
Ciudat somn![]()
Faina lanseta cea galbena...cum se numeste?